24 timmars kryssning

Japp vi var ett gägn tjejer från MåBra som åkte iväg igår på en 24 timmars kryssning med Birka Paradise. Helt klart värt resan. Men lite kort med tid. Själv drog jag av några ordentlgia alkoholfria drinkar. Föredrar att inte dricka så mycekt alkohol när det är varmt och man dessutom ska sitta på en buss hem sen. Nä så för mig blev det alkoholfritt. Väntar med alkohol tills jag sitter med ett par folle på midsommarafton hemma på balkongen.

I alla fall, vi började kryssningen med att äta buffe, snacka mycket mat det är på en sådan. Men jag har kommit på grejen med buffe.

1 hoppa allt som potatis och pasta.
2 skippa det som man kan äta hemma (typ köttbullar och prinskorv)
3 satsa på det som du verkligen älskar (i mitt fall, lax, räkor, kräftor och musslor)
4 ta lite i början och gå lite varv. Ätlite av både varmt och kallt. Ta sedan om av det godaste om du är hungrig.
5 ta en kaffe och gå till desertbordet. Där äter du cholkadmoussen (den är mättande och riktigt kraftig).Ta något ni gillar till, men håll er till en sak (själv blev det lite marängswiss utan marängerna till moussen).

När du är mätt sluta äta. Men då missar du inget. Jag åt även ost och kex, lite då och då mellan målen.

Sen då inga fler buffe tips, för man äter så mycket i alla fall. Drick det ni känner för.

Men shit vad kul det var. själv är jag sådan som gärna sitte rner dricker och pratar, dansar lite grann ibland. Nu var musiken på dansgolvet så hög att man inte hörde musiken. Utan du hörde mer ett brus bara. Vilket var lite synd. Men gick man ut på däck där vädret var underbart, kunde man sitta med sina drinkar länge och bara prata. Givetvis så blev det en hel del bilder.  Men de kommer i morgon när jag hunnit gå igenom dem, så väntar jag även på några =)

kom på nu att jag inte tog bilder på maten jag åt. Som jag annars brukar göra. Men men får ta det nästa gång.

Mat och sov klocka

Det skulle jag behöva eller åtminstone en matklocka. För jag har de senaste dagarna haft svårt at tkomm aihåg at täta då mina hungerskänslor har varit mindre än tidigare. På så sätt kan jag äta mindre och inte vara lika hungrig hela tiden.

Men visst hade det varit toppen med skalmans mat och sovklocka.? INga bekymmer liksom.

Måste iväg till tvättstugan igen, ska försöka tvätta ett par omgångar till innan jag åker till jobbet. Just nu har jag tre maskiner inne, så det måste hängas och bytas. Men jag undrar om jag inte ska vänta med det tills mamma här hemma igen, så hon kan passa hundarna vill ogärna lämna dem ensamma. Väntar det gör jag. Hinner byta i maskinerna innan jag ska åka vid 13. (eller åker tidigare, ska ta ut lite pengar till jobbet så jag kan betala maten jag köpte förra veckan. (som jag nu har gett bort)

kommer med uppdatering i natt när jag kommer hem, så ni får se hur det blev på balkongen. Glömde bort att jag skulle visa det igår.


lyrisk

A eller nästan i alla fall.

I dag har jag ätit minimalt med kolhydrater, och så har jag hållit nere på portionerna vad gäller kött. (lite för mycekt turkisk yoghurt har det blivit, men jag lär mig).

Däremot vet jag inte om det är spök motivation eller nyhetens behag som gjort skillnad på mig.

ProAim smakar verkligen skit. Den har dock gjort (här vet jag inte om det är så), så jag inte har haft sötsuget under hela dagen. Jag har ätit två små protioner än så länge (ska äta min kvällsmat snart). Små protioner för vad som brukar vara mig. Jag har dessutom inte haft någon form av sockersug under hela dagen. Jag har inte gått till kylen och frysen och funderat på vad jag är sugen på, inte en enda gång. Jag som brukar gå flera tusen steg fram och tillbaka varje dag, och för det mesta stoppa något i mig.

