Treo

Nu vet jag att det inte är bra att täa värktabletter. Men nu fasiken ska smärtanoch svullnaden bort. En morgon och kväll, borde göra så det försvinner.

Så nog fasiken ska jag få bort det, så att undersökningen  visar att jag är frisk, när jag ska in till gävle och göra den. Så nu under helgen så ska den bort. Treo tar ju bort inflamationer och svullnader, så jag borde läka ut rätt bra.

Samt att jag troligen inom en snar framtid får mig ett jobb 50 % är det uttalade just nu, men jag ska nog få upp det till minst 75 %, med tanke på att jag är berättigad till grymt nystartsjobb. Så jag har faktiskt inte tid att vara sjukskriven.

Så från och med nu säger jag som så att jag är frisk som en nötkärna. Ska bara få ordning på kosten så vågen går ner i botten så snabbt som möjligt. ;-)

Nu jäklar, på måndag ska jag må toppen. Då kanske jag kan få jobbet tidigare. så snart som möjligt helt enkelt.

då kommer min blogg bli sk näringsverksamhet. ;-)

Belöningar

Ska man lyckas med något tror jag på det här med att man ska ha belöningar. Jag har alltid haft det som motto att ge mig själv belöningar. Men blev återigen påmind om det av Sussi =) Här är hennes blogg. Nu ska kilona bort!

Man måste ge sig själv nått för att man har varit så duktig. ;-)

Jag ska skriva en lista på saker som inte har någon bestämd ordning utom det stora priset.

1 köpa nya kläder. (det kommer ju behövas kontinueligt allteftersom man går ner i vikt)
2 köpa en bok (det är alltid lika kul med böcker, och nu har jag Twilight samlarutgåva som önskan till mig själv)
3 Hälsokontroll (kostar bara 150 kr, och det är jätte skönt att den är gjord, som en belöning till mig själv efter 30 kg)
4 Nintendo Wii, med wii fitt brädan (jag längtar tills jag kan köpa spelet, och stå där på den och göra en massa övningar)
5 Nya möbler (egentligen är det något jag verkligen behöver, men det kan vara kul att ge sig själv det lite då och då i alla fall)
6 Ny dator (eller det blir nog inte förrens jag får mig ett jobb, men ändå en belöning)
7 Tatuering. (jag har en tatuering jag vill göra i svanken, men den blir inte förrens jag ahr nått mitt mål och jag verklgien är 100 % att jag vill ha den där. Detta är mitt stora pris)

Som ni ser finns det lite, ska sätta mig och göra en bättre lista som jag sen länkar till och kan dra ifrån. Men jag tänker göra en lista för varje -5 kg jag går ner tills jag når mitt mål. Med små saker som jag vill ha. Då får ni dessutom följa mina ner i vikt planer och mina små belöningar.


läkarbesök och väntan

Jag kommer inte skriva så mycket om det, men det är några som oroar sig. Så jag tänkte jag ska försöka förklara lite grann.

Men till att börja med, jag har INTE fått tillbaka mina ätstörningar. Det kan jag lova er.

I går var jag på läkarundersökning pg av smärta och svullnad jag har haft i 5 veckor idag. Första utlåtandet var inte så possitivt, så nu har jag fått remiss till specialist och får förhoppningsvis en tid nästa vecka inne på gävle sjukhus. När jag får svar därifrån kommer jag berätta för er om det var nått eller inte. Just nu väntar jag bara på sista läkartiden för ett andra utlåtande, sen får vi se hur det blir.

Nu ligger det 50/50 om det är goda eller dåliga nyheter, oavsett så kommer det funka för mig. Än så länge tar jag det bra, ska däremot försöka att inte stressa så mycket utan försöka ta det lite lugnt och bara varva ner tills jag får ett svar.

Sen gjorde jag en hälsokontroll, om en vecka får jag reda på hur jag ligger i ämnesomsättning och njurar och lever, hela tjosan. När jag får det svaret ska jag kolla över min egna kost lite, se hur jag ska gå vidare för at nå min målvikt.

Som det ligger just nu, kommer jag troligen äta lågkalori, utan potatis, pasta, vitt mjöl etc. Då kommer jag äta enligt MåBra lättviktarna.

LCHF kommer dock inte försvinna, jag kommer fortsätta skriva om det, läsa om det samt om andra koster, och ge lite input på olika bantningsmetoder etc. Jag behvöer dock gå ner i vikt, och är det så att jag behöver använda mig av lättviktarna hos MåBra, kommer jag göra det. Men jag vet också att jag så snart jag är färdig med det, och nått min målvikt, kan äta LCHF till 100 % igen, eftersom jag håller vikten och mår kanon av det. mina recept här kommer dessutom också fortsätta vara lchf, detta då jag experimenterar fortfarande med den kosten. (Jag vill bara tala om det, så ni inte känner er lurade sen).

Jag ska börja redan nu med att försöka göra nya kategorier för att kunna hålla i sär mitt egna sätt att äta på, samt de olika kosterna. GI, LCHF och lågkalori kost. Vad tror ni om det.

Så ska jag sätta mig på en gång och fixa min träningsrapport från förra veckan Tack sussi för att du var på mig om det. Är faktiskt viktigt att visa att man gör någon fporm av motion. =)

funderingar ägg deff

Nu är det någon som kommer få spunk på mig.

Men det går rätt långsamt just nu med viktnedgången, så jag ska nog prova på en äggdeff under en vecka och se om det funkar för mig.

Ska dock läsa på lite mer, finns redan de som har provat. både på forumet och i andra bloggar.  Så jag ska läsa på lite till och se vad det står, om före och efter. så får vi se. Det kommer innebära 10 ägg per dag i alla fall, så jag måste nog handla på söndag så ajg har några kartonger hemma. (billigt blir det).

Så det ska jag kolla upp. i kväll, ska jag plugga. och bara ta det lite lugnt.

I morgon ska jag till läkaren och göra en hälsoundersökning, kolla mina blodvärden och min ämnesomsättning. Så ska jag kolla upp en annan sak, och få lite tips på hur jag får bort det.

annars händer det nog inte så mycket alls. tror f ska få göra lite chickenvings till oss i kväll. det är så grymt gott.

(ska till maxi och köpa ett par böcker som de har på sin bokrea, om lite andra dieter och saker som kan vara bra att kunna i framtiden).

Varning för OstKoma

Det här är inget skämt.

tror jag lyckades trycka i mig nästan 6 dl riven hushållsost i går. hur då ?

först en hög med chili-cheese som jag gjorde själv och som var LCHF vänliga (ni ska få recept på dem)

Sen gjorde jag ostkex till tacosen, som jag också tröck i mig. Samt då riven ost och smältost, till tacosen. Så mer eller mindre 6 dl  ost på en dag.

Kan tala om att jag i dag lider av fruktansvärd ostkoma. Kaffe med mjölk lindrar lite, men jag kan inte rekomendera en dag med överkonsumtion av ost. Detta då ost jäser i magen.

(Mamma nu vet jag hur Wilma kände sig efter att hon tröck 2 kilo ost på 30 min. Våran Labbrador som vi hade.)

fy sjutton vad det känns, inte så det gör ont, bara så man liksom är jätte full i magen, dock har jag inga hungerskänslor och det är nog ok.

Men sen när ni får recepten så vill jag nog passa på att varna för den nya koman som slår Paltkoman med hästlängder.
OSTKOMAN akta er för den.

vad mycket

man har att göra ibland. Ska snart ner till MiRoi och låsa upp så alla kommer in. Sen blir det till att sitta ner här framför datorn och skriva lite. Ska betala ett par räkningar hade jag tänkt mig, några av dem som ska betalas först.

Såg att willys hade 3 st 400g förpackningar med räkor för 35 kr, så tänkte ska gå förbi på vägen hem. Blir en liten omväg, men det är inte så jobbigt längre och vara ute och gå.

Gjorde ostkex i går till tacosen, gjorde dock lite fel så de blev aldeles sega och tjocka, och det blev inte som jag tänkt mig, så om ett par dagar ska jag göra nya tänkte jag mig. Samma gäller med chili-cheesen, ska dock inte göra lika många som i går, då det blev både starkt och mättande. (hade för mycekt jaalapeios i dem.

Men men, ska äta ett par ägg och sedan bege mig, vi hörs om en timma igen. ;-)

Ska börja med att ordna min träningsrapport.

Oj vad det går undan.

Funderingar kring ftgs starten går igång. ska börja kolla på lokalpriser hur de ligger, så jag vet vad jag ska leta efter, vad som ska läggas in i priser etec. Måste börja arbeta med budgetarna, och då är det information som behövs.

Ska kontakta etablera för att se om de har några speciella saker mer som jag bör tänka på. Samtidigt fortsätter jag med affärsidé utvecklingen.

samt att jag har två organisationer som jag kanske ska börja samarbeta med när det gäller beroende, det blir då mest att ordna hjälp till medlemmar här runt samt att informera landstinget mera om dem, och att de har tillgång till lokalen. Jag kommer då även jobba som sponsor åt de som behöver lite extra hjälp.

Så har det börjat diskuteras om vi kanske skulle starta en förening med lchf till grunden och börja i regionsstorlek, alltså gävleborgs regionen, och sedan upp till rikstäckande. Då detta också är något som passar in i mitt liv, har jag sagt att jag gärna ställer upp och hjälper till med det.

Så det händer lite här och där, mycket att tänka på och många som hjälper mig för att jag inte ska missa något i planeringen...

Bitarna börjar lägga sig på plats sakta men säkert.

Vilken dag det blev.

Har städat mer eller mindre hela dagen, förberätt för MiRoi i morgon och de papper jag måste ha med mig till olika ställen.

Kollat igenom de räkningar jag har fått och ja det såg väl rätt hårt ut, på de räkningar där jag inte ska betala.

Så ska jag iväg o handla lite pryttlar i morgon så jag har hemma, en fotfil och en nageltång lite sådant där.

Men men  nu ä rjag nere på vikt 82,5 igen ;-)

Nästa vecka börjar jag med lite hårdar lchf och tar mer eller mindre bort alla mejeriprodukter. Ska dock använda en del ost hade jag tänkt mig.
Ska göra nachochips till tacosen, göra chili cheese bollar. (självklart får ni recept och bilder)

Annars blir det lite grönsaker, relativit mycket protein och fett, hitta en balans med hur mcyekt jag egentligen kan äa för att gå ner i vikt, kanske man finner sitt viktras igen.

Ska även fixa träningsrapporten i morgon nu när jag vet hur den ska se ut och jag har en veckas resultat. Vi börjar helt enkelt om med registreringen på det.

Nu ska jag slappa lite och förbereda mig inför i morgon.  Ta det lite lugnt, och bara vara.


Städning

Har gjort min grovstädning under dagen.

Ska sätta mig och rensa ur lite. Under veckan ska jag försöka låna damsugaren från mina bröder så jag kan damsuga hela lägenheten ;-) Lite skräp att man itne har en egen, men det kommer så småningom och då satsar jag på en för allergiker.

Forumet ligger nere till i morgon, så det finns en del för mig att göra i morgon kväll. Med att sitta och läsa och spåna lite.

Förhoppningsvis hittar jag också sådana där fläsksvålar så jag kan gör amina chili - cheese i morgon kväll, samt att ajg ska göra lite ostkex, så det finns hemma. Skulle behöva ha nått ifall man blir lite tuggsugen.

Kan ockå tala om att coosfett är nåot fantastiskt att fritera i, det håller dessutom en högre värme än oljorna gör. Så det kan rekomendera. (ca 19 kr på ica om man köper silverpaketet, i mjölkavdelningen).

Hittade en bok om montinganc metoden och tänkte läsa igenom den, så ska jag berätta lite om det. Boken är nog rätt gammal men det är en av de metoderna som används för viktminskning och sund levnad. Så därför hamnar den här uppe den också.

ska kolla över mina kategorier så jag kan få lite mer ordning på dem, just nu känns det som att allt är uppdelat på kosten och etc. Så ja gska sätta mig ner och se vad jag kan göra för att det ska bli lite enklare att finna det man ev vill läsa. Blir några fler kategorier men det gör inget. Då blir det bara lite mer jämnvikt mellan de båda menyerna.

Nu är det bara lite städning kvar ut med vovven och sen i säng. Ska försöka komma upp i vettig tid i morgon, för F börjar åka hit vid 12 så han är hemma runt 14. Så ska vi iväg och handla en sväng, och träna fowler lite med att vara ensam hemma. Så stannar F förhoppningsvis fram till nästa söndag, men hans chef visste inte riktigt hur de ska göra med schemat, så vi får se. Men det blir skönt att ha honom hemma ett tag i alla fall.

