Jag FICK jobbet =)

Jag är så glad.

Jag kommer jobba för bemmaningsföretaget Kelly services. De blir liksom mina arbetsgivare. Genom dem kommer jag sen bli outsourcad (uthyrd) till företaget Procordia ett norskt företag som idag är ägare av varumärken som Felix, Ekströms, Bob, Önos med flera.

Jag kommer jobba på fabriken i Hofors (en liten fabrik som inte är så modern som dagen brukar vara, vilket gör mig superlycklig). Tidigare hette denna Fabrik UpplandsPaj och gjorde  några av sveriges godaste pajer och muffins. (snacka eldprov fö rmig i sommar).

Så jag kommer börja hos dem på måndag, och så börjar vi med två månader, förhoppningen är att det kommer finnas möjlighet för oss att fortsätta efter det. (beror på behovet).

Så på måndag börjar jag ett nytt arbete, med nya arbetskamrater. Men jag ser verklgien fram emot det, speciellt med tanke på att det inte är modern livsmedelsindustri, då det bara är ett band och håla koll på. Här kommer vi få göra lite mer saker manuellt.

Så mitt stora eldprov blir i sommar, att klara av frestelsen. Men det känns som det inte blir något problem, har ju er som jag kan skriva av mig till när det behövs.

Tack alla ni som önskat mig lycka till. Ni har hjälpt mig enormt mycket. Tack.

Tack för stödet

Till alla er som håller tummarna för mig.

Faktiskt gick intervjun bra och jag är en av dem som de kan tänka sig att anställa. De måste kolla igenom min sista reference och så kolla om jag passar i gruppen på 8 personer som ska jobba för dem. Men de lät väldigt possitiva gentemot mig och det är väl det som gör mig misstänksam.

Jag kan regler och lagar kring hyienen och jag har en ordentlig hotell och restaurang utbildning samt att jag jobbat på båt och klarar av lite tuffare schargong.

Men som med allt finns lite hinder för min del.

1 jag är 24 fyller 25 och de söker någon närmare 30.

2 det finns redan en massa fruntimmer och de vill helst anställa män. (så jag slåss om möjligen två platser).

Det som är min fördel är att jag har tillång till bil, eftersomjag får låna mammas under arbetet. Med tanke på tiderna det är, så har jag fördelen med det.

Oavsett hur det går, får jag svar i morgon under dagen, eftersom arbetet ska börja på måndag.

Så jag återkommer igen i morgon med om det gick hem eller inte. Om inte får jag bara gå tillbaka till arbetsförmedlingen på tisdag, när arbetet på Vendator slutar.

Nu ska jag ut med vovven, och sen sova en stund, ska ju upp till abetet i morgon och vänta på mitt samtal om det gick vägen.

Twinings Apple, Cinnamon & Raisin

Det här teet kan jag verkligen rekomendera. Det var som att ta en äppelkaksbit i munnen. Doften är av samma karraktär.

Kommer ni ihåg när mormor eller mamma bakade äppelkaka på hösten och när man varit ute och  lekt, så fick man en bit nybakad när man kom hem. Med ett glas mjölk till. Detta var mina tankar som kom när jag stoppade näsan i teet och tog det i min mun.  Just detta bardomsminne.

Det är ett svart te något som är lite synd, men eftersom man njuter när man dricker det är det inget som märks. Detta är ett te som kommer avnjutas ofta hemma på balkongen, eller i soffan.


bild lånad av : coffecenter.se

Så dumt !

Detta var en sträckläsare och en bok som tog ett tag för mig att smälta. Mycket av det som författaren Mia Törnblom skrev om i sitt beroende kännde jag igen i mitt egna sockerberoende.

Hon skriver om stölder och svek, om brutna löften elakheterna gentemot familjen som man inte gör med flit. Hon berättar om tiden med beroendet, hur det är att bara leva för nästa gång man får i sig drogen igen. Om abstinensen (min var dock aldrig lika kraftig).

Hon berättar om vägen till att börja, om hur duktig hon var innan omtyckt och hur lätt hon fastnade i drogerna rike. Hon berättar om vändningen, om hur hon till slut bestämmer sig för att bli abstinent. Vägen till tillfrisknandet, smärtan av en stor förlust och sorgen efter den man älskat.

Hennes bok handlar om hennes tid i drogerna. Men mycket av det man läst stämmer in på hur det är att lev i ett sockerberoende (visst alla upplever det olikt). Däremot vet jag att hon inte skrivit ner mycket, att det finns ännu mer om man läser mellan raderna.

Är ni intresserade av beroende och vill lära er mer, rekomenderar jag er att läsa denna. Inte som en forsknings eller fack bok, men som en upplevelse. Hennes berättelse och upplevelse hur det var henne när hon levde i skiten. Hur hennes tillfrisknande gick till och hur hon har det idag.

Mia Törnblom har även skrivit böcker om självkänsla. Dock inga som jag läst ännu, men det kommer. Det jag vet om dessa är att man ska göra övningar och de är mer inriktade mot självhjälp, tvärtemot "Så Dumt! " som är en självbiografi.

Jag  rekomenderar denna bok starkt, det är verkligen en sträckläsare.


bild lånad av adlibris.se

Spänningen är inte över.

Nej det är den verkligen inte. fick komma på en riktig intervju. Dock inte idag, utan i morgon kl 15 ska jag vara på arbetsförmedlingen i Sandviken för att ha en anställningsintervju.

Hur känns det ?

Förvirrat, faktiskt. Har haft en coach som hjälpt mig med kontakten till jobbet, och han är 100 % på att jag får jobbet, så vi kan skriva ut mig från arbetsförmedlingen. Men jag vågar inte hoppas på att han har rätt. Så jag går runt som ett litet nervrak.

Men det ska nog gå bra. Så snart jag varit där hoppas jag på att jag får reda på om jag får jobet eller inte. Skulle vara skönt att ha sommaren säkrad i alla fall. (kanske kan man lägga undan lite då och se till så man har lite sparade pengar).

Ska ta en kvällsfika nu med te, och sen återkommer jag med mer skrivande. (Främst om Teet, och en bokrecention som jag ska försöka mig på att skapa, några har väntat på den).

Återkommer igen om någon timma.

Arbeten

Mycket pågår just nu.

Jag jobbar dels projekt, som det med tummarna hållna blir ännu mer av. Just nu pågår förhandlingar för att kunna ha det kvar, och har vi tur så kommer det fortsätta. Under tiden blir det lite sälj som det verkar.

OM INTE......

Jobbet jag söker inom Hofors livsmedelsindustri går vägen, för då byter jag arbetsplats redan nästa vecka. Jag ska troligen (som det verkar), ha en telefon intervju i morgon runt tre. Rekryteraren ska läsa igenom mitt cv ordentligt och kolla lite på vad jag har gjort. Så kommer han ställa lite frågor via telefonen i morgon. Som det verkar är det de enda som händer, så har jag riktig tur får jag svar redan i morgon.

Men ärligt är jag lite osäker med tanke på att jag aldrig har gjort något sådant förr. Men vi får se. Jag talar om i morgon om jag får reda på något. (Då skriver jag här och på facebook, direkt efter att jag fått ett svar). Oavsett har jag jobb kvar)

I dag har det varit grymt kul på jobbet och jag stortrivs verkligen. Lite jobbigt blev det dock , när jag började tokskratta i 20 min, så tårarna rann på mig. Det var så att några chefer kom och frågade om jag var ledsen, för att jag tjöt och skrattade så fruktansvärt (var tvungen att gå ut från ringsalen, då det störde dem när jag satt och vrålade av skratt. Vad utlöste det ?

Jo en av killarna frågade en annan om åldern och chocken i rösten var otroligt rolig. Han trodde inte att grabben var så gamal som han var. Så jag kunde inte hlla mig jag knäckte mig totalt.. =)

Men vad säger man "Ett gott skratt förlänger livet". Så idag fick jag säkert 5 år extra att leva. (lite ont i magmusklerna har jag i alla fall.

Nu ska jag kolla den ugnsbakade falukorven, så jag inte bränner min lunch till i morgon.

