Lite Bilder på mig. 115 + (2007 och innan)

Efter mycket om och men och letnades i arkivet hitade jag faktiskt lite bilder på mig själv. Av ca 100 bilder fann jag 10 =)

Jag är itne mycekt av en linslus. Här kommer de två första i alla fall.


Det här är en bild från mig när jag var i Italien hösten 2006, troligen väger jag här över 115 kg, eller runt 115 kg.  Jag vet inte riktigt för på den tiden hade jag ingen våg och jag såg inte mig själv på ett ärligt sätt.Här ser ni mig under vintern (troligen 06/07) Var på dp träff. Denna jacka kunde jag inte knäppa all, inte ens med kardborren som fanns. Vägde runt 115 kg här också (i dag kan jag knäppa jackan med tjocktröja under)
Här är jag före den 25 augusti 2007 och starten. Här är jag hemma hos mamma och vet att jag väger 115 kg. Kolla in vilken dålig hy jag har. Den är mycket bättre idag trotts min kost.

Här hade jag bestämt mig för att det var dags för en förändring och min resa skulle börja.

Nu följer återigen ett år utan en massa bilder.

Pulverdieter. svar på mail och kommentarer.

(Det här är också svar på föregående inläggs kommentar samt ett par oroliga mail jag fått.)

Jag har provat detta pulver förut och då har det hjälpt mig väldigt bra. Har dock aldrig kört mer än till frukost och ibland lunch aldrig alla tre målen. Eftersom jag älskar att tugga =)

Än så länge har jag inte fått problem med detta pulver, men man vet aldrig. Därför är det viktigt att lyssna på kroppen. Däremot har det på mig ökat förbränningen, hur vet jag det, jag har dels gått ner i vikt, jag får även ökad kroppstemperatur, jag får extra energi och gör av med mer energi.

Får helt enkelt vänta och se vad som händer om det funkar på samma sätt som förr. Jag gör det mest i ett försök för att se om det sätter igång allt på mig, då några har mailat och frågat om det funkar för att boosta upp och kicka igång starten på en viktminskning.

Men alla är vi olika och reagerar olika på olika produkter. Så länge man inte äter mediciner och inte har några andra krämpor, kan man prova. Men gör det försiktigt och lyssna nogrant på kroppen. Är du desstuom allergisk ska du vara försiktig och läsa innehållet ordentligt.

Men som Ellionor sa:

Alltså jag vet inte pulverdieter kan mixtra rätt mycket med ens förbränning när jag prövade så fick jag problem med min sköldkörtel och ännusvårare att gå ner i vikt.
Och det är mest västka som försvinner endå....

2008-12-30 @ 22:33:58

Det mesta som försvinner är vätska och det finns inga garantier för att kilona stannar på minus när du har använt detta ett tag. Du kan likaväl gå upp igen.  Man kan också får fysiska problem som Ellionor nämner problem med förbränningen problem med sköldkörteln etc.

Jag har problem med vissa pulver. Tex naturdiet, där går jag verkligen inte ner, hur mycket eller lite jag kör på. Medans väninnor däremot kan gå ner massor.

Nutrilett (innehåller sojaprotein). Det funkar men vet inte om det är på det där possitiva sättet. Dels har det konstig smak och konsistens med tanke på soja proteinet. Men sen brukar jag stå med huvudet djupt i ett dike eller en toalett efter ca 20 min. Så jag går ju ner med hjälp av det, dock vet jag inte hur mycket näring jag får i mig. Så nutrilett struntar jag i. Det får mig bara att spy. Detta är in för den som är allergisk mot sojaproteiner.

Däremot det jag ska köpa hem (så snart jag får hem sista pengarna), är Twinlab´s Twinfast. Det har mjölkprotein och har visat sig possitivt på mig. Jag gillar smaken och konsistensen. Men jag vet också att det inte är bra för vissa. Endel funkar inte med detta pulver, och de tycker inte om smaken. Är du dessutom allergisk mot laktos kan du ju bara glömma tanken på att prova detta pulver, då du garanterat får problem. Detta är ej för Laktosintolleranta.

Men det beror nog mest på att vi alla är olika. Vi reagerar olika på olika saker. Jag vet att jag får en allergisk reaktion av nutrilett. Jag vet att jag får ökad förbränning av Twinfast. 

Jag vet dock inte hur mycket twinfast hjälper mig att gå ner, eller om det kommer göra nått över huvudtaget. Gör det inte det så vet jag att jag inte behvöer prova igen. Hjälper det kan det vara ett bra sätt att få in ett mellanmål, eller byta ut frukosten. Det kan vara ett kompliment till den riktiga maten.

Men alla reagerar vi olika, för några kan det vara svaret på deras länktan och starten till ett hälsosammare liv. Det kan vara deras svar på sitt problem.
Samtidigt kan det vara det motsatta. Det kanske inte funkar alls.

Kom ihåg att även pulverdieter krävs det träning för och minst 3 liter vatten per dag. Precis som vid vanligt matintag. Det är inte en lösning där ni kan sitta stilla och kilona rasar på er. Man måste arbeta för att nå sina mål.

Prova att byta kost i förstanhand och öka motionen, sen om det inte hjälper eller ni vill försöka öka förbränningen eller ta ett hopp i viktminskningen. Då kan ni försöka. Men som alltid lyssna på eran kropp och var försiktiga. Får ni problem sluta försök inte ett tag till, då kan det sluta på sjukhus.

Men ska ni prova gör det i de här stegen:
1 öka mängden vatten, dricker du tillräckligt varje dag (mellan 2-3 lit / dag)
2 Öka motionen, en promenad på 30 min om dagen kanske räcker, eller så kanske du behöver flera.
3 Kolla hur du äter. Äter du rätt, behöver du kanske äta på ett anant sätt ?
4 Äter du mediciner eller har andra problem prata med din läkare om råd, eller om du bara är osäker.
5 Prova en pulverdiet, dock max 3 vekor. Vid längre tid ska det ske i samråd med dietist och/eller läkare.
6 Har ni inte lyckats efter dessa saker, prata med läkare och dietist och be om hjälp. ibland är det lättare för någon utomstående att se vad man gör för fel.

Följer ni dessa steg så ska ni vara rätt säkra. På ett eller annat sätt kommer ni finna lösningen på eran viktminskning eller eran hälsa. Tänk bara på att pulverdieter och matdieter inte är nått för en snabb viktminskning. Efter en pulverdiet kan ni gå upp samma mängd + lite till när ni övergår till riktig mat igen. Ni kanske inte heller gå ner i vikt med hjälp av dem. Samma sak gäller mat, har ni en gång lagt om kosten får ni hålla den stenhårt. Byter ni tillbaka till gamla vanor kommer det gå åt fasiken och ni får börja om. Det är alltså ingen diet egentligen utan en livsstils förändring.

Är ni osäkra på eran hälsa och om ni ska göra en pulverdiet uppsök läkare först.  är ni medvetna om medicinering etc, ska ni definitivt uppsöka läkare.


Min rekomendation är dock att alltid gå efter listan ovan. Jag provar för att se om jag kan boosta mig själv och öka min förbränning då det har hjälpt tidigare då jag bara bytt ut ett elelr två mål om dagen. Nu ska jag prova med tre. Klarar jag det inte kommer jag inte genomföra det.

hoppas detta har svarat på eran oro och det var bra av dig Ellionor att ta upp det som kan gå fel. Jag tror det är viktigt att alltid göra det och att poängtera för andra, att bara för att det blir så för mig så behöver det inte bli så för dig.

Vi är alla olika och unika, så vi reagerar olika på olika saker.

Denna underbara dag.

Dagen före nyårsafton.

I dag ska jag och min älskade hund mysa i soffan, gå promenader och bara vara. Vi har avklarat lite lek med squeeken skitkul med boll inomhus, utomhus finns det annat som är roligare.

Jag ska fortsätta med min hemtentamen, så jag blir färdig i dag eller i morgon. Sen är det direkt på matte c läxan som ska göras.

Helgen kommer gå åt till att registrera mig på de rekryterings sidor jag har kvar att registrera mig på.
Samt att jag ska fixa den sista grupparbetet, nästa vecka börjar Japanskan och då kör vi igång starten med språk plugg. =)

Så jag har lite att göra innan mötena börjar den 7 januari. Ska också till arbetsförmedlingen på måndag och fixa lite påskivningar på lite papper etc. (ska även se om jag har pengar till den där föreläsningen med Annika Dahlqvist. Skulle verklgien vilja gå på den.

Ja det vanliga. Förhoppningsvis resulterar det till att jag får mig ett jobb snart. Men det finns inte så mycket annat att göra än att vänta och söka jobb.

Ska fixa mina 30 min på cykeln idag också. Kollade vågen och det har redan börjat ge resultat. Så på söndag blir det kanske ett riktigt bra resultat jag frå visa upp.

Just det.
Vecka 2 börjar jag en viktutmaning genom en privat klubb på MåBra. Vi ska registrera våran startvikt och ett mål vi har för 14 veckor frammåt. (till påsk). Jag hoppas på ett bra resultat eftersom jag har efter påsk en målvikt på 70 kg jag ska försöka nå.  =) Så jag tänkte what the heck. Klart jag kör på den. Speciellt som jag inte kommer fixa målet på 80 kg till i morgon. Men 70 kg blir ca 10-12 kg på 14 veckor det ska jag kanske klara. =) Sen är det bara 10 kg kvar till 60.

Just nu är jag dessutom så fruktansvärt taggad, eftersom jag har börjat gå ner. Mycket vatten går åt för att rensa kroppen.

Så kommer f ner efter nyår och då blir det lite mental träning med att sitta på cykeln och träna trotts att han är i samma rum. har som sagt lite svårt med det. En av anledningarna till att jag inte går på gym. Spelar som ingen roll vem det är. Bara mentalt jobbigt.

Men vad tror ni, 10 kg på 14 veckor ska nog inte vara så svårt. kommer ju köra på med min pulver också i 17 dagar (detta blir eldprovet) Klarar jag det eller inte. Detta pulver har dessutom lågt kolhydratshalt, så det är godkänt nä rman äter så här. Dock måste man försöka öka på med fett på något sätt. Kanske en skvätt grädde i eller lite smält smör. Jag ha rinte riktigt kommit på den biten. Men har ett par veckor på mig att fundera. Vill ju ha i mig tillräckligt med fett. Grejen är väl kasnke om jag går upp igen när jag börjar äta mat igen, eller om ja ghar fått igågn förbränningen tillräckligt för att inte det ska hända.

Ja ja det är planen i alla fall. Nu hoppas jag bara på att den går igenom =)

Nu ska jag återvända till mina studier så får vi se om jag inte kommer in igen lite senare i kväll.


Fowler trixar på en stol.Slumra i solen det bästa som finns.Ok jag är vaken, ska sätta mig upp.Vad vare om. ?ohh var det godis du ville ge mig ?OK provar att sitta fint, så får jag godisen.

  

Luta sig mot stolen är grymt när man tränar balansen.
Jupp han fick sin belöning.

Djävla raketer.

Kan de inte nöja sig med att skjuta de djävulska raketerna på nyråsafton ???

Varför ska de dessutom skjuta dem mitt i bostadsområdet ??

Blir så förbannad, ska de provskjuta kan de åtminstone åka ut från stan och provskjuta. En av raketerna flög förbi väldigt nära mina fönster, så nu är hunden helt crasy. Han har fått en lugnande så han akn sova i natt.

Men fortsätter de så här kommer min nyår vara helt jävla körd. Med en hund som går crasy. inte för att han är så mycket rädd som en vakthund som varnar så fort det är nått. Ska vi säga att han på mental beskrivningen inte var skottfast dessutom.

Blir en hemmakväll, med te och film för att han ska slippa gå hem i skiten. Räcker med att vi måste passa in tiderna. Blir tråkigt att fira nyår själv, men jag har som sagt hunden. Så jag kommer nog klara mig i alla fall.

just nu funderar jag på vad jag ska äta och har kommit fram till att det blir hamburgare igen =) Då kan jag äntligen ta en bild så ni får se hur den ser ut. Så köper jag hem lite nötter som jag smaska på.

Ska snart ta ut Fowler en sista gång och sen gå o lägga mig. Ska försöka komma upp i tid i morgon, så att jag inte behvöer kämpa med att vända dygnet i helgen.

Ska dock bli intressant och se hur nyår blir, om han reagerar mer än förra året, eftersom de börjar skjuta tidigare i år.


(Han är bra söt med sina öron)

och Ja jag har en Rosa soffa i vardagsrummet.

LCHF har många namn.

Man kan verklgien variera lchf på många sätt och vis. I dag i Aftonbladets nätuplaga skriver Wnedela delen om Stjärnornas nya super diet som ökar sexlusten. (alltså självklart hollywood stjärnornas diet)

Stjärnornas feta diet som ökar sexlustenHär berättar de om lchf fast man får i denna diet äta rödbetor som kanske inte är så bra för lchf kosten i vörigt. Men det är samma princip ät fett,e ftersom fettet bränns i kroppen.

Fettfria produkter har dels ökat värde av kolhydrater , är framställda på artificiellt sätt (alltså inte naturligt, skulle vilja se kon som tillverkar minimjölk och lättmjölk i juvret.), de lurar dessutom kroppen och gör att den tror att den innehåller mer kolhydrater än vad den verkligen gör.

Så nu har kändisarna i Hollywood och amerikanerna bröjat få upp ögonen för detta. Hur länge ska det dröja innan de faktiskt börjar lyssna på oss som går ner och som visar att det är rätt. Hu rlänge ska det dröja innan samhället accepterar detta. Så länge forskare får pengar för at tsäga motsattsen kommer de som äter lchf alltid motarbetas som fel.

Nu får man ju tydligen bättre sexslust också, kan det vara maten som gjort det och inte viktminskningen ? Vad vet jag, Men jag gillar de amerkianska kändisarna, nu kanske det kommer upp på tapeten mer och gör att denna kost blir mer accepterad.

Äntligen kanske samhället blir tvungna att tänka om.

hundens Vs. kattens dagbok

Lyssna på de här, även om  ni inte gillar RIX Fm så är nog det här bland det roligaste jag har varit med om.Speciellt ska ni lyssna på kattens dagbok, den är så klockren.

Tävla om en goodiebag.

Hittade den här "tävlingen" som påminner mer om ett lotteri. Men tänkte varför inte. Kan behöva vinna en goodie bag nu nä rjag kommit så långt i min viktminskning. Kan ju vara ett bra sätt att ge mig själv egentid, en chans att pyssla om mig Själv. Så därför ställer jag upp:
Tandblekningskit från Bergarelaxen.
Kroppspeeling och kroppsolja med Havtron från Rosenserien.
Solpuder, lipgloss, ansiktspeeling, fuktighetsmask samt fuktighetskräm med brun-utan-sol från Yves Rocher.
Nagellack nr 133 och 129, Myrraolja, Beautylack, Allroundlack, Nagel & nagelbandsrengöring, Nagelbandscreme, Lösnagelremover, Ögonbrynstrimmer, Frans - och ögonbrynsnäring samt Frans & ögonbrynsfärg från Depend.

Klicka på bilden ovan så kommer du direkt till tävlingen!

Dr. Annika Dahlqvist kommer till lilla Sandviken

Såg en liten annons i tidningen om att hon kommer och håller en föreläsning för oss på folkets hus.

Så självklart ska jag dit så snart jag fått in resterande pengar och kolla om det finns någon biljett kvar. Kostade bara 150 kr. Så det kan vara värt det.

kanske lär man sig nått man inte visste tidigare. Hon ska även signera sina böcker under dagen. Fast de var lite dyra så jag hoppar den biten. Tänker satsa på föreläsningen i stället, om det finns någon plats vill säga. =) Lite is i magen tänker jag ha.

Skulle vara riktigt kul att höra på henne och få lite er klarhet i det man gör. Så kanske jag kan dela med mig lit emer efter föreläsningen. Så håll tummarna att det finns biljetter kvar den 7 januari. För då kan jag handla dem.Nu ska jag sätta mig ner och plugga ett tag. Så vi får höras lite senare. 

SuperGratis.se

Fick för ett tag sedan tipps om denna sida. Anledningen till att jag faktiskt registrerade mig var att de inte har kravet på att värva vänner för att få poäng. Man kan sitta och göra en massa undersökningar etc och få poäng i alla fall. Givetvis ger även vänner du värvar poäng typ 30 poäng / vän. Så det ger ju i alla fall nått.

Dock behöve rdu inte som de flesta andra sidor ha värvat typ 30 vänner för att kunna växla in poängen till saker. Du kan ta den långsamma vägen och bara köra på och göra undersökningar och på så sätt få ut dina poäng. och när du sen har tillräckligt många så växlar du in mot prylar, lotter, presentkort, kondomer =)

Givetvis har de även tävlingar som du kan delta i där du ska få ett visst antal poäng för att sedan vinna tex kameramobiler.

Tycker denna sida var bra och vill därför göra lite reklam om den.

Är ni nyfikna klicka på bilden här nere i inlägget. eller på bildlänken till höger.

Tycker ni ska ta chansen jag har redan bestämt mi gför vad jag ska införskaffa när jag får tillräckligt med poäng. Då blir det en Nintendop Wii =) Sen springer jag och köper Wii Fitt så kan jag motionera hur mycket som helst och samtidit spela. Det om något måste ju vara kanon.

Kolla in sjaten ni också, ni kommer inte ångra er.

Proteinpulver och sötningsmedel

Har spanat runt nu i kväll och märkt att inom min kost är det vanlgit med sötningsmedel i mer elelr mindre allt som har socker annars. Nu är ja ginget fan av sötningsmedel, så jag försöker arbeta bort det ur mina recept som jag lägger ut. Men för er andra som kanske inte reagerar så mycekt på insulinet, kan ha det som tips till era bakverk och snacks. Men kom iåg för att medlet ska vara så allsidigt som mjöligt ska det tåla värme. Så läs noga på förpackningen.

Sedan har vi det ständigt återkommande proteinpulvret, som "alla" kör med, som ersättnign av mjöl tex. Det kan nog funka rätt bra, så givetvis kommer jag lite längre fram prova lite sådana recept också. Först ska jag fixa min Boost med 17 dagar pulver (om jag klarar det). Sen kan jag börja experimentera med det i maten.

Jag kommer då presentera mitt pulver så ni får reda på vilekt jag använder, och var jag köper det. Inte för att göra reklam men för att ni ska få ett exempel. (Som är utan sojaprotein).

Men jag blev lit efarsinerad över att det var så många som hade det. Jag hade ingen tanke på att man kunde göra så.

Sen en till sak, jag och F ska när han kommer ner torka kött i ugnen. Då blir det ett gott snacks som man kan tugga på när man blir lite saltsugen, eller bara känner för nått gott. Vi brukar i sommarstugan röka fisk, fläsk och kött. Så varför inte prova torka det i stället. =)

Så det kommer med andra ord lite snacks också som inte innehåller choklad (jag är en chokoholic).

Att leva med ätstörningar.

Jag har fått frågor angående det här med att jag har haft ätstörningar, (berättade om det i mina inlägg hur allt började 1, 2, 3, ) Jag vet dock inte exakt när det började, det är något mitt medvetande har förträngt.

Men jag har haft alla tre bulimi, anorexi och hetsätning.

Bulimi var en relativt kort period  och något som jag idag är helt frisk från. Däremot är mina kräkreflexer känsliga idag vilket gör att det kan gå illa om jag sätter saker i halsen. Jag har inget mentalt kvar heller med att vilja spy efter att jag har ätit.
Jag fick Bulimi, varöfr vet jag inte. Men troligen som de andra att straffa mig själv och gå ner i vikt. Jag åt mängder jag åt lite, spelade ingen roll. Efter att jag ätit känndes det som att hela världen visste och såg ner på mig för att jag som var så tjock tröck i mig en massa mat. Det slutade med att jag stoppade fingrarna i halsen.  Då släppte ångesten temporärt, och till nästa gång jag skulle äta hade den försvunnit. Men efter at tjag ätit kom den hela tiden tillbaka. Med ren viljekraft och ett otroligt stöd från min pojkvän, tog jag mig ur detta beteende. Men det var itne över.

I stället gick det över i självsvält. De gånger han jobbade kväll, kunde han inte kontrolera om jag åt, då lät jag bli. När vi åt så åt jag ytterst lite, så det inte skulle märkas. Jag kunde helt utan förklaring slänga maten jag hade på tallriken och sa att jag inte var hungrig.
För att dämpa hungern drack jag en mängd te utan nått i. Det dämpade kurren och jag kunde fortsätta. Jag såg inte mig själv i spegeln, och glömde äta eftersom ajg hade viktigare saker att göra. Jag straffade mig själv och tyckte inte att jag förtjänade att äta. den enda tanke som snurrade i mitt huvud under denna tid var att ju mer magen kurrar desto mer fett äter den av kroppen. Det blev som ett mantra som jag rabblade fö rmig själv hela tiden. Min vändning ur detta kom efter att jag svimmat tre gånger på 15 min och hamnade på sjukhus 24 h. De tog tester och jag fick prata med psykolog som konstaterade att när jag stressar äter jag inte. Han gav mig ett val fortsätt på samma sätt och dö, eller ta tag i maten. Skulle det hända igen att jag svimmade inom 6 månader och kom till dem riskerade jag att bli inlagd, speciellt om jag vägde mindre.  Det hände igenom inom 6 månader, men jag åkte aldrig dit, utan åkte hem och var livrädd för att bli inlagd.  (troligen led jag av anorexi under en period tidigare i mitt liv innan bulimin, när jag kommit ur en jobbig sittuation med mobbning)
Jag kommer aldrig bli frisk från dessa tankar. Jag kommer alltid leva med mina anorexi demoner. Den enda glädjen är att jag själv är medveten om det, min omgivning också. Däremot har jag lätt att falal tillbaka när det är tung och jobbigt. Dock har inte återfallen varit så djupa att jag har fastnat igen. Men frisk kommer jag aldrig bli, jag måste i stället försöka hantera kännslorna och ångesten när den kommer, gärna långt tidigare. Det är inte alltid lätt, men mina nära och kära hjälper till så mycekt de bara kan.

När jag fick ett uppehåll med anorexin och inte längre var djupt nere i det, utan hade börjat äta normalt igen. Så blev jag depprimerad i stället. Jag fick tabletter för depprisionen som jag tog under ett års tid, sen sa jag ifrån. Tabletterna komm med en vän som han delade med mig. Hetsätning. Jag åt utan stopp, jag kunde äta 15 snickers under en dag. Jag gömde alla godispapper och kvitton på att jag köpt dem. Så snart jag köpte godis skulle det bara ta slut. inget fick finnas kvar. Samma sak gällde vanlig mat. jag kunde gluffsa i mig enorma mängder. Jag åt upp mig över 30 kg på ett år.
Till slut började omgivningen se det, de såg hur mycket jag vägde. Några försökte säga det till mig, men det blev bara fel och jag blev ännu mer ledsen och åt lite mer.  Men så hände nått och jag såg mitt sanna jag i spegeln och undrade hur det kunnat gå så långt. Varför hade jag inte lyssnat när de sagt till. Jag kollade upp mina tabletter och såg att de kunde medföra viktökning. Så jag slutade med dem. De hjälpte inte åt något håll. Jag vägde mina bastanta 115 kg och fortsatte äta under ett års tid. Sen kom vändningen med flytten och bo själv igen. Först då började jag gå ner i vikt igen.

I dag äter jag inte på det sättet längre. Dock ska sägas att sen jag flyttade och gått ner i vikt har jag haft perioder då jag hetsåt. Men inte konstant. Hetsätnignen är lika svår som anorexin att bli av med. Dessa två kommer alltid slåss inom mig, på något sätt ahr jag börjat skapa balans. Jag har börjat lära mig hur jag ska äta. Jag vet att itne maten försvinner till dagen efter. Den finns kvar. Samma sak med godis och sådant onyttigt (jag vet jag ska inte äta det). Men oavsett, så har jag lärt mig att bara för att det finns hemma behöver man inte vräka i sig allt på en gång.

Anorexin och hetsätningen kan jag nog aldrig bli helt frisk från, de lurar där i bakhuvudet. Däremot måste jag hålla mig allert på varej liten grej och se till att jag inte hamnar där igen. Jag har lärt mig att se tecknen, och akn hindra dem i tid. Men det är en psykisk kamp som är tung. Tanken på att jag inte är ensam hjälpe rmycket och veta att jag får stöd är en tröst. Men det är inte alltid så lätt att be om hjälp nä rman behöver. Ibland är det lättare att bara vara tyst. Men jag har klarat det och jag har någon som vakar över mig.

Den här kosten och min hälsosammare viktminskning gör att det blir allt lätare psykiskt att hantera dessa kännslor när de kommer. Men de kan även försöka skynda på mig speciellt anorexin, genom att jag hamnar i tänket att det går snabbare om jag slutar äta. Det är dock fel
Nu har jag en hälsosam syn på maten, och jag vet att anorexin blir allt mer avlägsen ju bättre jag mår psykiskt.

Så jag skulle vilja klassa mig själv som frisk från dem, även om de aldrig kommer försvinna helt. De har helt enkelt blivit en del av mig. En del so mjag är medveten om. Jag vet att jag slutar äta när jag har det stressigt och jobbigt. Jag vet att jag hetsäter när jag är ledsen. Det gäller bara att finna en balans.

hoppas denna text kan hjälpa någon, eller svarar på alla frågor. Annars får ni försöka fråga igen.

Regnbågslax med citronpeppar topping (färdig mat)
Det stämmer faktiskt. Jag burkar vara emot halvfabrikat, men det här är riktigt gott. Jag hittade det på Lidl i deras frysdisk.(de har flera sorter att välja på). Kom bara ihåg att kolla på näringsdeklarationenen.

På den här är det: / 100 g
Energi      949 k j/228 kcal
Protein            20g
Kolhydrater       1g
Fett                   16g

I förpackningen är det 300 g varav fisk 250 g och topping 50 g

Det är rikligt med olja för tillagningen. Det enda du behöver göra är att ställa in aluminium formen i ugnen 20-25 min. Sedan är den färdig.

Jag äter detta till sallad, och så tömmer jag ur oljan som blir runt fisken i en skål och reder av med creme fraiche. Det blir en grymt god sås till.

Så för er som vill ha färdigmat eller snabbmat  eller bara känner er lata. Det här kan jag verklgien rekomendera. (jag hoppas att mannen vill ha något halvfabrikat när han kommer ner, så jag får en anledning till att köpa hem det här igen)

Kostnad : lite osäker men runt 30-40 kr. (de har även liknande fast 700 g som kostar 60 kr).


Uppdateringar.

Så nu har jag börjat mina uppdateringar. Med allt vad det nu innebär.

Träningsrapporten ska jag skriva ihop lite senare, har bestämt mig för ett nytt sätt att skriva dem på. Så det inte blir så grötigt.

Recepten har börjat komma på plats.

Jag har även uppdaterat mina mått och texten under bilden.
Det är en hel del kvar att uppdatera men jag får försöka ta det lite som det kommer.

Har hittat lite fler recept som jag ska göra, när jag får pengar, så jag kan ägna mig åt lite shopping. (eller rättare när jag ätit upp resterna jag har).

Men fram till dess har jag registrerat en hel del recept, och det blir till att göra dem igen så ni får lite bilder på dem =)

Metallsmak i munnen

Jag har under en preiod fått metallsmak i munnen och det kan kännas lite som aceton när man andas. (inte speciellt trevligt), Men jag håller distans till mina medmänniksor, (vet itne om de märker det).

Men i alla fall. Var ju tvungen att kolla upp det här, då jag kan tänka mig att fler känner av det som äter så här.

och jo de tär en possitiv sak.

När man hamnar i sk Ketos alltså att kroppen börjar bränna fettet, så kan det uppstå metallsmak och aceton liknande smak i munnen. (Jag har det främst när jag vaknar på morgonen).

Men det är alltså bra att det är så. Grattis till mig, som hamnat i fettförbrännings stadiet.

Då är det enklare att leva med när man vet. ett tips om ni tycker det är obehagligt. Drick en massa vatten smaksatt med lime och citron. Det neutraliserar och gör att smaken försvinner. (inte för evigt, men en stund). Det gör det också lättare att dricka mellan 2 och 3 liter vatten per dag ;-)

Men yeay för mig, jag bränner fett. och har hamnat i Ketos. Man kan även köpa ketos stickor på apoteket för att kolla om man hamnat där. jag vet itne hur man gör och har aldrig provat dem. Men man kanske ska göra det någon gång. Fråga på apoteket och säg att det är för att kolla om man är i ketos fettförbränning. (är osäker på vad stickorna heter).

Kom ihåg:

Metallsmak i munnen = fettförbränning.

Kokospannkakor

Dessa var så goda så jag åt dem snabbt som attan. glömde självklart att fota dem.
Men nästa gång jag äter dem ska jag göra det. så min standrad just nu.Kokospannkakor ( 1 portion)
2 ägg L storlek är bra
1 dl kokos (körs till mjöl i mixer)
1 dl vispgrädde
1 nypa salt.