Så som det verkar så hjälper ProAim mot mitt sug, men vi får se hur det blir när jag jobbar. Den har även dämpat mina hungerskänslor. Så känns det i dag, om några dagar får vi se om det verkligen är så.  Just nu är jag försiktig med detta då ajg är rädd för att det bara är nyhetens behag.

Men skulle det om några dagar visat sig att det håller i sig, blir jag världens lyckligaste, för då kommer de hjälpa mig med det jag behöver extra hjälp med. Medans jag jobbar på att må psykiskt bättre, behöver jag den hrä extra hjälpen för att bryta vanan med hungern. Om de hjälper mig med detta kommer jag ha lättare för att komma igång med motionen igen. Jag behöver bara ha den fysiksa avlastningen för att kunna hantera den psykiska.

Så håller det här i sig, så känns det som att självhjälps programmet jag genomför nu kommer hjälpa mig en bra bit på vägen.  Jag ser åter ljust på framtiden.

Nystart.

Jag har i dga vägt mig och vågen stod åter på 85 kg. Så idag är det dags för min nystart. Att äta bättre och rätt.

Till min hjälp använder jag mig av en blandning av LCHF och GI, jag kommer växla mellan dessa måltider. Just nu kör jag mer LCHF än Gi eftersom jag är i fas 1 som kan pågå allt från 1 dag till max 6 veckor (helst bara 14 dagar). Som en extra hjälp använder jag även produkten ProAim och ska kolla om det är något som hjälper mig. Om inte annat för att hålla motivationen igång.

Det är dags nu för min nystart, och jag kommer troligen inte väga mig varje vecka, då det bidrar till stress, så det kanske blir var andra eller tredje vecka. Ibland kanske det händer efter en vecka. Men det gör inget om det inte sker kontinueligt.

Jag har till min mentala hjälp också boen Matmissbruk "ett självhjälpsprogram vid tvångsmässigt ätande" av Anne Kathrine. Jag är matmissbrukare och det är bara att lära sig att leva med det. Just nu handlar boken om att bygga självkänsla. Och jag kommer göra övningarna i boken.

Jag kommer även börja med min cykling igen. Men tar det lugnt i början, kanske 20 min och sedan öka på. Det som ev tar emot nu blir min psykiska bit. Det att jag har det psykiska suget kvar, dock inte det fysiska.

Men det blir GI och LCHF för hela slanten. Målet är att gå ner 5 kg i taget. Först 80, sen 75 sen 70 sen 65 (här väntar jag och känner efter om jag verkligen behöver gå ner mer.)

Jag ska försöka komma på lite olika priser till mig själv för varje mål jag uppnår.

Men det största priset kommer bli, min mentala hälsa, att jag har börjat lära mig att älska mig själv.


Snabb uppdatering.

Ska fixa bilderna på balkongen nu så de kan publiceras i morgon och jag kan berätta lite om vad jag vill med den. Men jag kommer även ta emot tips på hur jag kan göra för att höja mysfaktorn.

Har egnat dagen åt shopping och portionering av mat. Tror nog att jag har mat i frysen så jag klarar mig nästa månad. Blir till att köpa ny sallad med jämna mellanrum. (och laktosfri mjölk). Ja som vanligt med andra ord.

Men kött har jag så jag klarar mig. Kebabkött upp portionerat i 100 g påsar (1 portion). Kyckling fileer uppdelade i stycken så de kan väga lite olika. (då får man balansera med tillbehövren). Så köpte jag bacon, dem har jag inte delat upp ännu, ska göra det i morgon, men 1 portion väger ca 70 g.

Så har jag lite korv och några karre bitar i frysen också. Men jag kommer nog mest leva på kyckling och kebab. Så har jag en jätte burk med tonfisk som jag ska dela upp. (så snart jag lurat ut hur mycket en portion är).