Efterklok...

Ibland är man nog efterklok. Köpte härmoveckan Dinkelmjöl, och i den affären fanns bara ekologiskt dinkelmjöl för 56 kr. Så jag suckade sakta och tog det, eftersom det inte verkade finnas något annat.

Men ja i dag var jag och handlade och hittade för under halva priset. Det var dock inte ekologiskt, men har man krasslig ekonomi, så gör det inget.

Så nu vet jag att det finns andra sorter dinkelmjöl, så det ska jag tänka på till framtiden.

Veckohandlade eller tja det räcker nog längre än en vecka tror jag. Men jag ska se till så ni får en liten uppdatering på vad jag handlade hem till mig. (Har redan en massa mat i frysen och skafferiet). Men 300 kr blev det efter pant, och kuponger hos ICA.

Så inte så farligt i alla fall. Nu har jag en massa matlådor och en massa mat som bara är att ta fram och värma när man blir hungrig.

Däremot märkte jag att jag skulle behöva fler matlådor och fryslådor. Just nu är det mest påsar som allt hamnar i. Men men det tar jag tag i någon annan kväll.

Nu har jag en hög med bloggar att läsa  i lite grann och fixa till i morgon när jag ska iväg till jobbet, och med förhoppning kommer jag även boka in en tid för anställningsintervju i morgon också (eller på tisdag).

Vardagsmotion av bästa sort.

Och änd är jag jätte kass på att göra det, eftersom jag alltid tyckt det var tråkigt.

Vad kan det vara då?

Jo vårstädning förståss. Har ni tänkt på hur många övningar man gör, nä rman gör hushålls sysslor, som är så tråkiga?

Damsugning, armarna rörs fram och tillbaka i mjuka rörelser. Du lyfter på sladdar och byter plats på möbler, du gör ryggböj och knäböj. (hur bra är inte det).

Så har vi gå med soporna, då går du givetvis och får massor av steg.

Diskning: Här rör du bara armarna och detta kan vara påfrestande för handleder, men du gör det i omgångar.

Torka av bänkar och skåp. Här får du cirkel rörelser och använder hela armen. Samma sak vid fönsterputsning (nu kan inte jag putsa mina fönster för jag har inte rengöring nog till det).

Jag ska dessutom göra i ordning i mitt inneförråd och flytta in en massa kartonger som jag inte packat upp ännu dit. De kartongerna innehåller en massa böcker, då jag inte har någon bokhylla att ställa dem i. Så nu åker de undan.

Jag ska även bygga ihop min gästsäng och bädda den.

Bädda rent i sovrummet.

Men bästa av allt, och samtidigt lite deprimerande. Jag ska gå igenom min garderob ordentligt. Sortera ut det jag aldrig kommer använda igen, det som är för stort, och det jag kan ha. Samt det som jag kan ha när jag går neråt i vikt.

Så ni ser i dag blir det en heldag med bara träning. Vad tror ni om det. (som med all träning som utförs fysiskt finns risken att skada sig när man belastar kroppen fel).

Jag måste även gå till mitt lilla ica och handla lite och göra matlådor till veckan. Så det blir en sväng dit med och så hunden ska rastas ordentligt.

Så jag har lite att stå i men det gör inget, för idag känns detta bra. Det är fint väder ute, vitsipporna blommar, och jag har en ledig dag. Så då passar jag på att få saker fixade hemma, så jag kan njuta av resten av alla de fina dagarna som kommer. (tvättningen fixar jag nästa helg).

Så i dag går dagen åt till lite hemma fix. Det ska bli skönt att få det gjort att plocka i ordning är inte min starka sida, men jag känner att det är dags att växa upp och se till att blir gjort. Det svåraste är att fortsätta med det sen när det är färdigt ;-)

Jo när det gäller städningen är jag nog fortfarande ett barn.

Nu ska jag börja med träningen, (måste leta fram stegräknaren som försvunnit).

totalt kaos...

Jupp det blev det igår. Vi slutade tidigt från jobbet eftersom vi jobbat som tokar under veckan. Så jag och en av arbetskamraterna bestämde oss för att åka iväg på en shopping tur. Tanken var att köpa lite kläder och ta det lugnt.

Tro det eller ej men jag fann faktiskt på lite saker jag med. tex en thsirt klänning/tunika på Gina tricot i storlek M.....

Jag provade en L och konstaterade att shit vad stor den var, nästan som ett tält. Så till min lycka blev det en M.

Jag har börjat träna igen. Motivationen är på topp. så fruktansvärt fint väder hela tiden.  Dessutom har det varit varmt under de senaste dagarna. Så nu är träningen utomhus i den friska luften igång. (tror dock att det dröjer en vecka till innan det syns på vågen, eftersom jag just nu bygger upp mina benmuskler igen). Dessutom har jag varit långt inne i böckerna värld, med sockerbomben som jag plöjer. (längtar tills jag får min egna).

I morgon är jag återigen ledig, det blir tredje dagen på några veckor, så det blir uppdateringar och lite annat här. Jag hoppas att ni inte har lessnat alt för mycket på min blogg och mina dliga uppdateringar. Har ni det kan jag med stor ärlighet lova er att det kommer bli en ordentlig bättring. Det kommer uppdateras varje dag. Däremot kan jag itne lova att det händer under dagen, snarare eftermiddag kväll. Detta då jag sökt ett annat jobb som jag hoppas på, ska på intervju någon dag under nästa vecka, och förhoppningen är att jag får det på stående fot. Det hade varit det bästa. Men det arbetet kan innebära skift, och inte tid vid en dator. Så då blir uppdateringarna nerskrivna på papper, och inskrivna här under kvällen.

Så nu vet ni varför det varit lite dåligt med uppdateringar, den första nervositen har lagt sig. Så nu är det bara frammåt som gäller.

Ni får hålla tummarna för att det går vägen nästa vecka, ni kommer få lite lägesrapporter under veckan som kommer. (jag berättar  vad det är för jobb jag sökt, det jag vet idag är att det är "livsmedelsindustri" i Hofors.

Ett steg i taget. /utdrag ur min loggbok

nu har det varit en jobbig period där jag verkligen tagit ett steg i taget.

Jag har nått en grop i min abstinens som jag hållit sen den 5 april, och idag har det verkligen varit värst. Bara jag tänkt på godis så har jag dessutom upplevt smaken, så där påtaglig och riktig som om jag hade godisen i min mun. Samma sak när jag sett bilder på godiset eller kakorna i reklamen, har det varit som om jag nästan tuggat i mig tidningen.

Men jag vet också att detta sug sitter psykiskt och inte fysiskt. Det är hjärnan som vill ha. Trotts detta sug lyckades jag gå in i affären, köpa kvällsmat och grejer till lunchen i morgon.  Utan att jag köpte något jag inte skulle ha.

(Har troligen lite mer bra nyheter nästa vecka, men vi får se, det kan innebära mera rutin i mitt liv).

Det jobbigaste med att vara abstinent är att hantera känslor som dyker upp. Gör man någon besviken kan man inte dämpa skuldkänslorna med mat och godis som man gjorde förr. Man måste helt enkelt försöka ta tag i dem på ett annat sätt. Jag har inte helt kommit på hur jag ska hantera dem. Men det lär jag mig. Så länge jag inte faller för att äta för att döva så är det en stor vinst för mig.  Men skuldkänslorna är starka, och jag tror att det ligger mer bakom, för samtidigt som jag har skuldkänslor för att inte orka och kunna ställa upp, så kommer även skuldkänslorna av det jag gjort tidigare fram. Så det är en massa kännslor som kommer upp till ytan. Ett sätt för mig att hantera är att skriva om det, och det funkar lite.

Ska däremot gå o lägga mig blir en tidig säng, Men känner att jag behöver sova är psykiskt utmattad, efter dagens svacka.

Samtidigt finns stoltheten i att jag inte fallit dit igen. Att jag faktiskt stått emot detta sug som varit så påtagligt.

ish ont i foten

Har fått en sådan där otäck självspricka i ena hälen. Den gick upp i går, av någon outgrundlig anledning. Har väl vandrat i foppa dojerna för mycket och fått in någon sten.