Vispa ihop allt och låt svälla 30 min eller längre
Stek i smör
Servera med vispgrädde och tinade bär. (osötad sylt om du föredrar det)

(håller de inte ihop tillräckligt kan ni tillsätta 1-2 msk mandelmjöl i smeten så blir den lite mer elastisk. Ni kan även byta ut kokosen mot 1 dl mandelmjöl, även denna smet ska stå och dra en stund, och stekas lite längre för att hålla ihop till 100 %)

Dessa funkar som plättar, till pannkakstårta ja allt som du kan ha vanliga pannkakor till. Det är så grymt gott att de tar slut snabbt. (under förutsättning att man gillar kokos)

Ät och njut.

Choklad creme.

Den här cremen passar till mycket. Mellan platta kokostoppar eller som tillbehör till annan dessert. Blanda med vispad grädde och du får en fusk mousse. Det är egentligen bara du som sätter gränser för vad du kan göra med cremen. (jag brukar blanda den med grädde och ha till kokospannkakor, när jag äter dem som dessert).

(bild kommer)

Chokladcreme
200g blockchoklad eller mörk 70 % choklad.
1 msk cointreau (kan bytas mot annan smaksättare som starkt kaffe)
1,5 msk grädde

Gör så här:
Smält samman alla ingredienser, bred mellan kokostopps plattor eller låt svalan och blanda med vispad grädde till kokospannkakor. Eller ät den som den är. Snabbt enkelt och gott tillbehör till det mesta.

Kokostoppar.

    Nu kommer mitt kokostopps recept äntligen. Tänk på att de faktiskt är väldigt mättande, så man behöver inte så många innan man känner sig nöjd.

Kokostoppar (ca 20 st)
200 g kokosflingor (håll koll på näringsdeklarationen så ni får låg halt kolhydrater)
50 g smör
1,5 msk cointreau (kan bytas mot grädde eller annan smaksättning)
1,5 msk grädde
2 ägg XL eller L storlek

Gör så här
Rör ihop ingredienserna (vispa inte)
låt stå och dra 10-15 min
Klicka ut på bakplåtspapper eller i formar. Grädda i ugn 10 min i 175 grader, (eller tills de blir gyllene i färgen).
Låt svalna.
Doppa topparna i choklad eller gör platta tunna med chokladcreme emellan.
Ät med försiktighet. Njut av dem.

Chokladcreme.

    

Mått rapport.

Många gånger visar inte vågen att du har gått ner något. Detta eftersom kroppen omvandlar fett till muskler. Musklerna väger dessutom mer än fettet, därför kan det bli otroligt deppande att ställa sig på vågen. Så för att itne det ska hända mig har jag betsämt mig för att börja mäta mig igen. (Jag gjorde det i slutet av sommaren). Jag kommer gå efter mått tabellen som finns i H&M´s katalog. Jag ska sätta upp ett mål för mig, dit jag vill nå. Så får vi se vad jag väger när jag kommer dit, eller om jag slutar tidigare.(allt mäts i cm)

Jag siktar på storlek 38/40 (S/M)
Bröstvidd:            88 / 92
Midjevidd              72 / 76
Stussvidd             96 / 100

Detta är målet jag vill nå. När jag startade hösten (2008-08-03) hade jag dessa mått:
Bröstvidd       107 
Midjevidd       94 
Stussvidd      110       

Så nu börjar jag i morgon söndag på ny kul, med nya mått:
Datum                   Bröst     minus    Midja   minus   Stuss  minus
2008-12-28          100       (-7)           82        (-12)      104     (-6)
2009-01-04        glömde totalt bort att mäta,
2009-01-11            98       (-9)           81        (-11)       103     (-7)

Ädelost creme

(bild kommer snart)

Ädelost creme
är en av mina favvoriter, snabbt, enkelt och gott.

2 dl Creme fraiche
150 g ädelost (gräddädel har en mild smak om man inte vill ha den så stark)
1-2 msk grädde

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser luftigt, (görs enklast i mixer), önskas fastare creme minska på grädden. Önskas luftigare/ tunnare öka mängden grädde. (Vid ökning av grädde, mildras ädelost smaken, så var försiktig ifall ni använder gräddädel, det ska trotts allt smaka av ädelosten).
Låt stå kallt 60 min innan servering, gärna längre. Använd som grönsaksdipp eller som creme till alla sorters kött (jo det funkar till fisk och kyckling, lika bra som entrecote, fläskkarre eller en bit nötkött).

Smaklig måltid.

Hamburgare/Biffar/Köttbullar.

                                      
                    
Hamburgare/Biffar/Köttbullar

600g Nötfärs (eller blanda nöt och fläskfärs)
2 msk smaksättning (fond, grillolja eller liknande, kan även bytas mot salt och peppar)
3 msk grädde
Grillkrydda (eft smak, kryddas vid stekning)
Salt (kryddas med vid stekning)
1 Lök (finhackad ta efter smak)
3 st M-ägg (vill ni ha mindre ägg, använd äggulan bara)

Gör så här
Blanda samman alla ingredienser.
Stek i gjutjärnspanna eller teflon på medelvärme.
Stek ca 4 min på varje sida. Var noga med att de är färdiga. (Kan behöva längre tid beroendes på tjocklek)
Gör du köttbullar eller biffar gäller samma sak vid stekningen. medelvärme och ca 4 min, men du vänder på dem oftare än med hamburgarna.


     

Hamburger tips.
Ät med en sallad, tomat gurka, hamburgerdessing (ta en som har max 5g/100g i näringsvärdet), samt smältost, eller hårdostksivor. (det finns hamburgerost, som har lågt kolhydratsinnehåll.).

Vill ni göra det riktigt matigt och ännu mera lchf, stek bacon och lägg ett par skivor på osten, stek även lök och ha det ovanpå. Skippa en av dessa om ni känner för det. Men om ni har bacon och/eller lök på hamburgarna lägg gurkan och tomaten brevid  (det rasar annars)

Ät alltid hamburgarna med kniv och gaffel, även om ni har bröd till rekomenderar jag kniv och gaffel då de kan bli lite grisigt med alla tillbehören till. ;-)

Fisk & Spenat i ugn.Fisk & Spenat i ugn

1 Kg Spenat (Fryst, ska vara tinad)
ca 2,5 dl grädde
800 g fiskfile/ block (valfri)
5 dl creme fraiche
3 msk grädde
citronpeppar

Gör så här:

Blanda cremefraiche, grädde och citronpeppar, ställ åt sidan.
Ta en stor ugnsform, lägg den tinade spenaten i botten, tillsätt grädde & salt. Blanda och bred ut.
Lägg fisken ovanpå.
Bred creme fraiche blandningen ovanpå fisken
Grädda i ugnen 200 grader tills fisken är färdig, ca 45-60 min (kolla fisken om du blir osäker).

Låt svalana en stund och servera.
(det här blir mycket mat, så det räcker till matlådor).Gävle Bocken har Brunnit ner.

Så var gävle bockens dagar slut igen.

I natt brann han ner . Hans glansdagar blev inte så långa.

Nu får vi tyvärr säga hej då till honom för i år och hoppas på att han reser sig till nästa. Han är som en fenix som reser sig ur askan från elden.


    

Så tills vi ses nästa gång: Vi minns hur fin du var.

Aftonbladet:

Äntligen är det färdigt.

Nu har jag ordnat en ny kategori Övrigt, där allt som hamnar i vänstermenyn ligger, för att göra uppdateringarna lättare.

Ska dock flytta över mina recept till Kost kategorin. (det är inte troligt att jag uppdaterar dem annat än med bilder)

Så nu har jag även flyttat över länkar och mycket annat.

Bilderna på mig själv kommer inom några dagar, då länkas dem till vänster.

Recepten ska också skrivas in och de läggs också in till vänster.

Men nu tror jag att jag är färdig med alla flyttar, ska bara ändra typsnitten och sedan är det inte mycekt mer som ska göras på bloggen, annat än att hålla den uppdaterad.

Låt mig gärna veta vad ni tycker, och kom med förslag på var jag kan ändra, eller lägga till.

Nästan -10 i BMI

Wow såg det just. När jag fixade till texten under min Profilbild.

Jag har nästan minskat med 10 i BMI, det om något måste ju vara kanon. I fett kan det vara mer, eftersom BMI inte tar hänsyn till muskler.

Men målet för mitt BMI är att vara normalviktig.

Jag har sagt att 60 kg är mitt mål, då när jag är färdig har jag ett BMI på:  21,5 och ligger inom ramen för normalvikt.

Jag kan dessutom om jag vill det minska ytterligare ett par kilo, innan jag enligt BMI är underviktig som sker på ett BMI vid 18,5 - 19 (beroendes på vem man frågar)

Då har jag gått ner 20 i BMI, snacka jag blev imponerad av mig själv, att jag har minskat halvägs till mål linjen.

Det är sådana här saker som håller mig taggad till att fortsätta.

Så ska jag även från v 2 och 14 veckor frammåt, vara med i en klubb på MåBra, då ska vi ge våran startvikt och målet för dessa 14 veckor (alltså hur mycket vi ska gå ner).  Så fram till dess ska det ges gärnet. Sen blir det 14 tuffa veckor och jag hoppas att jag når 70 kg under den perioden. =)

Håller tummarna för mig själv.

lite ombyggnad igen

Håller på at tförsöka få i ordning på alla dessa länkar och menyer jag har.

Såg dessutom att min älskade träningsrapport blir jätte kladdig så som jag har rapporterat in den. Blir så mycekt huller om buller.

Så nu få rja gförsöka välja ut vad jag ska registrera, vill man veta hur många kilometer man har cyklat etc, samma med steg, eller blir det för mycekt info och för som sagt grötigt.

Ska gå ut och gå en sväng medans jag funderar på hur jag ska göra med den. Innan jag fortsätter uppdatera. Viktrapporten är i alla fall, enkel att läsa av. Så den får fortsätta vara som den är.

Ska skriva in lite recept i kväll, igen. sen är jag på banan tror jag. Det är nog mest färgsättningen på tec alla länkar som behöver ändras ska se om jag kna komma på hur jag ska göra med det. Men så länge får det ha den färg det har.

Men under kvällen kommer det vara lite lätt rörigt, det är bara fram tills jag fått i ordnign på alla länkar som ska in. Sen är det nog bara för mig att köra på.

Majja och Inka chihuahua tikar (letar nytt hem) Bilder)

Så kommer vi till de yngsta damerna som är på besök hos oss, för att få lite ombyte i miljön. Deras uppfödare och ägare är:
Kennel Timenis

Det är också kennel Timenis ni ska kontakta vid intresse för dessa två damer, de är renrasiga och två helt underbara hundar: =) (klicka på länken ovan för att komma till kontakt sidan hos uppfödaren)

Majja:

 

   

Så här har jag upplevt Majja. Hon är den som är nyfiken frammåt och med på precis allt. Hon älskar att leka och busa. Hon är snabb på att få igång de andra till lek, även människor.

Men lika mycket som hon älskar att leka älskar hon också att mysa, och krypa upp i knät och snosa en stund. Hon är pussig och bara älskar att få uppmärksamhet. Hon är dessutom van vid alla olika former av hundar och ungar. Lite blyg i början, men när hon fått bekanta sig med alla, är hon igång. En riktigt liten äventyrlig sak.


Inka:

   

 

Inka är Majjas Syster, och den som är lite mer försiktig. Det finns däremot inget slut på hur kelig hon är. så snart man sätter sig är hon upp i knät och så ska hon pussas, klappas på och bara njuta av att vara. Dock ska sägas att hon också kan leka och är nyfiken av sig, Hon är däremot lite mer försiktig och kastar sig inte huvudstupa in i saker. Hon tar det lugnt och gör saker i sin egen takt.

När man kommer är hon som en liten virrvelvind och snurar runt fötterna, och tar sin del av uppmärksamheten. Har man snöre eller andra leksaker och börjar leka är hon inte sen att hänga på. Men att mysa i soffan framför TV:n är nog det bästa.Både Majja och Inka har stamtavla och jätte bra psyke. De är vänliga mot alla de träffar, lite försiktiga i början, men alltid glada och keliga. Dessutom snabba på att ta uppmärksamheten. De är vana vid många hundar och av olika raser och är med så snart saker och ting händer =)

De är två damer man snabbt fäster sig vid. Helt underbara små djur.

För information om försäljning kontakta Timenis Kennel .  Just nu är de på besök hos Lonelydogskennel.

(Detta är ingen anons bara information och en hjälp för att dessa två små tjejer kanske en dag ska få fina nya hem, med människor som älskar dem)

Smilla, Troja och Ester.

Smilla är Troja och Esters mamma, hon är den som ser efter dem och är just nu och hälsar på hos mammas väninna som äger Troja. Troja och Ester är dessutom kullsystrar, och har just börjat sin karriär i ringarna runt om i utställnings sverige.


             Smilla


Hon är verkligen cool lugn, men samtidigt lekfull. En riktig dam som ser efter bråkstakarna.

(hmm har ingen bild på Troja, hon ber att få hoppa över denna gång eftersom hon löper, bild kommer lite senare)
Troja är en black and tan med vita inslag.Ester:

Ester däremot är en "blå" chihuahua. Hon är nog den som leder hushållet i familjen faktiskt :-)

Fler bilder på både troja och Ester kommer vid ett senare tillfälle.

Pepsi och Scoobi önskar god jul (chihuahua) (bilder)

Så kommer vi till besökarna Pepsi och scoobi. Far och son, och riktigt snygga killar. Pepsi är en utställnign från att få sin första champion, och scoobi har börjat sin karriär med att följa i sin pappas fotspår.


Scoobi                                   Pepsi

Scoobi va rinte ritkigt nöjd med den här Kameran som jag alltid flashade med i ansiktet på honom, Men visst blev de snygga på bilden.  Nedan följer lite blandade bilder på de båda herrarna.


Scoobi (Pepsis son)

      

Så avslutningsvis:


Så har vi Pepsi :                                                                       

                                

Två riktigt snygga killar som bor i Gävle i vanliga fall när de inte är o hälsar på oss =)

Fowler önskar god jul. (dvärgpinscher)

Tänkte köra in lite bilder på Hundarna nu och börjar med min Fowler som önskar God julså här snygg var han i sin fluga, men sen blev han lite kaxig under plåtningen =)och näsan åkte i vädret. Ser han inte riktigt kul ut.

Men efter denna bild började han lessna:Då åkte tungan ut och efter det för att riktigt demonstrera innan han stack:Så kom Bamse gäspningen (hahaha, han ser så lustig ut när ahn gör så)

Men vi fick en jätte mysig jul i alla fall, och han var den enda herren som inte rev av sig sin fluga, utan gick med den utan problem =)

Våran Julgran

Tänkte jag skulle visa bild på våran julgran. som vi hade med presenter under och bredvid. =)Även i plastpåsen var det julklappar till min lillebror, han fick en massa tvättmedel och rengöringsmedel. Anledningen till plastpåsen var att han skulle kunna slänga allt på en gång.ser ni den stora presenten till höger. Den var min, fick en stor blomma i plast. En dag ska den bytas ut till den riktiga, men så länge kör jag på plast. (jag brukar lyckas döda mina blommor, men nu kanske den hålle rlite längre).

Men jag blev jätte nöjd, fick en massa block som jag behöver med jämna mellanrum. Två stekpannor, en stor och en sådan där refflad som man grillar i. Så fick jag hårschampo som jag behövde, eftersom jag fått eksem av det billiga jag har nu. En stor väst som är grymt skön (jag älskar västar), vad fick jag mer kommer inte ihåg eller JO en liten verktygslåda.

Jag fick sådant jag behöver, jag har som svårt att lnska mig saker, eftersom ajg köper dem själv så snart jag kommer på att jag vill ha sakerna. Så jag behöver mest ha praktiksa saker och sådana där vardagliga =)

Fick också pengar, som kommer gå till mat och ett par vinterstövlar (om jag finner några på mellandagsrean).

Så ja jag var jätte nöjd med mina julklappar. Väntar dock fortfarande på att få hem en julklapp som jag skulle ge bort. den har inte kommit ännu, men men sådant är livet kommer väl nästa vecka eller nått.

Så det känns skönt att det inte är riktigt slut ännu.

Men jag hoppas ändå på att nästa jul ska bli bättre. det har varit så stressigt inför julen, eftersom det varit en massa strul med pengar hit och dit.

Men jag har bestämt mig för att nästa år ska bli bra, tycker jag förtjänar det.

Uppdateringar och bilder på väg.

Så nu har jag i alla fall lagt in bild på tonfiskröran:

Så nu är bilderna på gång.

Ska skriva in receptet med bilder på kokostopparna, och på en halvfabrikats fisk jag hittade på lidl.

Så kommer lite julhäldsningar från hundjulen =)

och lite annat. Det blir en hel del bilder.  Som är på gång nu. Så vi får se om det kommer få plats eller om jag måste ta bort en massa. Vet inte hur mycket bloggs nya sida kan hantera.

Vilken jul det blev.

Vi hade att göra hela tiden, vi Fotade de stackars hundarna, som nu viker undan så snart jag kommer eftersom jag var där med kameran hela tiden =)

Men det blev lite bra bilder, som jag kommer visa er senare. Julen är för härlig. Bästa var väl att mamma kom på kl 19 att vi kanske skulle öppna julklapparna. Ingen hade en tanke på det när vi flängde runt. Den som fick utstå värsta saken var H äldsta lillebror som just köpt en ny dator och fick hem den i förrgår. Det visade sig att den var svart blankkromad, som en spegel och alla fingeravtrycken syntes. Så han putsade nog datorn mer än han spelade =D

Men en grymt massa julklappar blev det och en massa god mat. (fast jag orkade inte äta så mycket i alla fall.

Däremot hade jag en kväll och dag då jag fik äta vad jag ville. Och något jag verklgien älskade var mina Wasa Julknäcke (det blir ingen jul om man inte får äta det till frukost). Så jag åt ett par skivor av det med leverpastej på (också nått som var riktigt gott, när man inte äter det så ofta). Sen tog det mer elle rmindre stop under resten av dagen. åt några väl utvalda chokladpraliner ut en cloetta chokladask, två rutor med marabough mjölkchoklad och nonstop. samt lite stora sådana nonstop bitar.

Från julbordet sen åt jag en skiva gravad lax, (utan sås, var för sött), 1 skiva kallrökt lax, 2 skivor leverpastej, rökt korv (som var 4,3 g/100),  Några skivor edamer julost. Innan dess tog jag ett par bitar senaps sill.

Till det smakade jag en mun julmust (det var vedervärdigt, jätte sött, inte min grej), däremot drack ajg te med en skvätt mjölk i till maten.

Sen sa det bara stopp jag fixade inte att äta mera. Det var liksom slut, fanns inte en chans. Så även om jag slarvade så blev det inte så farligt. I dag får ajg lite skinka, köttbullar och julkorv från mamma, så jag får smaka de bitarna från julbordet i alla fall. Men jag trodde det skulle bli värsta frossan, men som sagt det fanns ingen plats i magen för det.

Nu ska jag göra te igen och fixa lite här hemma, så ska jag så snart jag får hem kameran lägga in lite bilder, så ni får se våra underbara hundar på julafton. Speciellt chihuahuorna scoobi och Pepsi som var grymt söta i sina julrosetter. Men den som var snyggast var faktiskt Fowler min Dp, han är också lite mer van vid att matte fotar honom hela tiden. =)

Så i kväll kommer bilder, även på de två chihuahua tikarna som är till salu. Ska leta rätt på deras annons på blocket så länkar jag dit.
Vi hörs lite sneare =)

God forsättning på året.

Jul i all ära men...

Det är rätt skönt att komma igång med cykel träningen igen. Nu har jag utökat min träning till minst 30 min. Det känndes verkligen speciellt när jag klev av cykeln. Fast lite stolt är jag ändå över att jag orkade med det.

Så nu framöver blir det minst 30 min cykel, (ja även i morgon julafton), jag tänker nämligen ta mig den tiden. Det ger så grymma resultat så det är verkligen värt det.

Nu när jag dessutom inte har ont i benihinnan längre är det ännu skönare. Fick en förtidig julklapp av mamma för ett tag sedan och den kommer komma väl till användning när det börjar göra ont igen. Jag fick en vetekudde som man värmer ett par minuter i micron, och lägger på det onda. Dessutom är det värme som hjälper bäst mot behinneinflamation. Eftersom man får det när man blivit för kall.

Så nu är jag upp och cyklar igen. Så får vi se vilket vikt resultat det ger på söndag. Ska föröska hålla igen i morgon, resten av tiden blir inget problem eftersom jag inte har så mycket mat hemma. (fick däremot en massa köttfärs av mamma så jag klarar mig ett tag, Tack mamma).

Så ska jag köra pulver ett par veckor inom en snar framtid. Måste bara se om jag klarar av det psykiskt, att inte tugga maten. Samtidigt om F kommer ner, får jag ytterligare att kämpa med. Det lär bli ett ramaskri när han ska köpa mat och jag kör pulver eller i alla fall i början. Brukar släppa efter någon dag.

Det svåraste som jag började arbeta med idag är att dricka tillräckligt med vatten igen. Vissa säger at tman ska dricka så mycket som 3-4 liter vatten när man minskar i vikt, medans andra säger att det räcker med 1,5 till två liter. Så jag siktar in mig på två liter vatten, så kan jag dricka te för resten eller nått ;-)

Nu ska jag i alla fall dricka 75 cl, och bara slappna av innan jag går ut med hunden en sista sväng och går o lägger mig.

Egentligen skulle jag tömt kameran, men det hinner jag inte, så tar och gör det i morgon efter att jag varit hos mamma. Har runt 300 bilder kvar på kameran, så det finns utrymme.

Ja ja blir nog inte så mycket bloggandes i morgon kanske. Utan tar det i övermorgon. då blir det lite bilde rpå chihuahuorna min dvärgpinscher och lite julklappar =)

God jul och kom ihåg den sanna anledningen till att vi firar jul, att spendera tid med familjen. Och kanske det viktigaste

kl 15 ser vi på Kalles Jul, med musse och deras vänner.

Angående Välgörenhet svar på kommentar + sopa framför din egen dörr sverige

Det är ingen hemlighet att vi ger mer till välgörenhet nunär det är jul och andra högtider. Vi ger pengar till dem som behöver det.

Men ger vi tillräckligt, och nårhjälpen fram till ALLA som behöver det. Jag fick en bra kommentar av Kalle till mitt förra inlägg angående aktier och välgörenhet:

Postat av: Kalle

Afrika är fattigare idag än för 25 är sen, trots all välgörenhet och allt bistånd. Redan på 60-talet engagerade vi oss som små barn i Biafra katastrofen. 40+ år senare så är det lika
illa. Så är tex välgörenhet lösningen?

2008-12-23 @ 00:54:05

Är det kanske dags att försöka nå ut utanför ramen och göra nått drastist. Visst det är finannskris och det drabbar hela världen. Men samtidigt ger vi också mer än någonsin till välgörenhet i alla fall i sverige. Men är det tillräckligt. Vad kan man göra ? Det som ges, ges till välgörenhet UTANFÖR sverige, men den svenska fattigdomen?

Samtidigt me detta kom jag att tänka på hur ser det ut i sverige?

Vi har fattiga som blir fattgiare nu under finanskrisen. Matpriserna går upp men riksnormen hös inte utefer detta. Det är även dyrare idag att köpa kläder jeans som tidigare kostade 179 :- och var lågpris, kostar idag 299 :- och räknas till lågpriserna.

Vad görs i sverige för att hjälpa den allt ökande klyftan i samhället, Det finns många som går på socialbidrag och som inte har råd att fira jul, som inte har råd med att köpa mat till familjen, eller julklappar till de små.

I dag gör svenska kyrkan inom sverige ett enormt arbete för att ge tilld e allra fattigaste i sverige. Samma sak med majblomme fonden. Men finns det flera. Händer det nått på lokal front.

Varför uppmärksammas inte fattigdomen inom vårat land på samma sätt som den utanför. Visst vi har inte krig, men att tvinga sig själv till svält för att vi inte har råd att köpa mat, det är inte rätt.

Regeringen drar dessutom åt svångremmen på dem som får bidrag för att överleva. De gör det svårare, allt fler får mindre pengar, och svaret vid frågan vad görs för sverige blir att skaffa dig ett jobb. Jo men det är inte lättt att få jobb, konkurransen är stenhård ocharbetsmarknaden minskar speciellt nu i kristider.

Har du inga pengar och har efter alla lån och betalningar är gjorda bara 200 kr att leva på, så har amn itne råd att äta, man får då ingen energi att söka jobb med. Man känner sig sviken av samhället och sig själv. Tvivlena börjar komma att varför dög inte jag och mitt cv som jag skickade iväg.

Enligt riksnormen har en ensamstående 3561 kr varje månad. det ska gå till telefon, tv-licens, kläder, skor och mat. Samt dina egna lån. så som CSN. Är det kosntigt att det inte blir mycket pengar över. Av dessa pengar får inget sparas, du får dessutom om pengarna tryter INTE LÅNA AV FAMILJEN, det räknas som inkomst och dras nästa gång du söker pengar (länsrätten arbetar med överklagan om detta).

Tänk då att maten har blivit dyrare, kläder och skor hygienprodukter har blivit dyrare. Är det konstigt att skulder ökar hos kronofogden, att allt fler får mindre att äta, Alla samhällen har inte ett soppkök dit de som inte har råd kan gå och äta.

Finns det nått man kan göra för dem inom landets gränser, de som i tysthet svälter. De barn som får gå med smutsiga kläder och hungriga till skolan. Varför uppmärksammas inte fattigdomen inom sverige så som den görs utanför.

Nu kommer någon kläcka ur sig att det är värre utanför sveriges gränser. Men är det verklgien det.? Låter vi klassklyftan fortsätta och allt fler dras ner i fattigdom kommer vi snart ha som alla andra länder där fattigdom och krig råder. Fler kommer göra allt för att överleva, detta kommer sluta i katastrof.

Varför inte försöka hindra det hela innan det går så långt.? Varför inte lyfta fram välgörenheten inom sveriges gränser?

Det börjar bli dags för något att hända. Vi måste agera innan det är försent, vi MÅSTE hjälpa dem i sverige som behöver oss, samhällets stöd. Vi är inte längre ett välfärds samhälle, (det ni ser i tv och tidningar är bara en ridå för att dölja det fattiga sverige.


Varför inte ta och sopa framför landets egna dörr först och se till att alla har råd att äta varje månad ? Någonstans att bo, rena kläder och tillgång till tak över huvudet och varmt vatten att rengöra sig i.

Hjälp till att rädda de svenska fattiga.

Hjälp till att Sopa framför svenska dörren,öppna ögonen och våga inse, Det fins 1000 tals som behöver hjälp.

Glöm inte Sveriges Fattiga.lösning på inläggs layout.

Tänkte bara kolla är det någon som har en idé om hu rman kan lösa så man får rutmönster i inläggen. Eller allt i raka linjer brevid varandra när man skriver olika saker.

Som i min viktrapport, skulle vilja ha det rakt och snyggt med hur jag än gör så blir det krokigt. Samma sak i min träningsrapport, där blir också allt krokigt.

om någon har ett förslag på hur man kan lösa det, berätta gärna.Kanske om det finns någon html som går att lägga in.

Ja ja ska ut med vovven och sedan gå o lägga mig, har en tidig dag i morgon, men sen blir det lite jullov, även om mitt egnas med att studera, ska lägga ner ett ordentligt kol på mina studier har en del att göra som en hemtenta, inlämning i matte c, läsa marknadsföringen, börja plugga till min sommelier examen etc.
Så kanske jag börjar med programhanteringen redan nästa vecka då blir det lite sådant också.

Ja som ni ser en del att studera =)

Men i morgon ska jag hjälpa mamma med lite förberedelser, eftersom jag inte fick pengar så jag kunde köpa julklappar, så blir det inga köpta för mig. Väntar fortfarande beslut från länsrätten angående de pengar jag inte fick förra månaden (som var till julklappar).

Så ja, det känns tråkigt att fira jul i år, eftersom jag inte kan vara delaktig annat än att äta middagen och se på Kalle, sen går jag nog hem och pluggar lite.

7 x Chihuahua + 1 Dvärgpinscher (Chihuahua Maffians jul)

Japp jag och min lilla (förstora) Dvärgpinscher ska fira jul med en riktig Chihuahua Maffia. =S

Hur många chihuahuor ingår då i Maffian i År:

Mammas Chihuahua Essan, (Hon är Basen över alla, utom människorna eller kanske i hemlighet, hon låter oss tro att vi bestämmer)
Hennes väninnas Chihuahua Troja (som dessutom tänker starta sitt löp)
3 låne tjejer chihuahua tikar som behöver socialiseras och som då bor hemma hos mamma och hennes vännina under en period.
Chihuahua Pepsi (en avelshanne, som är basen, Jo även över min älskade Dp) Barnvakt då hans familj firar jul borta
Pepsis Son Chihuahuan Scoobi... Barnvakt då hans familj (samma som Pepsi), firar jul borta

(Det här är preliminära Maffian, kan komma till fler och åka hem någon.

Tro det eller ej, men Chihuahuorna har satt min Dvärgpinscher på plats, han är inte den som är basen. Utan snarare den som viker undan. När detta Chihuahua gäng dessutom är samlat, så sitter min dvärgpinscher i knät mer eller mindre hela tiden.

Till råga på allt har mamma införskaffat tre röda rosetter till herrarna.