Nä nu ska jag återgå till rensningen.

god natt på er.

Hålla koll...


Jag ska ju börja hålla koll på hur mycekt jag äter och jag äter i rätt proportioner.

Så jag har bestämt mig för att ge minmat.net en ny chans.
Där kan man registrera sin mat varje dag, kolla hur mycekt kolhydrater etc den har innehållit. Samma sak nä rman gör olika recept, kan man kolla innehållet för tex en hel tårta och på så sätt sedan uppskatta hur mycekt man kan äta av den.

Rätt bra faktikst. Jag har haft lite svårigheter med sidan förr (varit lite trögfattad), men nu ska jag ge den en ny chans, och börjar föra dagbok på måndag då jag på allvar startar Atkins fas 1 (mer om detta kommer på måndag).

Ska länka till minmat.net i vänster marginalen så ni finner den enkelt. Registrera er och kolla runt om ni vill.

Sidan är och kommer alltid att vara 100 % gratis utan dolda avgifter.

(är ni aktiva på kolhydrater i fokus, vet ni att de flesta på forumet använder sig av den sidan för att kolla maten.

ni kan också klicka på bilden här uppe

Vi klarade det.

Det är många som läser min blogg, och alla är ni olika.

Några har blivit fria från beroende, några har bytt kost, och fått ett bättre liv.

De flesta av er är som jag sålda på lchf och har verklgien fått ett bättre, liv. kan vara en viktnedgång, blivit av med godissug eller liknande.

Jag skulle vilja ha era historier och dela dem med er alla.

Jag skulle vilja ha era reflektioner om vad som händer, vad som fick det att vända och hur ni mår idag.

Dessa historier kommer fungera som inspiration för andra, som kanske behöver ha lite extra stöd och hjälp. Det spelar ingen roll vad ni har gjort men jag ser helst att det rör kost, hälsa, eller beroende av något slag.

Ni kan maila mig era berättelser på : mnl.blogg@gmail.com

Vill ni ha bilder med, bifogar ni dem och där i texten ni vill att de ska vara gör ni en parentes och skriver bild i (bild).
Sen kopierar jag texten utan någon som helst ändring sätter in bilderna och sparar dem i en egen tråd här på bloggen som kommer med första historian.

(Jag har inte kommit fram till något bra namn på den ännu).

Ni får vara totalt anonyma om ni vill, ni får även skriva erat namn om ni känner för det. Helt upp till er själva. Ni får en egen sida där eran historia hamnar, Ge den gärna en rubrik också ;-)

När den har blivit publicerad, mailar jag tillbaka till er med en länk til eran historia.

Hoppas ni är några som nappar på ideen.

mnl.blogg@gmai.com

Står stilla.

Ok jag verkar ha funnit mitt kolhydratsintag fö att stå stilla, mne det känns värdelöst då aj ginte ska stå stilla ännu.

Så därför kommer jag försöka dra ner på kcal ett tag se hur det går. Man måste helt enkelt försöka för att lyckas. Jag kommer dock hela tiden äta lågt med kolhydrater.

Jag ska försöka väga maten igen och se hur det funkar, samt att skriva in det i min matdagbok hos Må Bra. Jag känner det att just nu står jag stilla, men det kan jag göra sen när jag nåt mitt mål. Kanske får man fart på min viktnedgågn lite på det sättet.

Mindre portioner och oftare under dagen hade jag tänkt mig. Så naturligt som möjligt ska jag äta också, så jag kommer undvika lightprodukter, men äta mindre av det feta. Ja lite trassligt, jag komme rnog på en balans, som får fart på viktraset igen, det är fokus just nu.

Dock ska sägas att detta fortfarande är en blogg för lchf och att äta så naturligt som möjligt. Jag måste bara finna mina proportioner, för att gå ner i vikt. Jag har funnit mina proportioner för att stå stilla och det är ju bra.

Så vi får väl se hur det går.  Ni kommer bli uppdaterade, samt att jag har flera recept på väg som kommer läggas upp.


Träning

Som ni märker har jag inte skrivit in mina träningsrapporter ännu. det ärhelt enkelt därför att jag behövde börja om igen.

Det blev lite för mycket av det goda, så jag helt enkelt stod stilla kroppen vande sig vad träningen och tog inte till sig av det jag gjorde. Såjag har haft ett par veckors paus, och inte gått lika månag långpromenader, och inte cyklat.

Nu har jag återigen bötjat gå mina långpromenader varje dag, blir runt 17000 - 20000 steg per dag. Så nu ska jag göra så ett par veckor, för att sedan lägga in motionscykeln igen på bestämda dagar och tider. Detta för at det förhoppningsvis ska ge effekt.

Jag kommer så snart jag har ett jobb, börja simma igen hade jag tänkt, då kommer jag byta ut någon av motionscykelpassen mot simming, och bara hålla mig till 4 träningspass i veckan (utöver mina promenader).
Jag tror att detta kommer ge mig störst effekt för min fortsatta viktminskning.

Så nu ska jag börja ordna till min träningsrapport igen, så får vi se hur det går.

Frågan är bara, ska man rapportera allt stegräknaren visar, eller bara typ hur många steg man gått under dagen, hur många av dem var i snabb takt och hur många minuter i snabb takt man gått samt kcal stegräknaren sägera att man gjort av med..

Jag tror att det blir det sistnämnda faktiskt. Det blir enklare att kolla på och redovisa. Vill någon veta något merfår de väl bara höra av sig och fråga..

cykelpasset kommer jag redovisa med hur många minuter, distansen & kcal

När det kommer till simmingen, blir det hur många längder, hur lång tid jag simmat. Svårare än så blir det inte. =)

Enkelt, eller hur? Varöfr göra det så fruktansvärt trassligt som jag gjort från början. jaja man lär sig av sina misstag.
Ska även ställa om stegräknaren efter min nya vikt, och mäta steglängden igen. Så jag får rätt resultat från och med i morgon.

Hur tränar ni? Ser ni till att ni går 30 min minst 4 gånger i veckan ? eller tränar ni på annat sätt?

Varför äter vi mer än vi behöver?

"Varför kan vi inte följa våra signaler? Fungerar vi inte längre? Jodå, vi fungerar alldeles utmärkt. Men våra signaler är skapta för att vi ska överleva under tuffa förhållanden. När det fattas både energimat och näringsmat."

En bra fråga som alla bör tänka på. För att läsa fortsättningen på inlägget besök: GI-Annas blogg

Hon har skrivit jätte bra svar på just dessa frågor. Tycker ni ska ta er tid och läsa det hon skrivit.

Något fattas.

Jo jag har upptäckt att något fattas här på bloggen vad kan det vara?

Jo jag tänkte det att jag ska berätta lite mer om andra kostråd än bara det jag själv äter, som idag är mer lchf än något annat.

Men många vill ju äta GI tex eftersom det passar dem bättre, så jag tänkte skriva lite mer om GI och vad det är för något. speciellt som det faktiskt är något som hör till all kost.

Jag ska även berätta lite om det hä rmed energi (speciellt osm jag märkt att jag själv ätit för mycket energi den senaste tiden vilket gjort att jag stått stilla), Då kommer jag även berätta lite om kcal, och hurm cyekt man bör äta enligt rekomendationerna.

Ja varför skriver jag då detta, eftersom jag i annat fall är såld pålchf och kör den varianten själv.

Jo för jag är medveten om att alla faktiskt inte klarar av att hålla en lchf eller gå neri vikt av den. Några mår dåligt av den och andra går bara upp i vikt med den. Så för att de ska kunna få lite kostråd av mig och mina erfarenheter, så kommer jag även berätta lite om det. Om vikten att finna sin egen livsstil.

(obs jag är inte licensierad kostrådgivare, vid all form av bantning eller kostomläggning, kontakta er läkare eller rådgivare, mina råd är baserade på personliga erfarenheter, det som funkar för mig kanske inte funkar för dig. Jag satsar på att bli licensierad innan året är slut, då kommer jag berätta detta. Men fram till det händer, ha kontakt med läkare, speciellt vid diabetes sjukdomar eller andra sjukdomar).

Bevara elevernas rätt att välja mat i skolan.



En namninsamling har startats på nätet mot försöken att tvinga på skolbarn margarin och lättmjölk. Skriv på för barnens möjlighet att välja naturligt smör/bregott och standardmjölk.
 Namnen skickas till utbildningsminister Jan Björklund.

Insamlingen har nu 43 underskrifter. Låt oss se hur snabbt det kan öka. Protestera här Uppdatering: 1252 underskrifter.


Kommentar av namninsamlingens startare Bengt Ingerstam:
"
"Hoppsan vad det går undan.

Alla kan starta en lokal lista, gör det så ni har vid kontakterna med skolan och media framöver. Kalla då listan Skolmatuppropet i XXXXXX, så inte alla kolliderar.

Rapportera in siffrorna till oss via mail:  skis-s(snabela)konsumentsamverkan.se


Passa på att skicka med era barn till skolan en lapp där ni skriver att


"mitt barn ska inte behöva äta lättmargarin eller dricka lättmölk "av hälsoskäl. Vi kräver att han/hon kan få smör eller Bregott samt fullmjölk och underteckna.

Rapportera in reaktionerna."

Just nu har 511 skrivit under skolmatsupproret.


(inlägget kopierat från kostdoktorn.se)


För lite fett i skolmaten.

Kostdoktorn skriver idag om Haparanda där de har börjat en insamling av namn till kommunen för att få in naturlig mat i skolan. De är less på at barnen bara får lätt produkter och kemiskt framställda produkter att äta.

De vill att barnen ska ha rätten till naturlig mat.


Gå in och läs Hans inlägg här: För lite fett i skolmaten

Ändringar igen.

Jag kommer inte läsa Japanska just nu i alla fall.

Det enbart för att datorerna strular och jag behöver uppdatera dem ett par snäpp. Eftersom jag inte har tid ork eller råd att göra det just nu, väljer jag att vänta till nästa gång de kör kursen. Jag har en cd till boken, så jag kan börja träna själv, så får ja gju en bra början till nästa gång. (om jag då behöver det)

Så i stället koncentrerar jag mig på allt annat jag ska göra. Läsa färdigt lite böcker, och sådant. Försöka se vad jag får för jobb.

Jobbet på Briggen Gerda har jag fortfarande chansen på, det blir beslut och förhandlingar under mars månad. (ett tag kvar, men ändå har jag inget jobb innan dess, så är ju kanon om jag får det).

Så fortsätter planeringen av företags starten. Tror jag har börjat få ihop det, har börjat fundera på prissättningar och vad som ska täckas i kostnaden utom arbetstimmarna. Så det är mycket planering som ska göras.

Jag har även börjat fundera på lokaler hur jag ska göra, ska jag hyra en men var ska de tligga i anslutnign till något. var behövs företaget mest, i sandviken eller i Gävle.

Det är mycekt att tänka på men det faller på plats. I morgon ska nästa få kolla lite på andra utkastet, bara för att se om det kommit en röd tråd i affärsídén.

Ni som oroar er för min affärsidée framförallt ni som redan har företag och är medlemmar av min familj. Kan jag avslöja att den rådigare jag idag har som hjälper mig på MiRoi, är konsult. Han blir inhyrd för att göra Affärsidéer, Han har jobbat med några av de största företagen. Han jobbar inte bara i sverige i kina också, och har en grym erfarenhet. Så jo jag är i goda händer. Han säger alltid sanningen och vägleder mig. Så ni kan känna er trygga precisi som jag, för han kommer inte låta mig söka pengar för att starta utan att min affärsidée är 100 % fungerande.

Vet ni hur skönt det känns med den formen av coaching även om han har mycket annat att göra, så har vi mailkontakt nu några veckor, men att veta att en sådan person uttalat att han tror på min idée. =)

Så i morgon ska Ulf få läsa igenom den, så ska vi uttnyttja hans kontakter lite för att se vad vi kan få in för tip och idéer från företag runt om , ifall de är villiga att bli kunder., =)

Så ja det är i full gång. Samt att jag kommer uppdatera bättre här igen, det eftersom även bloggen går in under företaget sen när det startar upp.


Men nu har ni fått lite uppdateringar, ska gå o lägga mig tidigt i kväll, Så vi hörs igen i morgon.


Ätstörningar.

Jag har fått förfrågan om jag inte kan skriva lite mera om ätstörningar och lite av mina egna tankar och reflektioner eftersom jag har levt med dem.

Så jag tänkte det varför inte. Jag ska bara läsa på lite mer fakta och skriva ihop texterna så kommer jag skriva om ätstörningar, Jag kommer behandla alla former, bulimi, aanorexi hetsätning och beroende (socker, mat vilket som här har jag skrivit om carbaholic redan ).

