Vägen till hjälp

Jag har under en tid inte velat skriva här, och enbart därför att jag mått så dåligt.

Nu vet jag var jag ska söka hjälpen här i mitt landsting, efter mycket efterforskningar. Så i morgon kommer mamma hjälpa mig med att ringa och fråga om det behövs någon remiss, men framförallt om de kan hjälpa mig. 

Efter mötet med läkaren den 20 oktober förra året, är det något som jag inte klarar av. Jag litar inte på att jag får hjälp och att de lyssnar på mig. Att de kommer göra som läkaren och ignorera mig.

I december fick jag en diagnos konstaterad och det är hetsätning. Då skulle en vän till familjen hjälpa mig med var man kunde få hjälp eftersom hon visste, men som vanligt svek det. Inget har jag hört inget har hänt.

Så nu hoppas jag att jag inte behöver en remiss utan att jag kan få en tid hos det psykosociala teamet här i S-viken, förhoppningen är att de kan behandla min hetsätningsstörning. Så innan veckan är slut hoppas jag på att jag vet ett svar, så jag orkar ett tag till.

Jag ska bättra mig här i bloggen också, men då jag just nu är nere vid botten med tåspettsarna och det känns långt till ytan, kan det hända att det blir sånna här glipor mellan inläggen.

Men om 1 år från nu hoppas jag vara på god väg mot ett normalt BMI, ett normalt liv med maten, men framförallt, ett bättre liv både inre och yttre.

2010 ska bli mitt år.

Efter många år som inte varit önskade, helt enkelt bortkastade, har jag bestämt mig. 2010 ska bli mitt år, det år då jag ska börja jobba med att sätta mig själv i främsta rum. Att ändra min inställning till livet. Jag ska jobb apå mitt inre lika mycket som mitt yttre. Jag ska se till så jag blir frisk igen, bli mer hälsosam och välja en bättre livsstil. Jag ska se till att sköta om mig själv om det så bara gäller att ta en stund i badet med någon lite finare olja och slappna av. Eller om det bara är att ta tiden till att fixa naglarna.

Jag har bestämt mig att det här året ska bli mitt år. Jag ska ändra mitt tänk, och gå efter det jag vill ha. Jag ska se till att jag styr mitt liv, oavsett var det bär mig av. Jag har mitt mål om 5 år som jag vill uppnå. Men för att ta mig dit måste jag börja jobba redan nu.

För att klara det ska jag även skriva upp lite större mål som jag ska uppnå under 2010. De får ni se senare.

Det här är dock inte mitt nyårslöfte, mitt nyårslöfte står för att sätta upp en ingen reklam tack skylt och på så sätt bidra till en bättre miljö, genom att inte använda mig av pappers reklam, utan att jag klarar mig med de som finns på nätet.

Nytt år, nya utmaningar.

Nu är det här 2010. Läste i tidningen att många ger som nyårslöften att gå ner i vikt, sån var jag också tidigare.

Men nu har jag redan för en månad sendan gett mig själv löftet att jag ska vända min uppgång till en nedgång. Samt att jag ska finna hjälp för min hetsätning.

Däremot gav jag ett nyårslöfte, att inte skjuta på det. Att se till så jag kommer igång på en gång. I dag har jag haft fruktansvärd huvudvärk, och den har förföljt mig i ett par dagar nu. Så i stället för att träna är jag extra noga med maten, och har redan börjat skriva in i mon dagbok. Ska även se till så jag slutför min modifast period. Ska kolla över hur många portioner jag har kvar, och se till så de tar slut. Sen blir det viktklubb för hela slanten.

Men nyårslöften har jag inte gett i år. Inte annat än att det här året kommer bli ett bra år. Jag tänker göra det till ett bra år i alla fall. Det här ska bli året då det vänder för mig, och jag börjar ordna upp mitt liv.

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)