Så det blir Kameran under julen och en massa hundar. Ska göra en presentation av Maffian samt min egna "lilla" Plutt, som är storleksmässigt större än de andra.

Så efter Jul kommer presentations bilder på alla hundar som firar jul hos oss, (människorna vill inte vara med).

Har ni också chihuahua jul ?

(mamma har kennel, men just nu är den inte produktiv, utan en barnvakts och socialtränings hem, bara för att de tycker det är kul)

Aktiesparande,Vapen & Välgörenhet, dubbelmoral ???

Jag vet jag är arbetslös. Men man måste i alla fall planera inför framtiden och vad man ska spara i. Då har man det avklarat när den dagen kommer, då man har ett jobb och kan börja spara i något som ger avkastning.

Satt för några veckor sedan och funderade på det här med avkastningen. Det är finanskris och då blir det dåligt med avkastning för de flesta.  Men det finns några få saker man kan spara i som det än så länge ligger tyst om och det är som ni alla säkert vet.

Vapen, Olja, Tobak, Godis (jag tror det i alla fall)

Vapen, ju mindre pengar det blir detsto mer slåss folk, och emr pengar går in i vapenindustrin.

Ni som nu skriker över detta spartips, Jo faktiskt, även våra politiker och andra "rika" människor har fattat detta och lägger aktierna här. Samma sak med olja, tobak och godis, som folk ständigt köper och som är farliga för människan. (korkade vår ras är egentligen, som köper det vi vet är dåligt)

Men sen är jag en som är en jävel på att köpa hem eco, fairtrade, ge till välgörenhet för sos barnbyar etc.

Då kom diskussionen upp. alla som nu köper aktier i tex Vapen (Bof***s) tex som producerar vapen, s**b som ocks¨gör det (lite större som man åker i).  De av dem som nu handlar här och ger till välgörenhet hur tänker de egentlgien.??

Ger man till välgörenhet för att döva sitt samvete över att man får rikedom genom aktier, eller ger de till välgörenhet för att skapa ännu mera konflikter i världen. ??

Eller ger dessa människor inte till välgörenhet?

Men framförallt de som gör båda hur tänker de då ???

Jag kom fram till att jag med gott samvete inte enns för pengarnas skull, kan spara i sådana Aktier så länge jag ger till välgörenhet, oavsett vilken välgörenhet det än gäller. Jag är trotts allt människa med ett samvete och så penga hungrig är jag inte ännu (ni får sparka mig när jag om 10 år gör det i alla fall).

Men ärligt.

De som sparar i aktier för företag som producerar vapen och därigenom stödjer krig, och samtidgt ger till välgörenhet. Måste vara de största Dubbelmoralisterna (kom inte på ett vettigt ord), som finns i denna värld.

Om det finns någon där ute som läser detta och känner igen sig själv eller någon annan, kanske kan förklara för mig hur man gör, för jag fick ångest av bara tanken när jag kom på vad jag hade sagt till mamma.

Vad är pengar egentligen värt ??

Gräddiga funderingar.

Vispad grädde med jordgubbar smakar annorlunda mot flytande grädde och jordgubbar. Kan bero på kombinationen. Men nej.

flytande grädde smakar annorlunda mot vispad grädde, även när det är rent.
Har aldrig tänkt på det förr, men jag tycker flytande grädde har en renare fetare smak. Den smakar liksom mer grädde.

Däremot tycker jag vispad fluffig grädde är mer mättande.

Undrar om det har med proteinerna att göra, eller om det beror på något annat.

Finns det någon där ute som vet vad det kan bero på. Om ni vet tala gärna om det fö rmig så jag slipper sitta här och fundera på det.


Ibland bestämmer man sig snabbt.

Undrar om jag egentlgien har diciplin att köra bara pulver ett par veckor. Eller om jag ska köra det vanliga byta ut ett till två måltider till pulver. Det ska jag fundera på. Men det blir helt klart Twinfast´s twinlab jag kör, relativt billig och relativt lite kolhydrater. dessutom lågt GI.

Tänkte köpa två förpackningar när jag börjar, det blir runt 500 kr och ett hopprep för 60 kr, då blir det garanterat fraktfitt och jag har pulver hemma så jag kna se hur mycket och länge jag orkar köra.

Ska bli lite spännande faktiskt. Men inget jag börjar med förrens jag fått alla mina pengar och jag vet hur det ser ut i slutet av månaden/början av nästa.

Men jag tror att jag skulle behöva den lilla extra boosten för att komma igång ordentligt igen och få en kickstart.

Ibland kan man behöva en liten push för att komma frammåt ordentligt. Många vet nog vad jag menar. Då får jag en period utan mjölkprodukter och liknande också och kan känna efter hur det påverkar kroppen. Max jag kör blir två veckor enbart pulver (det är rekomenadtionen utan övervakning av läkare och dietister). Så det blir en kortare period. Men kanske det kan ge mig något i alla fall.  Vi får se.

Tycker sådant här är lite kul och spännande faktiskt. Något som jag gillar att göra här och där. Blir kanske en bra början på det nya året dessutom, har ju inte långt kvar i mål.

näpp ska göra en kopp te till, sen gå ut med hunden och fortsätta fundera lite på det här med pulvret.

Frukost + pulverdiet.

När jag bodde i Umeå och likadant när jag gick ner 20 kg förra året åt jag Twinlabs Twinfast till frukost varje morgon. Jag saknar det litegrann och funderar på om jag knaske ska köpa hem en omgång i slutet på månaden (tillsammans med ett hopprep)

Men det som gör mig tveksam är att det är 15 g protein, 6 g kolhydrater och 1 g fett / portion. Så jag funderar på hur det kommer gå tillsammans med min diet.

Men jag vet att jag hade ökad förbränning när jag körde det på morgonen, så kanske kan det vara värt att köra en sväng till just för den sakens skull.

Är det någon som vet om det finns någon anna pulverdiet som man kanske ska prova i stället som har mindre kolhydrat och mer fett =)

Ja ja ska kolla runt lite till, så beställa om jag finner nått bra.

Ska även köpa ett hopprep när jag har bestämt mig för vilken typ. Men troligast blir det ett vanligt utan handtag med bara snöre.

Hopprep är väldigt bra när man tränar upp kontitionen, så jag tänkte lägga till det i min träning morgon och kväll.

Denna vecka har jag itne tränat så mycket eftersom jag haft inflammation i benhinnan. Men det känns bättre så i morgon blir det till att köra igång med cykeln igen.

Just det, ska ladda in bilder på kokostopparna, grymt nöjd med dem. Glömde fota kokospannkakorna ,så det får jag lägga in receptet på och sedan kommer bilden senare som vanligt. Så nu ska jag fortsätta mitt letande för att sedan tömma kameran på bilder.

Ny Signatur

Vad tycker ni om min nya signatur ?

Tycker den blev rätt bra,

(snacka helt onödigt inlägg det här var, men jag var tvungen).

I morgon blir det bakning..

Japp, det blir det. ska juförsig städa hela dagen, men det är enkelt att baka samtidigt och avslappnande.

Ska börja i morgon med att ta hela köket, ska städa ur skåpen och liknande, göra rent ugn etc, ja en riktig storstädning.

Sen ska jag köra igenom vardagsrummet, och hallen. Ja en ordentligt storstädning, även inne på toalett och sovrum, samt mitt kontor. Så det blir en del städning i morgon.

Ska passa på att göra kokostoppar med cointreau och choklad, till julafton. (vill bidra med något till julen, nu när jag inte fikc pengar till att köpa julklappar). Så ska jag spara några att ta med mig till MiRoi när vi fikar, så kan jag också vara med och göra det, utan att de behvöer köpa special saker åt mig. (min Handledare äter också LCHF och GI, så de dyker upp överallt). Det står till och med skrivet som övrig information om mig från och med nu. Han tyckte det var riktigt bra att jag gjorde det då arbetsgivare tycker det är en intressant kunskap, speciellt om man har gjort det som en livsstil, som jag har. Då vet de och vi kan lättare undvika missförstånd. Min handledare tycker det är lika bra att skriva som om man har en matallergi.

Så nu finns det registrerat i deras databas.

Om ett par dagar eller så ska jag även göra kokospannkakor, som verkar vara grymt goda. Då får ni recept på det också.

känns skönt at tha kommit i gång ordentligt med kosten igen, och köra på. Just nu äter jag mest tacopaj, och på morgonen i morgon ska jag göra i ordning en äggröra (inte den i panna utan en på kokta ägg). Kommer ge er recept på det också. Det finns nämligen avocado i eller till.

Ja det blir en del recpet till.

Ska dricka upp mitt te och så ska jag gå en lång promenad med Fowler.

Äntligen händer det något i min värld.

Hade dagen med MiRoi idag, väldigt lugnt. Vi fick information, fylla i lite papper. Sen gick de andra och jag stannade för att göra en handlingsplan åt mig.

Så på måndag kör jag Matte C i två månader på halvfart, när den är klar så kan jag söka distans och göra färdigt min Företagsekonomi.
Veckan efter kommer jag köra en programhanterings kurs och får en ordentlig genomkörare i Excell och office programmet.

Sen fortsätter vi efter det med lite planering. Ska ev börja en administrativ arbetspraktik, så jag får lite rutin. kanske jag dessutom får det till en lärling och sedan får ett jobb. Min handledare har ett jätte stort kontakt nät som jag får utnyttja.

Men det bästa är att hade det varit båtsäsong hade jag kanske redan haft en anställning på en båt som han är chef över, en Brigg. Så vi får se det är inget uttalat, men chansen för mig finns om jag fortfarande är arbetslös när den dagen kommer att jag får chansen att prova på ett arbete på en brigg.

Så vi får se just nu står en dörr öppen och jag hoppas bara på att halka på ett bananskal åt något håll. Men oavsett känns inte livet lika hopplöst. Så i helgen ska jag se till att fixa ett par registreringar så de är färdiga till måndag. Flytta bilderna från bärbara datorn till den stationära. Så jag får plats med scanner och office program (2007/ tidigare) på datorn.

Så jag är helt nöjd med hur det här ser ut. Ska säga att jag var skeptisk innan jag började och vi kom att prata med varandra. Men nu känns allt mycket bättre. Hans första och sista ord till mig var: "Varför har du inget jobb ännu". Dessa ord med tanke på mina utbildningar som jag har. Egentligen borde jag har lätt att få ett jobb, men ja jag har nog inte trampat på banan skalet ännu  =).

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, och göra lite små grejer på en sida så jag förhoppnigsvis får en ny dator snart. Sen ett Wii. (gratis, berättar mer senare).

Nu ska jag njuta en stund och förbereda mig i morgon ska jag ha en stor städ dag.

Nu börjar jag känna mig hemma...

På min blogg.

Ska fixa och dona lite till i kväll, skriva färdigt lite av det jag har skrivit och funderat över angående mat. =)

Såg at tmånga använder sig av Kesso dessert receptet jag har skrivit, dock ett allmänt recept som nog finns i de flesta böckerna om lchf och GI ..

Ska fixa mina länkar också och se till att det blir lite ordning, tar inte så lång tid och det är grymt skönt,s ka bara göra det också.

I morgon börjar jag med MiRoi, så får se vad som kommer hända och ske. tror det blir lite utbildning några månader och sedan blir det till att komma ut och få praktik och leta efter en arbetsplats. Men vi får se vad de säger i morgon.

Just det jag ska berätta lite mer om Super Gratis i ett annat inlägg senare, men så länge kan ni klicka på länken till höger .

Ok låt mig höra vad ni tycker..

Har en bit kvar innan jag är helt nöjd med min design, men jag har en början i alla fall.

Återstår en hel del små pyssel, som ska fixas.

Så ska jag göra i ordning mina menyer så de blir lite mer personliga. och få ordning på mina länkar till vänster och lite sådant smått o gott.

Men annars, förutom allt som ska bli färdigt, har ni idéer på vad jag kan eller kanske ska göra.

I vänster menyn har ni fått en liten aning om vad som komma skall. De länkarna finns just nu insmetade till höger. Men komemr ändras och hamna på sin rätta plats.

I dag har designen gott fruktansvärt bra faktiskt och jag blir lite fundersam på när det kommer gå dåligt egentlgien

Ja ja nu ska jag fortsätta efter en te och matpaus.

Sen är jag klar för att fortsätta lägga in mina länkar och övrigt.

Ny design snart färdig.

Ha ha snart är min nya design klar och kommer visas här =)

Bara ett par små saker kvar att fixa samt färgen förståss =)

Så om någon dag när jag klurat ut det sista som ska göras, kommer den upp och det blir nytt .

Nu ska jag återgå till mina studier, ni får ha de tbäst så länge.

Vin LG´s nya mobil.Tipsa dina vänner och tävla om en LG Viewty mobiltelefon. Med LG KU990 Viewty får du en sann multimedia upplevelse. Tack vare den sofistikerade 5-megapixelkameran med Schneider-Kreutznach certifierad optik kan du ta knivskarpa bilder. Telefonen är även utrustad med en kraftfull Xenon-blixt. Viewty är utrustad med en 3-tum stor touchscreen och teknik från LG:s TV-apparater, XD-engine, vilket ger en bättre upplevelse när man tittar på filmer. Telefonen stödjer även DivX formatet.
Tävlingen pågår till 1 januari 2009.

För att komma till tävlingen klicka här: Tävling

Skynda er, där ser ni även andra färger (texten ovan är tagen från Supergratis.se

Dåligt med uppdateringar förlåt .

eller kanske inte, har bara inte haft så mycket att skriva om. INte att göra heller, sitter med en hemtentamen i introduktion till Företagsekonomi A, faktiskt en rolig tentamen. =)

Annars gör ajg inte så mycket, var på informationsen i dag, så nu ska jag dit på fredag, då ska vi försöka skapa en personlig handlingsplan åt mig så får vi se var vi hamnar när den är färdig.

Så som sagt det händer inte så mycket just nu.
har dock inte cyklat nått i dag för jag har ont i benet, då menar jag inte benet benet, utan i det vita benet framför vaden. Jag har alltså bokstavligt talat ont i benet. Mamma tror det kan vara början på behinneinflamation, så jag ska leta fram nått vart och ha på mig under alla byxor. Vill inte ha benhinneinflamation, har fått veta av mina älskade norrlänningar att det gör gruvligt ont.

men men, i morgon blir det en dag i studiernas och städningens tecken, så ska jag fixa ansökan till soc så jag kan lämna in den på fredag, och lite sådant smått och gott, jo deklarationenn måste jag försöka hitta. =S

Måste verklgien sätta mig med alla mina papper och fixa i ordning pärmar där jag kan lägga in alla mina kvitton och räkningar varje månad samt deklarationen varje år, så jag får lite organisation. Det projektet tänkter jag starta i morgon, lika bra att ha det gjort om man skulle trilla in och få någon form av arbetserbjudande, så man kan starta ett litet företag då. =)

Men men , drömmar just nu som slipas på. Nu ska jag återgå till det jag tänkte mig och det var att kolla igenom alla mina mailadresser, och lite sådant. Ska lägga mig tidigit så jag kommer upp tidigt i morgon, (måste få in vanan lite).

Vi hörs i morgon, när jag sätter mig här en stund i gen.

Vinn en NIKON D60 samt + 18-55/3,5-5,6 (objektiv)

Tänkte tipsa om Tävlingen när jag ändå är igång =)

Fick ett trevligt meddelande om denna och kännde varför inte =)

För att vara med och tävla om din egen Nikon d 60 digital systemkamera klicka på länken Digitalkameror

Då kommer ni till tävlingen och kan vara med ni också =)Visst skulle det vara en trevlig överasskning till jul =)

Så klicka på länken och kika ni med kostar inget.

yeay jag blir så stolt över mig själv...

Haha jag lyckades få den att hamna rätt, nu har jag mina två menyer under headern =) Känner mig riktigt stolt.

Fast nu när jag äntligen lyckats kom jag på att jag kanske ska ha den lite annorlunda i alla fall =)

Men får se hur det blir, ska fortsätta spåna på detta lite grann då och då.

Nu kan jag i alla fall få den dit jag vill ha den och det är huvudsaken,

studier och biblioteket.

Var in på biblans hemsida och såg att jag skulle ha lämnat tillbaka en bok den 11/12, och inte den 15/12 som jag trodde. Ja ja inte så mycket att göra åt, konstigt förresten att jag itne fått någon påminnelseom det på mailen. Jaja jag bidrar i alla fall till bibliotekets inkomster.  under året har jag betalat in 69 kr till dem för försenade och reserverade böcker. Så nog bidrar jag till den lokala kulturen allt =)

Får ta mig dit i morgon och lämna tillbaka boken till dem.  Borde få mailet i morgon också.

Denna söndag ägnas åt Te och filt, samt studieböckerna. Har en massa läsning som ska försöka göras innan den 17. Så ska jag även försöka göra ett studieschema så jag vet hur jag ska disponera tiden under julen. Har en del att plugga så jag är på det torra till våren =)

Men men, ska fixa in min viktrapportering också och kolla igenom min lite annat till bloggen. Typ hur jag ändrar på den där förbaskade förskjutningen, verkar som inte vara någon som vet hur man gör.

vi hörs kanske lite senare =)

streckt Sätesmuskeln.. =( (och kan inte stava)

Ok ska jag skriva så ni förstår. Jag har sträket aset, skinkan, häcken, rumpan. your choice.

Var ute med hunden och halkade, gjorde ett snyggt knä böj frammåt. gjorde inte illa mig, det gjorde jag inte. Men jag spännde häcken samtidit, kanske lite för mycket.

Så i kväll har jag återigen inte suttit på motionscykeln, det gör inte ont när jag sitter där, men före och efter när jag ska ta mig upp på den, då gör det ont...

Så vi tar en paus idag och kör i morgon igen, på månad kör jag för två dagar tänkte jag (om jag fixar det). Tisdag och onsdag är fredric nere och jag har lite möten på onsdag. så då finns inte all tid jag vill ha.

I morgon ska jag bara plugga och fortsätta knåpa på min design.

Ska även registrera allt som ska registreras, på måndag blir det veckans sammanfattning. Så även skriva in receptet på bloggen. (fisken blev riktigt god)

Nu ska jag fortsätta kolla efter typsnittet.

början i alla fall.

Som ni ser så har jag fått en början till min design. Jag har bett om hjälp med att flytta det som är för långt åt höger till vänster sidan. När de tär fixat kan jag fortstätta med själva designen.

Under tiden ska jag fixa i ordning länkarna som ni nu ser till höger. Det blir lite trassligare för mig att uppdatera, men enklare för er att hitta =)

Sen är det abra att köra igång. Än så länge trotts att det är förskjutningar, så är jag relativt nöjd. Det kommer bli bättre så snart jag är färdig med det hela. Ska göra lite luft mellan inläggen och menyerna. Kanske även ett ramverk runt de tre. Ja och lite sådant. Så ska jag försöka fixa till färgerna på texterna. Men först, ska jag klura ut hur jag ändrar typsnittet i den nya menyn ;-)

ish blir inte rätt..

Ni som kollar på det här kanske kan komma med förslag hur jag flyttar nya menyn samt inläggen mera åt vänster sida in under headern.

Har fattat att jag ska in på content, men de tblir inte riktigt rätt när jag försöker.

Så någon mer kunnig person får gärna hjälpa mig =)

Överklagan mottagen.

Fick brev idag från högre instans hos socialtjensten. och min överklagan har blivit mottagen. De har i sin tur skrivit ett beslut som de skickar tillsammans med den till Länsrätten...

Snacka jag fick en funderarare, tycker det är lite slöseri med statliga pengar, men visst vil de skicka det dit för en summa av 400 kr så får de väl göra det. Kanske så man ska göra. Jag har då ingen aning.

Men men, det anländer väl till länsrätten idag så får vi se vad som händer. Lär ta ett tag innan det är behandlat, helt ärligt så visst är jag sur för att jag inte fick de pengarna. Men samtigt orkar jag i dagsläget inte tjafsa med dem. Att få inkassot tog musten ur mig vad gäller bråk om Pengar. Det är nu utrett och där är allt över.

Kanske får jag mina 400 kr eller så får jag dem inte, oavsett så bryr jag mig inte längre. Nu är månaden snart slut och ja. Det är redan försent.

Däremot är jag spänd inför nästa onsdag när ja gska på arbetsförmedlingens möte. Då får ja gförhoppningsvis ett possitiv svar.  Får jag en praktik så av det jag har läst, ska jag vara garanterad åtminstone 20 h i veckan på företaget. Jag ska mer eller mindre vara garanterad ett jobb när det är färdigt. Fast samtidigt kan mycket hända under tiden. Det kan bli bra men det kan också bli skit.  (Jag hoppas på att bli possitivt).

Nu ska jag snurra runt på nätet lite till. Kanske fixa min meny lite, ja det vanliga nu för tiden.

Leta efter instalations skivan till min kamera och lägga in bilderna på datorn.

Arghhhh =(

Har suttit hela dagen och försökt fixa min blogg, men nu ger jag upp.

Det blir helt enkelt inte bra när man gör det i paint. =(

Så snart jag får mig ett jobb är jag första som går ut och skaffar ett nytt photoshop.  För det står helt stilla utan det. har en massa ideer med brushes och liknande färger som går från ljust till mörkt. Allt blir jätte snyggt, men ajg har inget att jobba med. =(

Har tills vidare, mailat en tjej som har en grymt snygg design på sin blogg och har skapat snygga förr. Förhoppningsvis har hon tid och lust att hjälpa mig. Med en design, hon har fått rätt fria händer på vad jag vill ha.

Nu hoppas jag bara på ett svar inom några veckor eller flera. Och förhoppningsvis är det possitivt =)

Är någon annan intresserad får ni jätte gärna höra av er. I första hand gratis designs. (ni som läst tidigare, vet att jag går på bidrag från socialen.)

Men men nu ska jag skriva ett annat inlägg och så blir det åter till studier och kolla mailadresserna. Sen vet jag inte =)

Lite desing att göra.

Så håller på att förbättre utseendet i bloggen lite.

Började med att ta bort udnerstrykningarna, och ändrat typsnittet lite.

Så nu har jag skapat en testblogg för att trixa i ordning med min meny, ska ändra lite i rubrikerna. Lägga till och ta bort och fjanta mig =)

Men det blir nog bra så snart det är färdigt.

Ska även sätta mig ner med min färg och se var jag ska ta vägen med den. Eftersom jag inte har photoshop, får jag norpa någon jag finner på nätet. =) Dock inget som är copyright på, utan det som är gratis.

Så nu har jag lite att dona med.

Men jag får fortsätta i morgon tror jag =) Börjar bli sent och eftersom jag hade taskig karma, så har jag inte cyklat utan får ta en till långpromenad med hunden.  Får ta mig i kragen nästa vecka och se till så att jag verkligen cyklar varje dag, lite bättre planering helt enkelt.

Grymt skön träning.

Cyklade förrut 25 min igen (ska registrera mina framsteg i morgon, (cyklade dock inte igår glömde bort), så ni får lite uppdateringar).

Men tog en runda nu i kväll, hur skönt som helst, så tog jag en lång varm dusch efteråt. Bland det bästa som finns tror jag. Men ska ut med hudnen så det får bli mössa i kväll, nä rjag och hunden är ute. Ska ut efter inlägget.

Sen blir det nog en tidig kväll, måste handla i morgon och posta breven till försäkringskassan.

Men jag satt och funderade lite. F kommer ner ett par dagar nästa vecka. och då blir det nog inte så mycekt cyklandes. Mycket därför at ajg har svårt för det när någon kan se. Eftersom jag har den framför tv:n, då glömmer man hur jobbigt det är. Men har jag någon som sitter i  soffan vet jag inte om jag kommer göra det. Jag ska försöka det ska jag. Annars får jag ta några extra långa rundor med Fowler som kompencation.

Detta är något som jag måste jobba på, fast ju mer jag går ner i vikt dessto bättre blir mitt självförtroende. Så snart släpper nog den spärren. Det är detta som är största skälet till att ja ginte pallrat mig till gym eller badhus. Jag kan liksom inte träna när andra ser på. Stundtals har jag samma problem vad gälelr att äta framför folk. Det känns som om alla stirrar och dömmer mig för det. Med tanke på att ja ghar mina små demoner så får jag kämpa lite extra när jag är ute och äter, men det brukar fungera och gå riktigt bra.

Men detta är lite av det psykiska jag måste träna bort, det kommer ta tid men förhoppningsvis kommer det gå, såsmåningom.

nu är det dags för promenad med hunden. o sova, ska upp tidigt, så jag får så många ljustimmar som möjligt.

God natt.

Finns det någon design tävling där ute... ??

Nu hoppas jag att det blir en lugn helg.

Känner mig på banan igen så nu ska jag försök aplugga ikapp lite läsning och sen ska jag när det är färdigt, försöka göra färdigt allt jag ska till bloggen. Ska dona lite med den i morgon.

Vet ni någon som har en design tävling får ni jätte gärna tala om det för mig, som ni ser är jag i akut behov av en ny design, främst photoshop arbetet, då mitt inte funkar utan jag måste beställa ett nytt (och nu är inte riktigt läge att göra det).

Men vet ni någon kan ni gärna tipsa mig om det.

återkommer lite senare =)

Vinn en kodak digitalkamera!
Just nu har Theréze en tävling, där man vinner en digitalkamera. =)

Varför inte ställa upp alltid bra med en extra kamera, när man är ute och fotar.

För att komma till tävlingen klicka HÄR


Tävlingen har avslutats

Snart får jag andas.

Det har varit en del tumult nu. Men snart får jag andas, mamma och minälskade pojkvän hjälper mig så jag slipper betalningsanmärkningar och belastning på min inkomst. Jag kommer dock betala tillbaka till dem så fort jag bara kan.
Så det är ur världen.

Så kom ansökan om bostadsbidrag, då kom jag självklart på att jag itne lämnat in aktivitetsstöds anmälan, så i kväll får jag skicka in båda samtidigt.

Så nu börjar jag bli på banan igen, ska försöka fixa lite grejer till skolarbetet, sen ska jag försöka ta mig tid att bara andas.

Lite tumult, men det ordnade sig, det är tur att jag har en familj som stöttar mig och hjälper mig.  Det är nog en av de anledningar som gör att man fortfarande håller ihop.

Ska även få kvitton på de brev som Kreditor skickat sen kommer jag göra en reklamation till posten om att jag inte fått breven. Bara så de vet om att de är borta och förhoppningsvis kan spåra upp dem till mig.

Så nu är vi på banan igen.

Det ska bli skönt att ha kassaboken och varje gång jag undrar nått ska jag börja ringa. Det är min lärdom av det här. Fråga hellre för mycket än för lite.

Jaha

Det blir till att betala in hela summan innan den 16 dec. De ger inte vika eftersom de har skickat allt som de skulle.

Så nu måste jag försöka, fixa fram pengarna så jag kan betala i morgon så pengarna verkligen kommer in på deras konto.

Sen ska jag be om att få ut kvitton på att allt har blivit skickat, får inte jag det får jag be konsument ombudsmannen om hjälp med det, så jag kan reklamera till Posten. (för jag tror inte de kommer göra det).

Nu ska jag göra ett nytt försök med mina läxa som ska vara inne snart, dock ska sägas är det svårt att koncentrera sig.

Recept.

Ska kolla runt lite efter fler recept som jag har och använder.

Jag vet att jag har fler lite här och där som ska läggas in. Som min renskav & falska renskav, min kål gryta, min fisk och spenat i ugn.

Tja det fanns lite att hämta ifrån.

Så ska jag kolla igenom lite gamla recept man haft i skolan och se om det är nått man kan göra om så det blir lämpligt för det här.

Men först åter till skolan. Så tar jag tag i recepten senare i kväll.


Kallelese Till arbetsförmedlingen.

Äntligen (bort från det tråkiga till det roliga)

I dag kom brevet jag inte trodde jag skulle få. Äntligen säger jag.

Vad är det då ra ? Jo det är ett gruppmöte, för vad arbetsförmedlingen coh ett företag MiRoi kan göra för mig och de 19 andra deltagarna som kommer dit.  Vi får nämligen chansen att vara på en arbetsplats och ha en upplärningsperiod för att inom 6 månader åtminstone ha ett jobb på 20 h i veckan.

Med andra ord kommer jag få vara på en arbetsplats och jag kommer få lära mig grunderna för att sedan kunna börja jobba för dem. Så går det som det är tänkt sitter jag på ett arbete inom  6månader.

Vad är det för arbete ?

ingen aning, just nu spelar det ingen roll heller. Jag blir glad bara jag får mig ett jobb. Vad ösnkar jag då, jo försäljning eller administration.

Så den 17 december, ska jag vara på mötet och sedan börjar arbetet. Vet inte om det börjar direkt med plats den 18 december eller om det börjar med individuellt möten med MiRoi.

Men äntligen börjar man se ljuset i dimman.

Fast det är en jävligt bra erfarenhet att jag har varit arbetslös i 1 år. Jag vet hur det går till med socialen, med försäkringskassan och med arbetsförmedlingen. Jag har stenkoll på min ekonomi, eftersom jag lever på existensminimum. Jag vet var man kan söka stipendier och till vad.