Jag skriver lite fakta och så skriver jag ner mina egna tankar som jag haft under tiden jag var sjuk, mina tankar på att klara sig igenom det "själv" utan sjukvårdens hjälp. Ja helt enkelt hur jag gjorde för att lyckas med att bli nykter /frisk från mitt missbruk. (kom ihåg att det här suget man har levt med och lever med, aldrig kommer försvinna, det minskas och du kan hatera det så det itne blir lika påtagligt. Men det kommer troligen alltid finnas där)

(jag skrev en uppsats på detta ämne när jag gick i 8:an och var bergsäker på att jag itne skulle hamna där. Men det gjorde jag. Det kan drabba vem som hellst, hur som hellst och när ni minst anar det).

Just därför kommer jag skriva lite om detta. kan även bli så att jag delar upp inläggen till delar, så inte inläggen blir så långa.

Stålt över mig själv.

Av flera anledningar faktiskt.

1 I dag visar stegräknaren på 20 022 steg och då har jag några hundra kvar innan jag kryper in under täcket.

2 Jag har fått min affäridé kolla på och bedömd, för att se om det är värt att fortsätta arbetet med dem. Och det blev ett Ja. Min hanläggare som kollade på den tror på den, och att jag har rätt inställning för att göra det jobbet. Så nu ska jag skriva ihop den med en röd tråd för att inte få spret och koncentration, sen blir det till att börja med resten, hela tiden kommer han hjälpa mig med tips och idéer och fortsäta handleda mig. (tryggt det känns)

3 Jag har hittat en distansutbildning som jag tänker söka till 2010, på en folkhögskola distans, så jag antingen kan köra parallelt med företag eller arbete. Dessutom är denna utbildning ett bra kompliment om jag startar eget.

4 Jag är medveten om vad som behövs göras för starten, efter starten, med att gå kundbesök, få in pengar, marknadsföra etc.

5 Jag vet att jag är redo, varför?
 Jag tror på idéen,
Jag har personlig erfarenhet inom alla områden,
Jag vet att jag klarar bokföring etc (jag har även bestämt vilken bank)
Jag har en gigantisk lista med saker att göra innan man börjar med starten (den ska dock uppdateras)
Jagvet att jag behöver extrautbildning på 3 veckor för att starta (detta får jag innan starten från antingen arbetsförmedlingen eller MiRoi som handleder mig nu, måste bara ha en hållbar och färdig affärsidée)

Jag är skiträdd för att starta eget, fast aknske mer nervös än rädd. Men jag vet att jag klarar det. Rädslan är bara bra att ha.

Nu frågar sig någon vad det är för nått. Jag berättade för mormor och morfar om att jag funderade på att starta webbbutik eller vanlig butik, men nej det känndes inte rätt efter ett års arbete. Kunde inte få fokus på affärsidéen helt enkelt.

Nu tänker jag inte säga vad min affärsidée är för nått, bara att Mormor hade rätt. Man ska hålla sig inom sitt utbildningsområde och det gör jag. Jag kommer ha användning för alla utbildningar jag har, samt de två jag sakta men säkert kommer utöka med. Jag kommer helt enkelt stanna inom mitt område, bara ett annat av dem. Och det känns jätte bra jag har liksom hittat hem.

Så ja jag har tjänat vuxenpoäng idag, och känner mig starkare och mer redo för allt som kan hända. Jag vet vart jag ska så nu blir det raka spåret dit. Först genom att starta eget, och få mig ett jobb. Det ser ljust ut för framtiden.

Jag känner mig jätte stolt över mig själv och kan nu arbeta mer med mig själv och bara vara jag.

Blir så arg på livsmedelskedjorna.



I dag berättar expressen om ICA och LIDL som märker om ursprunget på israelisk frukt och grönsaker. Tex avocado. De märker upp den med ursprung kenya när den egentlgien är från Israel.

Jag blir så förbannad, visst jag bojkottar inte Israel, men det är för att jag just nu inte köper dessa varor. Däremot tycker jag att de som vill bojkotta ska ha rätten att göra det. Det är upp till Individen att välja var han står och hur han ska handla.

Att märka upp med fel ursprungsbeteckning är dessutom fel. Det är inte vare sig etiskt eller moraliskt sätt riktigt. Det kan finnas flera anledningar till att man inte vill äta saker från vissa länder. Då är det viktigt för kunden att veta var maten kommer ifrån.

Genom att göra detta minskar förtroendet för dessa butiker avsevärt. Jag tror inte heller det är lagligt rätt att märka om frukt och grönt eller andra råvaror för den delen, med deras ursprung.

Skulle det vara nått fel med maten kan ju faktiskt människor inte lämna tillbaka den eftersom den är om märkt.

När jag säger bara.

Fy FAN för ICA och Lidl som gör så här.

Expressens artikel.

Kostrådgivare. ??

Har fått förfrågan om jag villd elta i en utbildning för att bli kostrådgivare, mycket eftersom jag nu har bloggen där jag skriver en hel del.

Men jag vet ine måste ju påkosta den själv i så fall, och den kostar minst 16000 kr och så tillkommer eventuelt övernattningar och middag udner kursdagarna. Så jag ska fundera på det ett tag till och se om jag kna lösa det eller inte. Annars blir det när jag har fått ett jobb, så jag kan betala själv. =)

Men det skulle vara kul att ha den utbildningen också, så vi får se hur vi ska göra eller om jag lyckas få den betald av arbetsförmedlingen.

Nu ska jag återgå till att memorera Japanska tecken. Det är inte det lättaste, men jag har rätt lätt för att prata och förstå Japanskan redan nu (första lektionen på torsdag). Blir till att kolla på en massa anime, så inte språket blir så svårt, med att tala. Den biten kommer nog gå kanon. Sen är det väl det här med att skriva och läsa. De har ju två sätt som de använder, dels romanji, som är våra bokstäver, samt sina tecken som kan ha flera betydelse. Det blir till att skaffa sig en liten glosbok, så ska det nog gå bra =) Kursen känns jätte bra även om jag inte börjat ännu, detta då jag redan kan lite och är inte helt nybörjare. =)
Nu ska jag fortsätta med mina studier ett tag, sen blir det möte i eftermiddag och efter det hem till mamma en sväng, och efter det hem till mig själv och få igång träningen igen, samt städningen =)

ha de bra så länge, skriver säkert en gång till innan dagen är slut, eller tre gånger till.

Carbaholic.

Jag har under veckan lärt mig ett nytt ord Carboholic. Vad är det? Jo jag är en carbaholic och det har jag lärt mig denna vecka.

Det är som att vara alkoholist fast när det gäller kolhydrater och stärkelser. Man är helt enkelt beroendes av dem.

I måndags föll jag nästan i kolhydratsträsket, och det var inte bara godis, det gällde, jordnötsringar också bara för att nämna något.  När jag börjar kan jag inte sluta förrens det är slut. Jag kan bara inte.

I onsdags hade jag frossa, illamående och huvudvärk. Mycket på grund av abstinensen att inte ge kroppen mera. Många säger att det bara är att bita ihop och inte ge sig, att suget försvinner efter ett tag.

Jo det stämmer om man inte är carboholic. Då försvinner inte suget, det är där jämnt, en längtan att få den där måbrakänslan man har under tiden man äter kolhydraterna. Det är ett sug som ständigt pockar på och försöker lura dig ner i fällorna. Ändå ser jag mig själv som stabil i mitt missbruk. Jag tar mig ur och har de tändå under kontroll. Jag låter det inte ta kontrollen över mig längre som det gjorde förr, då jag inte kunde sluta äta på flera dagar och sprang till affären för att köpa hem mer att fylla på. Nu var det att jag egentligen som ni nog skulle säga åt som vilken annan människa som helt. Jag åt godis och jordnötsringar, men det kan vara farligt för mig då jag kan trotts stabilitet få återfall som varar längre.

När jag hade det som värst märkte jag det själv främst på det där psykiska suget. Jag kan ha ätit mig mätt till och med övermätt, men suget kommer ständigt tillbaka.  Jag kan vara i paltkåma och ändå villja ha typ chips och godsaker, eller ännu hellre en stor tallrik med pommes. Även om jag bara åt små bitar och inte mycket var jag redan såöverfull att jag lika gärna kunde spy upp det.

När jag dessutom äter kolhydrater, blir jag trött och orkeslös. Tappar mer eller mindre livslusten. När jag sedan ska avgifta mig själv, får jag som sagt frossa, migrän och fysisk smärta i kroppen. Detta är den största anledningen till att jag i dag äter en mer LCHF inriktad kost. Den har hjälpt mig mot både suget och det sätt jag äter på.

Det enda sättet för mig att komma över detta är att verkligen bestämma mig ordentligt annars kommer jag inte klara det.

Även F har börjat inse hur djupt det sitter i mig, så jag får stöd därifrån. Det är fuktansvärt att känna sig så maktlös som man gör när man faller ner i en grop. Mycket av detta tror jag också att jag har fått efter min ätstörning hetsätning, som jag också har liggandes latent. Men ju mer omgivningen inser och börjar acceptera hur det ligger till, blir det också lättare att leva med detta som faktiskt är ett beroende, ett missbruk.

Jag har med andra ord en del att kämpa med som "nykter" carboholic. Jag kommer aldrig kunna gå tillbaka till det liv jag levde förr. Gör jag det kommer jag troligen fastna och så får jag lov att börja om igen. Det är bara att försöka samla ihop sig mentalt och leva en dag i taget. Jag arbetar aktivt med att itne falla ner i träsket igen, visst händer det att jag kan sitta och äta kolhydrater en kväll, för att få "känslan" av att vara normal. (detta är också ett tecken på missbruket). Men jag låter det aldrig gå så långt som det en gång gjorde. Jag kommer alltid leva med detta missbruk och det är en ständig kamp. Men jag ska vinna över det här på ett eller annat sätt. Jag vet att jag är tillräckligt stark i mig själv för att klara det.

Jag måste sätta fokus på min hälsa, ju mer jag går ner i vikt dessto mindre risk för sjukdomar har jag. Det gäller bara att ta sig dit, och överkomma sina hinder på vägen. Försöka hålla humöret uppe och ständigt vaka över tecken hos sig själv så man kan övervinna dem innan  de är där.

Jag har inset med mig själv att jag har ett problem med kolhydrater, några säger carboholic, andra kallar det bara kolhydratsberoende. Det är inte som det en gång var, men det kommer alltid vara en del av mig, även om jag idag är "stabil". Även jag får svackor och det är något du får ta. Jag har lärt mig att kontrolera dem när de dyker upp och jag har lärt mig besegra dem.

Gjorde några små frågor man kan ställa sig själv inom området för att se om man själv lider av det.

Hur vet jag att jag är carboholic.

  1. När jag börjar äta kolhydrater, måste jag fårtsätta tills det är slut
  2. Jag överäter ofta eller i perioder.
  3. Trots fysisk mättnad, vill psyket ha mat eller godis
  4. Jag blir slö av kolhydratrik mat
  5. jag blir irriterad
  6. humörsvängningar
  7. koncentrationssvårigheter
  8. Sömnproblem
  9. oro
  10. När jag slutar upp får jag frossa, kramp, migrän.
Detta är bara några av de problem jag upplever när jag äter kolhydrater. De blir mindre men inte borta helt. Troligen kommer det aldrig försvinna man måste bara lära sig att balansera det goda och det onda. Göra det möjligt att leva tillsammans med beroendet.

 Men för att klara det behöver jag stressa ner lite och helt enkelt ta en dag i taget.

Dock ska sägas att jag är frisk i annat fall om man inte räknar med fallgroparna som kommer, nu har jag bara fått ett namn på det jag har/haft. Jag ser mig själv som "frisk", fast jag trillar dit ibland, 100% fri kan man aldrig bli, men man kan lära sig att kontrollera och det jobbar jag med dagligen.Man leva  i en stabil nykterhet. Hur ser jag mig som stabil. ? Återfallen sker 1 max 2 gånger var 6:e månad. Nästan jämnt nä rjag upplever stor stress eller något psykiskt påfrestande.

suck

jag skulle ju ljugaom jag sa att min hemtentamen går bra. Får bara inte ihop den alls. 3 frågor och max är 15 på varje, hälften för att bli godkänd och jag är så sänderstressad att jag bara vill lägga mig i fosterställning och gråta.

men men är väl bara att försöka lite till. Den ska postas i morgon, men kommer jag inte längre än jag gjort, så kör jag nästa tentamenstillfälle. Dock ska jaginte ge upp ännu, ska verklgien köra stenhårt under dagen så jag kanske kan få ihop det hela till slutet.