Men den ger förhoppningsvis med sig. Ska ut på morgon prommisen, som är till bussen. Ska se om jag inte hittar min stegräknare, tänkte kolla hur långt det är till bussen från mig (den bussen jag kliver på när jag lämnat hunden).

Lovar att jag inte ska bli manisk med maten igen =)

Nu bär det i alla fall iväg. frukost blir det på jobbet, med knäcke, kalkon och tomat på. Så en kopp te. Längtar efter den där kopen te. Är så god när man kommer fram efter prommenad och buss resa.

hoppas ni får en bra dag på era jobb, eller andra aktiviteter beroendes på vad man sysselsätter sig med om dagarna.


Inspirations brist

Är det inte jobbigt när man får inspirations brist ?

Nu är det inte över vad jag ska skriva elelr läsa. Men vad ja gska laga för mat.

I kväll och i morgon till lunch blir det rostbiff sallad, måste äta upp den. Så resten av veckan blir det tonfisk.

Men så kommer en ny vecka och min plan var att jag nästa vecka ska börja veckohandla. Göra en matsedel för veckan, både lunch, frukost och middag. (lunch blir rester från middagen).

Så nuhar jag börjat planera det och vet inte riktigt vad jag ska göra för mat under veckan som kommer. Men det brukar släppa när jag väl börjar. Så sart jag är färdig med min veckomatsedel, tänkte jag börja posta den här på bloggen, samt att jag kommer skriva in lite recept på de saker jag gör. Samt vad matkassen varje vecka kommer kost (ish, tror det hä rkan bli rätt dyrt). Har jag något hemma sen veckan innan, eller så kommer det stå med som "fritt" i kostnaden.

Men det blir lite mer recept och liknande framöver, på lite olika maträtter som jag kan komma på att göra här hemma.

Nu ska jag äta lite blir en sen middag i kväll, men åt för mycket plättar till lunch så jag har varit tok mätt fram tills nu.

Någon som har tips på bra och billiga (framförallt billiga) rätte rman kan gör. Det ska vara så lite socker och vitt mjöl som möjligt. hellst av allt inget alls vitt mjöl är det nolltolerans, så jag använder dinkel i så fall.. Det finns nog alternativ på det mesta, så kom gärna med förslag, på vad jag kan göra.

Mina kostråd

Just nu hålle rjag på att omarbeta mina kostråd igen.

Jag kommer blanda in lite GI mat alltså långsamma kolhydrater. som tex  dinkelmjöl.
Jag använder mig av bulgur ibland, och bönor. Potatis får jag äta någon gång, dock ska den vara en del av grönsakerna alltså väldigt lite.

Men under inga omständigheter, kommer det vetemjöl, pasta eller ris över mina läppar (inte enns det som är fullkorn). Jag äter inte heller mörkt osötat bröd då jag vet att själva bördet är en triggare för mig och mitt matmissbruk. Däremot kan jag äta hårt börd, de gånger jag äter bröd. Favvoriten är Ryvita (som är ojäst).

Så har jag även börjat med låglaktos grädde till desserter, eller när jag vispar.
Jag har oatlys i mat (grädde) när jag lagar mat, samt oatlys  havredryck i stället för mjölk i te.

Jag har lagt till morrötter i min kost, men annars är det som vanligt.
Jag har dessutom nolltolerans på godis, kakor, tårtor, inga sötningsmedel. Jag får i mig socker via mat och frukt. Dock fösöker jag undvika tillsatt socker i mat, som finns i tex ketchup, och smörgåspålägg (druvsocker).

Så blir det en hel del ovanjordgrönsaker. (alltid halva tallriken när jag äter).

Jag har smör till maten och såser, men jag äter inte lika mycket av det som jag gjorde förr. Nu räcker det med lite grann till. Jag har helt enkelt börjat få ordning på mina ätvanor och de utvecklas hela tiden 

Så nu har jag börjat omarbeta de texterna för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Alla är vi olika

Självklart är vi alla olika och som jag plumpt skrev i mit tidiga inlägg skrev jag ALLA barn. Det är fel. Det är INTE alla barn. (blev bara dåligt formulerat av mig, tack för att du påpekade det för mig Anna - Annas blogg).

Vi är alla olika biokemiskt, det är vi från födsel. Vi reagerar olika på olika saker, vi föds i olika miljöer och vi lever olika liv. Detta startar vi med redan som barn. Vissa barn blir stirriga av socker, andra blir det inte.

Endel blir matallergiker och andra inte.  Några blir tjocka och andra smala. Vissa utvecklar beroenden, alkoholism, ätstörningar. Några utvecklar olika beroenden, eller stananr på vägen att bara missbruka mat , medans andra riskerar att få både droger alkohol och allt annat också. De är itne sämmre människor för det utan förtjänar alla samma hjälp. Vi har alla förutsättnignar för att göra dessa, några har dock lättare för att göra det än andra.

De kostråd som svenska livsmedelsverket tagit fram för våran kosthållning är skapade efter en mitt emellan person, någon slags medelmänniska. Det de inte gjorde var tt ta hänsyn till de stora skillnaderna som finns hos människor och maten vi äter. 

Jag blir tjock av viktväktarnas strikta kost, men står stilla med lite kolhydrater och mycket fett. Andra har det percis tvärtom. Jag har dessutom utvecklat ett starkt sockerberoende (helt på egen hand faktiskt, för tydligen var jag inte en godisråtta under mina första barnår).

Jag kan se smala tjejer på stan som verkligen vräker i sig hamburgare och godis, och glass utan att gå upp ett gram. (även dem som verkligen skriker efter hjälp att gå upp för att de helt enkelt inte kan).

Med de matråd som finns och utvecklas idag tas ingen hänsyn till människans olikheter. Man gör ett som alla ska hålla, trotts att för vissa leder det till fetma, och andra undervikt. Detta gälelr även för barns mat i skolan. Men där är ekonomin annorlunda och det kan vara svårt att göra en individuell anpassad kost efter alla barn).

Men jag har mött dietister som gett råden efter svenska livsmedelsverkets normer, till överviktiga, utan att det har haft någon effekt. (det vanliga man får höra då är att man är lat och fet och odiciplinerad). För det som de säger kan itne vara fel. man KAN inte gå upp i vikt av de kostråden.

Något som dock gör mig glad, är att just detta har börjat komma fram mer och mer, och det börjar bli mer accepterat. Det blir fler och fler dietister som spettsar sin kompetens med andra råd än just kostcirkeln. Sammhäller har börjat få upp ögonen för olikheterna hos människan. Kanske en dag kommer vi att kunna må bra allihop  och leva de liv i vill utan att få dörren igenslagen i ansiktet. Det är vad jag ska jobba för när jag är färdigutbildad.

Respekten för att varje människa är unik. Lyssnar man på dem vet man hur man kan hjälpa dem bäst.

Ingen människas rop på hjälp är för litet, alla har rätt till samma hjälp oavsett hur stort problemet är.

Respektera det unika i era medmänniskor.

Föräldrar som inspirerar

Jo det finns faktist det. Och jag har en arbetskamrat som jag verkligen är imponerad över. Hon och hennes ex pojkvän är verkligen sanna inspirationer och förebilder för alla föräldrar. Varför ?

Jo därför att de bestämt sig att inte ge sin 2 åriga son godis, förrens han upptäcker det själv (vilket troligen inte kommer hända de närmsta åren). De har sagt till vänner, familj och dagis att han inte ska äta godis, dricka saft och läsk. De har fått stå ut med blickar och kommentarer och hamnar ofta i diskussioner med andra föräldrar som ger sina barn detta.

Varöfr är det då så bra. Deras son är inte "speedad" hela tiden. Han sover på kvällarna har en normal dygnsrytm. Han är lugn på dagarna, och har en normal dygnsrytm. (Det vanliga är att barn ofta är stirriga och bråkiga).

Men detta barn är van vid fruktsallad vid fredagsmys, ibland chips och då väljer han själv och får en liten skål.