Så har ni eller någon ni känner några fårgor och vill ha svar från någon som inte är från arbetsförmedlingen, kan ni fråga mig. Jag kan svara på det mesta, dock ska kommas ihåg att alla beslut hos dem tas individuellt, samma för soc och försäkringskassan. Det görs alltid Individuellt.

Men jag kan som sagt de flesta tipsen och trixen.

Det viktigaste rådet jag har för er som ska till ams.

För att ta måste ni ge något tillbaka, Var tillmötesgående och var öppen för förslag. På så sätt får ni den bästa hjälpen. När ni finner att nu är det nog det här behöver jag, då säger ni det. Jag gjorde det och eftersom ja ginte har yrkeserfarenhet, så fick jag nu chansen till det genom MiRoi.

fler tips kommer och går.

inkasso, Ansvar?, Postens Hantering ?

Nu ska jag tala om vad som har hänt, jag vet dock inte vad som kommer hända.

För några månader sedan köpte jag min nya älskade Kamera canoneos 450d från Dustin. I meddelande jag fick stod att betalning sköts av kreditor och avtal kommer skickas samt faktura kommer från dem. Sedan stod det inte mer.

När jag inte hörde nått började ajg fundera på vad som hänt och gick in på min dustin sida och kollade status, där det bara stod Kreditor, så då trodde jag att jag kasnke hade en sådan där special grej som de kör med med jämna mellanrum, köp nu börja betala om tre månader. Så jag gjorde inget utan trodde att jag skulle få mina papper senare.

I morse däremot fick jag inkassokrav från dem, då de enligt dem själva hade skickat alla papper till mig. Men jag borde fått det i så fall. Jag är ensam svensk på våning två i mitt hus, jag är dessutom ensam med namnet Karlsson i tapphuset.

Så jag ringde och talade om varför jag inte svarat på brev eller ringt (eftersom jag trodde min kamera ingick i sådan rajd). De konstaterade att något har blivit fel, så de ska leta under dagen och se vad som kan ha hänt. Så hör de av sig under dagen med förhoppningsvis en lösning på detta.

När kontrakt kommer bort i posten känns det allvarligt. Speciellt om de har skickat det. Visst jag kunde ha hört av mig till dem tidigare, men jag är inte mer än människa och trodde som sagt att jag hade en sådan grej som de brukar köra titt som tett med att vänta tre månader. Detta trodde jag eftersom det inte stod nått på min betlaningsstatus och för att jag inte fått mina kontrakt. Jag kanske är den mest korkade som trodde det, eftersom ajg inte hörde något, men så har det varit tidigare för andra företag och nu tog jag för givet att det var så det var här också.

Om de inte bilvit skickade så är det ingen fara, då löser det sig snabbt och enkelt. Men om de blivit skickade, så är ju frågan var de tagit vägen. Vems ansvar är det att det kommer fram då ? Är det Postens ansvar ? Hur kan de låta brev försvinna är för mig obegripligt.

hur många i sverige sitter på inkasso och fogdebrev efter att Posten har slarvat bort breven ? Visst de behandlar mycket brev varje dag, men kasnke man ska se över rutiner om det drabbar dem som faktiskt har sin tillit till dem. I dag finns inget alternativ till att skicka vissa brev annat än med posten.

Kanske företag ska börja skicka kontrakt rekomenderat, så mottagaren går till postkontoret visar legitimation och sedan hämtar ut det. De rekomenderade breven är de ända som inte försvinner i deras hantering.

Så senare under dagen får jag reda på vad som händer, om jag ska betala hela summan på ett rakt bräde elelr om de är sjyssta att låta mig dela betalningen som det var tänkt från början.  Ska jag betala hela summan måste ja gfundera på vem som kan hjälpa mig. (tanken avr att delbetala tills jag sökt och fått stipendierna, sedan skulle jag betalat av hela på ett bräde. Men nu får vi se.

fundera över det här ett tag...

Och gör annorlunda själva...

På grund av djup ångest...

Kommer jag kanske inte blogga något mer än detta i dag. Om det löser sig återkommer jag nog i kväll, men det ser mörkt ut.

Därför kommer det vara tyst från mig under dagen. Jag gräver ner mig i mina studier och gömmer mig från omvärlden.

Inkasso hänge över mig tyligen.

Blir en tung vår...

Den 9 januari har jag varit arbetslös i 1 år. Då har jag dessutom studerat tidigare. men har ingen avklarad examen.

Mendet tänkte jag ändra på. (förhoppningsvis). Nu i vår hoppas jag på att jag får läsa upp min Matte c, då kan jag läsa de sista poängen (utom microbiologin), på distans så det inte inverkar på arbeten. På det här sättet, blir jag godkänd och får en examen.

Men jag får bara vänta och se vad arbetsförmedlingen säger. om jag kan göra så.

Så har jag haft funderingar på att läsa lite webbdesign och programhantering, men det blir inte en prioritering. Just nu vill jag bara få en examen, så jag inte har det kvar. Förhoppningsvis så kommer jag få min examen i början av nästa år. Har jag ett jobb samtidigt hoppas jag de inte har nått att invända mot attjag läser upp den på min "fritid".

Så det blir en lång vår, hoppas jag så jag får allt godkänt ävn om jag inte hade någon längtan efter att jobba med det, är det skönt att ha en färdig examen..

kanske man skulle starta eget så man inte behöver be om lov så snat man ska göra nått. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken affärsidé att satsa på. Men har jag inget jobb när jag blir 25 då får det nog bli ett företag, i alla fall. det eller en administrativ utbildning.

nu ska jag återgå till mina jobb och utbildningstankar. återkommer senare.

sista inlägget för kvällen (är det tänkt)

I kväll ska jag fortsätta med lite små projekt. I morgon ska jag försöka få ordning på lite länkar, då ska jag se till så att ni på ett enkelt sätt kan komma åt mina recept. Så ni får se vad som är info bland mina länkar och vilka som är bloggar. etc.

Helt enkelt jag ska se till att få lite struktur.

När jag är färdig med allt det, då ska jag försöka få ordning på min design. och göra om lite av mina råtexter, jag har lagt upp.

Så ja lite till innan jag känner mig helt bekväm med bloggen.

Men men nu ska jag återgå till min läsning och sen blir det nog snart dags för sängen.

The Tales of Beedle The Bard av J K Rowling
The Tales of Beedle the Bard gavs för första gången ut i endast sju exemplar, handskrivna av J.K. Rowling själv. Dessa auktionerades ut och alla pengar gick till välgörenhet. Nu har äntligen boken kommit ut till oss andra, inte handskrivna men med fina illustrationer av författaren själv.

Boken är en fin liten samling som innehåller fem korta sagor som sägs vara skrivna av just Beedle the Bard, en berömd trollkarl som levde på 1600-talet. Sagorna är lika kända i trollkarlsvärlden som Askungen och Törnrosa är i ”mugglarnas” värld. Rowling varvar korta små berättelser i klassisk sagostil med självaste professor Albus Dumbledores anteckningar. Med Dumbledores typiska kloka, allvetande stil skriver Rowling intressanta och humoristiska analyser om varje saga.

The Tales of Beedle the Bard nämns i Harry Potter och dödsrelikerna och inte minst sagan ”The Tale of the Three Brothers” spelar en viktig roll i den avslutande boken i Harry Potter-serien. Ett måste för alla Potter-fans och en mysig sagobok för alla andra. Denna fina lilla sagosamling vill man bara krypa ihop i en stor fåtölj med när det är mörkt och kallt utanför fönstret.

texten kopierad från sf boks hemsida där är även bilden tagen (detta inlägg är gjort utan att fråga om tillåtesle från sfbok, detta är alltså inget jag fått betalt för, utan något jag själv ville uppmärksamma om då den är helt fantastisk)

För att köpa boken klicka här: KÖP kommer ni till Sf boks hemsida där den finns till försäljning.

Jupp jag har självklart köpt boken hur många tänker jag inte tala om då en bok är en gåva.
Det som är bra är att för varje såld bok går en liten summa till välgörenhet, eftersom det är en välgörenhetsorganisation som äger rättigheterna till boken.

Den är helt klart välskriven och för oss dödliga som inte hade råd att ropa in boken på auktion är den ändå en bok värd att ha. Helt klart ett måste i sin Harry samling. Jag har dessutom läst den så nu ska jag börja om på mina harry potter böcker igen, tänkte läsa den egelska upplagan, bara för att den är lite roligare än den svenska =)

är ni sugna tycker jag ni ska köpa den, det går ju lite pengar till välgörenhet (obs står inte på sfboks sida, men på bokomslaget), childrens highi Level group.

äntligen yeas så skönt.

Nu blir min kost genast så mycekt enklare att leva efter. (ska försök förklara hur jag äter bättre under det stycket)

Men jag äter i huvudsak lchf, fast med lite inslag av GI. Den mat som har lågt GI, kan jag vara inn och plocka ifrån. Men annars är det så lågt kolhydratsintag som möjligt som gäller för mig.

Nu hittade jag en tabell där jag kan kolla upp hur mycekt kolhydrater det finns i ett livsmedel, så jag kan anpassa min middag lite efter det. Den beräknar kolhydrater, fett, protein och kcal för näst intill alla livsmedel. Hur bra som helst och jag får stenkoll  =)

Här är tabellen:

Innehållstabell

Snacka jag kommer använda mig av den, Jag får äta varor som har max 5g kolhydrater/ 100g livsmedel i näringsdeklarationen. DÅ blir det här kanon då det itne finns på tex grönsaker. =)

Nu blev genast livet så fruktansvärt mycket enklare =)

Gift hittat i fläskkött...

                                                                    källa: buf. Kristianstad

Då var det klart. Även sverige kan ha fått in det giftiga köttet från gris...

Sverige har i år importerat 572 ton kött från Irland och 46 ton under september månad. Från oktober till idag tror de att det är minst 100 ton kött som importerats från irland (aftonbaldet)
Livsmedelsverket börjar spåra leveranserna redan i dag och förhoppningsvis har de ett resultat så snart som möjligt. Kanske kan de komma med svar redan idag, annars inom ett par dagar.

Men det kommer troligen inte sluta bara här i Gris köttet, nä det visar sig att 38 av de gårdar drabbade på Irland även har nötkreatur... (aftonbladet)

De stora livsmedelskedjorna började i natt undersöka om de importerar från Irland. Då kan jag hjälpa dem, på Willys och på Ica MAXI brukar jag köpa nötfärs ifrån Irland.  Så ja ni importerar därifrån om inte så stämmer inte era märkningar av varorna. (då avaktar jag med att äta min köttfärs i frysen tills jag får lite svar)

Man kan ju börja undera på hur sjutton dessa ämnen har hamnat i djurfoder. Vem som ligger i grunden just nu och ska kvida. Irland har haft ett tungt 2000 - tal medmul - och klövsjukan under 2001. Dehar länge arbetat upp tilliten, så kommer en fodertillverkare och sabbar allt.

Frågan är om man kommer berätta vilket foder det är om även det är nått osm säljs inom landet, elelr exporteras och används på flera håll i världen.

Känns bra det här. Finans kris och Köttkris..

Med andra ord all kötfärs jag har hemma och har ätit de senaste månaderna kan vara drabbat om jag har otur.

Om det nu skulle finnas och ha funnits i sverige hoppas jag att de kan ge mig lite tester på sjukan för att se hur det ligger till med min hälsa. För jag har konsumerat mycket av dessa varor detta halvår.

                                                                                       källa aftonbladet:


För mer läsning:

Aftonbladet:

Expressen:


Fakta från aftonbladet:

  Så mycket griskött köper vi från Irland:

  Sverige importerar ungefär 20 procent av sitt griskött, främst från Danmark, Tyskland och Italien.

  En mycket liten del köps från Irland, men mängden har ökat de senaste åren:

2005: 253 ton.

2006: 512 ton.

2007: 518 ton.

2008 (till och med september): 572.

Källa: SCB

 

Dioxiner

  Dioxiner är ett samlingsnamn för 210 olika miljögifter. De bildas i de flesta förbränningsprocesser och lagras i fettvävnad.

Många av dem är cancerframkallande och kan också orsaka svåra hudskador, mutationer, störningar i fortplantningssystemet och nedsatt immunförsvar.

Källa: NE, TT

Informationen hämtad från Aftonbladet: reporter: Hans Österman


Irland varnar för giftigt kött...

Var in och kollade aftonbladet och Expressen. Båda berättar om samma nyhet.

Irland har dragit återkallat allt GRIS kött från den 1 september. Och det är inte bara det köttet det är allt fläsk kött sedan dess som återkallas. Gissa jag fick lite ångest. Undrar om jag har något sådant i frysen. Eller om det är tillverkat någon annan stans. Ska ner och kolla i soporna för att se vad det står. Men om amn nu har något vad gör man då ? Eftersom det inte blivit återkallat i sverige är det bara att vänta på ett utlåtande från livsmedelsverket.

Det är cancerframkallande dioxiner som grisarna tros ha fått i sig genom sitt foder. Är det så ligger problemet i grundprodukten amn har gett grisarna eftersom det är ALLT Gris kött man återkallar. Troligen kommer ämnet från någon olja som tillsätts djurfodret.

Det som känns tryggast är nog att veta, det faktum att vårat kära livsmedelsverk INTE har blivit kontaktat av Irland ännu. Så de vet inte omfattnignen av spridningen omd et bara är inhemska marknaden, elelr exporterade. Hur stor mängd gift det är och vad som egentligen har hänt.

Men så här avslutar Aftonbladet sin artikel:

"Dioxiner lagras i fettet och kan också orsaka svåra hudskador, mutationer, störningar i reproduktionssystemet samt nedsatt immunförsvar." aftonbladet.

 

(Kan tala om att expressen och aftonbladet har exakt samma artikel, men för er som bara läser expressen av princip sak: expressen, varsågoda där har ni deras artikel)

 

Ska se vad som står i morgon om man får reda på nått nytt. med tanke på att jag lever på fläsk och nötkött och fisk. Vore det skönt att veta vad som hänt. (största skräcken är att få diagnosen cancer).


Så här på kvällskvisten...

Är det grymt skönt med en lång promenad. Har kommit in efter en 45 min promenad med Fowler. Måste säga att det avr riktigt skönt.

Inte en massa människor som är ute och renner (utom jag och hunden). inte mycket trafik som man måste akta sig för. Det är dessutom plusgrader här I Sandviken och då är det extra skönt med en promenad.

Kom på det när jag kom in att jag inte tycker det är jobbigt längre och vara ute o gå. Det är skönt och jag gör det utan att tänka på det. Promenaderna blir längre och längre, utan att jag tänker på det. Den insikten att jag kan gå utan att tycka att jag måste, eller att det är jobbigt är mycket värt för mig. Då vet jag att jag kommer fortsätta med det.

Det har gått från att vara en tråkig nödvändig sak till något jag tycker om och ser fram emot (eller nja det känns lite jobbigt när det regnar).  Bara detta visar att jag kommit rätt långt i mina personliga framsteg.

Jag har mycket kvar att jobba med inte bara vikten, men även det psykiska. Det kommer som tur är, känner mig väldigt säker på att det blir bättre ju längre jag kommer.

Nu är det dessutom dags att sätta på ett kol eftersom det snart är sista december och jag ska försöka nå målet till dess hade jag tänkt. Men vi får se vill itne stressa fram det . Bättre låta det ta ett par dagar om det behövs.

Nu ska jag krypa till kojs och försöka sova, så jag kommer upp i vettig tid i morgon. Ställer klockan på nio. SÅ förhoppningsvis.

God natt med er.

ahhh min dator luktar bränt....=(

Det här bådar inte gott för framtiden.

Detta blir mitt sista inlägg för ikväll vill inte riskera att nått händer med datorn. Tänkte inte köpa någon ny förrens om några månader. Så jag hoppas den håller ihop till dess.

Sen kan den få lägga av... Men inte nu.

Fast är man fyra år gammal börjar man väl kasnke lukta lite =)

Så nu vet ni. ska avnjuta min yoghurt med hjortron och bara ta det lugnt.... Se till att datorn inte börjar brinna....

Tycker synd om mig själv ...=(

Hmm börjar..

Känna mig nöjd nu med upplägget bara vissa saker med designen som jag skulle vilja ändra på och som jag inte riktigt fått grepp om ännu. Närjag har klurat fram det, då är det dags att göra färdigt resten av designen, så vi känner oss hemma ;-)

Men men, ska ta lite yoghurt med hjortron som en liten kvällsfika. Sov ju så länge så det är kört att somna nu. Får gå o lägga senare och förhoppningsvis går jag upp med klockan i morgon.

Dags att vända tillbaka dygnet, så man är uppe och är trevlig. =)


oj mitt te är nog färdigt också. vi kanske hörs lite senare  i natt =)

Funderingar viktrapport och tränings rapport.

Jag har redan en viktrapport. Jag väger mig varje söndag och registrerar det, för att följa mina +/- under den här perioden. men det skulle vara kul med en träningsrapport också.

Jag funderar bara på hur jag ska registrera då, om jag ska registrera steg och kalorier (aerobic steg och vanliga), och sedan registrera mina motions cykel vid sidan av.

Men jag underar på hur jag ska göra utformingen på den. Träningen registrerar jag i så fall varje dag  och det blir en jävla massa saker att skriva ner. Men samtidigt kanske det är det bästa.

Men då får jag nog göra en för varje sak,, så jag har cykeln under en rapportering och promenaderna med stegräknaren under en.  (så det inte blir så grötigt att titta på.

Ja jag ska fundera lite till, så kommer jag tillbaka lite senare så får ni se hur min träningsrapport /dagbok blev =)

vet ni någon som har en redan kan ni gärna få tala om det, så jag kan hämta ispiration därifrån.

tung lördag.

Vaknade 12.12 vilket inte är kul. Nu har halva lördagen gått och allt blev skit.

Inte nog med det har vi snöoväder, men det töar samtidigt.

Så vad gör man med en dag som blir till skit. Jo:

Man gör en stor kopp Te, en tallrik med makrill i tomatsås och ett par ägg.

Sen är det klart. Bara ta det lugnt resten av kvällen. och försöka fixa i ordning bilderna. Mitt photoshop verkar trassla lite, så jag måste instalera om det också.

Kolla priset på datorn jag tänkte köpa om ett par månader eller så.  Ja det vanligalite fönstershopping på nätet helt enkelt. ;-)

Så måste jag se Hancock igen, den är rätt kul, fast jag vet itne kanske inte will´s bästa film.

Ja ja vi hörs om ett par timmar när jag är på bättre humör. =)

Ny recept sida.

Så där nu har jag gjort en ny recept sida som blir bra. då klickar du recept i kategorin och kommer till recept sidan. Där komemr jag lägga in mina recept och ni kan enkelt se vad som finns i listan. Den kommer bli längre med tiden.

Men nu har jag i alla fall en lösning så länge, helst skulle jag vilja ha den ute i kanten så man enkelt kan se den. Men tills jag funnit någon som kan hjälpa mig med hur man fixar en sådan länksida så får vi allt finna oss i detta.

Om någon har en idé på hur man kan fixa det, får ni gärna ta kontakt med mig.

Tanken är att som sidan med recept ser ut, så ska det se ut i vänster spalten under kategorier.
(så ska det vara enkelt att lägga till länkarna till recepten där). Ja ni förstår rejen jag är ute efter.

Nu ska jag fortsätta funderingarna på hru jag egentligen vill att min älskade blogg ska se ut. Den har som blivit min bästa vän och måste se snygg ut, om några svettiga månader kommer jag göra en sällskap ;-) alltså med att se snygg ut =)

jag hade nått viktigt att säga.

Men ärligt nu har jag glömt vad det var jag ville dela med mig till mina kära läsare.

i morgon kommer lite chihuahua bilder samt bild på min egna lill grabb. Så ska jag börja ladda upp mingelbilderna från den 15 oktober på sheraton.  (om nu int eminneskortsläsaren krånglar, då börjar jag gråta).

Men men ska spåna lite på min design och se hur och vad jag ska göra med den. Är inte helt nöjd med den. (bara nöjd med bakgrundsfärgen (nästan), den skulle varit lite ljusare.

Men men, får sätta mig och filura lite till innan jag börjar spruta inlägg igen.

OOHHH Jo en sak förresten.

Någon som vet var man kan köpa silikon kudde till motionscykelns sadel ?? (den är stor och hård, sp idag har ja ginte heller kunnat cykla eftersom jag haft så fruktansvärt ont i aset..=( Men i morgon måste jag oavsett hur ont det än gör.

Men någon som vet var man kan få tag i en får ni gärna tala om det för mig ;-)

Death Race 2008 (obs vulgärt språk förekommer dock inte så vulgärt..)

och inte mycekt om filmen... men....

Jag är efter min tid, hade premiär den 24 oktober. Bättre sent än aldrig.

Men den här filmen rekomenderar jag stenhårt.

Speciellt om ni gillar hårda grabbar, med motorolja över musklerna ;-)
Brudar som är hard core... (varning grabbar några har mördat)

men framförallt, motorer som är så upphottade att de lika gärna kan explodera under huven.  Motorer som inte bara låter, de vrålar när de startas. Man kan känna vibrationerna i fötterna  om man blundar, precis som om man står brevid banan. Deras vrål när de kör startar racet och börjar med de klassiska dragracen....

Alltså en sådan motor som dessa bilar har är lika bra som 10 orgasmer. Bara tanken på dessa muskelpaket får en att börja darra.....

men just det. filmen handlar om det vanliga. kille oskylldigt dömd för mord. Hamnar i ett fängelse där de tävlar för att tjäna pengar.

Oavsett handlingen så spelar detingen roll. Men musklerna i mustangen är värd nog. Senkan man stoppa handlingen någon annan stans.

Yes jag är Horney på bilar.

Antingen ka det vara en muskelbil, med en motor som verkligen vrålar och vibrerar. En bil som darrar och gör att marken skakar.

Eller så ska en ha det i liten mindre toning och så ska man hottat upp chassit.. en snygg bil kan göra att den är ok. Men har den de där riktiga motorerna så spelar det ingen roll hur skabbigt chassi är. Då är det bara bäst.

och så killar som är helt inoljade i fett etc. de där bilarna...

näpp nu blir det jobbigt måste sluta skriva om det här se, om jag finner nått vettigt att skriva om i stället.

Tills jag faller i nästa bilträsk.. ;-)

Äntligen färdig.

Efter mycekt om och men lyckades jag flytta över inläggen och sidorna från förra bloggen.

Så i kväll ska jag upp till mamma och tvätta lite, och hälsa på en liten chihuahua tjej på 6 månader. Hon var tydligen trasig och inte till för utställning. Så vi får väl se hur lill tjejen ser ut och om hon funkar med Fowler, så han får leka lite.

Tydligen är det lilla trollet inte socialiserad alls, därav att mamma har lånat lite.  (Ska ta med kamera, så kan jag lägga upp lite bilder sen på henne).

Men nu ska jag sätta mig med en kopp te och varva ner lite. Flytta inlägg är verkligen jobbigt.. =)

Men nu börjar min blogg här på allvar.

OBS.


Allt som skrivs på denna sida är mina tankar och åsikter, inte dem av min familjs, min arbetsgivare eller samhällets utan enbart mina.

Vid citat finns citat tecken och källa hängiven.

Allt på denna sida (om inget annat anges) är cophyright Nadia Karlsson, det går för bilder och text.

Kommentarer innehållande grova personangrepp och/eller sexuella trakasserier kommer att spåras via ditt ip och anmälas till din internetleverantör.

Funderingar

Kan det bli bättre än så. Nä tror inte det. Hade nästan glömt bort hur gott det var. ska nog köpa hem ett par burkar till (eller nalla ur mammas skafferi) =).

Men det är så snabbt och enkelt att göra. Måste bara ha lite koll på näringsdeklarationen, eftersom det inte får vara mer än 5g kolhydrater/ 100g råvara.

Men tonfisk ska jag i alla fall köpa i dag (om jag hinner med eftersom jag har en massa annat som måste göras). Så ska jag göra tonfisk röra igen. Så himla gott och enkelt att göra. Billigt är det också.

Nu ska jag dricka mitt te och läsa lite i min marknadsföringsbok. Innan den 17 december ska jag ha läst ut hela boken. Sen blir det till att ta tag i min vinkunskapsläsning. Gå igenom alla anteckningar och frågor och börja plugga, inför examensdagen.

Tentan i ekonomi har inte kommit ännu, men så snart den kommer går det undan. Då sätter vi igång på en gång. Lite planering och det kommer funka.

Har även funderingen på att starta eget rätt snart, men inte i den omfattning som jag vill göra i juli, utan mer för att det kan vara lättare att få ett jobb, om företaget kan "hyra" in mig i stället för att anställa mig. Bara att tänka på då att man har koll på alla kostnader så jag överlever, Så med andra ord hyran skulle bli dyr i början, men kunna sänkas allt eftersom jag etablerar mina företag. (Jo det är rätt många ideer i huvet just nu).

Vad tror ni är det troligare att företag hyr in personal mot att de anställer. ansvaret blir mindre för arbetsgivaren med inhyrd personal. Och omkostnaderna kanske blir det, eller ?? Ska spåna vidare på det och se hur det ser ut, vilka kostnader förutom min hyra och omlevnadskostnader som det ska täcka i så fall. Ja nu har jag nått att göra igen. Men först marknadsföring.

ont i magen

Har ätit mat, blev köttfärslimpa med gurka, paprika och tzatziki grymt gott faktiskt. Lillebror åt en ica pizza.

Så nu har vi huggt in på godiset, köpte naturgodis till mig samt lite nötter till honom. Så fick han lite en påse vanligt godis. (givetvis har jag varit där i och nallat några bitar). Men nu har det börjat ta slut och jag har början på magont. =( Ja ja blir bättre i morgon när jag får cykla lite till på motions cykeln. i dag tog jag faktiskt en paus från den, fick så ont i häcken av att sitta på den. Så rumpan krävde en paus. men annars har jag cyklat 25 min varje dag och det har gett resultat redan, vill inte säga nått om det skiter sig till på söndag ;-)

Köpte även två förpackningar med pepparkaksdeg från skogaholm. Ska skiva den och göra tjocka pepparkakor, Ibland är det riktigt gott faktiskt. Speciellt med smör på. Så i morgon ska jag fixa en förpackning med sånt, och ta med upp till mamma eftersom hon är sjuk. Den andra ska jag lägga i frysen och så gör jag de pepparkakorna färdiga till jul då har jag bidragit med något till julen i alla fall, nu när det verkar vara ont om pengar. men jag har en massa avocado har jag och det kan man göra massor med. =) Så jag gråter i alla fall inte.

I morgon tänker jag knata upp till mamma och fixa min tvätt, så jag har lite rena kläder i alla fall. =)

Men men nu ska jag återgå till min bok och läsa ikapp i marknadsföringen. men jag återkomemr nog senare i natt och skriver om ännu något onödigt för att fylla ut bloggen med ;-)

Myskväll...

I kväll ska jag ha myskväll med min lillebror.

Det behöver jag efter att soc mer eller mindre pekat ut mig som prostituerad när jag fått låna pengar av min pojkvän för att ta mig hem från stockholm, och för att kunna betala mina räkningar förra månaden. Det var tydligen en inkomst, då måste man gjort ett arbete eller utfört en tjänst, så då blir det ju prostitution eftersom det är min pojkvän som givit mig pengarna....=(

Kan tala om att min nya handläggare inte har imponerat, har överklagat beslutet med hjälp av mamma. Hon ringde och kollade med en vän till familjen som jobbar på soc fast har med ungdomar att göra. Hennes mening var att detta var sjukt och att vi skulle överklaga. Så nu är det gjort. Känner mig psykiskt utmattad efter dessa bravader med dem.

Så i kväll kommer lillebror över, då kanske jag får annat att tänka på hoppas jag. =) Vi tänkte käka och ha allmänt mysigt. Men eftersom soc strular till det så kommer mina julklappar till er kära familj dröja om de inte godkänner min överklagan så jag får mina +400 kr  i alla fall.

Pratade med ams också lite om mina affärsidéer och han konstaterade att när jag blir 25 så kan ajg bara starta upp det. Då har jag nog bestämt mgi för en eller utarbetat alla, så jag får alla prövade =) Men hade vi suttit där idag, skulle jag nog fått bidraget i alla fall, för ahn tyckte mina ideer var bra. (sen vet man inte vad beslutarna säger om det). Men så det blev lite possitivt i alla fall.

Nu ska jag städa lite och röja, så de tär färdigt när bror kommer, så vi kan gå o handla. Hörs nog inte förrens i morgon eller nått litet inlägg kanske kommer i kväll.

Julklappar

Satt och funderade över det här med julklappar.

Jag gillar inte att handla dem på kredit tex, tycker det är onödigt att köpa dyra grejer till familjen som jag måste betala av på. (det gör jag bara åt mig själv).

Sen funderade jag på hur gör ni. Jag har sagt att jag handlar för en viss summa till alla, sen kan det bl en tjuga under eller över det kvittar. Men då vet de andra vad de kan handla till mig för. 

Jag lägger inte heller ner så mycket pengar på julklappar, för att det så lätt blir dålig stämning om det visar sig att någons julklapp var mer värd än den andras. Då tar jag hellre och lägger ett par hundralappar extra på deras födelsedagspresenter. Då kan man spendera pengar hur man vill, för när det är dags för nästas så är det ingen som jämför eller kommer med gliringar om att deras klappar var dyrare.