I morgon blir det en hel del plugg, ska till MiRoi och skriva ut lite skolpapper. Och sen sitta och plugga, kl 14 kommer en människa från arbetsförmedlingen i stockholm och vill prata om det här med MiRoi och vad jag och några till tycker om det, eftersom de har köpt tjänsten.Sen blir det hem till mamma och hjälpa till med städningen efter flytten.

Nu ska jag göra te, äta ett par ägg och fortsätta med tentamen, i kväll kommer bild på mina kokospannkakor. (funderar på att rusa till öb och köpa en liten ixer, då min stora inte är så bra på att göra mjöl av kokosen.

Kejsarens nya kläder 2009. (vem föreställer bilden?)

Den här bilden vara bara så grymt bra.

Ser ni vilka det föreställer ?



Den kommer från Nyhetsbölletinen - “tidernas första nyhetsblogg med politiskt icke-korrekta rykten”.

Jag i min tur hittade den från kostdoktorn

Oväntad kommentar från kreditor.

Ni är några som vet att det blev strul med posten och kreditor under förra året. Dock ska sägas att allt är betalat och det inte finns något mer att säga om det.

Men jag tänkte jag skulle svara på kommentaren i alla fall, och gör det på mitt vanliga lilla sätt. Det här är kommentaren.


Hejsan Nadia!

Jag arbetar som kundtjänstchef för Kreditor och kontaktar dig efter att ha hittat ditt inlägg ovan. Vårt mål är alltid att ha så nöjda kunder som möjligt och jag vill därför försäkra mig om att du känner dig tillfredsställd med vår hantering av ditt ärende!

Finns det något jag kan göra är du varmt välkommen att kontakta mig på nummer 08 120 120 32 eller via nämnda mailadress.

Vänligen,
Sanna Fransson


Jag tackar för att ni tog intresse i min blogg och kommenterade. Dock kan jag tala om att ni inte kan göra något mer för mig. Det svar jag fick av posten var att ni skulle ha reklamerat också, men vad d kunde tala om hade det inte gjorts. Så därför kan de inte ge mig eller er ersättning för att breven inte kommit fram.

Min spontana tanke som jag har haft länge, är det faktum varför ni inte skickar era kontrakt på avbetalningar rekommenderat, så mottagaren måste gå till posten och skriva på papper om att de mottager det. Visst det blir lite dyrare, men det minskar stressen för kunden.

Ett kontrakt är dessutom en värdehandling och skicka det med B-post är det mest ansvarslösa man kan göra, då det är känt att posten ibland slarvar bort b-post. Men ni gör inte på det sättet, men det är min rekommendation.

Då jag dessutom funderade på att starta företag och använda eran tjänst valde jag att köra avbetalning via er, men det gick som sagt som det gick, och jag har för framtiden valt att starta samarbete med annan kontakt, ifall det är så att jag startar mitt företag. Ni slarvade dock inte bort mitt kontrakt, utan det försvan i postgången och det kan ni inte hållas för. Ni säger att ni skickat det, så jag tror på det och då är det hos posten det har felats, Det ska ni inte ha något för. Där kan ni inte göra något annat än att reklamera

Däremot för att förbättra företagets tjänst kan jag säga att min rekommendation är att göra som andra företag skicka kontrakt på avbetalningar och liknande rekommenderat, då blir även posten tvingade att ha bättre koll på breven.

Alla mina betalningar till kreditor är fixade, och jag har inget otalt med dem what so ever, Jag har dock haft otur med min beställnign hos dem, och jag har lärt mig min  läxa. Det att ringa så snart jag börjar fundera och inte vänta eller ta för givet. Bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Och jag älskar min kamera som jag köpte, så jag har inget problem med dem.

Tack Sanna för din kommentar, du har fått detta inlägg skickat till dig via mail också.

Tala gärna om för mig den dagen ni börjar skicka ut kontrakt via rekommenderat brev, så inte posten slarvar bort det.

Kontrakten och påminnelserna har fortfarande inte kommit fram till mig.
 

Dagen till ära.

I dag har jag fokus på min hemtentamen i Marknadsföring. När den är färdig eller det närmar sig kvällen och jag behöver ha en paus så kommer jag in med lite flera inlägg.

Men nu vet ni att idag kmmer det bli fattigt med inlägg igen, eftersom jag sitter med min tentamen.

hörs senare

Snart förbjudet med naturlig mat i barnens skolmat ?

För vissa är detta gamla nyheter, för andra är det helt nya. Men i början av december 2008 började politikerna i våran regering diskutera om de ska göra livsmedlesverkets direktiv om skolmaten till lag.

Det innebär att man förbjuder det fett som är äkta, det som kommer naturligt från tex kor.

Lightprodukter som lättmjölk är inte en naturlig produkt och den som säger det, snälla visa mig de kor som ger lightmjölk, för det måste vara en tanig jävel.

I samma veva som skolor och kommuner förespråkar en allsidig kost till barn idag, förespråkar de en fettfri kost, rik på kolhydrater. Det är INTE en allsidig kost. Det behöver inte ta bort kolhydraterna men det kan vara direkt farligt att ta bort fettet. Barn som växer borde äta mera naturligt, de borde få i sig det som naturen har att ge.

Inte det livsmedelsindustrin gör i samma raffinaderier som de gör motorolja, matolja och margarin. Jo för er som inte vet det. Det är samma produkt som det är skapat från.

Man kan fundera på hur alla tänker när de säger att det som är konstgjort är bra för oss. Varför ta bort D-vitaminet ur mjölken för att sedan tillsätta det igen ?

Det här inlägget skriver jag därför att jag tror det är viktigt att inte lägga locket på detta ämne.

Många kommuner har i dag redan gjort ett bestämmande om detta i skolmaten, det är inget som jag skulle önskar mina barn. Jag skulle om jag hade några önska dem en naturlig kosthållning med en blandning.

Ni får göra som ni vill. Jag vill inte att mina eventuella framtida barn ska ha denna kosthållning som livsmedelsverket förespråkar, jag vill att de ska få en naturlig blandning av naturliga produkter. Det innebär lite av allt.

jag vill inte bli fråntagen min rätt som förälder att påverka mitt barns skolgång och den mat de får i skolan.

Att förbjuda ett naturligt livsmedel är käpprätt åt helvete rent ut sagt. Varför ?
Kanske dags för livsmedelsverket att tänka om framförallt regeringen. Göra en lag som styr skolmaten är inte rätt. Låt barnen äta det de mår bra av.

Låt barnen få chansen till en allsidig kost med både fett och kolhydrater, men i en balans. Maten skulle behöva anpassas efter den enskilda individen. Låt den naturliga maten vara kvar i våran kosthållning den behövs.

För mer läsning på området och åsikter från läsare:

Kostdoktorn (kostdoktorn har skrivit flera artiklar på liknande ämne, och de finns länkade i slutet av artikeln)
Kolhydrater i fokus tråd 1
kolhydrater i fokus tråd 2

Detta är något som kommer vara återkommande, och nya saker händer hela tiden. Vi är många som nu följer detta och ropar så snart det blir några förändringar.

Regeringen har under den senaste månaden varit tysta och inte sagt ett ljud, men så snart det rör sig, kommer ni veta det.

Avgiftning på gång mot sockret.

Hade et svagt ögonblick i början på veckan. Jo även jag faller i groparna ibland.
Men nu är den tyngsta dagen avklarad. och jag misnkar dessutom ner på mejeriprodukterna allt vad dagarna går.

Nästa vecka ska jag försöka klara mig utan dem och följa atkins mer till 100 %.

Det konstiga är att ju längre tid det går dessto mer sugen blir jag på torkat kött. Har jag råd ska jag verkligen köpa hem kött och torka det i slutet på månaden. Men det kommer troligen bli lite tungt, med tanke på att jag måste lägga undan över 1000 kr denna månad till CSN som jag ska börja betala till i slutet av februari. (sen blir det var tredje månad hoppas jag). Så det blir ett par tunga månader med tanke på att jag har kåravgifter till skolan också. Men sådant är livet. Bara att bita ihop och göra det bästa av det. Blir lite som innan jul, då jag inte heller hade pengar.

en i alla fall, torkat kött, det är jag sugen på. Det eller lite nötter, skulle vara grymt att ha och tugga på.

Ska göra färdigt min matte läxa nu så jag kna maila in den i kväll, i morgon ska jag fixa min hemtentamen i Marknadsföring, sen är det ny vecka, med nya utmaningar. Då börjar min programhantering och Japanska kursen.

Så nu ska jag återgå med mitt, så kommer jag tillbaka lite senare i kväll, håller på att forska i ett rykte som går gällande samhället och lchf.

Föreläsningen och slarv

Har haft två dagar nu när jag har fuskat och det har inte varit nådigt eller slarvat. =(

Ibland har man inte den styrka man önskar att man hade och då trillar man dit. Men jag hinner avsluta det innan det går för långt. Ca 2 kg upp. Förhoppningsvis är det mest vatten, så jag blir av med det till på söndag.

Men annars blir det mitt första + på vågen på ett bra tag.

Dock ska det till en skärpning och den börjar idag.

Var ju och lyssnade på Dr. Annika Dahlqvist i måndags kväll,och vet väl egentlgien inte vad jag ska tycka.Jag lärde mig inget nytt, och hon satt bakom ett bord hela tiden och pratade. När man är van vid föreläsare som rör på sig myckt och som på så sätt fångar publiken blev det lite tråkigt att se någon som bara satt där. Men alla gör de olika. Stundtals blev applåder från publiken, mest dock när hon gav sig på etablisemanget. Men hon bjöd även på sig själv lite grann (vet inte om det var med flit eller inte).
 
Men hon är den starkaste kämpen mot Etablisemanget och livsmedelsindustrin så den biten fick man räkna med. Sedan var den bara 3 timmar lång (drog 30 min över tiden). Så hon hinner ju inte ta upp allt om lchf som man kan önska.

Även om det var så att man redan kan det hon pratar om är det kul at vara där och lyssna, för man får en anna förståelse för det hela. (även om jag hakade upp mig på annat).

Nä jag kör mer efter Atkins läror dem trivs jag med mer än hennes och har alltid gjort.

Men det var en trevlig kväll annars och skulle ni få chansen tycker jag ni åker på hennes föreläsning. Ni kanske inte tycker som mig, eller har hittat er väg i hennes sätt att äta.

Tips för att samla poäng för Gratis Mat.

Återigen.

Jag har hittat en sida som jag gillar och vill rekomendera. Genom att bli medlem och göra undersökningar, delta i tävlingar, handla etc, kan man samla pengar som sedan omvandlas till presentkort (fraktavgift tillkommer), på Hemköp, Willys, Lidl och Ica.
Våra vanligaste mataffärer som vi mer eller mindre handla i dagligen.

Medlemskapet är gratis och kostar er ingenting. Ni kan sedan värva vänner som ger er 10 kr/ vän och som sagt göra undersökningar så ni får fler "pengar". (man samlar pengar i stället för att samla poäng)

ska ni tex ordna en prenumeration (detta är bara ett exempel) på en tidning, kan ni  kolla om det finns erbjudande om den på sidan. Finns det det, kan ni i så fall göra prenumerationen genom dem och samtidigt få lite poäng som så småningom kan växlas in mot ett presentkort (fraktavgift tillkommer).

Tycker detta var en samrt grej eftersom jag nu driver en matinspirerad blogg, måste jag ju bara tala om att den finns.

klicka på bilden nedan så kommer ni till registreringen, samtidigt bidrar ni mig med 10 kr till mitt samlande för presentkort.


(funkar inte länken medela mig via mial, så mailar  jag er i stället).

Föreläsning i kväll.

I kväll är det dags, då ska jag på föreläsning. Det är Dr. Annika Dahlqvist som kommer till lilla sandviken och håller en föreläsning om att äta rätt.

Så då kan man kanske förstå hennes sätt att äta lchf på ett bättre sätt. Kul ska det bli och jag ser verkligen fram emot det. Ibland är det lättare att förstå om man får det berättat för sig.

Ska ta med mig penna och papper och göra lite anteckningar. Så kanske jag kan dela med mig av något nytt om mina tankar kring föreläsningen.

Så mellan 18.30 och 21 kommer jag sitta spikad i en föreläsningsstol på folketshus.

Oj vad jag ska äta.

Kollade igenom Atkins fas 1 och vad man får äta under en dag.