Han har bra tänder,  och löper mindre risk för hål i tänderna eftersom han inte äter godis och dricker läsk hela tiden. Han får dessutom lära sig att socker är inget jag får när jag gjort något bra eller när jag är sjuk.

Visste ni att de första 5 åren av ett barns liv skapar ni grunden för hans framtida kosthållning. Jag kan med största sannolikhet påstå att han i framtiden inte kommer skapa sig et sockerberoende, ett matmissbruk eller alkoholproblem. Varöfr ? Jo han lägger inte grunden för detta beroende. (sen kan det ske i alla fall, beroendes på vad han hamnar i när han blir äldre, miljön kan ändras, men det är inte troligt med de föräldrar han har).

Varför ska föräldrar alltid ge barnen socker och i tidig ålder. På bussen har jag sett föräldrar som matar barnen med sockerbitar SOCKERBITAR hur jävla nyttigt är det egentligen. De säger ofta bara en till sen är det bra. Men VARFÖR..

Är det inte bättre att barn får upptäcka saker och ting själva när de är äldre. Frågar denna pojke om några år om han får smaka kommer han få göra det, men då upptäcker han det själv. (och kommer om han vill få börja med lördagsgodis).

Men varför ska man berömma barnen med godis och sötsaker. Ge dem läs, Speciellt coca cola är ännu farligare än vanlig läsk. Eftersom det innehåller både SOCKER & KOFFEIN. inte sjutton ger ni väl barnen kaffe på morgonen och kvällen? Så varöfr ger ni dem coca cola, det är minst lika farligt om inte värre.

När ni är ute och fikar själva varöfr ska ni alltid äta en bulle till kaffet, varöfr kan man inte bara ta en kopp kaffe?. Måste man ha något till det?.

Vårat samhälle är uppbyggt runt fika och mat. Tydligen kan man inte träffas utan att äta samtidigt. Givetvis får barnen också. Sen klagar föräldrarna när deras barn blir speedade och inte sover på nätterna , när de rusar runt och skriker och lever rövare.

Skyll er själva det är ni som gjort det med era barn. När de mår dåligt är det för att de blir abstinenta och avgiftningen är det värsta som finns. 

Ni som inte har barn ännu, eller som just fått barn. Tänk på detta, det ni ger barnet under de fem första åren formar deras fortsatta ätmönster. Borde de inte få en chans till ett bra liv åtminstone. Risken för matberoenden och andra beroenden och missbruk minskar mycket om de inte börjar sitt liv indränkt i socker. Ni kanske säger nu att erat barn inte har ett beroende. Tänk igen troligen har de det, och det kanske inte blossar upp till 100 % förrens om 15-20 år, och då får de slåss själva mot det.

Jag blev i alla fall inspirerad av dem och har bestämt mig att den dagen jag har barn då ska inte han/hon få godis och liknande som beröm, eller innan de upptäcker det själva. De kommer få växa upp på frukt och bär som godis.

Tänk efter, och kolla hur blir och beteer sig egentligen barn i eran närhet. Ta lärdom och lyssna på föräldrar som inspirerar och som slåss för att sina barn ska få en bra grund att stå på. Som vågar gå emot det som enligt samhället är normalt och gör det som de känner är rätt för deras barn.

Tack för att du delade med dig,  en otrolig inspiration och det fick mig att inse att jag i framtiden inte kommer bli en så dålig förälder om jag skaffar barn.

                      
                 källa okänd                                        källa barn med vattenmelon

Börja om från början..

Ja det tänker jag göra. Har klarat min första sockerfria vecka. Men märkte att jag glömt något under detta. Så därför börjar jag om från ny kula denna vecka som kommer.  Varför den som kommer?  Ska jag äta godis i helgen ?

Andra frågan är det ett nej som svar. Jag fortsätter som jag gjort denna vecka. Men veckan som kommer så har jag läst boken jag lånade av mamma idag. (Hon har fått hem sockerbomben, som hon köpt av ett antikvariat).

Jag börjar läsa den idag, och kommer troligen läst ut den innan jag får hem mitt exemplar ifrån Bitten Jonsson. Hon hade några ex hemma och skulle återkomma med hur mycket och var jag betalar. etc. Har en bok till en annan jag ska köpa samtidigt, samt en som funderar på om hon ska köpa den hon också.

Men jag läste i boken lite grann, om själva behandlingen. Och ja en Matdagbok skriver jag redan, och skriver om mycket av det jag ska skriva. (denna vecka har det gått dåligt men det ska bättras till nästa vecka).
Men man ska även skriva en loggbok över sitt tillfrisknande. Man ska skriva helst varje dag, men minst ett par gånger i veckan.  (jag ska berätta mera när jag läst lite bättre om det). En bok att använda som loggbok har jag redan valt ut att skriva i. Så det är fixat.  Men jag berättar mer om vad och hur man skriver i boken lite senare när jag läst allt om det. (ni som har kontakt med OA, NAA, AA eller någon annan organisation som hjälper till med olika beroenden. De flesta av er skriver eller har skrivit loggbok. Ni får lite uppgifter att skriva om, saker att reflerktera över i boken. Det är samma sak med denna.

Så nu vet ni vad jag gör under helgen när jag inte jobbar. Jag sitter med näsan i boken. (skulle hjälpt till med inspelning i morgon men det har blivit flyttat till söndag då jag inte kan. Så det blir till att se programmet på tv i stället helt enkelt).

Nu är det i alla fall dags för ett bad. I morgon börjar jag jobba 9.45. Så det blir inte mycket sova i helgen. men ett par timmar extra i alla fall. 

Ska dessutom skriva in lite saker i bloggen som jag har liggandes. Göra i ordning lite menyer etc.
Men fundera på det här med sockerberoende. (sortera lite kategorier etc).

Är ni intresserade av boken, säg till mig så förmedlar jag gärna kontakten till Bitten Jonsson, så har hon säkerligen flera exemplar. (om ni inte väljer att kontakta henne direkt själva).

Bitten jonsson Kontakt

Älskar framförhållning

Men vissa företag verkar inte ha det. I dag kom ett mial om att inspelingen sker på söndag i stället och att  det är direktsändning (ystad haparanda). Tanken var att jag ska hjälpa till som crew den dagen, men inte får jag reda på VAr , Hur och När. Så nu sjutton vet jag inte om jag tänker ställa upp.Jag jobbar fram till 16.45 och så kommer de nu och talar om att det börjar 17.45 (bussen är i gävle kl 17.30). Så hur ska man kunna ställa upp och hjälpa till när det mer eller mindre redan har börjat???

Ja ja vissa verkar itne ha framförhållning, så nu får vi väl se hur det går om jag ställer upp eller inte.

En ljusning i alla fall. Verkar som böckerna kommer i morgon så jag kan hämta dem i helgen. Läser ju en Psykologi bok också, men den är lite tung eftersom det är mycket engelska facktermer. Men det går bra, börjar komma in i det hela igen. (den får mig att vilja utbilda mig ännu mer).

I morgon blir det i alla fall en härlig kräft eller kyckling sallad och vitlöks dressing (hoppas de kan ta bort annanasen, för det är jag mer eller mindre allergisk emot. (är ingen stor älskare av det).

I morgon är det igång igen med arbetet, och det blir en kortare dag, eftersom det är fredag, så då passar vi på med att sköta lite hushålls sysslor som städning men framförallt tvättning. (de görs hemma hos mamma, eftersom jag inte får tvättid i vår tvättstuga).

När våren är här och det är ruskigt väder ute så behövs det verkligen, då är det avslappnande med hushållsgörande.

Så hade Elin en grej som jag ska prova i 2 veckor (egentligen ska man göra det i 6, men jag vill se hur jag reagerar på det först). Det är något som rensar ur kroppen (ingen kostersättning, utan tillskott). Jag ska berätta mer om det när jag får hem det samt visa lite bild och var man kan köpa det.  Man kan behöva rensa sig själv ibland, och då slippa en massa detox gör ju bara saken ännu bättre. För då kan jag äta som vanligt i alla fall och behöver inte köpa hem en massa konstigheter och leva på special kost i flera veckor. Hur nice är inte det ;-)

Våren/Sommaren bästa matsäsongerna.