Själv har jag i år inte önskat mig så mycket:

Stekpanna stor i gjutjärn (gärna från loppis då de redan är inkörda och bättre än nya)
Stekpanna i gjutjärn reflad (ni vet en grillpanna)
En bok om all världens sprit (som vodka, gin cognac etc, har nämligen ingen sån, däremot massor om öl och whiskey och viner förståss.) brukar finnas på bokreor och antikvariat.

Så har jag även önskat mig ett Hopprep =) Jo ett sådant vi använde när vi var barn, tänkte börja hoppa hopprep varje morgon och kväll i 10 min eller så. Det ger bra träning nämligen.

Så villjag ha en sprotBH och strumpor.

Egentligen skulle jag behöva plugga smaken på sprit också, men jag är inte så stor i spritdrickandet, så jag struntar i att skriva ner min systembolags lista också. Men ett som är säkert måste fixa mitt barskåp, för hade jag haft det hemma hade jag klarat min provning på examen och då hade jag bara haft teorin kvar nu =(

Men men. Ni ser, jag har inte önskat mig dyra julklappar, och det gör jag aldrig stekpannorna rockar nog loss på runt 50-70 kr st och det är väl det dyraste.

Så har mamma en väninna som kommer fira med oss, fast hon har inte så mycket pengar att lägga på klappar, (tror hon och mamma går ihop), men i alla fall. Hon ville inte att jag ska köpa nått åt henne, men nu kan jag avslöja att henne julklapp kommer också finnas under granen (blomman om mamma inte pyntar). Och den blev inte dyr, höll mig under 100 som jag lovade =D

Hur gör ni skapar ni tävling under julen med dyra klappar, eller mys med billiga värmande klappar i stället?

Jag kör billig jul och dyr födelsedag

Väntan på pengar...

Det är ingen dans på rosor att använda social bidrag. Värst är väntan på att få in pengarna. Lämnade in ansökan i tisdags och har fortfarande inte hört nått. Får jag inte in dem i kväll, måste jag ringa till dem i morgon.

Däremot har jag registrerat alla mina räkningar och så snart jag får in mina pengar kommer det bara rassla till på kontot. Tror det är typ hyran som är kvar, så schabblar soc bort sig så ska de få sig en känga. Det är väldigt stressande och inte veta när man får in pengarna. Nu har jag tydligen också fått en ny handledare och hon verkar inte lika snabb som den jag hade förr. ett nedköp helt enkelt.

Jag kan inte heller lämna in den före den 23 varje månad, eftersom det är då den sista räkningen som jag ska ha med ansökan dimper ner. Jo det är så kopior på räkningar och ett månads kontoutdrag från banken ska vara med. Så de ser att man betalat föregående månad.

Men men förhoppningsvis kommer de in i kväll, annars får jag bara ringa dem i morgon, för då har det gått mer än 5 arbetsdagar och det är maxtiden de har på sig att behandla ansökan.

Ett glädjande på den stjärnklara himlen är i alla fall att jag bara har två julklappar kvar att fixa. Men lite osäker på vad jag ska köpa till dem bara. eller så får de ett kuvert med en slant i i stället. Har inte så mycket pengar till julklappar i år, men så snart jag får mig ett jobb blir det bättre hoppas jag. =)

Nu ska jag återgå till en renjakt i en julkalender tävling som jag är med i.

vi hörs lite senare

Tacksam för ett litet sparande...

Jo det är jag. Under hösten har jag försökt lägga undan lite pengar i en burk, så jag ska ha till julklappar och betalning av avbetalningar.

Den här månaden hade jag två utgifter som jag inte räknat med, vilka jag tack vare sparande kunde betala, jag kunde även betala färdigt en avbetalning jag hade. samt en grym mobilräkning på 600 kr.

Hade jag inte sparat lite det här året hade jag inte kunnat köpa julklappar, men nu kan jag det =) Blir inga dyra eller lyxiga prylar. Det blir små och billiga i stället. Lite budgetshopping.

Så har jag även lagt undan så jag har en liten budget för mat denna månad. Jag har dessutom täckning så jag verkligen får mina räkningar dragna och betalda när de ska. Är man arbetslös är det viktigt med planering och lite sunt förnuft, så man får livet att gå runt.

Så nu är jag återigen tacksam för att jag haft ett litet sparande. tack också till F för att du varit och lagt dina småpengar i burken ;-)

Söka arbete...

Jaaa ni, det här med att söka arbete är bra svårt, eller egentligen inte. Det är ju bara att maila iväg ansökningar. Det som är svårt är att skriva ett personligt brev. Vad ska det stå, vad vill de veta etc etc.

Så på ams sida har jag länkat till min blogg. Här får verkligen arbetsgivaren se vem jag är och vad jag sysslar med. Dock främst mitt intresse för kost och hälsa. Men en liten annan del också.

Men vad ska det egentligen stå i ett personligt brev?

Jag har ingen aning och inte får man någon bra info från dem som ska hjälpa. Allt ändras så snabbt nu för tiden. Så därför kör jag på min blogg så länge, får se om jag får några träffar från arbetsgivare eller inte.

Hittade metros sida, så ska sätta mig efter hundprommisen och kolla igenom vad för jobb som finns där. Kanske dags att uppdatera listan över sidor där jag registrerat det gamla CV:t ta bort eller registrera nytt hos dem. Så jag samtidigt skriver ner mina användarnamn och lösen. (Då kanske jag inte glömmer dem med jämna mellanrum). =)

Just nu leta rjag efter något administrativt, då det är det jag tycker är roligt. Ni hörde rätt,jag älskar att sitta vid datorn och skriva, organisera, söka etc. Så jag tror att administration skulle vara det som passar mig utmärkt.

ska bli skönt med ett arbete så småningom så man får in pengar och kan börja på ett ordentligt sparande ;-)

Förändringarnas tid här kommer jag...

Har nu bestämt mig för att trassla till min kost lite ytterligare.. Hur?

Genom att slänga in lite GI kost i det hela. Ni vet det där med Glykemiskt index som han Fredrik Paulún är guru för. Men jag kommer inte sluta med lchf heller. Utan jag kommer göra min egna metod med en mix av de båda.

Och så har jag kommit till en insikt om mig själv med. Oavsett vad alla säger om dessa två koster, så funkar det inte för mig att äta maten och inte göra nått så rinner kilona av mig. Nepp jag måste träna och få någon form av motion, därför börjar jag idag med det och varje dag ska jag cykla på motionscykeln minst 25 min. Så ska jag pressa tills jag når mina 45 min cykel, sen får jag väl pressa hur långt jag ska cykla på denna stund. Men ett som är säkert ska jag gå ner i vikt behöver jag någon form av träning. Jag har dessutom skärpt till mig med mina och hundens promenader. Så det blir 40-45 min varje gång vi är ute och rör på oss.

Så för mig gäller träning om det ska lyckas.

Maten ja jag är inte riktigt helt färdig med hur jag ska äta, men just nu kör jag på med lchf tallriksmodeller, så ska jag läsa lite till om GI och se hur det blir. Jag ska i alla fall göra som så. Att GI mat får jag äta, dock inte under några omständigheter pasta etc som med lchf. Inte enns fullkorn. Detta därför att jag mår dåligt av det. Så kommer jag fortsätta med mina ovanjords grönsaker.

Så det blir mer lchf än GI men med inslag av det hela.

usch vad trassligt det blev. Ska försöka göra en bra beskrivning av hur jag äter och kombinerar mina måltider så ni får en hum om det. Vad jag tillåter och inte tillåter. Så får vi se hur det blir och var det hela slutar =)

Argh vad irriterad jag blir......

Ställde mig på vågen idag (jo jag tjuvkikade), inte ett gram hade det rört sig inte åt något håll =(

Tror ju inte att det kommer vara skillnad i morgon, men i morgon börjar jag med hårdträning. Har varit lat senaste tiden.

Så långpromenader med hunden samt att det blir motionscykeln varannan dag. Hur länge vet jag i morgon då sätter jag gränsen som ska vara ledsagaren för min träning. Börjar med att jag ska nå målet 45 min, så får se hur lång tid jag orkar hålla på i morgon. Så ska jag även köra igång med arm och magövningar varje morgon och kväll. (ska hitta ett program på nätet för armövningarna med gummi band) Annars blir det väl som med hantlar.

Ska försöka få tag i ett hopprep också och börja studsa ett visst antal gånger varje kväll och morgon också. Så ska det nog bli fart på raset igen.

Jag kommer sluta försöka att köra fakiren, funkar inte. Saknar salladen till maten, så det fårbli viss utvald sallad eller champinjoner till eller nått. Men så ska jag äta lite mindre och kanske oftare, dock inte för att hejda suget (det är nämligen borta). Men för att ha en kontinuerlig förbränning hela tiden genom dagen.

Så i morgon ska jag försöka göra något litet eget av den här kosten, då kanske den blir lite mer intressant också =)

Så i morgon ska jag fundera lite, sen återkommer jag med lite uppdateringar på hur jag äter. Fortfarande kommer det vara LCHF som huvudsak. Men jag kanske blandar in lite GI mat bara för att. Fortfarande ska jag försöka hålla så långt med kolhydrater som möjligt, men på mitt egna sätt =).

Sov så gott nu alal ,det ska jag göra.

Funderingar i vardagen (helgen)

Satt och funderade på julklappar och saker som ska fixas. Två är bestämda, mamma och yngsta lillebror är klara, nu ska jag bara komma på några fler klappar så är jag färdig.

Så ska jag i slutet av månaden beställa en ny bok från england till mina vinstudier. Beror lite på hur det ser ut med pengar efter att alla räkningar är betalda. Denna månad hade jag mobilräkning på 552 kr vilket är högt för att vara jag.

Såg i alla fall att mitt lån på nordea är snart betalar bara 2500 kr kvar att betala till dem. Förhoppnignsvis får jag stipendium så kan jag betala det och lite små avbetalningar jag har samtidigt.

Visste ni de att om ni studerar så kan ni söka pengar från fonder, funderar ni på var, så ska biblioteket i alla städer ha en bok (tjock), med förteckningar var man kan och vad man kan söka pengar till. Det spelar ingen roll om ni är rik eller inte,alla kan söka och det alla kan få tillgång till pengarna. Går ni på soc får de inte röra stipendiepengarna enligt social lagen. Men använd dem klokt, inte till shopping utan till att betala av skulder ni har. Till våren ska jag söka stipendie för mina studier på högskolan, detta från en fond. Så i slutet på maj söker jag pengar till lite mat och kläder samt hjälp till betalning av en av mina skulder. Det är jätte bra att möjligheten finns, då kan man ge tillbaka snabbare utan att det kostar dig nått.

Jag är lite töntig juförsig så alla stipendier jag söker skriver jag in som skulder till min sparbössa, så när jag får ett jobb kommer jag börja betala tillbaka dem till mig själv, så har jag ett bra sparkapital om något skulle hända.

Tyvärr ser det mörkt ut på arbetsmarknaden just nu, men jag söker vidare, just nu något inom kontor och adminsitration eftersom jag har en fallenhet för att organisera. Är jag arbetslös när jag fyller 25 kommer jag be om ams utbildning i Jönköping (om den inte bytt ort), så går jag en och har förhoppningsvis ett jobb därefter. Sen kan jag starta ett litet hobby företag '(eller snarare en enskild firma alt AB) vid sidan av arbetet, och på så sätt bygga företaget. =) Så nu känns det som om jag har mina planer utstakade.

Men först ska jag se till att få mig ett jobb så jag har en liten fast inkomst åtminstone. Bara för att få känna tryggheten ;)

Ska sätta mig ner i morgon och göra lite mer uppdateringar, inkl recept på min tonfiskröra, som jag just nu lever på verkar det som. =)

hoppas ni får en trevlig lördag det ska jag ha.

(just det examen till sommelier är uppskjuten till runt den 15 januari eftersom skolan byter lokaler, i stockholm. Så därför ska jag köpa nya WSET boken för 500 kr från england,s å jag får nya uppgifter att studera. Så måste jag hitta en spritbok, med vodka och brännvin helst.)

nu ska jag ut med vovvsingen, vi får höras senare.

Avslöjanden - häng på om ni törs.

(x) snott den här listan
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) pussats med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
(x) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån.
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(X) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon död
(X) varit kär i en av mina Internet kompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna.
(x) ätit sushi.
(x) åkt snowboard.
( ) crowdsurfat under en konsert.
( ) varit i ett våldsamt förhållande.
(x) blivit slagen av någon man älskar.
(x) låtsats att jag varit någon annan.
(x) älskar eller saknar någon just nu.
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi.
(x) gjort en snöängel.
(x) haft ett te-party.
(x) byggt ett sandslott.
(x) hoppat i en vattenpöl.
(x) lekt uppklädd.
(x) hoppat i en lövhög.
( ) åkt släde (hund)
(x) fuskat när jag spelat spel.
(x) varit ensam.
( ) somnat på jobbet.
( ) använt ett falskt id.
(x) tittat på en solnedgång.
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur eller en get
( ) tagit hand om ca 500 lamm
(x) vunnit en tävling
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
( ) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa.
(x) burit pärlor
(x) hoppat från en bro
(x) ätit hund/kattmat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
( ) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något.
( ) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka.
(X) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet.
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
(x) spelat kyckling
(x) blivit puttad i vattnet med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
(x) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) gjort något olagligt
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
(x) klätt mig i kvinnokläder
(x) modifierat denna listan
(x) varit kär i en kille
( ) varit kär i en tjej
(x) lekt pyroman
(x) ätit köttbullar med mos
(x) känt mig elak
( ) Pratat med kungen
( ) Kastat macka med en gås
( ) Varit med i radio
( ) varit svensk mästare
(x) Pratat med en kändis
(x) Bor i lägenhet
( ) Har barn
( ) Har cykel
(x) läst tre böcker samtidigt
(x) Skrivit något nytt i denna lista


(kopiera gärna och fyll i denna själv, ni får gärna länka till mig om ni gjort det. Jag har hämtat min från Dine.

Den här snodde jag från en annan blogg.

Den här hittade jag när jag läste Dinesblogg. Tack så mycket

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[ ] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av “Sex and the city”?
[x] Sett två avsnitt av “Sex and the city”?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 18 poäng

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x ] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[x] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning? (och lyckades…)
[x ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[x] Skrikit “kom igen nu gubbar” på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 15 poäng.

 

Yes Jag är fortfarande kvinna.. Jag såg inte fel när jag såg mig själv i spegeln. Jag är fortfarande den jag var igår.. Vad är ni kvinna eller man?

När kommer jag gifta mig ?

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[x ] Du tycker att politik är intressant

TOTALT: 6

[x] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[x] Du har alltid en penna på dig
[ ] Du har aldrig fått kvarsittning
[x] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[ ] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[x] Du dricker kaffe minst en gång i veckan

TOTALT: 5

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ ] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[ ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[x] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.

TOTALT: 8

[x] Du kan stava till “erfarenhet” utan att kolla upp det
[x] Du tränar regelbundet (behöver inte vara på gym)
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt

TOTALT: 4

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[x] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder Internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

TOTALT: 6

Nu är det bara att räkna resultatet, ett kryss är ett år..

Enligt det här testet kommer jag att gifta mig när jag är 29 år. Skönt att se att jag har ett tag på mig innan jag behöver springa och göra nått så dumt att gifta mig. Innan dess kan jag ju välja att glömma bort det… =)

Så lugn nu alla killar, än är jag inte giftas sugen, och har ingen vilja till det heller, kostar bara onödigt mycket pengar.

*Pustar ut och slappnar av i soffan*

Detta ska läsas rakt upp och ner..

(Du kanske redan har läst denna).

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Det är första gången för dig. När du lutar dig bakåt och lägger dig ner spänner sig dina muskler. Du låter honom få vänta lite, med en dålig ursäkt, men han vägrar att bli bortvisad när han närmar sig dg. Han frågar om du är nervös, och du skakar modigt på huvudet. Han är mycket erfaren,men det är första gången hans fingrar hittar rätt. Han kommer längre in och du skakar till ; din kropp spänns hårt, men han är försiktig som han lovade att vara. Han tittar dig djupt in i dina ögon och säger att du kan lita på honom, han har gjort det många gånger förr. Hans snedvridna leende gör att du slappnar av och du öppnar dig mer, så han kan komma längre in. Du börjar böna och be att han ska göra det fortare och skynda sig riktigt mycket, men han tar långsamt den tid han behöver för att orsaka så lite smärta som möjligt.

När han trycker på hårdare känner du hur dina nerver ger vika; smärtan bubblar upp inom dig och det känns som ett knivhugg och du känner den kittlande känslan av blod som sakta börjar rinna. Han tittar oroligt på dig och frågar om det gör ont. Dina ögon är fyllda med tårar, men du skakar på huvudet och nickar till honom att fortsätta. Han börjar röra sig ut och in med skicklighet, men du känner inte längre att han rör sig inom dig. Efter några fruktansvärda minuter känner du hur något går sönder inom dig och han drar den ur dig. Du ligger helt avslappnad, glad över att det är över. Han ser på dig och ler varmt och säger att du varit den mest envisa, men också den mest lönsamma upplevelse. Du ler och tackar din tandläkare. Det var trotts allt första gången du drog ut en tand.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Hrm ni ser inget konstigt med den här. Minnen snarare, så här var det för mig också första gången jag gjorde DET…

Kattvisdom.


*Katter gör som de vill….När de vill.

*Katter lyssnar sällan på vad du säger.

*Katter är totalt oberäkneliga.

*Katter piper och gnäller när de inte får sin vilja fram.

'*När du vill leka så vill de vara ifred.

*När du vill vara ifred vill de leka.

*Katter förväntar sig att du ska passa upp på dem.

*Katter är lynniga.

*Deras nycker får dig ibland att klättra på väggarna.

*Katter blinkar förföriskt mot dig, men visar klorna när du förväntar dig en smekning

Kort sagt:
Katter är som kvinnor i billiga pälsar..

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

(Ibland får man verkligen konstiga saker mailade till sig, vem som är upphovsmannen har jag ingen aning om )

Hundvisdom

*Hundar följer efter dig med öppen mun och tungan utanför.

*Hundar lyder bara enklare kommandon.

*Hundars behov är enkla och förutsägbara.

*Hundar gnäller när de inte får som de vill.

*Hundar kliar sig ofta här och där, dräglar med ojämna mellanrum.

*Hundar för oväsen och fiser ogenerat.

*Hundar behöver dressyr och husträning.

*Hundar behöver ofta tröst och uppmuntran.

*Hundar är primitiva och bråkiga - speciellt när de är tillsammans med andra.

*Hundar drar in en massa skit på parkettgolvet men städar aldrig efter sig

Kort sagt:
Hundar är som män i lurviga förpackningar.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤(Något kedjebrev eller gammalt mail som jag fick för flera år sedan.. )

Semester/Tandkräm/Hudkräm

På en av våra “semestrar” för en herrans massa år sedan, var vi i Norge och tältade. För att spara utrymme hade vi all toalettartiklar i en och samma korg.

Vi hade precis ätit frukost och skulle borsta tänderna för att kuna åka iväg till Oslo för en heldag med shopping. Min äldsta lilebror skulle bli klar först. Så han rusar från frukostbordet, tar sin tandborste och kräm ur en tub. Sedan spurtar han ner till toaletten.

Det  tog inte mer än en minut från det att vi sett honom försvinna in på toaletten, innan han var tillbaka och började rota i korgen med toalettartiklar igen.

Mamma frågade vad han letade efter. Brorsan mummlade något tyst till svar. Vilket gjorde att mamma upprepade frågan. Han reste sig då från korgen med tandborsten i ena handen och tandkrämen i den andra. Han grimaserar och säger irriterat.
“Jo jag sa att jag hade tagit fel på hudsalvan och tandkrämen. Så jag letade efter tandkrämen så jag kan få bort den äckliga smaken ur munnen.”

hrmmm, ja vad säger man, vi fick oss ett gott skratt

Bara ta det lugnt...

 I dag kommer troligen F hem så då får jag o lillebror skjuta upp våran kväll  några dagar. Meningen var att vi skulle göra något kul tillsammans ensamma, så det får bli flyttat tyvärr. Men vad gör man.

Har märkt att jag börjat vänja mig vid att vara ensam mycket. Väldigt skönt faktiskt.

Marknadsföringenblev inlämnad som den skulle, känner mig väldigt nöjd med hur det blev och det är skönt. Dagen tillära ska ägnas åt att läsa ikapp i boken, så jag kommer på rätt bana igen. I morgon ska jag ner till skolan för att ha ett par timmar med Ribera Del duero (distrikt i Spanien). Vi blir bjudna på en special föreläsning. =)

Så ska jag fixa mitt phothoshop på bärbara och börja fixa in lite bilder, så ni får lite mer at titta på.=)

Hör som vanligt av mig igen lite senare =)

Studier

Nu är vi nästan färdiga med caset i marknadsföringen, bara lite återknytningar till Litteraturen, sen går det upp på delgrupps diskussion.

Det värsta med att läsa marknadsföring är att jag kommit på hur mycket jag älskar att hålla på med det. Hitta på lösningar för att företag ska synas mer, hitta på lite crasy ideer för att märkas snabbt. Det är verkligen grymt kul. Kanske man kan få om nått år en chans att jobba mer med marknadsföring även om man kanske inte har en gigantisk examen i det. Men det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelese. Skulle vara hur kul som helst.

Men men nu är det dags för maten tror jag och en liten paus i mitt grupparbete. Innan det är dags för sista spurten och se till att det blir inlämnat.

återkommer lite senare med annat skrivande,

måste också börja fundera över vad jag ska köpa i julklappar till mina bröder, konstigt det har blivit svårt på senare år att komma på det. Men mendet löser sig alltid på ett eller annar sätt. ;-)

Jaha 1/3 avklarad....

I går hade vi våran examensdag. Men eftersom jag inte kände mig redo för den stora examen åkte jag ner och deltog för att prova på och se vad det egentligen går ut på.

Jag gick in för att inte klara någon del (3 delar).

1 Teori (skrivning)
2 Vinprovning (1 defekt och vilken, 2 spritsorter, och så 4 viner att bedömma)
3 Muntlig ( mat och vin i kombination, allmänt om två vindistrikt inkl starkviner, och sista var vinsten)

1 teoriprovet, gick inte alls nu. Som sagt var itne riktigt redo för denna biten.

2 provningen, gick också dåligt, det jag kan trösta mig med är att det tydligen var några stycken som gjorde som jag och inte fixade det.

3 Det muntliga, var vin och mat i kombination och den blev godkänd. Sedan var detom Rhone i Frankrike (här fick jag blackout),. Men jag kom igen på Sherry, tydligen är jag grym på sherry, för det gjorde att jag blev godkänd på denna bit.

Så hur går man nu vidare då?

Jo i början av Januari innan den 9/1 är planen att jag ska göra om Teoriprovet, så nu har jag ett par veckor för att komma på rätt spår med mf och ekonomi så jag kan fokusera på min engelska litteratur.

Det praktiska provet kommer jag göra tillsammans med alla dem som inte har gjort provet och dem som inte har klarat den ännu.
(här måste jag gå in förutsättnignslös, och inte styra mig så mycket av det jag läser )

Så trotts att jag inte blev godkänd (något jag aldrig satte mig för), känner jag mig ändå helt nöjd, behöver ju inte göra om det muntliga igen, det jag tyckte var värst. (Kanske därför som jag klarade det)

Så nu vet ni hur det gick och varför =) Men i Januari när jag går upp iogen så kommer jag fixa åt minstone det teoretiska. När jag gör den praktiska kommer jag fixa den också ;-)

Nu ska jag sätta mig o kola ams och se om det finns något administrativt yrke att söka. Vill ha något administrativt att göra på dagarna. Annars blir det väl utbildning när jag fyllt 25 år ;-) (men innan dess borde jag faktisk ha fått ett jobb tycker jag).

Att jag aldrig lär mig....

Tjuvade åt mig lite glass igår och så ont i magen jag har haft i natt har jag itne haft på länge, eller jo. Förra helgen när jag snodde åt mig en kaka.

Helt klart är att jag är överkänslig mot något i kakor och glass, om det är mängden socker elelr vad det kan vara. Choklad har jag itne haft något problem med annat än att jag har svårt att motstå det. Men nu ska jag göra ett ordentligit försök igen med att undvika allt sådant (utom i helgen när jag lovat min bror att vi ska ha en filmkväll med onyttigehter). Lär få grymt ont i magen nästa vecka.

Men nu ksa jag se till att jag cyklar ordentligt varannan dag, så jag får igång min motionering igen.

ska sätta mig med mina läxor igen, Vi hörs kanske senare i kväll, men nu är det läxor som är det som gäller för mig.

Ren Mat.

Ja det handlar om maten igen. Jag har märkt det nu att många är intresserad av "ren" mat utan en massa tillsatser. Många har börjat intresserat sig men kanske inte tagit det sista steget med att handla hem det.

Många tycker att den maten är dyrare och det stämmer ju. Man behöver ha bättre och renare råvaror i den maten, vilket gör att det blir riktig mat. Men om tillräckligt många börjar köpa den "rena" maten kommer priserna sänkas. Det ligger liksom i efterfrågan. Man måste våga ställa krav och fråga. Min Ica butik har blivit mer medvetn om detta och har börjat känna av det. genom att allt fler frågar efter den rena maten. De ber om den maten som har lite E nr tillsatser i maten. De köper även mer från charken, och deras egna köttfärs och liknande.- Däremot har halvfabrikaten börjat gå ner i försäljning. Men de kommer nog aldrig försvinna.

De ser det som en possitiv förändring och att folk har blivit mer hälsomedvetna.

 Visst det finns inget som säger att de här ämnena är farliga i maten de har genomgott en "risk" analys. Men vad vet vi konsumenter om riskanalysen egentligen ? Vi vet inte heller om det är negativt eller possitivt för oss under en längre tid. Samtidigt kanske vi har ätit det hur länge som hellst.

 Men som sagt alla ska göra som de själva vill. Antingen äter man ren mat eller så fortsätter man göda industrin och ser till att man får halvfabrikat.

 Nu är det snart jul och då kan man faktiskt göra den mesta maten själv utan att ha en massa tillsatser i den. Du kan göra egen julkorv, egna köttbullar, egen sill och lax etc. Det finns hur mycket som hellst som man kan göra själv.

Men vi måste våga och vara lite mer kräsna när vi väljer varor. Många måste dessutom lära sig att laga maten från grunden och hur man gör för att veta att den är färsk. (dagens ungdomar är de som är värst ute).

Jag ska nog börja med lite sådant här i bloggen. Jag är utbildad kock så varför inte, kanske jag får tillbaka glädjen med att laga mat igen om jag får nått att arbeta för =)

Vad är egentligen Sanningen ??

Nu kommer upptackten inför nästa författar krig.

Det kommer stå mellan Liza marklund och Monica Antonsson.

Liza vet vi har varit i blåsvädret förr, men nu kommer nog den största smällen hitentills. En bok som avslöjar Gömda och Asyl som fake, Som krönikor och fiction. Enligt Monica Antonson och hennes medhjälpare till boken, så stämmer inte berättelsen om Maria. Sociala och många fler därtill har tydligen intygat att det osm står i böckerna inte är sant. Det har itne inträffat så som det stod.

Självklart måste jag läsa boken så snart den kommer ut.
Monica Antonson berättar om sitt arbete på sin blogg

 Här berättar hon hur hon kommit i kontakt med sina informations källor och de berättar vad de har fått utstå under dessa 13 år som böckerna har varit utgivna. De berättar sanningen om Maria Ericsson och hennes lögner i böckerna. Kontakten har de fått via en sajt kallad Familjeliv (mer info i Monicas blogg)

Tydligen har även Piratförlaget åtskilliga gånger försökt stoppa manus till boken ovan, för att inte den "sanningen" ska komma ut. Men utan att lyckats.

Sammanfattningsvis, måste jag säga att jag kommer köpa boken eller åtminstone låna hem den från biblan för att läsa den =)

Tror att det kommer bli en intressant vår med ännu ett nytt författarkrig där de försöker bevisa vem som har rätt eller fel.

Ny Klocka...

Det var verkligen jätte länge sedan jag hade ett armbandsur. Men jag minns hur skönt det var att slippa riva upp mobilen varje gång man skulle kolla klockan. Dessutom är risken mindre att man slänger mobilen i backen när man ska ha upp den.

Så jag som har ont om pengar måste fynda någon stans och var är bästa stället att göra det ? Jo Tradera.
Det här är mitt fynd. För 87 kr inkl frakten. (det är ju inget pris alls för en klocka)

Kvalitetsur från Nicholé USA.
Japanskt Quartzurverk för högsta kvalité
Stainless steel baksida.
Urtavlan mäter 3x3 cm
Armbandets längd är 24cm.

Så idag betalar jag och jag har den förhoppningsvis nästa vecka.

Kom ihåg om ni ska använda Trdaera att ni verkligen läser igenom alla omdömmen säljaren har fått. Var noga med att läsa personliga meddelanden eftersom det kna komma avtal där som ni accepterar när ni lägger bud. (även omd detta inte är tillåtet)

Se även till att ni bestämmer er för en summa som ni är berädd att betala. Säg tex max 100 kr + frakten. Se till att ni har den summan innan ni börjar bjuda, oavsett om det är kontant eller på konto. Detta för att ni ska vara säkra på att ni kan betala för er.
Lägg sedan en liten summa så ni har auktionen bevakad, när det börjar närma sig slutet av auktionstiden klämer ni i med hela summan ni är berädd att betala. Då är det NÄSTAN 100 % säkert att ni vinner.