Tänkte hålla mig enkel och följa de råd som ges:

tex under en dag kna jag äta mer eller mindre obegränsat av kött och fisk men bör komma upp i minst 250 g (det blir ju inga problem).  (köpte hem 5 bitar bläckfisk i går och ded är stora, så lite fisk också, var så sugen på fisk)

Så kom vi till tillbehören, här gäller oljor och smör (så jag ska göra örtsmör som jag kan ha i stället för en massa såser)

grönsaker, så finnsd et ju dem med mindre kolisar som tex huvudsallad och ruccolasallad, det får jag äta 230 g av /dag, samma med paprika.

Sedan finns det lite grövre grönsaker (kan man säga så äsch jag gör det), tex zucchini, vitkål etc som jag får äta max 200g av:

men så jag jag göra så här också 140 g vitkål, + 80 g av valfri ovan.

Ostar kan jag äta av: 100-150 g / dag dock inte alla, utan ett visst antal utvalda.

inget koffein eller tein under dessa två veckor (eller längre om det går bra)
2-3 msk av vardera creme fraiche och grädde / dag, (detta är alltså max)
2-3msk citronsaft (de innehåller ju också kolhydrater)

hmm vad mer. Inget fusk.

minst 8 glas vatten om dagen, i dag verkar jag misslyckas med detta.

Men kort om hur jag får äta under inlednignsfasen när jag ska få igång min fettförbränning.


Denna kommer uppdateras i kväll när jag har boken i närheten.

ok jag ger inte upp

Jag har fuskat denna vecka det har jag och inte tränat som jag gjort förr, och ändå visade vågen -0,5. Så nått är rätt.

Därför kör jag nu striktare Atkins (fas 1) i ett par veckor ökar på träningen och vätskeintaget och ser hur det går. kasnke lossnar det, kanske inte.

Så i stället för svällt dieter.  kör vi minimalt med mjölkprodukter. (Jag ska berätta mer sen så ni får se mer ingående hur jag äter). Denna fas ska jag hålla i minst två veckor, ingen koffein, inget tein ingen mjölk etc. Det blir lite tufft men jag ska fasiken klara det.

Går jag ner så håller jag detta i ett par extra veckor. Men vi får se hur det går. Ska trots det fortsätta ta fram mina små recept som jag sysslar med. Kanske blir mer det dessutom lite mer matrecept (jo det blir det). Nu när jag äter mer strikt måste jag ju faktiskt komma på nya tillbehör och nya kombinationer av recpet jag gör. Helt enkelt jag måste ta fram fantasin för att det inte ska bli tråkigt.

I dag blir det kanske itne så mycekt inlägg eftersom f kommer hem och vi bara har en sladd. (om inte datametropolen har öppet).
I morgon ska jag på Dr Annika Dahlqvists föreläsning så då kommer det inte heller så mycket inlägg, eftersom jag är hos MiRoi på morgonen.

Nu ska jag skriva min shoppinglista och fortsätta se Americas next top modell 11 så hörs vi lite senare, nä rjag återkommer med ett litett inlägg till (får ju bloggabstinens när det går lite för lång tid emellan.

Hörs senare. =)

Vägdag i morgon

och jag står återigen stilla. Jag börjar misströsta lite hade det inte varit för att jag mår bra annars så hade jag gett upp för länge sedan. Börjar på att bli less på att inget händer. Men enveten som jag är kommer jag nog inte sluta.

Däremot ska jag se över hur jag äter och förmodlingen minskar jag ner på fettet lite så jag närmar mig stenålderskosten i stället. Tror att mitt problem ligger mer i kalorier och kolhydrater än i insulinutsöndringen.

Så får väl se hur det går. kanske ska man bara sluta försöka och så händer det bara. Vad tror ni ?

Men som sagt jag har kört fast, och verkar stå stilla till i morgon också.

Ska lägga mig och sova så migränen jag fick går över i morgon kommer F hem oc det ska bli grymt skönt att ha han här.

Vikten av vitaminer.

När du börjar äta sådan här kost är det viktigt att du också börjar äta vitamintillskott. Inte för att du inte får i dig tilräckligt med vitaminer i kosten, utan därför att du i många fall har vitamin och mineralbrist.

Jag läste i Atkins bok, att en av de vanligaste sakerna man upptäcker när man börjar med en ny kost är att de klassiska svältkosterna som innebär ät mindre och lightprodukter, gör att man får vitaminbrist. Då är det viktigt att man bygger upp sin naturliga vitaminbalans igen.

Under de första två till tre veckorna gör de inget att ni överdoserar, då det kommer ut den naturliga vägen. Däremot ger du kroppen tillräckligt så den kan fylla på sitt lager  och börja funka som det ska göra normalt.

Jag äter just nu multivitamin som jag köpt via yves roches, sen kommer jag ta en sväng med efi som har vitaminer och mineraler för kvinnor. (ät inte dessa vitmainer och mineraler. Detta äter jag för att jag köpt det och det ska ta slut innan jag köper nytt).

Min rekomendation är att springa till apoteket och kolla vad de har som täcker in dagsbehovet av det mesta. Både vitaminer och mineraler samt omega 3 om ni vill ha det. Detta är ett tillskott som kroppen behöver och det kan vara svårt oavsett kost att få i sig tillräckligt. Apoteket är lite dyrare men samtidigt är de bäst på det här och vet vad det är de säljer. Är du kvinna köp för kvinna och samma sak för mannen.

När du har kört tre veckor varje dag med vitaminer, blir det naturligt och du kommer fortsätta. Det är ett hälsosamt sätt att göra sig en livförsäkran.

Vitaminerna kan även hjälpa kroppen att komma igång med viktminkningen då den får balans.

Vitaminer är nått jag tycker alla kan äta, samma sak med mineraler och framförallt kalk, om det är så att du skär ner på mjölkprodukter.

Vitaminerna behövs i kroppen för att ta hand om energi och ta hand om fett. etc. Samtidigt behövs viss mängd fett för att vi ska kunna tillgodogöra oss vissa av de vitaminer vi äter. (degår helt enkelt hand i hand).

Är du osäker på nått när du ska handla vitaminer prata med apotekaren, de ger dig det bästa för den biligaste pengen, oftast.

Så missa inte att äta dina vitaminer de behövs för att kroppen ska fungera som den ska.

Stevia

Jag tänkte ge er ett tips på sötningsmedel som inte är framtaget på kemisk väg.  Detta sötningsmedel kommer från växtriket och är framtaget från löv. De är kända för sin sötma och i många andra kulturer är detta det man använder sig av. Det är alltså ett naturligt sötningsmedel.

Forskare har kommit fram till att detta sötningsmedel inte påverkar insulinet och att det dessutom har ett GI på noll.
Dock ska sägas att det är noga med doseringen. Överdoserar du stevia, smakar det beskt och du får en obehaglig smak i munnen.

Du kan inte heller använda stevia på samma sätt som socker, det har ingen jäsningseffekt, och kan inte karameliseras.

Däremot kan man använda det i drycker som man vill ha sötare, i bakverk som inte ska jäsas, till kakor som inte jäses. Samma sak gäller för andra sötningsmedel.

När ni jobbar i köket med stevia våga som med allt annat att experimentera er fram till det ni finner är bra.

Stevia finns i Pulver, tablett och flytande form.

(då jag inte använder stevia jälv, så länkar jag till en av de sidor som har stevia, där kan ni även se bild på förpackningarna. Sweet Stevia )

Lycka till (givetvis kan ni använda suketter och liknande, men det är en kemisk produkt och jag tycker det är onödigt att använda sig av kemiska produkter. Kroppen är skapad för naturliga produkter inte den kemiska som styrs av livsmedelsindustrin och livsmedelsverket.)

Äggmjölk

Helt otroligt vad bra det här var.  Ni kommer rynka på näsan när ni gör detta, men ge det en chans. Detta är grymt och det bästa nu kan ni med gott samvete dicka varm choklad utan mjölk.  Det funkar även som utbyte mot grädde i kaffe och te. Det här gjorde mig lite salig faktiskt. (billigt blir det också)

I foumet på kolhydrateri Fokus kallas det så fint för:



Äggmjölk/grädde.
 2 äggulor
30g cocosfett (cocosa pure är ett hälsokost cocos fett som inte smakar och doftar kokos, det finns att köpa på både nätet och i hälsokost butiker.)
20 g Smör (jag anvvänder normalsaltat, då lite salt förhöjer smaken)
3 dl vatten

kryddning:
Kanel & vaniljpulver
Bär (valfri sort)
vaniljpulver.
Kardemumma & vaniljpulver (en gnutta muscot)

Gör så här:

Ta fram en mixer, jag använder en sådan man har till drinkar och smothies. Knäck i två ägg (hela).
Väg upp cocosfettet (vill ni ha ett smaklöst cocosfett, kan ni använda cocosa pure, det finns i hälsokosten samt att finna på nätet), och Smöret jag använder normalsaltat, då lite salt förhöjer smaken). Töm i 3 dl vatten.

Ställ detta på plattan och slå på, smöret kommer smälta och vattnet kokas upp. När smöret är kokhett, och smöret smält. Häll det i mixern på äggen, och starta kör på för fult och kör tills det svalnat lite. Sedan smaksätter ni med valfri smak. (jag använde lite kanel, 1/4 tsk vaniljpulver, så eftersom det är morgon har jag även i 1 msk psyliumfrön och 1 msk linfrön (dessa kan ge lite av en bismak i drinken). Kör en liten stund till. Töm upp i glas och avnjut.

Denna går att använda både kall och varm, dock ska den inte värmas på spis igen, eftersom risken är att den skär sig och blir grynig.

Det är viktigt att vattnet är hett då äggen ska bli tillagade. Speciellt äggvita (om ni har i det) är inget bra att äta rå. men när du kör med hett vatten, så tillagas äggen (det vet du eftersom det tjocknar), Då är det ingen fara för konsumtion. Vill ni ha det kallt, låt det bara svalna.


Ok en rättelse från mig, jag har gjort om detta recept lite, pga hur jag mår efter en dag på bara detta. Inget jag rekommenderar till någon att göra. Dock kan jag rekomendera det som ersättning för grädde och mjölk i kaffe eller te. (Eller att göra varm choklad på).

Men ingen bör dricka det som kosterättning, jag har fått grym huvudvärk och kommer därför dra mig tillbaka. I morgon ska jag köra på med atkins i stället så får vi se hur det går.

 


Nu börjar jag bli lite nördig tror jag.

Kom på mig själv med att sitta och läsa igenom läkartidningen på nätet. Har läst mer eller mindre allt, fråga mig i morgon vad jag förstod av den läsning jag gjort. Troligen inte mycket, eftersom det är mycket facktermer i texterna. De har sitt egna lilla språk de använder för att vi vanliga dödliga inte ska förstå dem. Samma språk använder de när man sitter där i stolen och de ska berätta diagnoser för en. Hade det inte varit finare av dem att säga rakt ut att du har en obotlig sjukdom och kommer behöva göra det bästa av ditt liv, det du har kvar. I stället för allt det där man inte förstår. (nej jag har ignen sådan sjukdom var bara ett exempel.)

Men om jag läser läkartidningen i 1 år då borde jag väl förstå lite?

Eller så blir jag en beserwisser här på bloggen och tror att jag kan allt, i stället.

Nä nu ska jag ut med vovven igen en sista gång och sen bär det av till sängen med min Atkins bok. I morgon ska jag börja på hemtentamen och skriva om det där lilla grejset jag kör i stället för pulver, (om det går att dricka vill säga). Men det är ett bra tips för det är en sak ni kan ha i Kaffe och Te i stället för grädde, om ni är lite känsliga för laktosen som gärna påverkar insulinet, eftersom det är lite sött.

Mer kommer i morgon, (vill ju ha en anledning för er att komma tilbaka till mig ).

God natt på er.

ändring i reportoaren

Ja det blir nog det. ska ju äta pulverdiet om ett par dagar är det tänkt. Men funkar det jag ska testa i moron så blir det en lchf sak i stället. Får se om det smakar först. Fixar jag smaken är det ju ok, men om inte får jag väl köra pulver med extra smör i.

Måste köpa hem mer smör dessutom, tar ju slut så fort, när man har kul. Får hoppas på att Lidl har billigt erbjudande till nästa vecka vore ju riktigt toppen.

Men jag ska prova nått som de sysslar med i forumet, se om det är så att det funkar, det ger i alla fall mina vitaminer och mineraler, och skulle det inte täcka behovet har jag reda multivitaminer + mineraler som jag tar varje dag för att få i mig tillräckligt.

Ska ut med vovven snart och fortsätta kolla igenom om det är nått att köra på. Blir hemskt sugen på att prova, och funkar det för att boosta viktminskningen är det ju kanon, gör det itne det, får jag väl köra pulver eller en strikt atkins diet. Ska börja läsa boken i kväll. om Atkins dieten.