Nu är våren här och vi har haft några riktigt fina dagar, med varmt underbart väder. Då sprätter det verkligen i min matfantasi och jag kommer på fler och fler saker som jag ska göra.

Ta bara rostbiffs sallad, med valfria tillbehör, sommaren är det nog mest potatis sallad till (ska fixa fram en egen tror jag faktiskt).

SÅ i dag kom jag på grönsallad med tomat och gurka, keso kryddad med örter och kalkon till. Hur gott som hellst. Så det blir min matlåda till jobet i morgon. (Men i alla fall).

Den här perioden blir grönsaker och frukt billigare, man kan köpa mer och man konsumerar mer. Varför inte en fruktsallad med vispad grädde. Hur gott som hellst.

Börja redan nu ta vara på alla grönsaker som börjar sjunka i pris. De innehåller mycket vitaminer, antioxidanter och fibrer, någor de flesta av oss faktiskt behöver (jag behöver).
Börja äta det redan nu, man håller sig mät om man låter bli alla dessa light produkter som tillbehör. Ta en kötbit och lite berarnaise till och en sallad. Hur gott osm hellst. (Nu började jag längta efter flintasteken i sommar).

När du dessutom har en massa grönsaker på tallriken ser det emr aptitligt ut eftersom du får mer färger på tallriken, då äter du inte lika mycket heller, eftersom du blir mätt med blicken också (några kan riskera att det blir tvärt om). Men blir ni hungriga och vill ta en gång till, ta då sallad i stället för en massa potatis tex, eller en bit kött till. Drick vatten genom hela måltiden, och ät långsamt. Låt det ta minst 12 min att äta då hinner huvudet med och tala om att det är bra nu jag vill itne ha mera. Försök stressa ner när ni äter, det där viktiga kan faktiskt få dröja lite till.

Men idag vill jag verkligen slå ett slag för alla dessa underbara grönsaker. (tycker jag i alla fall)

Förtydligande ang sockerberoendet.

JO jag har ju sagt tidigare att jag varit sockerfri i snart tre år. Men skulle inte vilja säga att det stämmer, det var mitt beroende som pratade. Med got samvete kan jag säga att jag inte har överätit i snart tre år.

Socker har jag inte överätit men jag har ätit det, i form av godis. Men det har inte gått överstyr som mitt senaste skov, under de senaste tre åren.

Därav att jag har gjort om räkningen. Jag började den 5 april (med reservation på dag). Sedan dess har jag inte ätit något godis. undvikit det i mat. Jag har dessutom sedan idag startat stikt med så mjölkfritt som möjligt. (Jag använder oatlys havredryck).

Men nog är det svårt att undvika allt socker, det är omöjligt. Jag har dock tillåtit mig själv, frukt då jag inte får sötsuget utan mättnadskännslor av dem. Någon gång ibland äter jag dessutom cashew (ursäkta stavningen) nätter med smakämne på. Men här blir jag i stället mätt på nötterna, efter några stycken så det blir inte så mycket åt gången.

Jag dricker inte längre automat kaffe eller annat kaffe,  Varför ? Vet inte egentligen, mest därför att det itne är lika gott längre som det varit. Nu är jag inne i en stor The period och det är mest grönt te som gäller för mig.

Jag äter mindre protioner numera, mest eftersom jag i dag itne får plats med så mycket av det dåliga på tallriken som jag hade förr. Nu är det mer grönsaker som ryms där, och såser känns inte lika viktiga längre.

Däremot ska jag börja lära mig att göra veckoplaneringar, för vad jag ska äta under veckorna. (Blev inspirerad av en arbetskamrat som gör så). Så kan man vecko handla bättre, och övershoppar inte i onödan. Man håller sig till det som ska shoppas hem helt enkelt.

Så jag har lite kvar att lära mig.

Men det är först nu som JAG har INSETT mitt riktiga sockerberoende och vad det verklgien innebär. Jag kommer ALDRIG mer kunna äta tårta, inte godis eller sylt och saft. Jag måste vara försiktig med dessa saker, för minsta lilla kan göra att jag får återfall. Jag har INSETT nu att jag inte kan unna mig lite på lördagen, för det kommer ge återfall.

De smaksatta nötterna innehåller socker (vad jag vet). Men när man handlar det och blandar i påsen är det svårt att undvika. (eftersom jag alltid handlar tillsammans med någon annan). I stället har jag där att luta mig tillbaka på att jag blir mätt av nötter och det hjälper länge.

Men jag ÄR sockerberoende, INTE sockerkänslig som jag trott tidigare. JAG har insett mitt beroende och accepterat det. Nu ska jag lära mig att leva med det och det funkar bättre än jag trott mest eftersom jag har fullt stöd från familj, vänner och arbetskamrater.

Jag vill även i framtiden jobba med att hjälpa dem som har sockerberoende eller överäter och jag hoppas påatt få börja studera redan till hösten. Det är en morot som jälper ytterligare i mitt tillfrisknanade, samt att jag har svårt att ljuga när jag skriver.

Har ni egna erfarenheter får ni gärna dela med er av det, till mig och de som läser. Maila eller kommentera.

Alla beroenden är likadana i  sättet och drabbar människor olika.

"Har ni eller misstänker ni at ni är sockerberoende, bör ni kontakta proffitionell hjälp. Kontakta mig för namn och kontaktinfo, så hjälper jag er med det, denna info kommer även att länkas här på bloggen inom kort."

Chilicon carne

Både enkelt och gott att äta, samt att det är riktigt billigt att göra.
 När jag gör chiliconcarne, gör jag alltid på en hel hög med bönor och köttfärs. Då räcker det länge till matlådor och snabbmat när man känner sig lite lat.
Dessutom kan man slänga i allt man gillar, det blir lite som rester, har ni tacosås över och det måste göras något med den, släng den i grytan, precis som om ni har chilisås hemma. (men tänk på att det kan bli lite gasigt om ni inte är van vid att äta bönor).

Orkar ni inte koka egna bönor eller har glömt bort, finns de färdigkokta och billiga i de flesta affärerna. (alla faktiskt konserverade). Det sköter sig själv och behöer inte ah påpassning under tiden som det tillagas.

I äkta chiliconcarne ska det vara kidney bönor, men gillar man dem inte kan man med gott samvete välja någon annan sort. Inget är fel i en chiliconcarne. (det är ju egentligen köttfärssås och där kanman ha vad som i). Det är liksom som en  pytt i panna (fast i gryta).

Så i kväll slängde jag ihop en egen, så jag har lite matlådor till veckorna som kommer. Vill ju inte bara leva på rostbiff hela tiden, känns lite tråkigt efter ett tag.

Ni ska få ett bra recept här om någon dag, då jag inte hittar mit toch jag nu bara slängde ihop vad som fanns hemma. Förutom bönor och lite extra köttfärs som jag köpte på ica, när jag gick hem.

Ska sätta mig ner och läsa lite till i min bok om psykologin bakom att äta och dricka. Den är faktiskt riktigt intressant (psykologiböcker brukar inte vara det).

Jag har hittat listan med saker att skriva till bloggen, så nu har jag börjat med det också, så framöver kommer det mycket mer om allt möjligt. (väntar på ytterligare böcker som jag nämnt och lite annat).

Ska göra en kopp te med havredryck och ta det lugnt en stund. Så har jag enhel hög med forum och länkar att kolla igenom, för att se så de är aktiva innan jag gjort färdigt min länklista. Vill ju inte ge er en massa skräp.

(just det, min blogg är med i en av våra tidningar idag ).

Hur du lyckas gå ner i vikt.

Det finns många dieter som gör att du lyckas gå ner i vikt. MEN de hjälper bara för stunden. Jag har själv många gånger kört med typen pulverdieter, viktväktarna etc. Men alltid har jag fallit tillbaka och gått upp mer än det jag gått ner redan. Jag ser nu detta som tillfälliga lösningar som dessutom skadar dig mer än det hjälper (under förutsättning att det inte är något du lever med resten av ditt liv). Genom att jojobanta som det kallas, där du går ner för tex en fest eller sommaren och sen går upp i vikt igen för att bara fortsätta kan förstöra dina ben. (alltså benen i kroppen ni vet de hårda och vita vi har). Man kan speciellt som kvinna drabbas av benskörhet.