Se också till att betala så snabbt som möjligt, då blir det så lite missförstånd som möjligt om säljaren säljer flöera auktioner samtidigt. Läs vinnarmailen noggrant också för ev avtal som förekommer i dem.

 Så det var lite tradera tips för er som kanke inte använt den sajten. Men ett bra sätt om man vill spara pengar, är att fynda hos dem.

Viktrapport tillagd.

Blev lite inspirerad, så jag gjorde en ny sida på bloggen. Viktrapport heter den. Jag väger mig varje söndag och rapporterar in min vikt till MåBra så de som har den sidan kan se mina fram och motgångar.

Men eftersom denna blogg blivit en motivering för andra, så tänkte jag att varför inte göra en likadan här, och så såg jag en annan tjej som hade en. Då var det inget svårt beslut. Jag måste dessutom ha en nystart och den kommer på söndag, måste se till att få ordning på motionen, just nu står jag stilla eftersom jaginte tränar så mycket som jag borde. Det är faktiskt så att för att gå ner i vikt, måste man må bra psykiskt och fysiskt, De kommer oftast hand i hand. =) Så jag börjar motionera, för annars går jag inte ner i vikt och ju mer jag går ner dessto bättre mår jag, så enkelt är det =)

Men det blir ändring, börjar med cykeln i morgon igen och så kör jag varannan dag. Ska börja med att cykla för att hålla igång i 45 min. I början tror jag att jag kommer klara typ 25 min om enns det =) Men första målet är 45 min, sen ska vi kolla hurlångt jag cyklar på 45 min och se hur det ändras, vilka framsteg jag gör där och med min vikt. =)

 Ska kanske lägga in en tränings sida också eller nått liknande. ska fundera på det och se vad jag kan göra =)

uppdatering, det har blivit 25 min nästan varje dag i veckan.

Ångest efter varslet...

Jag tycker verkligen synd om de 900 som troligen blir av med jobben, det är fruktansvärt att veta, men några kommer få akassa i åtminstone 6 månader ochkanske utbildning för att kunna få tillbaka sina jobb senare.

Men hur blir det för oss som redan är arbetslösa och redan har det tungt. Det finns 6 personer (verkar det som) i kundtjänsten på arbetsförmedlingen i Sandviken. Men de jobbar även på arbetsförmedlingen i Hofors, så det är aldrig 6 personer samtidigt. Hur blir det nu när det kommer trängas ytterligare kanske 400 personer (tror inte alla på sandvik i sandviken bor här). Men i alla fall. Senaste siffrorna jag fick från arbetsförmedlingen sa att det fanns 167 arbetslösa i Sandviken. Nu blir det en ökning med uppemot 300 %.

 Vad kommer det ge oss, mindre tid med handläggare, mindre chans till hjälp så som praktik i arbetslivet, med andra ord, vi kommer helt enkelt få stå där och hoppas på det bästa. då tiden per arbetslös person kommer minska drastiskt.

Jag hoppas bara att varslet innebär att de slussar ut folk om de verkligen kommer ge dem sparken

Även om jag inte jobbar på sandvik drabbas jag som arbetslös invånadre också. Så jag hoppas att de åtgärder kommunen gör för dem som kommer från Sandvik också kommer oss som redan är arbetslösa till godo.

Men jag tror att vi 167 personer som redan är arbetslösa kommer hamna i skuggan för det stora varslet och den stora mängd arbetslösa som kommer ut på marknaden snart

. Vill ni veta mer kan ni läsa på Aftonbladet

Kassaboken...

Jag brukar alltid föra kassabok över mina inkomster, utgifter och skulder, mina inköp etc. Men under sommaren som var så kom jag av någon anledning på avvägar. Och slutade med det.

Men nu har jag hittat en igen, och tänker ta nya tag inför nästa år. (julen är ett kaos som det är så den hoppar jag över). Men inför nästa år ska jag igång med det igen. Så ska jag dessutom sluta handla med kortet hela tiden. Jag ska börja använda kontanter igen, bara för att få bättre koll och se till så att pengarna inte bara försvinner ut i det blå. Har man kontant 150 kr i veckan till mat (nu är jag själv och det är ett exempel), så är risken mindre att du köper onödiga saker , än när du har allt på kortet. Du ser dessutom när pengarna börjar ta slut på "kontot" när du har dem i plånboken. Dessutom är det lättare att spara det som blir över varje månad i en burk om du gör så. (Eller sätta in på sparkonto om man har ett jobb och gör så).

Så nu har jag hittat min kassabok och jag ska sätta mig och kolla upp hur lite av skulderna jag har kvar. Nästa år om jag får ett jobb börjar jag betala av på csn och så börjar jag mina betalningar till morfar då. Så det är skönt att jag troligen innan allt det har betalat av mitt nordealån. Som är störst. Så det känns som att jag är på rätt spår. Så snart jag får ett jobb kommer jag ta några månader till 1 år där jag trycker så mycket pengar som möjligt in på alla olika skulder jag har (två blir det då morfar och csn), och parallelt med det tänkte jag försöka spara samma summa varje månad för att se hur det går. ( När jag får ett jobb).

Just det håll tummarna för mig, som det verkar kanske jag får "lärling" i början på december, så jag får praktisk erfarenhet på något företag (vilket som bara jsg får sysselsättning). Målet är att efter jag är klar med den perioden som kan vara upp till 6 månader, så ska jag få en anställning där eller på ftg liknande det.

Helt ärligt struntar jag i dag i om det blir det jag är utbildad till så länge jag får in pengar. Min sommelier utbildning kommer jag ha användning för då jag kommer bli aktiv inom munskänkarna nästa år. Och jag får förhoppningsvis hjälpa till extra på geflevinkällare. SÅ jag kan jobba med vad som helst om jag får chansen att vara med, det är bara 20 platser och jag vill verkligen ha 1 av dem.

Nu har ni fått lite uppdaterade på ekonomi och arbetsfronten igen ;-)

Motionscykeln... (gamalt inlägg)

I morgon ska jag börja på allvar och fixa en rush neråt i vikt, tänkte jag ska cykla ca 45 min varannan dag till att börja med. Måste bara limma fast en stödfot som gick sönder under senaste flytten. Men jag lyfte den häromdagen för att ställa den i vardagsrummet och det visade sig att shit vad tung den är. Den väger säkert 80 kg, har haft den i snart fem år och den har använts av och till dock mest för att torka handdukar på efter tvätten *lätt rodnad*.

Men gud vad glad jag är att jag inte lyssnade på min bror som först vägrade bära upp den till lägenheten (bor tre halvtrappor upp). Han vill bära ner den i källaren. Var nära att ge med mig men kom på risken för stöld.

Men jag kan ju tänka mig blicken på grannarna i titthålen om den stått där nere i källaren och lilla tjocka jag skulle knallröd i ansiktet, svetten droppandes på golvet. Tungt flåsande, med tunga väsande andhämtningar upp för de första halvtrapporna. Sedan e kort paus och en titt upp för resten av trapporna, sedan mer eller mindre släpandes halvt hängandes upp för resten av trapporna. De stackars burmeserna och för att inte tala om killkollektivet under mig hade ju haft nått att titta på. =D

Så i dag eftersom jag blev lätt röd i ansiktet och stånkade den genom EN dörr, så är jag fruktansvärt glad för att jag INTE vek mig för min brors önskan att ställa den i källaren…=)

Fast det är ju sant efter att kånkat upp den hade jag nog gått ner i alla fall två kilo, om det sen är vattnet som rinner ner i källaren p golvet från min kropp eller om det är fett som runnit av det förtäljer inte historian =D

Min Filofax..=)

Den blev svart och heter Metropol A5.Tyckte den var snygg klassisk stilren och i konstgjort material. (alltså inget kalvskin eller annat skin).

 Material
 Konstmaterial

Inredning
Ringmekanism: 30 mm.
Inredning:
Tio kreditkortshållare,
en fullängdsficka och hållare för anteckningsblock.
Två pennhållare.

Innehåll
Alfabetiskt register, Svart,
A-Ö Ämnes- och sifferregister
1-5 Linjal/markör
Adresser vita (10 st)
Rutade vita (25 st)
Kom ihåg (10 st)
Aktivitetsplan (10 st)
Linj. vitt block (30 st)
Kreditkortshållare Pl
astficka
Världskarta

Dagbok/Kalender:
2008-2009 15 mån (Okt 08-Dec 09) En vecka per uppslag

Jag som dessutom är student fick rabatt när jag handlade genom Mecenat. Så jag beställde via Filofax.se (länken går till orginalpriset) Jag fick med frakten betala 386:- vilket inte är helt fel. Så nu får jag snart hem en ordentlig filofax. ska om någon månad köpa en hålslag till den tror jag, kan ju vara bra att ha. Men ska kolla om inte det finns i bokhandeln till billigt pris först. =)

Ingen toalett... =(

Jag har inget badrum.

Fick stopp i avloppet. tänkte det går nog över men inte, började läcka under toastolen. Så ringde bovärden/ Fastigehetskötaren. Hon kom tittade lite och gjorde ett försök. slutade med att det började bubbla i båda handfaten och vattnet steg under badkaret.

Så hon konstaterade att det inte fanns nått hon kunde göra. Men de ringde till en vvs firma som kom, de gjorde så gott de kunde, men inte heller de kan göra nått. Så i morgon om de får tag i en större firma kommer de med dundermaskinerna och fixar det. Förhoppnignsvis drabbas inte grannen udner, han kommer inte hem förrens sent i natt och jag kan ju tänka mig om hans badrum är översvämmat hur glad han kommer bli.

Men nog märks det att huset behvöer ett stambyte. Vattnet var helt svart som kom upp och små rostbitar. Så får väl se fixar det sig inte i morgon kanske de måste börja med stambytet på våran sida tidigare än 2010 som de planerat. skulle kanske vara lika bra det.

Har mailat och frågat om ommålingen jag vill göra får jag inget svar pratar jag med snickarn om det. Vill ju bara måla ett par dörrar vita och ett par golvlister. Så jag inte har flerfärgat.

Ska ta en bild så ni får se sen när jag kommer hem. När jag får tillbaka min lägnehet, just nu övernattar ajg hos mamma. Men det blir inte allt för lång tid det. Ska de göra ett för tidigt stambyte begär jag en evakueringslägenhet med tanke på hunden. Han kan ju inte vara nsam hemma när det är byggnadsarbetare där.

Men men ska fortsätta kolla mina mailadresser och gå igenom saker till skolan. Sen ska jag väl försöka vara lite trevlig eller nått.

Filofax till förmån för bröstcancerfonden.
Det är en Filofax Domino (Pocket), som filofax säljer i sammarbete med bröstcancerfonden.

 På filofaxs hemsida filofax.se (Länken går till denna filofax) kostar den 245 kr exkl frakten. Då går 30 kr till bröstcancerfonden. Lite säger endel men jag säger mer än inget alls.

produktinformationen nedan har jag kopierat från deras hemsida.

Material
Konstmaterial Rosa band tryckt på pärmen.

Inredning
Ringmekanism: 19 mm.
Inredning:
Fyra kreditkortshållare,
två fullängdsfickor.
En pennhållare.

Innehåll
Specialdesignat innehåll:
Innehåller dagbok vecka per uppslag.
Information om bröstcancer.
Specialdesignat rosa register.
Adressblad och rosa/vita anteckningsblad.
Stickers med skyddsänglar medföljer för att klistra in i dagboken som påminnelse av egen kontroll av brösten.

Matchande kulpenna i Rosa/Silver finns under "Tillbehör/mini", art nr 061053.

Dagbok/Kalender:
2008-2009 15 mån (Okt 08-Dec 09) En vecka per uppslag

Modell är inte min dröm, ett felsteg och hela världen skrattar åt dig. (^o^)

Har suttit och läst en massa modebloggar idag medan jag väntade på att få blogga.

Och kom att tänka på den här Videon.

Den är bara så klockren. Ser ni det här och är modell snälla tala om ifall ni gjort detta.

Så jävla kul att man kan inte göra annat än att garva åt det =)

Man ska nog tänka en gång extra innan man väljer ett yrke som detta =D


Lisa.

Lisa var en flicka på tretton år. Hon drog hemifrån när pressen blev för svår. Hon saknade tryggheten i sitt liv, så hon började med heroin. Alla bara blundade när hon grät, för hon var flickan ingen förlät.

Till slut så hamnade hon på behandlingshem, men när hon kom hem blev det samma visa igen. Hennes liv, det blev en enda stor tragedi som bara hon vet hur man lever i.

 Nu sitter en annan flicka på samma behandlingshem, och ingen har lärt sig av misstagen än. Jag tror ej att mänskligheten lär sig fort. Så tänk noga till på vad Lisa gjort.

- Anonym


 “Jag skriver anonym, därför att jag i dag inte kommer ihåg vem författaren är. Jag skrev av den här när jag var yngre. Jag kommer ihåg, år och var jag fann den. Så känner ni den eventuella författaren, eller läst den här någon annan stans, skulle jag bli glad om ni kunde tala om det för mig. Men fram till dess, kommer författaren till dikten vara anonym.”

Ak 5 exploderade i ansiktet på värnpliktig.

Ok det här är mest för familjen. Så ni får se hur det går för min lillebror uppe på regementet.

Han hade en skjutövning och det gick fel så att Ak 5:an exploderade. Han fick bara krutstänk och sand i ansiktet. Man måste tänka på att eftersom han är högerskytt gick det trotts allt bra. Han blev nog mest chockad och det vet jag eftersom han ringde och berättade det för mamma och asgarvade åt det hela. Men ja för att överleva och våga måste man nog försöka.

 Han hade inga problem med att hålla i ett vapen igen utan var som man säger "upp på hästen på en gång".

Han mår idag bra och har inga men efter detta. Det är dessutom inte första gången en sådan här sak händer, utan det har även hänt en kille som var vänster skytt. Han fick allt i ansiktet och har nedsatt syn idag.

För mer information om detta kan ni läsa här i tidningen: Värnpliktsnytt
Där har ni hela artikeln om min lillebror.

 Efter omständigheterna mår han dock bra, och det är skönt. Nu kan vi i familjen skratta och skämta om det men vi får hoppas att de får ordning på vapnenea, så att det inte blir tvärtom för någon annan familj.

Appropå det här med att spara pengar....

Det går lika snabbt att slösa bort dem. Jag måste tex köpa en ny almanacka. Men nu har jag insett att jag ska köpa en filofax i stället, så jag får plats med mer saker i den. Och det blir lättare att byta den varje år. Den håller längre och behöver inte bytas ut förrens den har gått sönder.  På det sättet sparar jag både tid och pengar, eftersom jag bara behöver uppaatera små saker som själva almanackan i filofaxen. Men visst kan det bli tråkigt att inte kunna byta framsida hur som helst. Men då får man väl köpa sig en liten fick kalender som kan bytas ut varje år.

Så i veckan börjar jackten på en Filofax. Måste ju försöka hitta en som jag gillar. När jag finner den och har köpt den kommer jag visa den för er här i bloggen.

Ska fota en massa saker som jag ska visa för er. tex mina tränings saker som jag använder när jag tränar =)

Så nu är bilderna på G. ska även fota hunden en del måste ju lära mig kameran ordentligt.

Nu ska jag försöka sova lite, men får se hur det går. Känner mig tom mycket eftersom lägenheten är tom och jag och fowler är ensamma igen. Det känns mer än jag trodde. Men det blir bättre med tiden. hoppas jag.

Spara pengar tips.. =)

Spara pengar tar inte så lång tid, inte ens om man inte har så mycket pengar. Har du inte mycket pengar varje månad kan det vara klokt att spara så du har lite extra till slutet på månaden. (många kan trotts detta inte göra detta, men några kan).

Handlar du på kortet tex kan du be om att få det närmsta heltalet draget tex, handlar du för 143 :- be om att få det draget på 150 kr. Små pengarna lägger du sedan i en burk hemma. Skriv upp i slutet på månaden summan du har i burken. Du ser hur det går upp och ner. Men har lite extra pengar ifall det börjar tryta i kassan när de sista dagarna närmar sig.

Jag vet att det finns dem som inte kan göra så här, men för er som kan eller känner att ni vill prova. Tycker jag att ni ska försöka. Det funkar faktiskt och är lättare än ni tror. Men rör inte pengarna i burken förrens alla pengar är borta ifrån kontot. Är månaden slut och ni fått nya pengar på kortet då är det bara att fortsätta på samma sätt =)

Lycka till.

Dagboksanteckning från en infödings flicka....

I dag kom dom i land. I veckor har gudar legat ute vid horisonten. De har förmodligen betraktat oss, så vi har varit försiktiga. Efter att de kom utanför våra vatten så har vi byggt ett stort altare till gudarnas ära.

Där har vi lagt stora skålar med frukt, blomgirlanger och andra saker värda en gud. En av männen har suttit vakt så att vi kunnat ta emot dem på ett värdigt sätt.

Så nu äntligen är de på väg mot oss. Hela byn är samlad på stranden.

När de satte sina fötter på stranden, knäböjde vi för dem. De var väldigt försiktiga och betraktade oss noggrant. En av gudarna gick fram till altaret. Han sa något på ett konstigt gudomligt språk, de andra gudarna började roat diskutera med varandra.

Jag tittade på dem i smyg, de var jättestora, höga som träd. De hade kläder som blänkte i solen. Mycket hår i ansiktet och något blänkande på huvudet. De bar på konstiga pinnar och en man verkade vara deras ledare.

Våran byäldste och hövding gick fram till guden som verkade vara ledaren och gav honom en skål med vackra gula stenar. Guden lyfte på stenarna och tittade på dem. Han sa något och de andra började skrika, helt plötsligt började det spruta eld ur deras pinnar.

Det blev kaos, skräckfyllda rop fyllde luften. Alla sprang åt alla håll och kanter. Hövdingen ropade att alla skulle ta skydd i skogen.

Jag sprang samtidigt som jag höll min storebror i handen. Grenar bröts under mina fötter, kläderna fastnade och jag rev mig. När jag snubblade drog han upp mig igen och vi fortsatte. Vid nästa månvarv skulle min bror bli man, han skulle då gifta sig med hövdingens systerdotter. Han är lång och redan muskulös trotts att han bara levt i sexton somrar. Helt plötsligt puttade han mig i en dold grotta, där låg vi i evigheter. När vi kröp fram ur grottan var det redan mörkt, man hörde ugglorna hoa, djuren på jakt och insekterna som spelade.

 Vi gick till byn där folk börjat samlas. Alla var oroliga och kvällselden som annars brukade vara stor var nu väldigt liten och diskret. Min mor tog mig genast till hyddan där jag fick vara med mina småsyskon som sov. Det var meningen att jag skulle sova men det gick inte. I stället tittade jag ut genom förhänget och såg att alla männen var krigsmålade. De lyssnade på byäldsten som berättade att det inte var gudar utan onda andra. Vi var tvungna att försvara oss. Då hörde jag varningstrummorna. Männen rusade runt och hämtade sina vapen. Mamma kom rusande. Hon tog mig och mina småsyskon med sig. Vi sprang allt vi kunde rakt ut i skogen. När vi sprang vände jag mig om och såg någonting som alltid skulle etsa sig fast i mitt undermedvetna.

 Ut ur skogen kom de onda andarna. De sprutade eld runt omkring dem. Jag hörde ångestskriken och kände lukten utav rök.

Mamma lämnade oss i grottan där jag legat gömd med min bror. Sedan sprang hon tillbaka. Mina småsyskon grät och jag kände att även jag grät. Till sist somnade vi.

När vi vaknade var det ljust, det kom en frisk vindfläkt från norr. Mina syskon var hungriga så jag beslöt mig för att vi skulle återvända till byn och se om det fanns något att äta.

När vi kom tillbaka till byn blev vi djupt chockade. Hyddorna var nedbrända och överallt låg döda.

Jag kunde inte se vare sig min mamma eller pappa. min bror hade jag inte sett sen föregående kväll.

Mina tårar började rinna, allt blev suddigt, jag såg ingenting.

Det som fick mig att vakna upp ur chocken var mina småsyskons skrik i ångest. Helt plötsligt hade en stor grupp av de onda dykt upp. Jag kämpade vilt, men helt plötsligt blev det mörkt.

 När jag vakande upp var jag på stranden. Alla överlevande ur stammen var där. Männen var bundna med något som blänkte och såg tungt ut. De arbetade med att hugga ner träden, byggde något och grävde gropar. Kvinnorna och barnen satt och skrek och grät. Runt omkring låg högar av gula stenar, skinn och annat. Jag kunde inte se min familj någon stans. Helt plötsligt kom en av de onda, han pekade på mig och sa något och jag lyftes ner i en jättestor båt som roddes utav sex onda andar. Vi åkte sakta ut mot horisonten och då visste jag att jag aldrig skulle få se mitt hem eller min familj igen.

 © Nadia KarlssonNär jag gick trean på gymnasiet läste jag Historia. Våran lärare ville att vi skulle skriva en kort novell på två A4 sidor. Min blev dock bara på en och några rader. Men hon tyckte den var riktigt bra så jag fick dels betyget MVG på den och så har skolan en kopia sparad, för att de i framtiden skulle kunna visa upp prov på bra “författar egenskaper”. Jag är faktiskt lite stolt över den här, så därför valde jag att publicera den. Men nu vet ni det att försöker ni sno den, så finns det bevis på att den är min på många ställen i sverige..

Hur kunde du ?När jag var valp, underhöll jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta. Du kallade mig ditt barn, och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var ”dum” hund pekade du ditt finger mot mig och frågade: ”Hur kunde du?” – men sen mjuknade du och la mig på rygg och gosade med mig. Det tog ett litet längre tag för mig att bli rumsren än väntat, för du hade mycket att göra men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssnade på dina lugna andetag och hemliga drömmar, och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här. Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för ”glass är inte bra för hundar” sa du). Jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär, och la mycket tid på att leta efter en människovän.

 Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem, och jag blev lycklig för din skull när du blev kär.

Hon, numera din fru är inte en ”hundmänniska”, men trots det välkomnade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade och jag ville ta hand om dem också. Det var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh jag som ville älska dom, men jag blev ”fånge i kärleken”

När dom blev äldre blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen, jag älskade allt som hade med dom att göra och deras beröringar, ditt kel med mig var numera så sällsynt – och jag skulle försvara dem med mitt liv om så behövdes.

 Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.Det var tider då andra frågade om din hund, och du visade stolt det foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara ”Ja” och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till bara en hund, och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra. Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad, och du och de dina ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.

Jag var jätteglad över bilturen (precis som i början av vårt förhållande) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa ”Jag vet att ni kommer hitta ett fint hem till henne”. Dom skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. Dom inser att för en medelålders hund, även med papper så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek: ”Nej pappa!! Snälla låt dom inte ta min hund!” Och du var orolig för honom och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv! Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade en tid att passa och nu har jag en också.

 Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sedan, men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. Dom skakade sina huvuden och sa: ”Hur kunde du”? Dom är så snälla mot oss som deras upptagna schema tillåter. Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon passerade min bur, pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att allt detta var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig.

När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade. Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen, och jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst tomt rum.

 Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron, och sa till mig att jag inte behövde oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända, men det var också en känsla av lättnad ”Kärlekens fånge” hade nått slutet. Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne och det känner jag till, på samma vis jag kände till alla dina sinnesstämningar.

Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind .Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan.Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade :”Hur kunde du?”Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa ”Jag är så ledsen” Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kommer till en bättre plats, där jag aldrig mer skulle bli ignorerad, slagen, övergiven eller behöva försvara mig själv – en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda den här platsen på jorden. Och med den sista lilla kraft jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt: ”Hur kunde du?” Inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse, jag tänkte på. Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätt visa dig så mycket lojalitet som jag gjorde.Några ord från författaren:

Om ”Hur kunde du?” fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att göra när jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av ”ägda” husdjur som dör varje år i djurgårdar världen över. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för icke kommersiellt bruk, så länge copyrighten respekteras. Hjälp oss att informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa ett husdjur i familjen är ett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för våra husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp med omplacering finns goda råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avsikt att förhindra oönskade djur.


 ©Jim Willis

Shoppa på liv och död....

Jag vet inte riktigt hur man ska berätta om det här livsfarliga evenemang. För att göra det hela mer lättförståeligt ska jag ta med er till den värsta krig zonen som någonsin skådats…

Något som kan upplevas som en helt vanlig affär, men är mycket mer fruktansvärt.

Många har planerat den här resan till krig zonen i flera månader. Alla deras nerver är spända av förväntan. Det hela börjar redan kl 6-7 på morgonen. Då kommer de, dessa ondskefulla djur. Till att börja med slåss de för att få en parkeringsplats så nära ingången som möjligt.

Parkeringen är hanarnas område. Fradgan stänker runt deras munnar, när de hänger ut genom rutorna och skriker skällsord efter varandra. Deras knytnävar viftar utanför bilen. Den stackars bilen, blir snabbt utmattad och hes i signalhornet.

 När de väl hittar en trång parkering ger de sig f-n på att få in bilen på platsen och ingen annan ska få ta den. Efter många svordomar och repade lackar, får de på plats bilen som äntligen kan slappna av. Där står alla bilarna slickade mot varandra.

 Nu är det honornas tur. De skickar iväg valparna med förmaningen att ta så många vagna som möjligt.

Där börjar slagsmålen, man rycker, sliter,slår och sparkar på varandra för att komma först. När man väl fått tag i minst 6 st vagnar kommer kundvagns racet, förrsten till entrén vinner. Så långt fram i kön som möjligt. Strunta i om valparna fortfarande har pyjamas på sig eller tuggar på en smörgås och har tandkräm runt munnen, bara man kommer först i kön. Man kan gärna stå i kön 3 timmar innan affären öppnar, oavsett vädret.

Tiden närmar sig sakta, snart öppnar de. Då börjar det värsta. Honorna står på fronten som hungriga lejoninnor. Deras blickar är fyllda av mord, så stakars den som råkar komma ivägen för dem.

1 min kvar. Nu kommer en liten tanig vakt med glasögon, han är klädd i en stor hockey utrustning och darrar av skräck. Hans enda tanke just nu är, “Varför, drog just jag den kortaste stickan i morse?”. Nycklarna skramlar när han darrande tar upp knippan till nyckelhålet. En sista blick ut på vilddjuren, ett djupt andetag och så låsa upp dörren. “Tick, tack, tick, tack”. sakta närmar sig kl 8 och så hörs ett “KLICK” i låset. Klockan är exakt 8:a…, upp flyger dörrarna och in kommer de, HYENORNA. Först honorna, deras blickar glöder, sedan de fortfarande sovande valparna och efter, i ett järn grepp har de hanarna.

 Den stackars vakten blir brutalt ned trampad av massan. De kommer in och börjar åter igen slåss. Den här gången, om korgarna. Man ska ha minst 2 korgar per vagn.

 Nu är vi mitt i krig zonens centrum. Nu slåss man om varor. Sliter i varandra, slåss, sparkar, biter och kör på varandra. Man säger då fränt, “Förlåt, det var inte meningen.” vänder sig högdraget om och vandrar iväg.

De börjar fylla vagnen. Så sker det otroliga, de träffar på en bekant. Nu kan man faktiskt ta en paus. Det är ju någon man känner. Mitt i gången utan hänsyn till andra, där ställer de sig och börjar prata om väder och vind. Jag menar hallå!!, väder och vind?, de står i vägen, kan man inte fatta det själva eller?

 Någon ber dem lite försynt att flytta på sig. Svaret de får är en nedlåtande fnysning. De “hmpf”, flytta på sig? Tok heller, deras diskussion är ju livsviktig.

När man har försökt vara trevlig och det inte fungerat, så ryter man, “Ur vägen kärring j-el, jag ska fram här. Sätt er på ett fik och tjattra, detta är inte matkön på ICA”. Högdjuren flyttar då på sig eftersom allas blickar vänder sig mot dem. De tar farväl av varandra och går iväg muttrande, “vilket ouppfostrat slyngel”, eller liknande.

Om det inte är någon som står i vägen så står det en fylld, men ensam vagn mitt i gången. Man skjuter undan den så, man kan komma fram. Det är tydligen omöjligt för ägaren o komma på att man kan ställa den in vid kanten.

 Nu när de har varit här i några timmar, börjar valparna gnälla och tjuta, men värst är hanarnas pustande och stönande. Eftersom honan har bestämt sig för att shoppa mer så dumpar hon hanen och valparna i oasen, där de får sitta tills hon kommer tillbaka. Nu har nog alla hanarna samlats där och mer eller mindre sover på varandra.

 Honan är nu för sig själv och kan stoppa vad hon vill i vagnen. Hon står där och spanar långsamt. Helt plötsligt ser hon det hon ska ha och släpper allt för att rusa fram till rätt hylla. Hon tar saken, vänder sig om. “Var är vagnen?” flämtar hon fram. Någon har stulit hennes vagn med jackan som moster Agda gett henne. Väskan med sminket och hårborsten. Paniken sprider sig snabbt, tills den når sitt klimax. Nu gäller det att snabbt skrida till handling.