CV utskickat till många

I dag har jag suttit hela förmiddagen och skickat ut Cv, personligt brev samt mina betygsdokument till typ alla redierier som har hand om passagerartrafik i Sverige.


EckerÖ linjen har fått en kopia.
Stena Line har fått en
Tallink Silja line har en
och
 Viking line har fått en.

Nu får man bara vänta och se om det ger nått, det är skickat och ligger hos dom att bedömma om jag är tillräckligtbra för att få jobba. Det skulle vara skönt, amn tjänar ju bra ombodr på en båt och det är ett kul arbete. Något som jag skulle kunna tänka mig att göra jämnt.

Fowler kommer vara hemma hos mamma och bröderna (om han inte är hos f), när jag jobbar. Men med ett arbete ombord på ett fartyg har jag ju råd att betala dagisplats åt honom hos dem =) (samt kastreringen).

Så nu får vi vänta och se vad som händer och sker mer kan man inte göra.

Ska kontakta arbetsförmedlingen sjöfolk också och se om de har fler som söker personal.

Men det får nog räcka med arbetsökande för dagen. ska skriva ut min hemtenamen, och gå hem om 30 min. Ska bara ta det lugnt idag och slappa lite. (tänkte dock cykla 30 min, som jag gör varannan dag.)

Vi får helt enkelt höras lite senare i kväll.


kostrådgivare

Det skulle jag vilja bli. Uppepå allt annat jag är utbildad till.

Men det liksom knyter ihop allt jag redan kan lite grann. Fast innan jag skulle göra nått sådant tror jag nog att ett arbete skulle vara bra =) (nej jag ska inte plugga det här).

Men kommer det som någon form av distansutbildning eller en närliggande utbildning som inte kostar skjortan, eller en arbetsgivare som bjuder på den. Så visst hoppar jag på då. Men märk väl jag kommer i så fall inrikta mig mot LCHF.

Så länge får jag väl ge råd utan utbildning, men det blri väl mer sånna vanliga saker, och inte en massa fakcspråk. Det kan jag inte slänga mig med.

Men det hade varit kul att kunna ha kostrådgivning som en bisyssla. Men men det får nog bli i nästa liv om det inte ser mörkt ut för mig på arbetsmarknaden då kanske vi kan köra på det ;-)

Ett enkelt middagstips.



nklare än så här kan det bara inte bli.

I bit fläskkarre,
2 bitar Vitlöks smör (eller annat smaksatt smör)
Steka Zuchini skivor.

(ignorea min fula 70 tals tallrik)

Men alltså enklare än så här kan de tbara inte bli. Gott blir det också. Gör man så här behöver man dessutom inte någon sås elelr något annat konst stycke till maten, den är grymt god i alla fall.

Smaklig måltid.

Nu är det på gång.

Sa att jag hade lite mer recept på gång och faktiskt, så det enda jag egentligen ska göra med ett par av recepten är att köpa hem ingredienser och sedan provlaga, för att se hur det blir. Sen kommer det en del recept till. Dock mest kommer alla dessa bakverk. (jag är en gottegris).

Varför har jag mest fantasi för de tjust nu och lägger upp en massa sådant när jag vill gå ner i vikt?

1 jag är kallskänka och det är roligare att göra sådant än att göra riktig mat. Även om riktig mat också är kul. =)

2 i vårat samhälle kretsar nästan allt umgänge runt en fika. Då behövs det alternativ för oss som äter en annan form av kost. Detta för att vi ska kunna ta del av den sk gemenskapen. Dock är det inget som vi kan äta mängder av. men det kan ingen annan göra heller, ibland behöver man känna gemenskapen?

3 De flesta av recepten på desserter och bakverk, innehåller någon form av sötningsmedel. Många inklusive jag är insulinkänsliga, även för sötningsmedel. Eller så har vi det psykiska med att äter vi nått sött vill vi ha mer.

dessa tre saker gör att jag har börjat exeperimentera i köket igen. Varför ska inte vi kunna få en härlig bakelse precis som alla andra, dock med den skillnaden, det ska vara så lite kolhydrater som möjligt och så lite socker som möjligt.  Så ska det smaka gott.

Jag lyckades ju med kokostopparna utan sötningsmedel och de är söta i sig genom kokosen. Jag lekar alltså fram de naturliga smakerna i vissa råvaror. Dock ska sägas att typ choklad är svårt att ha sockerfri och kolhydratsfri, då det finns i de flesta sorter och jag inte känner någon chokladtillverkare som kan tillverka en sådan choklad till mig.

Jag har kommit på hur kul det är att försöka göra om recepten så de passar in och blir bra även om du inte använder socker. Det håller jag på med just nu och det är just nu som med alla mina recept en kombination. Det jag gör ska kunnas användas till mycket. Sås receptet är en bas som man kan göra flera såser av. Köttfärslimpan kan man byta smaker på, hamburgarna kan man göra om .

jag försöker helt enkelt göra så mycket som möjligt med hjälp av en sak. Och nu tror jag faktiskt att jag har lite på gång. Fler idéer kommer hela tiden.

Har ni någon maträtt som ni saknar från ert förra liv och som ni vill ha tillbaka men inte riktigt känner er modiga nog att experimentera fram dem själva, maila mig gärna så fixar vi det. Det kanske tar ett tag innnan jag är färdig med omvandlingen då jag gärna provar på mig själv först för att se så det smakar okej.

 Men har ni en rätt som ni skulle vilja ha hjälp med säg till, eller om ni vill ha hjälp med planering av en matsedel för något event eller bara en vanlig familjemiddag. Jag kommer gärna med rådgivning, och kommer då inte bara använda utav mina egna recept utan även av andras. Men ibland kan det vara enklare om någon hjälper en med planeringen och framtagandet av recept.

Har ni någon sådan önskan maila mig: mnl.blogg@gmail.com

Nu ska jag göra lunch, och det blir vanliga stekta ägg, och stekt fläsk. Ibland är det enkla det goda.

Info om LCHF

Har här en länk till en sida som innehåller det mesta om LCHF. Det är bloggar, artiklar, ja allt möjligt.

Här finns matbloggar med recept för både köttätare och grönsaksätare, allt med lchf stämplat på sig.

Det finns läkares bloggar, det finns privatpersoners bloggar (min är inte listad då jag inte vågat fråga om jag kvalificerar mig).

Men det är en bra sida med mycket info både på svenska och engelska.

LowCarbKost

Jag länkar även hit i vänster menyn =)

Chokladmousse med Pistachio



 Chokladmousse med Pistachio   (4-6 portioner

100 g mörk choklad med Pistachio eller mörk 70 %
2 äggulor
1 msk starkt nybryggt Kaffe (kan uteslutas)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med kaffe. Rör ner äggulorna en i teget i chokladen. (Den kan se ut som den har klumpat ihop sig och skurit sig, men det försvinner när den blandas med grädden)
Låt svalna.
Vispa grädden tjock men inte för hård och vänd ner hälften i chokladen. Blanda väl.
Ta undan lite grädde till garnering och vänd i resten i moussen. (vill ni ha lite extra pistach nötter, tillsätt dem hackade nu, men se till att de inte är saltade).
Häll upp i portionsformar (jag använde glas som rymmer max 2 dl vatten), låt stå svalt 2-3 timmar.
Toppa med grädde innan servering.
Dekorera med chokladspån eller pudra över cacao

(Jag tyckte 4 portioner blev lite väl mäktigt, min rekommendation är 6 portioner)

Tips:
Chokladmoussen går alldeles utmärkt att frysa, och ta fram för att konsumeras som glass. (frys inte grädde, den blir inge bra. Fryser ni in moussen, lägg i skålar eller någon form med plastfolie på, så det inte får frost skador ;-)

Brunsås/gräddsås/ Vitvinsås.



Gräddsås / Brunsås.

3 dl Grädde
3 Äggulor
2dl mjölk + fond
3 msk smör
2 msk soja till färgning

Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop de övriga ingredienserna
(2 dl mjölk + fond, ska vara 2 dl oavsett om ni tar mer eller mindre fond, ta efter egen smak och vad ni gillar)
Häll den ihopvispade vätskan i kastrullen med smör.
Låt koka upp under omrörning.
Låt sjuda 3-5 min under uppsikt tills det tjocknar. Rör då och då.
Koka EJ upp såsen igen då den skär sig (delar sig).

Prova dessa mått första gången och se på tjocklek, efter det kan ni utgå från detta och öka minska mängden ägg för vad ni själva gillar. (Jag hade ingen soja därav att såsen blev gul efter kalvfonden).

Våga leka i köket, så kommer ni också få en sås utan mjölredning som är helt kanon till kött.

Vitvinsås
Vill ni ha en Vitvinsås, byt mjölken mot vitt vin och fonden till fiskfond, samt lite citron så har ni en vitvinssås till fisk.

(önskas en tjock sås öka på äggen innan allt hälls i kastrullen, hälls ägg i efter att det kokat upp skär den sig.)
Jag tycker detta blev lagom tjockt. För att få en riktigt tjock sås ta bort mjölken och använd bara grädden och äggen.



Träning. Gör om, Gör rätt...

Satt och reflekterade över det här med min träning. Det gick inte så bra sist när jag körde en vecka stenhårt. Och funderade på varför.....

För några veckor sedan cyklade jag 25 min varannan dag, och gick ner nästan 2 kg. Det tycker jag är kanon, Sen bestämde ja gmig för att utöka träningen. Hur gjorde smartarslet då ? Jo jag cyklade varje dag och tyckte det skulle ju vara skitbra.

Sen utökade jag till 30 min varje dag. och gick inte ner ett gram. Tror ni jag har avrit sur över det. Varför blev det då så ??
Borde jag inte ha gått enr något. ?

Nej, kroppen behöver ju ha vila för att kunna förbränna. Så genom att köra på varje dag så får inte kroppen den vila den behöver. Jag går minst 10000 steg varje dag, ibland mindre. Detta genom att jag traskar med hunden.

Så cykelträningen är väl egentlgien det enda som gör att jag förbränner. Men det gick ju inge bra för mitt lag att göra det varje dag.

Så då gör vi om och Gör rätt.

Så från och med nu kör jag cykling samt lite styrka för armarna varannan dag, minst 4 dagar i veckan.

Alltså 30 min cykel måndag, onsdag, fredag, söndag (söndagen kan bytas till lördagen om det är nått som händer på lördagskvällen så jag behöver vila ) ;-)

Då kanske jag får igång förbränningen av fett igen, så jag inte står stilla.

Ibland får man sitta ner och reflektera över vad man kan tänkas göra för fel. och jag tror att detta är ett av mina fel som jag gör, nämligen att jag tränade utan att låta kroppen ta till sig den.

Så till nästa vecka får vi se om det går bättre. Ska börja idag, men vet itne om det hinner göra någon skillnad till på söndag.

Så även med motionen Gör vi om och gör rätt.

planering inför morgondagen

I morgon ska jag först till MiRoi som coachar mig till att få ett jobb, och har gett mig kursen i Matte c.

Efter MiRoi blir det en sväng till arbetsförmedlingen för at tfå papper påskrivna, sen iväg o koll aom det finns någon biljett till Dr Dahlqvists föreläsning (hoppas, hoppas, hoppas)

Efter det blir det hem, skriva om en artikel på universitets hemsida.

Sen blir det en sväng in här för att skriva in lite recept till er som jag har lovat. kolla så jag uppdaterat alla receptbilder som jag har tagit.

Sen blir det lite mattematik studier,
En dugga (litet prov) på Skoland hemsida (denna kan jag göra tre gånger en gång varje dag till på fredag)

Sen då, jo på kvällen ska jag lägga in en länk till en sida dä det finns mer om lchf samlat, både artiklar och andra bloggar, recept etc. där finner man det mesta. Jag har itne frågat om de kan lägga in min blogg, (vågar inte göra det, då den inte känns så fakta baserad).

Sen blir det till att bara ta det lugnt. börja läsa lite i min Atkins bok och i min bok med e-koder. Ska nog ta ett långt härligt bad i morgon efter att jag tränat lite på motionscykeln.

Så ser min dag ut i morgon, ska upp vid 6.30 eller senast kl 7 för att ta en långpromenad med hunden.

Men nu ska jag lägga mig och försöka sova

God natt på er.

Så där lite uppdaterat.

Var ju bara tvungen att lägga in bilden på min hamburgare i receptet. =)

Måste säga att jag är nöjd med den faktiskt, fast det ser ut som något som en karl slaffsar i sig framför fotbolls VM i soffan med polarna tillsammans med en stor stark.