Att försöka gå ner i vikt genom att banta leder till stress. Stress i sin tur frigör hormon som gör att kroppen lagrar fett lättare. (börjar ni se jojo effekten av att banta).

Jag har själv bantat ner 10 kg av mina 30-35 (vet inte exakt vad det är nu, ska kolla det på söndag). Men jag vet också att jag lika lätt kan gå upp dem igen om jag inte är jätte försiktig. Nu har min kropp dessutom stått stilla under en längre period och vant sig vid den nya vikten (det gör man inte nä rman jojobantar,d å får kroppen ingen chans att anpassa sig vilket leder tillviktuppgång).

När jag gick enr mina första 20 kg gjorde jag egentligen inga förändringar i kosthållningen, annat än att jag började motionera mera. Dock inte på gym utan genom prommenader.

Jag tror på det här med at tmår du bra och stressar mindre över att gå ner i vikt så kommer det av sig själv, och snabbare. Du gör samtidigt omedvetna val med maten vilka också leder till att du äter mindre och bättre. DU börjar lyssna på kroppen och får mer energi till att göra andra saker. Men framförallt du får mer energi till att leva och känna dig lycklig.

Jag har nu fått ett nytt jobb och även om jag inte vet hur länge jag får vara kvar och jag bara registrerar beställningar, känner jag att jag längtar till jobbet när jag går hem. Varför, jo jag har turen att ha så bra arbetskamrater som gör att jag vill gå tillbaka.

Jag mår helt enkelt mycekt bättre. Jag har dessutom börjat lära mig hur jag själv är när det gäller mat, vad jag kan äta och vad jag inte kan äta. Men viktigast varför jag äter. Är det för att jag är hungrig ? Är det för att jag är deprimerad ? Är det för att jag har tråkigt ? Ja jag har helt enkelt börjat ta reda på varför jag äter och vad jag äter i de sittuationerna.

Jag har också börjat skriva matdagbok, där jag skriver upp vad jag äter. Jag skriver INTE ner hur mycket det väger, det jag äter Utan i stället kan jag beskriva tallriken halva med grönsaker, 70 % av den andra med kött och resten med tex potatis eller sås. Det är ett bra sätt för mig att äta och jag kan äta NÄSTAN vad som hellst. Jag äter inte vitt mjöl, pasta, vitt ris. Jag äter bara potatis någon gång och då är det som en del av grönsakerna. (tidigare var det huvudmålet för mig, vilket idag är köttet eller fisken). Jag tror inte på att väga och mäta det man äter, då det lätt går överstyr. Ät det ni mår bra av, ska ni ta en gång till ta mer sallad, eller vänta en stund (minst 40 min), ta en kopp te och en frukt eller liknande, om du fortfarande är hungrig.  (Jag ska ta en bild på hur min tallrik ser ut när jag äter med grönsaker och tillbehör).

Jag har börjat lära mig vad som funkar för mig. Jag har min biokemi och jag måste testa mig fram för att se vad som passar för min del. (Jag kan tex äta äpplen och frukt om jag blir godis sugen, medans andra inte kan göra det, för att de överäter dessa). Jag kan INTE äta torkad frukt då det är för sött och jag kan ite sluta när jag börjar. Jagkan äta bär med laktosfri grädde (laktosfri, då ajg inte blir illamående av det). Men jag kan inte äta glass, då kan jag inte sluta.
 
Men framförallt försök finna ett inre lugn och hitta tillbaka till det som gör dig glad. (försök undvika det som gör dig deprimerad och uttråkad). Har ni dock saker som drar ner humöret riktigt mycket planera in en dag när ni gör det, se till så ni inte gör det på fastande mage etc. Själv har jag det när det gäller att betala räkningarna. (i alla fall när det var så att jag  hade soc bidrag och skulle lämna in ansökningar hit och dit och väntetiden på pengar var lång). Menjag tar en dag och så betalar jag räkningarna då, men jag surar bara en dag och inte mer, det är det jag kan tillåta mig själv att göra. När den dagen är över så surar jag inte mer. Då är det redan gjort och det är över (ok om jag efteråt är helt black, då förstår jag att det är svårt att resa sig igen, men skulle det hända finns det proffitionell hjälp att få).

För att lyckas gå ner i vikt måste man trotts allt röra på sig på ett eller annat sätt. Det räcker med 30 min promenad varje dag, det hjälper dels till att gå ner i vikt eller behålla vikten. Men man vinner också anant, skelettet stärks, blodcirkulationen går igång (visste ni att promenader och cykling hjälper på celuliter). Och mycket annat.  Man får en chans att hämta andan, rensa huvudet, och andas ut. Frisk luft och solsken som alltid piggar upp. (regnar det så är luften frisk att andas, inte så kvav och tung).

Så för att lyckas gå ner i vikt, försök att stressa mindre över att lyckas, "Skynda Långsamt". Rör på dig och fundera på varför du äter som du gör.

Nu när vädret börjat bli så fint, våga ut och gå. Men glöm inte vattnet ni gör av med mycket även om ni bara sitter i solen en stund. Drick minst 10 liter i veckan, så håller ni en god vätskebalans.


Angående celuliterna (vet at tmåna vill ha svar). Jag har nästan inga kvar och jag har varit stor. Men när jag började prommenera och i samma veva dricka mycket vatten, så började de försvinna. Jag frågade  min läkare om detta och han berättade att celuliter är härsket fett som ligger under huden. Rör man på sig genom tex promenader och dricker mycket vatten, samt inte badar i för varmt vatten, så hjälper det.
Det går inte över en natt men det går på några månader. Prova så får ni se. Jag känner att trotts att jag fortfarande är stor vågar jag visa benen för jag har inte celuliter som jag skäms över, de som finns de kommer försvinna. Det finns de som är mycekt smalare än mig som har grymt mycket mera. Så jag har det bra.

Pigg som jag vet inte vad

Ja det har jag blivit, har varit sockerfri i 7 dagar nu. (eller nästan, hr varit socker i rostbiffen och i frukter, men alltså från godis och vitt mjöl).

Så här pigg som jag är nu trodde jag inte att jag kunde bli. Gick ju upp tidigt i morse, och känner mig inte det minsta trött, däremot full av energi.

Har ätit rostbiff med potatisgratäng idag. Och har faktiskt lärt mig hur jag ska göra för att inte överäta min potatis. eller annan mat för den delen. Minst halva tallriken med grönsaker, typ sallad eller andra rotsaker som morot. tomater eller liknande. Sedan den andra halvan minst 70 % med köttbitar (alltså utspritt). Sen resten där kan jag lägga potatisen i så fall. Blir jag mer hungrig och vill ta en gång till då tar jag mer grönsaker först och främst, och tillbehöret inte potatis. På så sätt överäter jag inte. Men jag håller fortfarande på att lära mig och det tar tid. Det är liksom små steg i taget, inte så stora. Varje dag kommer man på något nytt.

Håller på att läsa en engelsk bok om psykologin bakom ätandet och drickandet, det är otroligt vad mycekt man kommer på om sig själv och andra i sin närhet, saker man inte tänkt på tidigare.

I kväll ska jag däremot bara njuta av livet, och läsa min bok, se på film och ta det lugnt. I morgon är jag ledig så vi hoppas på fint väder, så jag kan åka iväg och grilla korv.  (lite utflykt är aldrig helt fel =) ).

Under kommande vecka får jag hem två nya böcker om medberoende och anhörig. Det kommer lite mer som ska läggas in i bloggen, och mycket kommer jag börja med i morgon, så nu börjar det ta fart igen och fler inlägg kommer komma varje dag. Får nämligen blogga på jobbet under lunchen om jag vill. 

På lördag den 18 så ska jag vara i Gävle på kvällen eftersom Fylking och Aschberg kommer dit och jag ska hjälpa till bakom kuliserna.