 INFORMATIONEN! Hon rusar dit, trycker sig fram och skriker hysteriskt att någon har stulit hennes vagn. Den tuggummi tuggande tjejen gör diskret ett sträck i poängplockar boken under “Stulen vagn”. Så suckar hon djupt, “Hur såg den ut?”, frågar hon sedan. (dööhh, som en vagn såklart, hallå, kommer du från mars eller?).

 Efter att tagit reda på var kunden senast ställde vagnen ropar hon ut meddelandet i högtalarna. “Den kund som av misstag råkat få fel vagn vid chipsen, ska återlämna den eftersom det finns privata saker i den”. Honan ombeds sedan gå tillbaka till stället där hon sist höll i vagnen.

 När hon uppgivet kommer kommer tillbaka upptäcker hon att där står vagnen. Någon hade bara skjutit den åt sidan eftersom den stod i vägen. Lite skinerad plockar hon i det sista och rusar iväg till Oasen, för att hämta sin hane och sina valpar.

Nu ska de iväg till kassorna. Men då har valparna vaknat ordentligt och tjatet börjar om Tv-spel, lekasaker och föräldrars fasa GODIS.:-S Det är ju så billigt gnyr valparna på väg mot kassan. Tillslut blir det godis ändå.

Nu med en vagn eller flera som är fulla till bristningsgränsen och lite till, börjar de bege sig mot målet. Hjulen skevar och gnisslar under tyngden av berget som är i vagnen.

 Nu väntar det roligaste, kön ut. Man kan stå i kön i evigheter innan man kommer fram för att lasta upp varorna på bandet.

Men det kan gå riktigt illa, helt plötsligt hörs en röst i högtalarna som talar om att kassorna tyvärr inte kan ta emot kreditkort pga över belastning. Därför ombeds alla kunder att betala kontant. Hur mycket ska man betala?

Då gäller det att rusa till bankomaten inne i affären. Man ställer sig i en kö som ser bra ut, men när man kommer fram efter 20 min i kön upptäcker man att kön gick till, toaletten. En djup suck och sedan längst bak i nästa kö. Efter nästan 1 timme har man äntligen kontanterna. Vilket man faktiskt kan ha turen att hitta.

 Där sitter den as trötta kassörskan med en på klistrad grimars, som ska föreställa ett leende. Hon matar in alla varor och säger slut summan, som lätt kan hamna över några tusen. Konstigt tänker honan, jag har ju knappt köpt något. Nu gäller det, fort ner med alla varor i de klassiska gula stora kassarna.

Redo för näst sista etappen. Nu ska alla ut ur affären, alla på en gång. De rusar iväg för att först få ut bilen från parkeringen. Sakta men säkert börjar hanarna vakna igen. Väl ute på parkeringsplatsen är hanarna helt vakna. Fort in med kärringen och valparna i bilen, sedan är det igång igen.

Fradga och svordomar, signalhorn som låter och gasen i botten. Väl ute ur den lilla staden kan man nästan tro att det är vanliga människor som är på väg hem, i stället för vilddjuren som precis lämnat krig zonen.

Men vakten då och de anställda? Jo då. De stänger och låser affären efter en lång tuff arbetsdag. Hem för att ladda batterierna inför en ny arbetsdag. Som tur är, jobbar de bara varannan dag, för att kunna läka sina blåmärken och slicka sina sår inför nästa arbets pass.

Vakten som går sist tänker glatt. I morgon så är det i varje fall någon annan stackars sate som får öppna dörrarna, som leder in till Sveriges största, mest eftertraktade men farligaste krigs zon.

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 Ord från mig som författare: Det komiska med den här historien är egentligen, att hur många gånger man än råkar ut för detta. Så gör man om det, gärna 3 ggr/år. Min slut satts är att människan faktiskt är jävligt korkad, som utsätter sig för detta. Varför inte gå o shoppa när alla andra stannar hemma, så ni kan ta tid på er och slipper slåss med alla med kunder…

 © Nadia Karlsson 2008

Aftonbladet gjorde det igen.....

Minns ni för några veckor sedan deras uppslag och extra bilaga med LCHF råd på åtta sidor.

Tja nu kan man läsa deras senaste viktråd som går emot deras bilaga: Fredagsmys - utan att sabba vikten.

Man kan ju fundera på om de byter redaktörer flera gånger om vartannat, eftersom de verkar ha svårt att ta en ståndpunkt.

Som Kostdoktorn säger: Det är ju inte konstigt att människor blir förvirrade.

Måste ju bara säga att denna artikel nog är det dummaste jag läst. men visst det funkar kanske för dem som äter enligt viktklubbs sätt. Men jag håller med Kostdoktorn. Det här andas 90-tal och fettskräck =)

Gå gärna in och Läs kostdoktorns inlägg på artikeln, han vet i alla fall vad han pratar om.

 Mycket får man säga, men helt klart är att Aftonbladet inte står för vad de skriver. Utan gör helt om så snart de känner för det

Synden drabbar somliga medsamma =)

I går var det vinmässa och jag kommer fixa lite mingelbilder därifrån då jag blev fotografen för kvällen =)

Så fuskade jag och åt en chokladbiskvi i går på lunchen och shit vad ont i magen jag hade sen när jag kom hem. Jag trodde faktiskt att jag skulle dö där ett tag. Men idag lever jag med insikten att kakor och jag går inte längre ihop. Utan det är förenat med grym smärta ;-)

Det är juförsig bra eftersom det nu blir lättare att hålla sig borta från kakorna i fortsättningen =)

Däremot blir det fusk i kväll med vispad grädde och blåbär har jag bestämt mig för (om jag orkar efter maten) nu ska jag göra te och se färdigt en film. Har fått tag i mina japanska böcker jag behöver till skolan, så de ska betalas i veckan och sen skickas de hem till mig =)

 Så hoppas ni haft en riktigt bra dag. och att den fortsätter lika bra som den har varit än så länge.

mingelbilder från sheraton kommer lite senare.

Konstgjord mat....

Vi har de senaste veckorna börjat bli mer medvetna om alla tillsatser i maten. Om de konstgjorda kemikalierna vi stoppar i den för att den ska se mer aptitlig.Visst gör laxen det egentligen när vi köper den i affären och den är alldeles röd i köttet. Men i restaurangen (seriösa) som tar hem färska råvaror att jobba med där är den rosa.

 Något man inte tänker på är att det finns även i barnmaten. Hur kul är det att ge barnen i låg ålder en massa tillsatser. ? Aftonbladet har en artikel som tar upp detta: Nio tillsatser på My´s tallrik.

 När forskarna idag inte kan säga något om effekterna på människokroppen, är det då förenat med bra ansvar att ge barn dessa tillsatser. Visst det är riskbedömt men vad vet vi om riskbedömningen de gör på djur och människor. Hur stora nivåer är det vi får ha i maten ? Hur mycket är det de stoppar i och i vilka mängder är det riskfritt. Vad innebär riskbedömning ? Vi får inga svar annat än att det är riskbedömt, men hallå ge oss lite mer fakta så vi vet vad och i vilka mängder. Är det den mängden eller mer i livsmedlen ? Vad innebär riskbedömningen i det långa loppet, inte bara i tjugo år utan för en livslängd? Nä jag försöker nog ta bort så mycket som möjligt ur min kost, inte bara för at minska risken, men för att riktig svensk husmanskost är den bästa och den består inte av halvfabrikat.

 Varför inte göra som man gjorde förr i tiden innan barnmatsburken. Varför inte göra mat hemma och kör i en mixer sen om det är den åldern på barnet. Det blir inte dyrare. Men du vet vad det är i maten. Gör du dessutom allt från grunden så minskas alla tillsatser.

Att laga maten från grunden tar inte längre tid, det kan dessutom bli roligare om ni har barn. Låt barnen hjälpa till i köket och kleta med köttbullarna. Dels lär de sig snabbt hur man lagar mat och sen blir det roligare att äta om man har gjort det själv. Tro mig jag vet eftersom mamma gjorde så med mig. Jag åt köttbullar och pasta, även om jag inte hade kokat pastan tillräckligt och hade frågat mamma hela tiden. Maten var jätte god eftersom jag hade gjort den själv.

Lär barn tidigt att få ett sunt förhållande till maten och gör sakerna från grunden. Så länge vi inte vet vad det finns för inverkan om det finns kanske det är bättre att ta det säkra före det osäkra att undvika ämnena. Annars kanske vi sitter där med en tablett om tjugo år som gör oss mätta och vi behöver inget mer. Hur kul blir det att aldrig mer få känna smakerna och tugga. Var försiktiga med vad ni tillåter livsmedelsindustrin göra.

Frukost betraktesler

Kan inte skryta med att jag är störst i maten längre. I dag blir det nog bara ägg som vanligt. Hade jag haft tonfisk hade jag gjort en tonfiskröra, tror jag. Då hade jag inte behövt lika många ägg, äter tre vanligen och så en stor kopp te. Men trott eller ej jag håller mig mätt på det jätte länge. I kväll vet jag inte riktigt vad det blir för mat, eftersom f kommer ner och jag inte vet vad han vill ha.

Men nu ska jag äta mitt ägg. och ja jag äter det kokt eftersom det är godast tycker jag. Jag har svårt för äggrör, nått med smaken det är verkligen inte gott. Stekt ägg är got till annan mat. Så det blir oftast kokt ägg. =)

 Ibland blir det lite grönsaker och stekt bacon med hårdost. Men det blir bara ibland. Oftare kommer det nog bli när alla mina resor till stockholm är över så jag har lite extra pengar varje månad. Ännu bättre när jag får ett jobb och får in mer pengar.

Men men nog om min frukost. Ska äta lite och se färdigt filmen, sen ska jag städa igenom köket. =)

Tack för alla mail. =)

Det finns några där ute som läser min blogg och främst den här verkar det som. Jag vet inte vilken jag ska lägga först. utan kör på som vanligt just nu. I den andra skriver jag lite allt möjligt. Medan jag ägnar denna åt främst mat och dryck. Jag har fått många mail med olika förfrågningar, som tex vad det häftigaste med att börja äta min kost var?

Tja vet inte om det var häftigt att börja men jag förstår vad du menar ;-)

Jo Det var faktiskt att upptäcka att Creme fraich inte är rinnig, utan tjock och trådig lite som norrlands långfil i konsistens. Dessutom smakar den inte sur mjölk egentligen som lighten kan göra utan mera grädde. =)

 Den insikten att se och smaka på riktig creme fraisch måste jag säga var nog det häftigaste med att byta kost. Men även att upptäcka de "riktiga" smakerna i kosten i stället för att äta en massa halvfabrikat.

Det att jag mår bättre fysikt gör ju sitt lilla också =) (fast minnet har inte blivit bättre);-)

Så vill jag passa på att tacka igen för alla gratulationer de värmer och det är kul att veta att ni finns där ute )

Ren mat eller konstgjord mat.. ?

Aftonbladet har skrivit en artikel om det här med ren mat, alltså mat utan tillsatsämnen som E202 etc. De gör detta med anledning av den nya boken "Äkta Vara" av Mats- Eric Nilsson som kommit ut (vill ha båda i julklapp hint hint;-) )

 Många bloggare säger att det är den nya hysterin ungefär som fett hysterin som var på 90 talet (och fortfarande är). Men alla ser bara det att det är nyttigt att äta så rent som möjligt och att de kemiska ämnen kanske inte är så farliga.

Men det är just därför som det är sådan hysteri. Det är ingen som gjort en riktig undersökning på hur farliga tillsatserna är som vi har i maten.Ingen kan svara på frågan vad de gör med kroppen i det långa loppet. Då kanske det är bättre att försöka äta så rent som möjligt och göra skaer och ting från grunden. Kanske är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Santa Maria jobbar med att ta bort saker som glutamat i sina krydoor för att ta fram de naturliga smakerna igen.

Ekologiska produkter blir bättre för där har du den äkta varan, det som era förfäder åt. Den rena maten utan ev gifter i. Man måste se på det långa loppet man har framför sig. Man måste fundera lite. OM det inte finns belägg för att det är farligt eller nyttigt med konstgjorda. Om det inte finns någon som vill ta reda på det. kanske är det bättre att strunt i det. Instinkten som finns i människan säger att hon inte ska äta det hon inte vet vad det är för nått. Varför äter vi saker som är konstgjort. Vi vet ju inte till 100 % vad det är. Se på Kalla fakta på söndag 19.20 och lyssna på de forskarna och läkarna som ställer upp. DÅ får ni veta sanningen bakom viss forskning och livsmeledsindustrin.

Jag tar hellre bort så mycekt som möjligt än att risker a bli sjuk på kuppen Varför äta något med mindre kött i och mer av allt annat. ish tänk vad äckligt, du tror det är korv men egentlgien är det bröd vatten och en massa emugleringsmedel som ska hålla ihop det hela. Nä det var bättre förr när det faktiskt var korv i korven och kött i köttbullarna: Kanske skull eman gå till baka till slakteri butikerna tid, när man fick den riktiga varan i stället för massindustrins produkter.Helt enkelt:

"Det var bättre Förr"

-10 kg & - 30 kg

I dag nådde jag ett indirekt mål. som jag inte satt något datum för.

 Jag började på måbra den 27 juli i år och då vägde jag 95 kg och fram till i dag den 9 november har jag alltså gått ner 10 kg.

lägger man då till att jag från den 25 augusti 2007 till i dag ha gått ner från 115 kg så är det riktigt bra gjort och jag känner mig riktigt stolt över att kommit så här långt. Det är - 30 kg på 1,5 år =)

 Men jag har helt själv lykats så här jävla bra än så länge gör att jag mår bra och får mer energi. Det enda som lider i kropen nu är faktiskt rumpan och det är för att den och motioncykeln som ska användas regelbundet från i morgon inte kommer riktigt överens =)
Så nu är jag på banan igen. Inget koffein beroende, inget sötsug, inget överdrivet ätande och en längre mättnadskänsla. Jag är grymt nöjd och kommer njuta av det här länge.

Jag fick dessutom en skit snygg jacka av mormor som hon inte använder och om några veckor kan jag ha den utan problem =) (Tack den är upphäng i hallen och kommer provas varje söndag tills jag kan ha den ).

 Men vet ni vad det bästa är. Fortsätter jag så här, så kommer jag till nästa sommar komma till mina mål och kunna känna mig normal och med ett bättre självförtroende. Då kommer jag antingen vara i mål eller så kommer jag vara mycket nära mitt mål på 60 kg .

Så nu tuffar vi på och så får vi se när vi hamnar rätt. Jag mår i alla fall grymt mycket bättre än vad jag gjorde för 1,5 år sedan när jag var mycket större. Ska sätta mig ner nu och sy en jkant på jeansväskan jag jobbar med. När det är färdigt skajag upp till mamma och låna symaskinen för att sy ett par dekorsömmar.

 Så ska jag beställa lite grejer från Panduro och slöjdetaljer som jag behöver till mina mössor och väskor sen är det bara igång igen med allt jag brukar syssla med. Men nu blir det vila en stund sen blir det studier en stund inna sängen.

 (vi har förresten fått regn här i sandviken)

Nu är jag på banan igen.. =)

Som jag berättade tidigare gick det inget bra för mig med bantarbiffarna. men nu har jag funnit min lösning och den heter köttfärslimpa =) Den vart grymt god, fast den luktar lite väl mycket lök =)

Men shit det blev 20 portioner (rejäla sådana), då är det utan tillbehör. Med tillbehör skulle det säkerligen bli nästan det dubbla antalet portioner. Inte var den dyr att göra heller eftersom det gick åt 2 kg köttfärs och den är billig mer eller mindre jämnt. (har ni nötfärs måste ni göra limpan fetare). Jag la smör på botten under limpan och bacon som ett lock. Så hade jag grädde i den. Och ja den blev fetare och saftig inte så därr torr som det kan bli i tex skolan =)

 Så ja jag blev kanon nöjd med min första köttfärslimpa med bacon, nu väntar en med feta och oliv på att bli gjord och lite annat jag kan komma på. Ni ska få grundreceptet om någon dag. Jag gjorde mammas recept och det funkar jätte bra för mig.

 Så nu en tid framöver blir det en massa köttfärslimpa både högt och lågt och överallt =)

 till frukost idag blev det, bara vanligt stekt bacon och hårdost. Inget glänsande där inte, men det funkar.

 I går var jag tvungen att ta lite svart kaffe på morgonen för att bli av med huvudvärken, förhoppningsvis kommer den inte tillbaka. Skulle den göra det får jag brygga lite till. Eller så får jag bara begränsa antalet koppar under en dag. Jag har nämligen druckit för mycket kaffe den senaste tiden.

Jaja nog om det ska sätta mig och plugga lite, är ju snart examen =)

Ok det här är inte lätt....

Funderar på om Fakir är nått för mig. Saknar salladen till maten, men jag får äta den igenom en månad eller mer. Ska bara speeda ner vikten först.

 Fick koffein abtienens igår kväll och inte förrens nu har huvudverken släppt. Men jag har lyckats fixa allt som jag ska fixa idag utom att plugga. Men det gör jag sen och så kommer jag göra det i morgon också.

Biffarna jag gjorde igår, åkte i sopporna idag. Det var verkligen inget för mig. Men jag tror att det mesta ligger i att jag gjorde fel eller nått när jag gjorde dem. Blev lite för mycket ägg, hade liksom XL ägg.

Så idag gör jag en köttfärslimpa med bacon och håller tummarna för att jag lyckas bättre med den. Gör jag det kan jag leva på den under månaden. Det blir billigt också =)

Nu ska jag iväg o kolla till den. Kanske kommer in lite senare och berättar mer om den. Kanske jag kan ta en bild så ni får ett recept också =)

hörs lite senare.

Prova en Fakir diet.

Ok ska jag nu äta LCHf och dessutom berätta om det lite här och där. Så ska jag nog även prova på hur det är med att äta Fakir. (eller fakir enligt skaldeman).

 Jag kommer alltså under en period äta enligt skaldemans 50+. Alltså ser man till tallriksmodellen ska jag äta 3 delar kött och en del fett (grönsaker kan jag ha till dekoration. Max 3 g kolhydrater / portion och 12 g/ dag. (alltså ingen falukorv och inget med ett näringsvärde på 5g/ 100g) Jag ska dessutom akta mig för mejeriprodukter som mjölk (alltså inget kaffe för min del). Jag ska dricka massor av vatten.

Jag kommer däremot inte köra helt efter hans metoder med recept. Jag kommer nog äta mest blandfärs mat med grädde och bacon i. Jag kommer krydda med oliver och fetaost etc. Jag kommer alltså göra om lite. Men jag kommer köra strikt.

 inga grönsaker, inga bär ingen mjölk, inget kaffe. Jag kommer äta tills jag blir mätt men inte mer. Jag kommer göra ett prov. men samtidigt lyssna på kroppen.

Blev det trassligt? .

I korthet,
 mycket köttfärsbaserad mat med fett,
ägg (perfekt frukost för mig)
 bacon sidfläsk (ja jag har lärt mig att äta det)
 massor av vatten.
smör och olivolja att steka i.
ost (fetthalt 31 % och uppåt) etc.

 Jag kommer undvika.
mjölk och mejeri (grädde creme frache i vissa recept, tillåtet då det inte blir mycekt kolhydrater)
 inget Kaffe (jag dricker bara med mjölk i)
ingen choklad (har blivit lite för mycket av det goda så nu är det slut)

 Egentligen tillhör jag inte gruppen 50+ men jag vill ändå prova se hur det går för mig själv. Jag vill dessutom få lite fart på min viktnedgång och tänkte se hur det går med den här dieten.

Jag kör detta till att börja med denna månad ut. Så får jag se hur resultatet blir. Jag väger mig varje vecka tillsammans med MåBra på tidningens hemsida. Där har jag även en bra supportgrupp som jag vet läser här, så stödet finns =) Funkar detta bra, ska jag bed försiktighet kanske köra det en månad till.

Jag tar ett steg i taget med det här. Så får vi se var vi hamnar. Men från och med måndag så blir det strikt med min diet och mitt intag. ( kan bli lite svårt på skolan men då är det två dagar som blir undantaget, och det ska jag nog kunna överleva, visst kan det bli flera dagar om jag jobbar någon annan stans). Men oavsett så blir det diciplinerat en månad frammåt och det är något som jag kommer köra på=)

phu då startas det, ska leta fram lite recept ur skaldemans bok GI-Noll som jag kommer använda mig av och olika kombinatiner så de tinte blir så ensidigt.

(de här inlägget är flyttat, och gissa vad, det funkade inget bra för mig. Klarade inte denna strikta dieten. )

Belöning till mig efter jul (om den finns kvar)

Jag har som mål denna månad att nå 80 kg till den 31 December.

Klarar jag det ska jag ge mig själv något för det och nu har jag hittat något att ge mig själv =)
Klarar jag det ska jag ge mig själv något för det och nu har jag hittat något att ge mig själv =) (den svarta pälsen vill jag ha).

 Den finns även i deras webbshop.

 Den är dessutom inte äkta utan gjord i 100 % Polyester. =) Tycker den var snygg och alla kommer nog ha den men tja varför inte. Det är en bra morot, så nu är det bara att köra hårt ju snabbare jag når målet dessto snabbare får jag den.

Kosten det bästa som har hänt mig...

Jag verkligen stortrivs med kosten just nu =)

Jag kan äta vad jag i stort sett känner för, utom kolhydrater då.
Kosten passar mig just därför att det är mättande och enkelt. Allt behöver inte vara så svårt hela tiden. Behöver inte räkna en massa kalorier. Finns de som räknar kolhydrater, men det känns lite för mycket för mig. Så får du ju äta mer eller mindre allt också, allt av det goda. =)

I kväll tex gjorde jag grymt goda hamburgare (recept kommer i morgon), som jag kan äta hur många som helst av (fast nu orkade jag bara en). Jag behöver inte oroa mig med hur många points jag äter. Jag behöver inte vänja magen vid en svältkost som många andra koster innebär. Jag kan äta mig mätt och behöver inte bekymra mig.

Så det funkar för mig, som frukost tex en burk makrill och ett par ägg med Majo till hur enklet och gott som helst. =)
Så håller man sig mätt hela dagen på det också. Man äter automatiskt mindre ju längre tid man använder sig av kosten. Så nu har jag verklgein bestämt mig för att inte byta ut den. Så nu vet ni jag är här för att stanna även efter att jag gått ner i vikt till målet, då ska jag ju försöka hålla vikten =)

men men nog om det behövde bara skriva av mig lite, ska nog gå o lägga mig o sova en stund. Ska ut med hunden på en av våra lång prommisar i morgon, så jag fixar över 12000 steg som det blev idag. Måste ju slå rekordet =)

Så nu har jag även det färdigt har förresten kommit på en sida till som jag ska fixa =)
Så i morgon kommer den där infon om LCHF tror att jag är rätt nöjd med den som de är nu.Men vi får se ska skriva den lite mer personligt också, så det inte blir en rip off från någon annan =)

god natt på er.

Äntligen vilken abstinens jag fick där.

Blev lite panik och kände hur rädslan kröp närmre mig i skuggorna och höll på att linda sina slemmiga fingrar allt tätare runt min hals =)

Ok de har gjort nå uppdateringar eller nått å jag har inte kunnat logga in förrens nu =)

För några timmar sedan skrev jag detta inlägg:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Syndens kväll:
ok i kväll blir det att synda trotts att jag gått upp ett kilo (kommer bli två till i morgon säkert).

Men jag köpte lite naturgodis med choklad på jummi, så i kväll ska jag äta det. Sen blir det stenhårt för att komma på rätt köl igen. Både med mat och motionen. =) Har börjat med mina och hundens långpromenader och när vi fått upp flåset om en vecka så vi är tillbaka där vi var för ett par veckor sedan, då kommer vi igång med motions cykeln och de andra tränigns grejerna som vi har =)

Så i kväll syndar jag för sista gången på 7kg när de är borta kanske jag gör det igen, men inte med naturgodis som jag sa utan med en chokladtårta som Man får äta i LCHF =) smart va...

Så 7-8 kg kvar till 80 strecket, blir till att skärpa sig om jag ska få ner det innan den sista november. Men det klarar jag =) Får bara tygla mig själv och mina små tanke cravings.

önska mig lycka till från i morgon, då sätter vi igång igen som vi gjorde när vi började 45 min promenader 4-6 gånger per dag med hunden och som + på det blir det även 45 min motioncykel varannan dag och några styrketränings övningar. Det ska nog bli fart på mig igen =)

Yey hurtiga nadian är tillbaka =)

¤¤¤¤¤

Hmm tja det blev inte så mycket synda, är tok mätt, Åt några bitar sen var det stopp =( Jag är kass på att synda (fast egentligen är det ju bra för det visar ju att kosten hjälper och stoppar suget)

Har varit iväg och handlat en massa frukost, i morgon ska jag veva ihop ett par burgare tänkte jag.

Men men nu vet jag att jag kommer in igen och att det är fixat. så nu kan jag leva mitt liv igen som vanligt. Har ett par saker att skriva in här =)

Tack alla ni från MåBra osm kommer in nu och då, och för alla era fina meddleanden som jag fått sen jag startade här.

och Ja i morgon ska jag fixa fram den där presentationen av LCHF, eller åtminstone lite av den, ska låna hem stures bok igen så jag kan berätta lite kort om de tre sätten som ajg äter efter =)

Nu åter till att försöka få in lite fler noveller som jag skrivit, kommer lägga in dem udner kvällens gång.

Frukost =(

Idag blev det ingen het frukost precis. Inte som dem jag brukar äta. eller frukost kanske är fel vid den här tiden på dagen, som tur är behöver jag bara äta två gånger per dag med min kost så jag överlever =)

 I dag blev det några skivor stekt falukorv och gurka, med en stor kopp kaffe och grädde =S

 Det var meningen att jag skulle ta sista fisksoppan till frukost, men visste ni att man kan bränna saker i micron. Så den var bara att kasta.

 Ska sätta mig efter det här o plugga lite har endel att göra idag. =) Men det går nog fort när jag väl sätter igång.

Så är det fint väder ute, Så jag och hunden ska nog ta en lång promenad lite senare =) Hade hoppats på att åka på loppis men det verkar inte som det blir så. =(

Ja ja får "fönster" shoppa lite på nätet. I väntan på min kamera.

Nått att se fram emot

När jag närmar mig målet i min viktresa vill jag kunna ge mig själv nått riktigt bra.

Jag vill kunna köpa kläder ur en Katalog, där de har riktigt snygga kläder =)Från Katalogen BON'A PARTE.

 Måste ju bara säga det att de har några av de snyggaste kläder som finns på Postorder. Men visst de är inte så billiga. Men vad gör det. När jag nått mitt mål tycker jag att jag förtjänar att shoppa loss lite. Ska även plöja deras andra katalogen:Så får jag lite snygga underkläder också.

De har juförsig även kläder för "plustjejer" men jag känner att det är onödigt för mig som går ner i vikt att köpa dem när de är så dyra. Då är det bättre och vänta tills jag nått mitt mål. Så nu sparar jag dem bara och har dem framme som en extra motivation =)

Har ni nått som motiverar er här i livet?

(just det snart klar med mitt CV så jag kan börja söka lite sälj jobb).

Mejeri produkter

Jag har stått lite stilla ett tag nu eller gått upp ett kilo efter den där äckliga Pizzan.

Så nu har ja gläst att för mycket Mejeri produkter kan vara felet som gör att man stannar upp.

Så jag tänkte det att i nästa månad, så ska jag ta bort mer av mejeri produkterna och äta en massa annat i stället (vill läsa in mig mer först). Så får vi se vad som händer. Jag tror dock att variation även i den här mat metoden är viktig. Man kan ju inte äta samma mat varje dag, då vänjer sig kroppen och man står stilla. Men nu vet jag i alla fall vad jag ska prova nästa månad. Att utesluta så mycket mejeriprodukter som möjligt. Varför nästa månad, jo som sagt så ja gkan läsa på lite mer om det och få lite tips på det hela.

Örrk för Pizza ....=(

Skulle ju äta pizza igår, och beställde gamla favvoriten.

 Men gud vad jag ångrar det, efter att jag tryckt i mig Pizzan som jag inte längre tyckte om dessutom. (fattar inte varför jag åt upp den). Jag blev jätte trött precis som om någon sög energin ur mig, jag fick kramp i magen och började må illa. Efter det så lite senare på kvällen började toa besöken (jo det blev viss som när man äter för många läkerol på en gång).

 Det har fortsatt till nu, sitter o tar det lite lugnt och magen har lugnat sig är inte alls som i går. Så från och med nu blir det nog ingen er pizza för mig.

Varför äta nått jag mår dåligt av när jag kan göra nått riktigt gott och ha hemma i frysen i och ta fram som snabbmat i stället..

Men men jag fick lära mig lite om hur jag har reagerat på LCHF kosten och hur mycket bättre jag mår av den.

Experiment med kolhydrater.

10/06/2008 Jag har inte ätit kolhydrater (lite max 5 g /100g i näringsdeklarationen), på snart en månad. Det har gjort att jag mår bättre och jag har framförallt gått ner i vikt, snart 10 kg sen den 25 juli. Så det går frammåt: Men det har gjort att jag inte fått i mig så många kolhydrater (kommer skriva mer om vad kosten innebär och inneburit för mig, så snart jag är färdig med det) Därför skriver jag nu detta inlägg.

