Vad är fel på mig?

Efter mycket om och men och en riktigt resa med datorn är den hemma igen. Dock funkar den fortfarande inte hemma, på trådat nätverk, så nu ger jag upp. less på allt strul med den.

Har skrivit färgdigt lite inlägg som jag bara ska skriva in på datorn och sedan börja publicera. Så det är vad jag kommer ägna dagen åt. Så i kväll kommer det upp lite inlägg om GI kosten, tex.

Så kommer jag även vänstermenyn, eftersom jag kommit på under mina efterforskningar att överätare (compulsive eating), och hetsätningsstörning (Binge eating disorder) är helt olika saker, båda är en form av matmissbruk, men helt plötsligt blev ordet matmissbruk så mycket större.

Jag har även konstaterat att jag inte är sockerberoende på det sättet som rent sockerberoende är. Jag lutar snarare mot hetsätningsstörningen (BED). Så just nu använder jag mycket tid till att försöka finna någonstans där jag kan få hjälp mot ätstörningen. Jag behöver hjälp mot den och det har jag konstaterat nu. Nu vet jag också vad jag behöver få hjälp med. då det i mitt fall gäller all mat och inte ex socker (då är det inräknat kolhydrater, stärkelser, sockerarter). För mig spelar det ingen roll vad det är jag missbrukar med, det är bara det att får jag nått på hjärnan så är det det som gäller, även om jag i vanliga fall inte äter det.

Jag har med andra ord större problem än jag velat inse, men nu har jag gjort det och jag vet att jag inte kan ordna det här själv, jag behöver hjälp från någon men vet inte var jag ska vända mig för att få rätt hjälp. Men framförallt få en riktig diagnos, av någon som vet till 100 %.

Jag behöver jobba på mig själv och mitt förhållande till mat. Jag ska berätta mer om ovanstående missbruk, och ätstörningar och försöka reda ut skillnaderna.

sjuk igen..

den här hösten har varit fruktansvärd, jag har haft influensa (inte svininfluensan), varit magsjuk, varit dunderförkyld, och så på det har jag även blivit glutenintollerant. nej jag har inte varit hos läkaren och tagit blodprov och gjort en massa sådant.

Däremot vet jag nu att om jag undviker gluten, så får jag inte kramper i magen, som gör att det känns som att hela magen är på väg ut ur mig. Jag springer inte på toa hela tiden etc. Så jag har konstaterat att jag är glutenintollerant, genom att jag har uteslutit det. Så händer det ibland att det slinker ner något med gluten och då sitter jag där igen med kramper och värk i magen. Så nu blir det inget mer gluten för mig.

I morgon börjar jag med modifast, en sväng på nästan 4 veckor, sen blir det till att återinföra maten i kosten igen. Jag kommer då äta väldigt inriktat på lchf just för mina problem med magen och gluten. Dock kanske det inte alltid blir så mycket high fat, då jag kommer äta en hel del grönsaker. Jag hittar som sagt var på något för att lösa det då.

I morgon ska jag återigen dessutom lämna in min dator en gång till, eftersom de inte åtgärdat felet med mitt nätverkskort. Så får vi se hur det slutar. Under tiden kommer jag fortsätta skriva mina texter och sen när datorn är tillbaka också börja publicera dem här.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite i en tidning och läsa lite bloggar.

Hoppas eran höst varit bättre än min utan en massa förkylningar. Har köpt hem en massa hälsoprodukter som echinaguard och khan jang för att hålla mig frisk. Nu ska jag inte bli sjuk något mer detta år.

Datorn hemma igen

Men givetvis misslyckade siba med att fixa felet, så det jävla felmedelandet om att något är fel på mitt ena nätverkskort kommer upp hela tiden, trotts omformatering till fabriksinställningarna.

Så nu börjar jag bli less på dem. Trodde siba var seriöst, men fixar de inte till det när jag lämnar tillbaka den i helgen så blir jag riktigt förbannad. För nått är fel och det är inte routern eller kablarna de funkar i de andra datorerna.

ja ja får väl se hur det blir, ska be bror kolla på datorn en gång till innan jag lämnar in den, så jag verkligen har försökt med allt.  =*(

Blir så less när inte grejerna funkar. ska skriva rent texterna som jag har skrivit och börja posta dem här på bloggen så snart jag fått ordning på datorn.

Datorn borta...

Var tvungen att lämna in datorn på reparation då ett av mina nätverkskort inte funkade korrekt. Så jag tänkte bara tala om att jag kanske inte bloggar så mycekt på ett par dagar.

Nu har jag dessutom tagit reda på vad det kostar mig att få riktig hjälp, och jag kommer även dela med mig av den infon till er så snart jag skrivit färigt om sockerberoende. Jag måste försöka spara ihop runt 9000 för att kunna  åka iväg och få hjälp under 4 dagar, och för egenbehandling kostar det från 1250 kr.

har ni funderingar redan nu om priser och liknande, maila mig så berättar jag mer. Annars kommer det mer inforamtion inom kort.

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)