Men nu ska jag faktiskt göra nått jag inte gjort sen förra sommaren. Jag ska ta mig en stor folköl och äta lite nacho chips.  Ska njuta av dem, för i morgon börjar nya träningsperioden, då jag är ute och går så där fruktansvärt mycekt, så då blir det en del fettförbränning i stället. Det är så skönt att vara ute och promenera med hunden när det inte är bitande kallt.

Så i kväll är det slö och mys, i morogn börjar prommisarna igen. fast jag trorinte jag vill nå mitt mål på 60-65 kg innan den 25 augusti. Tror det blir lite för snabbt. Tar det närmare snön kommer i november. Så jag ska nog flytta på det målet. (Man tar det i sin egen takt och stressar inte så blir allt jätte bra.

Vårkänslor

Har varit på så fruktansvärt bra humör den senaste tiden =)

Men i alla fall, känne rmig fnissig fortfarande en av mina arbetskamrater har ett så smittande skratt, så jag går fortfarande och hör det, samtidigt som jag fnissar för mig själv.

Har dessutom köpt 2 kg rostbiff skivad för 80 kr i Hofors (det är juförsig druvsocker i, men jag känner att jag klarar det).

Har mailat och kollat om det blir nytryck av boken sockerbomben. Men det lär dröja med svar tills påsken är över och alla hinner komma tillbaka till jobbet (är bara jag och mina arbetskamrater som jobbar påsk ).

Nä vad annars inte så mycekt, sitter just nu och samlar ihop alla lappar med saker att göra och skriva till bloggen. Så snart jag funnit dem så drar jag igång med ordentliga uppdateringar.

Har börjat skriva en matdagbok och det tar sin lilla tid då jag nu även annalyserar hur jag mår efter att jag ätit, just för att försöka finna ALLA mina triggare till sockerberoendet samt till överätandet.

Förra veckan visade vågen på + 4 kg, denna vecka har det gått ner 2 kg på det. Så det känns skönt (sussi komemr inte ihåg vad jag registrerade hos dig, men jag var mitt i ett skov, så jag tror inte att jag sa sanningen). Men jag korrigerar det i morgon.

Ska lägga till en räknare med dagar under vikten, med hur många dagar jag varit sockerfri. (jag äter frukt och bär, dock inte hela tiden någon gång ibland bara).

Nu ska jag rusa och kolla hur det går för grtängen. Jag gör med potatis just nu men Zuccini går också aldeles utmärkt att använda.

Vad är eran favvorit rätt på sommaren ?

Min är helt klart,
nygrillat och en blandad sallad.
eller en blandad sallad med de kalla resterna från grillningen ;-)

Vad är er ?

Låglaktos/Laktosfri och Mjölkfri

Så har jag min mjölk numera, och min grädde, yoghurt äter jag turkisk, utblandad med laktosfri grädde.

Men helt klart är att jag mår mycket bättre i magen nu. Så det är nog så att jag är lite känslig mot laktosen. Jag var helt klart värre när jag var liten  men nu inser jag mer att vissa saker som jag älskar kan jag inte äta som andra. Detta då jag inte mår bra av dem.

Så nu har mitt nytt liv börjat. Jag kör mjölkfritt i te och kaffe (ok på jobbet har jag inte kommit så långt, där har jag bara pulver mjölk).

Jag har fått förlängt månaden ut på jobbet, med förhoppningen att det blir ännu mer jobb under sommaren. Får jag något som är en längre period framöver så kommer jag börja spara pengar igen, och betala större summor på mina lån. Det känns faktiskt jätte skönt. (Så håll tummarna för att det blir mer jobb efter den 5 maj).

Nu ska jag ta bilen och åka till jobbet. Egentligen har jag sovmorgon men jag känner att jag behöver köra igenom systemen lite mer, så det sätter sig idag.

Vi hörs senare i kväll. Då återkommer jag igen.  (ska skriva mer om skillnaden på dessa olika)

Påsk

Yeas nu är det Påsk igen.

Brukar dock inte fira det något speciellt och det märks nog i år, med tanke på att jag jobbar hela påskhelgen. Men vad gör man inte för en extra slant och klirr i kassan.

Ska upp till mamma under helgen och ta en kvälls fika och lämna över en väldigt försenad julklapp till Hennes vännina.

Har läst ut två av böckerna så jag ska knäppa lite nya bilder på dem och skriva lite om dem. samt göra i ordning en lista i menyn med böckerna. (så det blir lättare att hitta länkar till dem).

Har även fått ltie bra tips på var jag kan finna sockerbomeben. Tack Micaela och Pia, för era tips. Jag ska kontakta båda säljarna för att se om böcjerna finns kvar och så de är i gott skick. (har även mailat Bitten Jonsson och förlaget för att se om något nytryck är planerat av boken, då jag vet många som skulle vilja köpa den).

Men nu till påsken blir det inget speciellt, ska äta lite gott och bara ta det lite lugnt. Försöka andas mellan allt arbetande.

Så har jag beställt ytterligare två böcker som kommer hem efter påsk, så jag får nått nytt att läsa på bussen till och från jobbet.

Men nu är det dags för sängen, i morgon ska jag skriva en bättre uppdatering, för då kan jag nog det nya systemet mycket bättre än idag och jag har inte en massa system termer snurrandes i huvet.

Så nu blir det sova och sen upp och jobba ;-)

Vad ska ni göra i Påsk ?

Så skönt det är utan socker kickarna

Har varit helt ren sen i förrgår. Och det känns jätte skönt.

Inga problem med att sova, inga problem med att vara trött och hängig på dagarna. Jag mår helt prima  och jag äter inte heller så mycket däremot ser jag till att äta ofta, men mindre.

Jag ska skriva ner lite mer ingående hur jag äter, men det är nog mest likt GI.  Däremot låter jag mig själv äta potatis ibland, (har inte gjort det ännu),  jag kan äta bulgur och morrötter, jag kan ätabönor och gryn. När jag bakar får jag använda dinkelmjöl.

Jag får äta fullkorns pasta och liknande men väljer att itne äta det. Varför ? Jo det är triggare till mitt överätande.

Jag har också börjat skriva dagbok igen, och där antecknar jag ungefärlig mängd mat jag äter, inte exakt, (men det kommer så småningom).

Just nu kollar jag hur jag mår av olika saker. tex ska jag kolla hur det går med laktosfri gärdde, eller  Oatlys havre grädde. Deras mjölk har jag också köpt så jag kan prova på och se hur jag mår. Troligen kommer jag må bättre då jag är känslig mot laktos och har varit det sen jag var liten.

Men nu ska jag fortsätta jaga sockerbomben. (boken)

Jag ska skriva ner lite saker som kommer publiceras, jag ska även berätta mer om hur en sockerberoende äter (kom ihåg att alla äter olika efterom alla är olika). Jag började med detta i förrgår och jag har reedan gått enr 1 kg på att göra så här. Så det verkar lovande.

Hamnat i ett skov

jo det stämmer jag har haft ett par veckor då jag befunnit mig i ett skov (återfall). Jag har ätit på tok för mycket socker, dock hela tiden öppet.  Jag har alltså inte gömt det för någon.

Men i går kännde jag att det får vara nog. Så nu har jag inte ätit godis på två dagar och det känns mycket bättre. Har fått tillbaka energin igen. Jag kommer dessutom lägga om kosten för att passa in i mitt missbruk bättre.

Jag kommer tillåta mig att äta råris ibland potatis någon gång och bönor och gryn. Jag kommer även tillåta mig själv dinkelmjöl, och liknande. Alltså jag kommer tillåtamig själv mer kolhydrater, men fortfarande bra. Jag ska prova det som funkar för mig och se hur jag mår på dem.

Jag kommer dessutom byta min mjölk till laktosfri, havre eller soja mjölk. Det samma gäller alla andra mejerier utom turkisk yoghurt, smör och filmjölk.  Dessa kommer jag äta som idag.

Jag ska även satsa på minst 3 msk fett per dag, Lite tycker ni som äter lchf Men jag tror faktiskt jag äter mindre i dag än det (det här är fett utöver det som finns i köttprodukter).