Jag tror det är sunt att experimentera ibland. (Så är jag sugen på kolhydrater).

Jag vet inte riktigt hur den här LCHF har gett mig till 100 % annat än viktnedgång och bättre mage. Samt att jag är piggare. Men jag skulle vilja veta hru ajg mår om jag chockar mig själv med en ordentlgi kolhydratsbomb.

Så i kväll blir det av, ska äta en pizza. Mest för att se hur jag mår efter att jag gjort det, så jag vet hur det blir om jag går tillbaka till vanlig kost.

Jag vet ju hur jag reagerar på choklad. Jag får finnar i ansiktet och fet hy, så blir jag snurrig av blodsocker obalans.

Frågan är väl hur jag mår efter att provat en Pizza. ??? Känner mig lite osäker. Men ska nog prova nu när jag snart gått ner 10 kg, tror inte jag komemr gå upp så mycket och så fort, inte att jag får ett återfall heller, eftersom det gått så pass bra än så länge och det gör att min motivation finns kvar. Hade jag itne kännt mig säker på att inte få ett återfall hade jag nog inte gjort det här:

Men det blir till att börja träna igen ordentligt, Jag har slarvat med mina promenader så nu är det att ta tag i dem igen. SÅ vi inte är förslappade när snön kommer och vi ska cykla på motions cykeln flera gånger. =)

 Så jag återkommer i morgon med en lägesrapport så ni får veta hur jag mår. Känner mig lite nervös, är orolig för att bli jätte dålig. Men jag är inte ensam hemma så det känns bra, blir jag dålig kan jag rulla ihop mig i sängen och så finns det någon som tar hand om hunden åt mig.

Så håll tummarna för att jag (ska man verklgien säga så ) blir jätte dålig så det blir lättare att inte få ett återfall.

Smörstekt - Läckra recept för LCHF

Nu har den kommit min nya kokbok. =)

Smörstekt: Läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF. (Bild kommer snart.)

 Har kollat igenom den lite snabbt och det första jag tänkte på var. De har skrivit kolhydratsmängden för varje rätt =) SÅ då har man ett rba sätt att hålla koll på det hela. Sen finns det mycket varriationer. Denna bok passar alla oavsett hur man äter, för vissa recept innehåller lite rotsaker (för dem som inte äter så strikt eller börjar och ska vänja sig). Så finns det mat som har näst intill inga kolhydrater. Massor av recept på frukost, lunch förrätter, middag och desserter. =) Såser ja allt man kan behöva.

De har även i slutet av boken skrivit lite om de hälsovinster man gör med "våran" kost. Om bättre karies,mot diabetes typ 2 etc. (jag ska berätta lite mer utförligt om detta så ni som funderar får lite mer information).

Har börjat med mina långpromenader igen, så nu väntar jag på att två ägg ska kokas, så blir det ägg med Kräftost i dag till frukost. I kväll blir det nogfisksoppa. (ska fota den så ni får bild till receptet, så snart jag funnit det igen.)

Nu ska jag gå o kolla till mina ägg och ta en kopp kaffe . Jag ka även försöka få min presentation av LCHF färdig så ni får lite mer att läsa om den. Även om det bara blir i korthet =)

Fick fart på viktraset.

Hur jag gjorde. Vet inte till 100 % men det här är jag medveten om.

Jag har haft tre veckor där jag fortfarande har kört på lchf men jag har ätit choklad, alltså har jag ätit grymt mycket kolhydrater under de tre veckorna. Jag inte tränat mycekt under denna tid utan låtit kroppen vila. Trotts att jag ätit mycket kolhydrater under dessa veckor har jag inte gått upp mer än 1 kg.

Sen startade jag igen, med LCHF jag äter väldigt lite kolhydrater, jag försöker få i mig max 10-15 g / dag. Alltså har jag inte mycket sallad till maten. Har tagit en påse Babyspenat (färsk), den har räckt till 4 portioner.

Jag har alltså lärt mig att äta lite mindre. Jag äter inte lika mycket som jag brukar göra. Jag tar bara en portion, småäter inte. Blir jag sugen på kvällen tar jag ett kokt ägg med majonäs. Till frukost brukar jag äta 1 burk makrill i tomatsås (se till att det är under 4g kolhydrater / 100g i näringsdeklarationen), till det tar jag två ägg. Sen klarar jag mig ett tag, blir jag hungrig mitt på dagen kan jag steka en hamburgare (hemmagjord), så står jag mig till kvällen. Då äter jag gärna en köttbit med örtsmör och lite bladspenat, eller hamburgare eller biffar. (ska försöka lägga in recepten på min blogg utanför MåBra)

Jag okynnesdricker dock Kaffe med standardmjölk under dagarna, eller te. Jag dricker också mer vatten.

Så givetvis har jag börjat gå mina 45 min promenader. En innan frukost, minst en mitt på dagen och en på kvällen. Sen har jag små prommenader där emellan. Jag försöker gå mina 45 min prommenader så ofta som möjligt. om jag får tråkigt elller liknande.

Jag skulle ha börjat med motonscyklingen men så gick badrummet sönder, och då har det kommit på halt eftersom jag inte kan duscha efter ett pass på 45 min. Sen har jag väl inte gjort så mycket mer, jag har läst sten sture skaldemans bok GI-NOLL igen och fått lite nya tips, det var som att jag missat lite när jag läst.

 Jag har dessutom hittat snabbmat som funkar för mig. MAX har LC hamburgare, där måste du be om mer tillbehör så det blir lchf i stället. Sen på pzzerian kan jag beställa en kebabtallrik utan Pommes/RIS med sallad och sås. Be om extra kött. ( de använder dock för det mesta en sorts margarin, därför ber du dem inte steka med extra smör).

 På detta sättet har jag inga förbud mot mig själv och slappnar av mer. Jag mår bättre psykiskt och jag tror faktiskt att det påverkar kroppen och gör att den tar till sig det den ska.

Så är jag inte lika stressad längre över jobb då jag nu har på allvar börjat arbetet med att starta eget. Och letar lite rådgivingingshjälp i kommunen för att starta upp det hela.

 Finna en balans och sysselsättning är något som jag varmt kan rekomendera. Det är som att kroppen slappnar av och tar det lugnt, börjar bränna det den ska etc.

Sen tror jag inte att jag har gjort så mycket annat. Försöker få igenom att jag ska få ny färg på mina lister och dörrar eftersom allt har flera olika färger. Men det verkar vara kört. Jag får nog leva med fyra färger på dörrar,lister och paneler. Det är nog det enda som känns lite stressande just nu. =) Men jag har en plan läs mer under inredning och prylar.

Hoppas det inte blev för trassligt det här, men jag har egentligen inte gjort så mycket mer än att äta när jag är hungrig, inte ta flera gånger inte äta mer än att jag blir mätt och startat med mina långpromenader igen.

Hur allt började.....3 (sista delen)

När min pojkvän och jag separerade och blev särbor trodde jag att mitt liv skulle förstöras, jag grät i ett halvår känndes det. Jag var också orolig jämnt. Men jag åt regelbundet nu dock utan överdrift. Han visade att han fanns kvar och stöttade. Men jag vågade aldrig berätta vad vågen hade sagt när jag ställde mig på den dagen efter att jag flyttat ner den 25 augusti 2007 jag vågade aldrig berätta att den sagt 115 kg. Men det fick mig att bestämma mig för en ändring. Men jag kunde inte banta med risk för att hamna i anorexi träsket igen, den risken kommer alltid finnas och jag kommer aldrig bli riktigt frisk från det. Däremot började jag gå en massa med hunden, så snart jag hade tråkigt var vi ute och gick. första året bara genom att vara ute och gå gick jag ner 20 kg. Jag var så lycklig och det sporrade bara att fortsätta. Jag åt som jag började, men använde min stegräknare flitigt och kollade alla mina steg. Jag ökade helt enkelt på motionen, minst 15000 steg / dag och kilona rasade. (jag hade ännu inte lagt om min kost, bara lagt till motion)

I dag har jag lagt om kosten och än så länge gått ner ytterligare 10 kg. Jag mår mycket bättre av att veta att mitt förflutna är begravt och behöver inte komma upp om inte jag tillåter det. Jag mår idag bättre psykiskt, men kommer nog aldrig bli helt frisk, däremot är det inget som står i min väg längre. Jag har börjat lära mig att hantera det som kommer och är förberedd.

Under hela den här tiden har jag haft någon som hjälpt mig och stått ut även om han själv inte varit hel på insidan och jag kommer alltid vara tacksam för att han gjort det. I efterhand funderar jag på hur många gånger som jag känt mig orättvist behandlad av honom och det egentligen inte varit så. Kan jag verkligen lita på att allt som hänt är sant? Eller har det varit ett trick i mitt huvud. Jag skulle kunna säga att jag är frisk idag men det skulle vara en stor lögn. Jag kommer aldrig bli frisk vissa sår läker aldrig. Däremot är jag medveten om att det som hänt har hänt, och ska inte göras om. Jag är ändå lyckligt lottad jag har tagit tillbaka mitt liv och är på väg åt rätt håll. Sakta men säkert för att inte hamna i demonernas värld igen. Mycket tack vare kosten och mycket tack vara vikt nedgången..

I dag kan jag se på en framtid som är ljus även om jag ibland blir less för att jag inte har ett fast arbete. Men jag har trotts det ett hem och min hund och familj som stöttar mig. Jag är dessutom beslutsam över att göra nått åt mitt liv och få en bättre framtid än den jag hade när jag kom hit.

 Att börja en viktminskning är nog min största personliga vinst. Jag har minskat 10 i BMI, jag har gått ner 30 kg, och mer är på väg bort.

Livet tar nya vägar och det är bara att följa dem på en spänade resa, du vet aldrig var de för dig ;-)

Hur allt började ......2

Som sagt jag trodde att jag mådde bra, jag trodde att jag var stark. Men hela tiden mådde jag psykiskt illa. Jag åt inget, jag tränade mycket. Jag fick en pojkvän som visade sig bli min bästa vän också. Han fick veta allt om mitt tidigare liv det liv jag ville döda. Han fick veta hela den nakna sanningen om det jag och min familj gått igenom. Han var också den som snabbast märkte att jag började gå ner i vikt igen och i en faslig fart. Min studievägledare märkte det också och frågade om jag mådde bra och hade det bra i skolan eftersom jag gick ner så fort. På alla frågor svarade jag hela tiden "Ja jag mår kanon". Men så var inte fallet.

Under mitten på vårterminen 2005 svimmade jag tre gånger på en kvart efter en lektion. Min bästa vän tog mig till sjukhuset där jag fick stanna över natten. De hittade inget fel på mig men konstaterade att jag hade nått fel. De fick misstanken, jag fick träffa en psykolog som konstaterade att jag hade ätstörning, jag hade stressanorexi kom man fram till "glömde/tog medvetet bort kosten för att straffa sig själv". på 6 månader hade jag gått enr 20 kg. (demonerna finn skvar och dem kämpar jag med mest idag). Jag fick ordern att hände det igen eller om jag inte tog tag i mitt liv så skulle jag bli inlagd.

 När jag kom hem på kvällen berättade jag först i telefonen för mamma, hon sa åt mig att berätta för min pojkvän. Han sa inte mycket efter det. Men han är noga än idag med att kolla så jag äter och inte trillar dit igen.

Hösten 2005 efter en middag med kurs kamrater skulle vi på krogen. Jag hade dock inte hunnit börja dricka utan skulle vänta tills vi kom ut. Då svimmade jag återigen i krog kön. Jag fick gratis skjuts hem (trotts att jag skulle sagt till om att jag skulle åkt till sjukhuset, men jag blev rädd för att bli tvångsinlagd).

Här kom brytningen nu började jag släppa på allt. Jag mådde sämre än någonsin började dra mig undan mina vänner och stänga in mig i lägenheten. Jag mådde fruktansvärt dåligt psykiskt. Under julen det året uppsökte jag en läkare satt och pratade och då brast allt. Jag berättade om allt, han fick mig att berätta så långt tillbaka som 10 år och konstaterade att det var det som låg till grunden för det hela. Jag fick tunga antidepressiva tabletter. I och med tabletterna började jag dessutom äta igen, mycket och helst det jag inte skulle äta. Jag skämdes när jag åt och jag skämdes när jag inte åt. Jag gömde godis och mat.

Vi skaffade bil och jag började köra överallt. Inte ens när vi fick valp rörde jag på mig ordentligt. Jag hade ursäkter om att valpen inte klarar för mycket etc. Dock slutade jag med detta den 1 Januari 2007. På väg hem till Umeå från Mamma, krashade jag bilden mot mitträcket. Det hade kommitblötsnö och det hade fryst på och blivit underkylt. Polisen konstaterade att det inte fanns mycket jag kunnat göra, dock hade jag lyckats minska skadorna. Hade jag inte varit en van bilförare hade det troligtvis slutat fruktansvärt illa. (Bilen gick inte att laga igen, bakvagnen var upptryckt så den var skadad för mer än dens värde). Efter det har jag nog inte kört bil så mycket, men jag har lärt mig min läxa. Men skulden över att förstört pojkvännens bil och nästan dödat min lillebror, hund och katt, gjorde det året till det sämsta och jag började tröstäta. Jag kunde trycka 5 snickers om dagen ibland det dubbla. (Jag började gömma mitt ätande).

Det hade dessutom gått ett år med de antideppresiva tabletterna och jag mådde bättre, men jag kände inte igen mig längre. Jag såg inte ut som tidigare. Jag hade gått upp fruktansvärt i vikt. Jag bestämde mig för att det var dags att sluta..

Jag ville prata om mina problem i stället, och ta tag i mitt liv. Men jag hade blivit skygg och osäker under den perioden och hade inte lika god kontakt med mina vänner. (några har jag fått tillbaka som tur är, andra vet jag inte om jag fått tillbaka eller om de pratar av artighet ). Jag började inte genast gå ner i vikt, men jag hade beslutat mig för att glömma det som varit och blicka framåt. Som läkaren sa, det som har varit ska begravas och titta framåt saker kan bara bli bättre.

Hur allt började.....1

Jag har fått frågan hur jag hamnade på 115 kg plus, helt ärligt vet jag inte till 100 % men jag vet vad som troligast är orsaken eller det är flera olika orsaker till det. De flesta i familjen vet inte om detta, men jag kan nog berätta det för er allihop.

Jag har alltid varit mullig, aldrig fet som jag var innan mitt 20 kg´s ras. På bilderna från när jag var liten ser man en ung tjej som faktiskt ser normalviktig ut. Jag hade lätt att få vänner och var öppen och frammåt. Jag var som vilken anna unge som hellst, jag var ständigt ute med kompisar och trivdes. Men så flyttade vi och jag började bli äldre. Blev rundare med åren och ja när jag gick i 7:an hade jag blivit tjock, tror att jag var runt 165 cm lång då men jag vet att jag vägde 75 kg. Då var jag som sagt var tjock. Detta efter mobbing från lärare och svek från vuxna.
Dock hade jag vänner som under den perioden stod brevid mig och som jag tyvärr tappade kontakten med pga flytt. Vi flyttade för att jag skulle slippa mina demoner till lärare och det slapp jag.Under det första året efter flytten gick jag ner till 65 kg och min skolsyster sa att jag var normalviktig igen.  Vi trodde det skulle bli bättre och det var det under några år, men så vände allt.

Vi fick några år med oroligheter och obehag och mammas skilsmässa (för deras skull säger jag inte mer om det).

Under gymnasietiden när jag levde mitt upp i allt som gjorde mig dålig eller gjorde att jag började må ännu dåligare, började jag gå upp i vikt.Inte hjälpte det nog heller att jag gick hotel och restaurang programmet heller. Under gymnasietiden gick jag upp till 95 kg och hade den vikten på min student.

 Efter gymnasiet fick jag ett jobb och den sommaren gick jag ner nästan hela min övervikt, men bara nästan. Sen blev jag arbetslös och fick ångest över vad jag skulle göra. I brist på annat fick jag rådet av arbetsförmedlingen att börja studera. Så jag sökte och kom in (i efterhand ångrar jag utbildnings valet men inte studietiden pga vänner och familj jag fick, men jag vill inte jobba inom restaurang på det viset).

Men som sagt. Jag flyttade till Umeå fick en massa nya vänner och helt nya rutiner på studieorten. Jag började må bra trodde jag det kändes som om jag levde. Från det året bestämde jag mig för att det förflutna existerar inte längre de är döda finns inte, helt borta. Jag nämnde det bara för ett par nära vänner, de andra vet bara att mamma är skild sedan flera år tillbaka när jag var liten och gick i 3:an på lågstadiet.. Så kan det fortsätta vara.

(fortsättning följer:)

Om mig/ författaren.

Jag är 25 år, bor i sandviken utanför gävle.

I mitt liv finns ett stort intresse för kost och hälsa. Jag är utbildad kock med fackbrev från gymnasiet och arbetar idag med produktion inom livsmedelsindustrin, för ett av sveriges populäraste varumärken.

Under hela min uppväxt har jag haft någon form av matmissbruk. Den som funnits med hela tiden har varit hetsätning (overeating). Efter många tunga år har jag krävt tillbaka mitt liv och snart varit abstinent i 3 år. Jag kämpar dagligen med mitt missbruk som främst handlat om att äta för mycket mat. Godis har inte varit samma problem, men just mat har varit mitt stora problem och då kolhydrater i olika former. Missbruket kommer alltid vara en del av mig, det gäller bara att finna balansen, för att hålla missbruket under kontroll.

I framtiden hoppas jag kunna hjälpa andra som har någon form av överviktsproblematik, matmissbruk eller som är anhörig och bara behöver någon att prata med. När jag är redo för arbetet och ansvaret hoppas jag på att utbilda mig och jobba som beroendeterapeut.

Målet med min viktminskning är att gå ner till runt 60 kg. Jag kommer låta det ta tid och siktar på 5 kg åt gången. I dag har jag accepterat min övervikt och mitt utseende och nu är det dags att ta tag i träningen. Jag bantar inte utan äter det jag mår bra av och motionerar för att nå mitt mål.

"Inled mig icke i frestelse."

Träning

När jag tränar använder jag mig av enklare föremål hemma, mest därför att jag är för snål för att betala ett gymkort som jag kanske inte kommer använda så ofta. För att spara tid och pengar har jag helt enkelt börjat skapa ett enklare hemmagym som jag kan använda mig av. För mig räcker det, jag behöver inte gå på gym för att få det resultat jag vill ha.

Omron stegräknare

crosstrainer: Extreme FIT CT 629

foto: team sportia

Gummiband + liten Pilatesboll

Abrevoultionizer

 foto tvins.


Fotografering

Jag använder främst en Canon Eos 450 D när jag fotograferar saker till min blogg. Just nu har jag bara ett objektiv på 18-55 mm. Med tiden hoppas jag på att det kommer bli flera olika och bättre utrustning.

just nu använder jag inte fotoredigering utan låter dem vara som de kommer. Jag kan ibland beskära bilderna och förminska dem lite, men inget mer.


Senast uppdaterad 2009-07-31

Fisksoppa med Skaldjur.

(bild kommer)

Fisksoppa med skaldjur:
 

1 stor fp Kräftost (400g)
5 dl Visp grädde
2 fp 5 dl Creme fraiche
2 tärningar Knorr fiskbuljong
räkor, fiskblock skaldjursmix (vad ni själva tycker om ju mer dessto bättre)

Gör så här.
 Det blir en stor mängd så använd en jätte gryta. Börja med att smälta ihop Vispgrädde och Creme fraiche. När det fått temperatur börja smälta i osten. Ta lite i taget för det kan bränna fast i botten.

Har ni fiskblock som är frysta eller annan fryst fisk ha i det innan osten börjar smältas i, detta för att det ska hinna bli genomkokt, annars har ni i det 5 min före räkor och andra skaldjur.

Låt allt sjuda på svag värme tills fisken är helt färdig och skaldjuren blivit värmda. Koka upp snabbt och sedan är det klart att äta.

Det blir mycket soppa men den tar slut snabbt. Ju mer fisk och skaldjur ni har i dessto matigare blir den. Men kom ihåg att den är rätt mättande redan pga osten och grädden. (den går utmärkt att frysa och behåller sin gräddighet och frächhet vid upptining)

Smaklig måltid.

Taco "Paj"

(bild kommer)

Taco Paj:
 ca0,900 kg Nötfärs (blandfärs blir fetare)
ca 3 dl Creme fraiche naturell
500 g passerade tomater
1 färsk chilifrukt,valfri storlek/sort (kan tas bort)
2 påsar Ica Taco Kryddmix
300 g riven ost
smör/olja till stekning

Börja med att blanda creme fraiche med ca 3 msk passerade tomater och 200 g riven ost, ställ åt sidan.

Stek köttfärsen och chili, när det är färdigt häll i resten av de passerade tomaterna. Låt små puttra innan ni häller i kryddmixen. Blanda ordentligt.

Häll köttfärsröran i en ugnsäker form. Bred creme fraiche röran uppepå köttfärsröran. Lägg den överblivna rivna osten uppepå innan ni ställer in formen i ugnen. Gratinera i 170 graders ugn, ca 30 min eller tills den har fått en fin gyllene färg (tid varierar efter ugn)

Ät tillsammans med tex färsk bladspenat eller en sallad. Har ni familj som inte äter LCHF/ GI servera till Nacho chips blir en hitt.

Köttfärslimpa med fetaost och oliver.

(bild kommer)

Köttfärlimpa med oliver och fetaost. (obs blir mycket)

2 kg köttfärs (helst fläskfärs, men jag använder nöt)
2 små lökar
2-3 klyftor vitlök
4 dl grädde
4 ägg i storlek m-L
 Salt Peppar.
200g fetaost (euroshopper är billigast)
Oliver efter eget tycke
smör till smörjning av plåten.

Gör så här.
Börja med att hacka lök och vitlök fint, lägg 1 kg köttfärs i en bunke och häll den hackade löken ovanpå. Lägg sedan en liten bit av det andra kilot över och blanda runt lite.

Tillsätt hackade oliver (har ni tagit dem med paprika, ta bort paprikan, den innehåller en hög mängd kolhydrater), smula ner fetaosten och rör runt.

Tillsätt resten av köttfärsen och grädden och blanda noggrant, tillsätt nu ett ägg i taget och blanda mellan äggen, så smeten blir jämn och fin.

Smörj en form (med höga kanter) med smör, lägg gärna små klickar smör i botten om ni vill ha den lite fetare. Häll i köttfärsblandningen i formen.
 Ställ in utan lock om ni föredrar det eller med om ni vill, i en ugn som är 175 grader varm. Jag brukar låta den stå inne ca 60 min (utan lock), och då blir den väl genomstekt. Ta fram och låt vila 10 min före servering.

Smaklig måltid.

(jag gör en sådan här stor satts för att kunna lägga in i frysen, det är snabbt och gott att tina när man har ont om tid för matlagning.grundreceptet på köttfär kommer från min samling av gymnasieskolans recept och återfinns i de flesta kokböckerna)

Keso dessert med smak av kanel.

(bild kommer)

Den här desserten påminner i smaken som ris a´la Malta, men till konsistens som de där risifrutti som man kan köpa på ica. Jag gjorde den här när jag inte hade något bättre för mig och var småsugen på nått gott.

Innehåll.
1 burk keso naturell 5 dl
3 dl grädde (mer eller mindre efter egen smak)
smaksätt med kanel vill ni söta använd sötningsmedel

Gör så här:
Låt keson rinna av samtidigt som ni vispar grädden. ju mer den rinner av dessto bättre, då kesons saft kan ge en lite sur smak.

När grädden är hårdvispad blandar ni och smaksätter med kanel, givetvis efter egen smak. och ev sötningsmedel om ni vill ha det, själv tycker jag det är onödigt.

 Låt stå kallt i kyl några timmar, innan servering. Då stelnar den också lite grann. Vill ni ha den mer naturell kan ni i stället för kanel servera bär till.

 Det är snabbt enkelt, gott och billigt. Något som är lätt att göra och något som de flesta gillar.

 Hoppas det smakar för er också.

Tonfiskröra.

Hmm man kan inte få tonfiskröra att få bättre färg tydligen ;-)

Det här receptet passar till mycket, sallad, fyllning i smörgåstårta, fyllning till smörgåsar etc. Vad ni helst vill ha det till. Jag brukar äta den med lite sallad, mer behövs inte.

Tonfiskröra:  (stor sats)
4 burkar tonfisk i burk (med eller utan olja)
ca 2 delar majonnäs, (beror på om ni vill ha tjock eller inte)
 ca 1 del creme fraisch (detta för att mildra smaken och göra röran lite lösare)

Sen använder jag 1 hackad rödlök,
3 hackade avocados (paprika om jag inte har avocado)
 8 ägg (hårdkokta)
citronpeppar som krydda och dill

 Börja med att låta tonfisken få rinna av, lägg därefter i en stor skål.
Hacka löken och blanda i tillsammans med avocadon och äggen som även de ska vara hackade. (äggen använder du en äggdelare och delar på två håll så brukar det bli bra, se bara till att de är hårdkokta).

 Krydda med lite citronpeppar och dill, blanda runt.

Nu är det dags att bestämma hur mycket röra du vill göra. Börja med att blanda i majonnäs tills du tycker det ser bra ut. När det är nästan som du vill ha det, blanda i creme fraischen (ca 3 överfulla matskedar majonnäs, och 2-3 dl creme fraisch). Vill ni bara ha majonnäs smaken använd då bara majonäs.

Därefter smakar ni av med citronpeppar och dill, (behövs ganska mycket av varje, de ska kännas att det finns i röran)

Sedan är det bara att äta, snabbt enkelt och gott.

Tyvärr har jag inga mått då jag gör som jag känner och det varierar hur såsig jag vill ha min röra)

Yoghurt till frukost, dessert eller mellis.

Det här är återigen en av mina egna favoriter, Jag äter gärna denna ur ett glas eller en liten skål.

Använd er av Mild yoghurt naturell, eller Turkisk/grekisk Yoghurt.
Smaksätt med kanel efter smak ta även 1 msk linfrön och lite solrosfrön blanda ihop och njut.
Kanelen gör att man upplever yoghurten som söt, så sötningsmedel tycker jag är onödigt här med.

Så funkar det som både dessert, frukost och mellanmål =)
(bild kommer)

Viktrapport.

kanske ska börja med att berätta att jag för över ett år sedan vägde mycket mer.

Den 25 augusti 2007 vägde jag 115 kg,. Jag har det senaste året gått ner nästan 30 kg.
För att hålla motivationen uppe, har jag satt upp mål för mig själv som jag ska försöka uppnå:

Datum                   mål         resultat uppnåddes
31 Augusti           90 Kg           24 augusti 2008
Mål 2009
31 juli                   80 kg                                
31 september     75                              
31 november      70 kg 
31Januari            60-65 kg  

Målet är mellan 60 och 65 kg.   


Så nu är jag inte längre rädd eller skäms för att skriva min vikt här i bloggen, för jag har gått ner nästan 30 kg och det är något jag är JÄVLIGT stolt över, så nedan får ni följa mina nya resultat med fram och tillbakagång.

          Datum                 . +/-      Totalt         Vikt    
  • 2009-05-24       00         00            85  Nystart

Om Bloggen:

Matmissbrukaren är en blogg om ändrad livsstil och en blogg om att finna självförtroende, självkänsla och välmående. En blogg om ett beroende som samhället inte vill acceptera. Många idag är som jag, en matmissbrukare. För oss finns inte samma hjälp av vården eller samhället, främst på grund av okunskap och knappa resurser. Jag vill visa att det faktiskt finns en anledning till de flestas övervikt och fetma. Jag vill spräcka hål på fördomarna att vi skulle vara lata och odiciplinerade. Många av oss har en sjukdom kallad beroende. men vi kan ta tillbaka kontrollen och bli friska. Jag är ett av många bevis på detta.

Jag försöker skriva om livet som matmissbrukare, både egna reflektioner och ren fakta. Om att våga ta hjälp och be om hjälp. Att kämpa själv, men framförallt vikten av familjens stöd. Kampen mot sig själv för att må bättre både psykiskt och fysiskt. Jag vill dela med mig av känslorna och lögnerna man lever med, en livsstil som styrs av det sjukliga beroendet av mat.

Svårigheten att balansera Abstinensen som ständigt underhålls eftersom vi måste äta. Genom att göra små förändringar kan vi bli hjälpta. Men eftersom vi är olika krävs det tålamod för att finna det som funkar för oss både kroppsligt och i vardagen. Men tyvärr har många i vårat samhälle inte ekonomin för att klara det här, då måste andra lösningar skapas. Tillsammans kan vi påbörja det arbetet, och se till att alla kan få samma vård och hjälp för att bli friska.

Jag hoppas kunna hjälpa och motivera mina läsare oavsett var i livet ni befinner er, jag finns som ett stöd och kan alltid nås på mailen oavsett vad det gäller. Givetvis kan ni vara anonyma, jag svarar så fort som möjligt.

mnl.blogg@gmail.com

OBS!


Senast uppdaterad : 2009-10-06

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)