Nu vet jag faktiskt att man kan som tjej, slafsa i sig den framför något annat program, under sommaren är det dessutom grymt gott med en kall folköl till. (Fast nu får jag inte dricka folköl) =)

Så titta in där när ni känner för det, gör ni biffar eller liknande behöver ni inte ha lika mycket ost på som jag har, men det blir så fruktansvärt gott med osten till .

Fler uppdateringar är på väg, men man måste ta dem i turordning. så tills vidare får ni njuta av denna bild.

TacoPajs bilden kommer när jag lyckas göra en tallrik som inte blir så grisig. När jag kommer på att jag ska ta bilden innan jag börjar äta av den.

Gör om Gör Rätt

Det här är ett jätte bra talessätt när man förändrar sitt lliv. Ibalnd hamnar man i svackor. Jag har haft en sådan nu ett par dagar, varit hänig och inte alls mått bra. hur märks det av på mig. Jo.

kolhydrater slinker ner, och det är inga bra kolhydrater, min motion blir mindre, för den känns meninslös man känner det som att det inte märks någon skillnad.

Men så kommer talessättet Gör om Gör Rätt. Så det är minplan att börja med.

Hur tänkre jag göra det då ? Jo jag måste få ett avslut och en superstart. Detta kommer jag göra med lowcalorie diet, under ett tag. Mest för att det ökar min förbränning och jag måste se en skillnad på vågen för att kunna starta igen. (jo jag är sådan)

Under hösten stod jag stilla flera veckor, vilket börjar sätta sina spår nu tillsammans med stress.

Så då kör jag en pulverdiet i ett par veckor (under förutsättnign att jag klarar av det).

Sen har jag faktiskt köpt Atkins bok  "Atkins dieten", Den har jag läst i nu bitvis, och tänkte det att jag måste ju prova hans form av lchf. Han har nämligen olika faser som många har, kanske jag fixar inkörningsfasenbättre om jag lever lit estriktare under ett par veckor. Jag ska de närmsta veckorna lusläsa boken och så kommer jag ge er lite tips från den.

Hans fas 1 ska man hålla på med i minst 2 veckor, och där står hur mycket man ska äta av typ grädde etc. För att få igång viktminskningen. Han har också mått per dag för hur mycket grönsaker du kan äta per dag, och hur mycket kött. Det blir lite tyngre att köra strikt i ett par veckor. men efter ett par veckor med low calorie diet tror jag att jag kommer fixa det fint. Sen kommer jag satsa på inkörningsfasen tills jag har 9-14 kg kvar att gå ner, innan jag når min målvikt.

Så det känns lite spännande och jag tror att jag personligen kommer må bättre av att göra ett uppehåll, men utan att jag under den tiden trycker en massa kolhydrater, utan en paus så jag liksom kan börja lära mig äta igen. Ma blir liksom pånyttfödd ;-)

Men vad tror ni jag är ltie osäker på mina två veckor med pulver, då jag älskar att tugga =)

Men i alla fall.  Här får ni en länk til boken Jag köpte: Atkins Dieten (Jag köpte min på Ica Maxis bokrea för 39 kr, s håll utkik på bokreor där kan de dyka upp.)

Är det någon som provat bokens metod tala gärna om vad ni tyckte om den.

Hälsotips för att hålla magen i form.



Det här är två produkter jag alltid har hemma. För magen ska må bra. Varej morgon tar ja gi antingen i ett glas med vatten, eller i yoghurten 1 msk utav Psyliumfrön och 1 msk Linfrön.

Linfrön är bra för mig dessutom eftersom de innehåller noll kolhydrater men lite mera fett. Det har även en lugnande inverkan på magen. (Så smakar de faktiskt gott, lite söt nötaktig smak) Observera: Max 2 msk per dag av linfröna.

Psyliumfrön "loppfrö". De kallas loppförn pga sin form och färg, men det faktum att de mer eller mindre studsar i påsen lite roligt, gör att de påminner om små loppor. De kommer från en ört som växer runt medelhavet.
  Förets skal är rikt på gelebildande fibrer. När de hälls i någon form av vätska bildas ett gelehölje runt fröt. I mage och tarm fungerar det som ett bulkmedel med en naturlig laxerande verkan. Gelet har även en possitiv skyddande effekt på på tarmslemhinnan.
  Hela frön går oförändrade genom kroppen och de näringsämnen som finns i dem kan ej tas upp och saknad därför betydelse. Det är fibrerna som är verksamma, över 40 % av föret består av gelebildande fibrer.

Psyliumfrön varnågot min svärmor introducerade mig för och helt ärligt, så bra som jag är i magen som när jag äter psyliumfrön är jag inte annars. Linfrön har jag ätit i felra år. Mormor har det jämnt i havregrynsgröt så redan som barn började jag med dem.

Men dessa frön är något jag tycker ni ska investera i, speciellt ni som börjar med kosten, då magen kan bli lite som den vill i början av kost perioden. Det går dock snabbt över och magen blir stabil med en daglig dos av dessa frön.

Psyliumfrön är även en av de saker Atkins rekomenderar i samband med kosten. Detta då alla reagerar olika på all form av mat.

Ta hand om insidan. Låt magen må bra =)

Lite struktur.

Ska sätta mig nu i kväll och få lite struktur på de inlägg jag ska publicera. De blir uppskjutna till i morgon kväll, då karln åker iväg för att jobba. Men helt klart var att göra en gräddsås med äggredning blev helt kanon, fick inte den där mjöliga eller äggiga smaken.

Ni ska få recept på det i morgon. I kväll ska jag lägga in och gå igenom bilderna från kameran så de är klara för uppdatering i morgon. Då kommer bilder på en massa mat och annat smått och gott. =)

På onsdag får ajg förhoppningsvis tag på en biljett till föreläsningen med annika dahlqvist, men de hade stängt idag så jag kunde inte köpa biljetten när jag var där.

Just nu sitter jag o kollar på mobila bredband för att se vilket som är bäst me bäst pris, dock ska säga att telia verkar ha överlägsen täckning. Kan vara bra när man åker till norrland.

Har ni några tips på mobila bredband får ni gärna dela med er till mig.

Nu ska jag göra lite te, och kolla in skolans hemsida för att se om läraren har hört av sig och svarat på mitt meddelande.

Ska fortsätta kolla mobila bredband, skulle vara skönt att ha ett, men vi får se vad jag akn finna.

Ha en underbar kväll.

Phuu nu är jag i mål.

Kl 3:30 i natt gick jag och la mig för att sova. Då var hemtentamen färdig och utskriven, stoppad i ett kuvert, för att postas idag, efter att jag köpt frimärken. Men det gick inte helt felfritt.

Först var jag nära på att radera allt jag skrivit, då utbröt en liten smått panikartad sittuation.

Sen när jag skulle skriva ut blev det ränder genom alltihop. Som tur var hade jag bläck men det behövdes bara ltie rengöring så gick det fint.

Så idag ska jag in på Maxi och köpa frimärken se till att brevet hamnar på lådan, så är det lugnt fram till den 9, då nästa hemtentamen börjar. (Den ska jag dock börja lite tidigare med, än denna).

Så nu börjar det kännas bra som att ett nystan har börjat nystas upp.

Ska försöka skriva lite i kväll, lägga ut lite bilder, och berätta om ett jätte bra hälsotips som man kan ta till om man har en orolig mage med den här kosten. Så ska jag snart börja läsa min nya bok om Atkins dieten som ajg hittade på bokrean, ska in o kolla om det finns fler av den sorten idag. Var rätt utplockat, men de kasnke har plockat fram mer saker. Så jag ska in en snabbis på Maxi och kolla. Sen ska jag på arbetsförmedlingen få papper påskrivna, och efter det till banken och betala av mitt nordealån, eftersom det blir nya lån som ska betalas nästa år. Efter det så bär det av till biljettförsäljningen för att se omd et finns någon biljett kvar till annika dahlqvists föreläsning.

Så vi får se hur mycekt jag hinner lägga in i kväll, och under dagen, ska läsa ett par artiklar om något helt annat också. Så det finns fortfarande en del att göra. Och så är vi två st om interenet uppkopplingen, utan sån där rouiter (?) och med bara en sladd..

Så ja. Men jag ska se till att jag kan norpa lite tid för er i kväll.

I kväll ska jag dessutom göra Pannbiffar med stekt lök och Brunsås. (jo det går faktiskt att göra det med äggredning), så det ska jag göra ett försök med i kväll.  Blir det lyckat (att såsen inte skär sig), så kommer det en bild med receptet.

Nu ska jag göra mig i ordning för att snart åka. Så vi hörs av senare i kväll.

I dag blir det dåligt med inlägg.

Jag ska nämligen köra en intensiv helg med studier och städning.

Måste städa lägenheten så jag blir mindre stressad över allt som behöver göras.

Men innan jag kan sätta igång med detta, så har jag en hemtentamen att göra, så dagen kommer ägnas åt att läsa färdigt de sista sidorna om budget och sedan ska jag börja med att svara på de 4 frågor osm tentan består av. 4 frågor och 10 poäng på varje. Det är alltid svårare när man ska skriva mycket på en tentamen. När jag är färdig med detta, kommer jag lägga ut recepten och fortsätta mina uppdateringar.

Så vi hörs i kväll eller i morgon kväll. Då ska nämligen tentan vara färdig och lagd på postlådan. Så jag kör på i dga och i morgon, så det är över sen.

Hoppas ni får en bra helg, det vet jag att jag kommer att få även om jag måste plugga hela helgen.

Så på återseende.

Nytt år och nya festligheter.

Nu under våren brukar det vara en massa fester. Desutom har vi i min familj många osm fyller tex 50, två som fyller 30 och så jag som fyller 25, vilket gör att det kommer bli en hel del firande.

Egentligen ska man int eäta bakverk och sådant när man håller på att jobba sig ner i vikt. Men nu tänker jag köra på stenhårt och samtidigt förbereda för alla festligheter som komma skall.

Jag har därför hittat en massa recept som ska göras om så de passar in i kosten. Det blir röror, såser, kött och tillbehör.
Men framförallt, blir det bakverk, tårtor och desserter, som kommer imponera på de flesta som inte redan äter denna kost. När de har smakat på dessa grejer kommer de bli fast. (dock kommer några bakverk innehålla lite bakpulver, men det gör ingen större inverkan på det stora hela). Det blir lite snacks, som torkat kött (har ju en norrlänning som pojkvän), ostplattor och lchf Pizza (jo jag har hittat recept på en botten som är god).

Så håll utkik, efter helgen börjar jag med nya recept, det dröjer lite mellan varje men det är många planerade.  Det blir dessutom flera hela tiden ju mer jag tittar i gamla kokböcker.

Nu ska jag återgå till mina studier och återkommer i morgon med nått litet inlägg kanske, annars återkommer jag när jag har gjort färdigt min hemtentamen på söndag kväll.

Då blir det bilder på Hamburgarna, maten jag åt i kväll, samt chokladmoussen som går alldeles utmärkt att frysas och sedan äta som glass.

Bara för att man äter nyttigt behöver det inte betyda att världen rasar samman. Man får äta så mycket god mat, och desserter och liknande är inget problem. Dock är det inte obehindrat ätande av desserter och liknande, utan med det sunda förnuftet och lite. Samt säger jag bara till fest.

Vill man tycker jag att man gott och väl kan vänta tills man kommit i mål med sin viktminskning.  Under denna tiden kan man om man kör stenhårt äta lite nötter till fest. eller varför inte lite kallskuret.

Så håll utkik snart börjar det trilla in flera recept.

Funderar på om jag kanske skulle börja jobba som kallskänka igen, eller börja jobba på nått Café. Den här kosten har verkligen satt igång skapandet hos mig, och jag börjar tycka det är kul att leka i köket igen. Har liksom fått en ny kärlek till matlagnignen. Ska tala med min handledare och säga till om att jag står till förfogande på briggen när båtsäsongen sätte igång igen, så om jag inte har ett jobb till dess kan jag ju alltid jobba där i köket.

Nu ska jag fortsätta läsa, ni får ha det bäst. I morgon kommer F ner igen och det ska bli så skönt att ha honom här, blir så tomt utan honom.

Ett klargörande om LCHF.

Ni som inte är så insatta i det här med lchf.

Många har den uppfattnignen att man inte äter några kolhydrater alls. Alltså jag vill hävda det är fel. Vet ni hur svårt det skulle vara att ta bort precis alla kolhydrater.

Det finns faktiskt kolhydrater även i grädde tex, och andra mejeriprodukter. I grönsaker finns det kolhydrater något som är väldigt populärt at täta i den här kosten. Det finns även kolhydrater i tex lök, som vi har i våran mat precis som ni.

kolhydrater är deäremot olika bra, det finns snabba och långsamma. Det finns dem som påverkar insulinet jätte mycket och gör att blodsockret blir helt galet, och det som påverkar mindre.