Jag kommer anpassa min kost till ett så sockerfritt liv som mjöligt. Det kan hända att jag äter bär och frukt, dock aldrig överäta dem.  Börjar jag med det kommer jag vara tvungen att sluta med frukten.

Men vad kommer jag då akta mig för, allt socker, inklusive sötningsmedel.  Jag kommer fortsätta lägga upp recept som vanligt. men jag kommer även skriva mer om sockerberoende.

Det jag lärt mig idag är att jag har ett beroende, det kroniska. Jag äter och höjer tröskeln för att bli tillfredställd, och den höjs ju längre tid jag håller på. Hade jag varit socker känslig, hade jag inte behövt äta så mycket för att bli tillfredställd. Jag ska försöka berätta mera om skillnaderna om ett par dagar. Ska försöka få tag i lite böcker först.

Nu ska jag dricka lite te och ta det lugnt, har utbildning i morgon på jobbet, sen får vi nya arbetsuppgifter igen, för tredje gången på det här jobbet =)

Lite mer spettsat tema för min blogg...

Nog är viktminskning en stor del av varför jag skriver.

Men jag har kommit underfund med min egentliga orsak till min övervikt, eller jag kom ju på det för flera år sedan, därför kommer jag försöka spettsa min blogg till att inrikta sig mer mot överätande, och sockerberoende.

Jag ska försöka skriva så mycekt som möjligt om detta och de likheter jag finner med andra beroenden. Försöka ge tips och ideer på saker att tänka på saker man kan göra för att få hjälp och lite annat. Just nu letar jag böcker för att få mer kött på benen då jag bara har mina egna erfarenheter. Men man behöver mer att jobba med.

Tyvärr har jag inte hunnit skriva så mycket ännu, men det är för att jag ska ändra lite på menyer och liknande för att få plats med allt och för att göra det hela mer överskådligt. Så ska jag även försöka fixa lite annat också.

Men för att spettsa till och ge lite mer råd, så kommer jag ta upp en del om detta.

Om motivationer och trög tart. När man vill men det känns jobbigt att komma igång, svackor och att trilla dit och resa sig igen.

Att försöka leva som Abstinent och mycket annat.

Givetvis behöver jag fortfarande gå ner i vikt. Men jag ska ta det lugnt, börja äta efter sockerberoende råden (så snart jag finner min nästa bok, börjar med min kokbok jag köpte). Jag kommer med andra ord göra en hel del förändringar i bloggen, förändringar som jag samlat på hög.

Hoppas ni kommer stanna hos mig även om jag kommer skriva mer om detta. Jag vet att detta r orsaken till mångas övervikt i dag. Det är INTE dålig själv diciplin, utan ett beroende som är svårt att ta sig ur, och ett som man vill förneka in i det längsta.

Bok efterlysningar

Jag skulle behöva ha hjälp med att finna två böcker:


Matmissbruk : Ett Självhjälpsprogram Vid Tvångsmässigt Ätande av författaren  Kathrine Anne (vet inte år, men så ny som möjligt)

Samt:

Sockerbomben av Bitten Jonsson (2005)

Finns det kanske någon vänlig själ där ute som har dessa två eller vet var man kan få tag i dem, skulle jag bli jätte glad om ni kunde medela mig det...

Tacksam för alla tips ni ger mig på var jag kanske kan finna dem, har ni något på nätet skicka gärna med länkar.


Jag vågade Äntligen

I dag har jag gjort något som jag inte vågat göra sedan 1 januari 2007.

Jag körde bil igen. 

Jag tog bilen till jobbet och älskade det. När jag satt där och brummade på funderade jag på varför jag väntat sålänge det var ju inget som var så farligt. Och det stämmer verkligen. jag älskade det och kan inte vänta innan jag får ett jobb så jag kan köpa mig en egen bil och köra runt i.

Tog det lugnt så som man gör nä rman kör ny bil, innan man lärt känna bilen ordentligt. Jag höll hastigheten och jag körde inte i diket.

Helt klart känner jag mig väldigt stolt över mig själv. Jag klarade det äntligen, och är inte alls nervös för att köra bil igen (kunde ju till och med parkera mitsubishin så det var ett noll till mig).

Tror att jag har bearbetat allt efter olyckan, och nu var jag helt enkelt redo att börja igen. Och det gjorde jag. Nu ska jag bara finna mig ett arebte så jag kan köpa hem en liten bil (vill ha en Peugeot 308 gärna 3 dörrars). Annars blir det nog en peugeot 207. De är både snygga och framförallt bensin snåla. Så håller de bra och skyddar vid blixthalka. (vet att de är säkra då jag "testade" krockade en 206 alltså den minsta moodellen. Det var en sådan jag körde i blixt halkan.

Men nu vet jag och förhoppningsvis kan jag snart börja köra mera kontinuerligt så jag får upp körvanan igen.

(Varför körde jag idag?, ville inte missa 2 timmars arbete, då jag blir tvungen att sluta den 14 april, och sen inte vet när jag får ett nytt jobb. Soc ska räkna ut hur länge jag ska leva på min lön, så det blir inte precis mer pengar att röra sig med).

Men jag ska kolla igenom och söka lite fler jobb runt omkring. Blir någon form av telefon arbete tror jag. Trivdes väldigt bra med det. i alla fall ingående samtal.

Så ligger en ansökan hos Vendator, så under maj kanske jag får jobb där igen.... Det beror på hur kvalificerad jag är, men tror nog inte det blir nått problem, då jag visat att jag lär mig snabbt och mina medarbetare kan prata med mig. Det fick jag bevisat för mig idag, då cheferna tog lunch och jag fick hjälpa de andra vid ev frågor.  Så vi får väl se vad som händer.

Men nu ska jag läsa färdigt sista sidorna i boken, så kan jag skriva om den i morgon...(receptboken, kommer bild på lite senare, fanns en del att läsa i den om sockerberoende så jag ska läsa igenom den ordentligt tänkte jag).

Nu börjar det lugna ner sig.

Jo nu har allt blivit klart på jobbet, och vi kan äntligen arbeta. Vi fick lite fler arbetsuppgifter att göra, så vi har utökat våran egen sysselsättning.

Dessutom har vi så mycket att göra att jag jobbar i morgon söndag, samt hela Påsk  helgen. Hinner vi inte färdigt, så kommer vi kanske ta ett par dagar till. Men vi är många som jobbar. Inklusive våra chefer får sitta ner under helgerna och arbeta med oss.

Så det är en del att göra. Det är därför som jag inte har bloggat, ha inte velat göra det från arbetsdatorn. Utan jag gör det när jag kommer hem i stället. Nu när det dessutom har lugnat ner sig, kan jag ta mig tid till att gröa det eftersom man inte är så trött.

Och nu har ju våren kommit och snart sommaren, så det är dags att börja experimentera med sallader och såser. Grillningar och marinader. Det finns en hel del idéer som ska komma ut.

I dag kommer jag mest sitta och läsa, har sista delen i boken kvar att läsa, så ska jag även hämta ut en bok från affären, som jag beställde... (kokbok med sockerfria recept).

Det kommer bilder på dem i kväll, och lite berättat om böckerna.

Nu ska jag göra frukost, i dag blir det nått så enkelt som kokta ägg, på fincrisp,,o ch kaviar (jag vet kaviar är inte så bra att äta, men jag tillåter mig själv att göra det).

Så nu är jag tillbaka igen, och kommer berätta mer saker med jämna mellanrum (eller ojämna).

Våren är här: hur vet man det ?

När man är ute med hunden surrar det runt huvet.

Det är sol och varmt, jackan lämnas hemma.

Lusten att ta fram grillen och slänga ut karln är grymt stor (tyvärr har jag ingen grill)

Ny skor är inhandlade och det smärtsamma arbetet med att gå in dem har påbörjats.

Så nu är våren här, och det har börjat torka upp igen, snart kommer blommorna ohc bladen tillbaka. Fåglarna har vaknat och är på väg hem. Kan det bli bättre. Bästa årstiden är nog faktiskt våren =) (Inte för varmt och inte för kallt).

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)