Det man gör när man äter lchf är att byta de dåliga kolhydraterna, de snabba och de som gör att insulinet pumpar i kroppen. Vi byter dem mot de som är bättre de som inte tas upp i kroppen lika snabbt och omvandlas till insulin. Så NEJ vi tar inte bort alla kolhydrater.

Kolhydrater måste vi ha för att hjärnan ska klara av att arbeta. Vi som är insulinkänsliga eller vill/behöver gå ner i vikt, har bara gort valet att äta mindre mängd och bara av de nyttiga.

Så ni som oroar er. Det är lugnt vi får i oss kolhydrater, dock inte lika mycket som från potatis och vitt mjöl.

Nu vet ni det återigen, att äta lchf betyder inte att man inte äter kolhydrater.

LCHF = mindre kolhydrater och de bra, långsamma kolhydraterna.

Män VS Kvinnor / viktminskning

Jag har fått endel frågor om det här med män och kvinnor och skillnader när det gäller det här med viktminskning.

Nu är jag ingen läkare, men det jag har lärt mig från att läsa på en massa sidor och det man kan se om man ser till historian bakåt i tiden, är att visst är det skillnader och förutsättningarna är orättvisa.

Man kan tycka att kvinnor som alltid haft ett lättare arbete jämfört med männen (nu snackar vi fysiskt), borde ha svårare att lägga på sig och lättare att gå ner i vikt. Men så är inte fallet, och jag tror det har med att göra, det faktum att vi är skapta för att få barn. Genom att kvinnan under graviditeten lägger på sig lite (även här är vi olika), så ser kroppen till att skydda fostret. Den ser till att det finns en källa till näring ifall kvinnan under en längre tid blir utan mat. Det som gör att vi får lättare att lägga på oss är hormonerna.  Hormonerna hjälper till att lagra det fettet vi vill bli av med. De släpper dock inte ifrån sig det lika lätt. Vi blir tvungna att kämpa för att bli av med våra överflödiga kilon.  Även om vi inte blir eller är gravida, kan hormonerna i kroppen påbörja lagringen tidigare. Är vi dessutom sådana som inte har ett tungt fysiskt jobb, eller äter fel, komemr vi garanterat lägga på oss. Vi kommer fortsätta öka i vikt. För mig hjälpte det att byta till ett P-piller med ett hormon istället för två. Det gjorde att jag kom igång.
Men ävne här är naturen olika. Ännu en faktor inverkar på våran vikt. Generna. Det finns forskare idag som kollar på detta med gner och sambandet. Men också det faktum att någon i familjen kan vara direkt fet (BMI över 40) medans resten av syskonen oberoende av kön är pinnsmala. Vi kommer kanske aldrig komma på anleningen till denna orättvisa.
Vi är dessutom annorlunda beroendes på var ifrån jordklotet vi kommer. Tex runt medelhavet, där är de smala oberoende mängden kolhydrater de äter. Men de äter små mål, ofta och långsamt. De har dessutom ett varmare klimat och kroppen behöver mer energi för att klara hettan. De har större urval av grönsaker. Men som många har missat som jag fick uppleva i Italien (norra). De har mängder med fett i sin kosthållning. På rostbiff och kött har de först vid matlagningen en hög med olivolja eller riktigt smör (där vill man inte höra talas om margarin). Sen när de får maten till bordet har de på ännu mer olivolja. Vi som äter lchf vet att olivolja är nyttigt för kroppen. Kan det då kanske vara så att den mängden fett de får i sig faktiskt jämnar ut deras kolhydratsintag.
Jag pratade med en av de italienska kvinnorna som var våran guide där nere, hon berättade att när de sätter sig ner och äter en 6 rätters (jo det är vanligt), då äter de lite kolhydrater som pasta i början, men ju längre in i måltiden dessto mindre äter de från tallriken. De äter då dessutom mindre kolhydrater, och mer grönsaker ju längre tid det går. De avslutar med en cappuccino eller en liten bit mörk choklad, för att få igång förbränningen. (detta blri nått jag provar när jag nått min målvikt). Men detta tåls att tänka på.
Utvecklingen inom viktminskningen är något som jag intresserar mig för och följer, med intresse. Speciellt om man knyter an till hur det sett ut i vår kultur historiskt.

Männen har ett snabbare sätt att bränna överflödigt fett och göra om det till muskler. De har alltid haft tungar arbeten ute på fälten, längs järnvägar etc. Deras  kroppar har därför alltid behövt ha den förmågan att skapa muskler och inte lägga på sig mer kilon än de behöver för att orka med arbetet som ska utföras. De har genom tiderna alltid haft lättare. Jag kan tänka mig att även här spelar hormonerna in. Vi  kvinnor har inte samma hormon som mannen, vi är skapta olika för att klara olika. Men, om inte männen utför ett hårt arbete, eller bara ligger på sofflocket lägger de också på sig. Men när de väl sätter igång så går det undan och de förlorar hela sin övervikt mer eller mindre snabbare än en blinkning (ok lite överdrift för att det är kul). Så avundsjukan finns.

Ett som är säkert är att män har lättare att gå ner i vikt än kvinnor, men hur skulle en kvinna se ut om hon började ta manligt hormon för att öka förbränningen ? Där skulle skäggiga damen få en ny betydelse.

Med lchf säger de som vet att männen brukar gå ner runt 20-40 kg första året, sen trappas det ner ju närmare sin målvikt de kommer.
Kvinnor o sni sida kan räkna med att gå ner runt 15 kg kanske 20 kg om hon har tur. (även här är vi olika).

Ett som är samma för båda parter är det faktum att ju närmre våran ideal vikt (som kroppen bestämt sig för), vi kommer, dessto mindre går vi ner. Börjar vi på 2 kg i veckan så mattas det av till 1 kg till 0,5 och till mer eller mindre obetydligt. Detta kan vara frustrerande, men tränar man och ger man inte upp så når man dit. Det gäller att inte stressa.

Vi står stilla ibland (jag vet jag har gjort det under hösten som var). Det är frustrerande. Men ge inte upp så lossnar det. Står du däremot still under 3 månader, kan det vara en idé att uppsöka läkare och göra en hälsokontroll och se om det är nått fel. Annars får man prova sig fram i kosthållningen.

Kostdoktorn har tagit fram 16 punkter som jag tycker är bra att ha i minnet. "Svårt att gå ner i vikt"

Så det sista om den här texten

Jag är ingen läkare, vård anställd eller näringsfysiolog. Detta inlägg är bara en spekulation, en fundering på orsaken. Därför kan det finnas fel och rätt, beroendes på vem som läser detta. Så läser ni något annat någon annan stans dela gärna med er. Men nu vet ni i alla fall, att jag inte är någon läkare, jag har lärt mig av det jag har läst.

OK första avklarad.

Så nu har jag mailat in matte c inlämningen till i morgon, så det får helt enkelt bära eller brista.

Nu ska jag ta en kort paus, sen blir det till att läsa färdigt och göra färdigt min hemtentamen. Den måste bli färdig i helgen och skickad. Så det blir itne mycket annat gjort för mig.

När jag är färdig med detta, ska jag lägga in receptet på min chokladmousse dark Pistachio och bild på hamburgarna.

Just det jag har uppdaterat Hamburgare receptet med tips på tillbehör för att göra det ännu bättre till LCHF kosten.

Nu en huvudvärkstablett, mer vatten och mat, för att fortsätta med hemtentamen sen.

Hoppas ni har en bra första dag på året. jag ska hålla mig flytandes eller åtminstone försöka med det.

Så jag kommer kanske vara lite tyst ett tag, kommer in och skriver när jag behöver en paus. Men i annat fall hoppas jag ni kan vänta till på söndag eller lördag ;-)

Nu påfyllning av energi, sen åter till böckerna.

Reflektioner över 2009.

Jaha då var nya året här. Får se vad det för med sig.  Men jag tror att det kommer bli ett bra år. Satt nämligen på balkongen med hunden i knät och kollade på fyrverkerierna utan att han skällde eller nått. Han bara tittade på dem. Så det måste vara ett bra omen.

Jag har dessutom betalat alla mina räkningar, så det är fixat.

Så hur blir 2009 för mig då ?

Jo jag kommer nu frma till slutet av februari i alla fall ha väldigt mycket på mitt bord.
Först är det Företagsekonomi hemtenta som ska fixas. och inlämningsuppgifter i Matte C

Sen kommer en hemtentamen i Marknadsföring.
Här börjar jag dessutom lite studier i Japanska (det är aldrig fel att kunna flera språk)
Den 22: a Februari har jag nationellt prov i Matte C
Innan eller efter det har jag dessutom prov i Programhantering.

Min Sommelier examen har ännu inget datum, men troligen blir det längre fram i året. (ska kolla när de som gör steg 2 nu har sin examen, och förösk asynka med dem). Får se vad skolan säger.

Jag får också en praktik så jag får lite yrkeserfarenhet.
Men jag hoppas på ett Jobb innan dess.

Denna sommaren har jag lovat mig själv at tinte ha några studier alls. Jag ska jobba och bara vara mig själv under några månader. Vad jag ska jobba med ? Det vet jag inte ritkigt, men det löser sig. =)

Kosten och träningen kommer jag fortsätta med som jag redan gör. Här blir det ju lätt att hålla ett nyårslöfte. Jag hoppas också på att nå min målvikt och bli normalviktig under detta år. Tar det lite längre tid får det väl göra det.

Jag ska försöka ägna tid åt mig själv, ta en stund för meditation. Jag ska unna mig att köpa nya kläder och skor allt eftersom det behövs.

Jag ska träna mig mentalt med att våga vara med på fotografier och träna inför andra, som att simma i badhuset etc. Jag har lite av torgskräck när det kommer till det. Jag ska börja jobba med att få bort den.

Jag ska försöka sluta hetsa upp mig för min Ekonomi, och skriva in i min Kassabok varje månad, samt spara kopior på alla kvitton i en Pärm, så jag har koll på mina utgifter varje månad. Det behövs då kasnke jag ser att det finns mer pengar än jag tidigare trodde.
Jag ska börja betala på mina skulder och försöka bli av med tex Ikea skulden så snart som möjligt. Jag börjar ju betala till morfar och till CSN. Vilket gör att det går ca 1900 kr i månaden åt bara skulder av mina 3550 kr som jag får varje månad till sådant och mat samt mobil och andra räkningar. Jag behvöer dessutom göra en plan för att kunna betala tillbaka till F eftersom han hjälpte mig. (detta är min motivation för att få ett jobb).Så ett jobb skull evara grymt bra, så jag kna bli av med så mycket skulder som möjligt lite överallt.

Men jag hoppas att jag får ett åtminstone över sommaren, får ta ombord på en båt under den perioden om inte annat. Då får jag in en del pengar.

Vad mer??

Jo jag lovar att bli bättre på att städa hemma. ;-)

Det får bli mitt nyårslöfte. Att bli bättre på att städa och hålla ordning här hemma. Får börja med det på söndag efter att jag är färdig med hemtentamen.

Annars har jag inga planer för året. Det kan inte bli värre än de senaste har varit.

Så  Vad har ni för reflektioner inför nästa år?

Dessa var mina, om man nu kna kalla det för reflektioner.

Gott nytt År och

Välkommen 2009.

Bilder på mig 2008 (97, 95 & 95)


Här är jag under sommaren på en chihuahua träff. jag väger här 95 kg och har just börjat min viktresa.


 

Här är jag nu några kilon mindre 95 kg, och detta blir min profilbild på MåBra, innan jag byter till min ansiktsbild.

Jag har för mig att jag ska ha en bra till bild på när jag står. Just nu hittar jag den inte , Men den kommer i så fall lite senare.


Här är jag på min praktik och väger runt 90 kg.

Tyvärr har jag inga bra bilder där jag kan ställa mig själv brevid mig. Har liksom inte tänkt på det.

Däremot kommer jag fixa lite sådana bilder vecka 2 då jag kommer vara med i en klubb och en utmaning.

Så fler bilder kommer v2 och v 9 och v 16. Så får vi se hur det går ;-)

Kasnke jag också kan bli ett ego och fyll amin blogg med bilder på mig själv sen. kanske blir värsta modelejonet. Nä det går inte har ingen helfigurs spegel. så jag får fortsätta vara mig själv.=)

Men nu har vi i alla fall lite bilde rpå mig så ni ser hur jag ser ut. Bilden i mitten, tror att jag har kläderna kvar så jag kan göra en liten före bild med dem i alla fall.

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)