I morgon börjar jag med min vikt igen. Då väger jag in mig (tror jag kan ha gått upp en del sen jag började jobba och jag slarvat fruktansvärt mycket). Men i morgon börjar vi om.

Då blir det GI för hela slanten. Rivstarten kommer jag köra 1-2 veckor (max 6 veckor om det inte ger resultat). Samtidigt kommer jag köra mina ProAim shots. Dessa kommer förhoppningsvis hjälpa mig mot suget av sockret och det vita mjölet).

Men från och med i morgon ska jag köra stenhårt med GI, samtidigt som jag kommer jobba med mitt matmissbruk och min självkänsla.

Så i morgon får vi se hur det går. Nu ska jag lägga mig och läsa så hörs vi i morgon igen.


Bloggar som inspirerar.

Just nu har jag två bloggar som jag följer stenhårt. Jag har liksom bara fastnat för dem.

Den första har inspirerat mig till att växla kosten mot GI hållet. Speciellt nu när jag ska köra ProAim ett tag. (fick rekomendationen att äta GI till dem, med lchf, kan de verka som ett antabus mot fettet, och det kan bli obehagligt).
Men jag kommer köra GI metoden. Och då har jag hittat en jätte bra blogg som har blivit min inspiration.

Hon heter Sanna och är 23 år. Sedan v 45 har hon gjort en otrolig resa och förlorat hela 18,6 kg. Det är starkt jobbat. Ni kan förstå at thon är en inspiration för mig. (dessutom provade hon pulver under dieten, som frukost, och kommer aldrig mer ta det i sin mun, då det hade blivit vederdärdigt).
Hon har dessutom väldigt bra fakta om Gi metoden och dess tre steg. Samt att man inte ska stirra sig blind på listorna då det hela handlar om mängder. Hon har många jätte bra recept och blandar in även lchf i sin kost.


Besök henne på www.giblogg.se


För min träning har jag en otroligt inspirerande blogg. Som blandar både träning och hälsa. Hon berättar om skaer som sker i verkliga livet, hur man kan slippa PMS och vad man sk göra för att behålla hormonbalanserna. Detta kombinerar hon med övningar och träningar för hemmet. Man kan enkelt lära sig genom att titta på hennes bilder, där hon visar de olika övningarna. Hon ger även tips på andra former av träning som tex gymstick.

Sussi Fagerholm bor i stockholm, och har udner hela hösten varit min motivations coach. Hon har fått mig att fortsätta och inte ge upp när det har känts tungt.
Saknas det något på hennes blogg, så är det bara att maila och hon lägger sedan upp det du saknar. Hon är snabb på att svara på fråor och tar sig tiden.

Besök hennes blogg.

Nu ska kilona bort.

Frukost dagens viktigaste mål.

Alla säger det oavsett om du pratar med vänner familj, skolsköterskor, läser en artikel eller liknande.

Alla säger att frukosten är viktigast. Den startar dagens förbränning och det är nu kroppen tar upp mest näringsämnen. Men jag tycker att frukost är svårt. Vad ska man göra och vad ska man äta.

Jag är inte förtjust i flingor. Jag hatar omelett.

Så vad äter man då ?

Jag brukar vanligen äta typ makrill i tomatsås, Gröt har jag börjat äta igen, jag älskar kokta ägg. LCHF frukostarna med stekt bacon och liknande blir nog mest på helgerna eller någon gång i månaden. Inte så ofta, då jag blir less på det snabbt.

Jag vill ha en fräsch frukost, med mycket grönsaker och då är kokta ägg och makrill perfekta till. Vill man lyxa tilld et, kan man även ta med räkor elelr kräftstjärtar i det.

Men kollar man i dagens böcker och tidningar är det mest stekta frukostar. Inte de här klassikerna osm man fick hos mormor och morfar, med gört, ägg, te jouice etc. (de var höjdpunkterna med att sova över, just att få äta frukost (= )

Men varför gör man inte sådant när man är ensam. Är det för att man alltid stressar på morgonen och inte tar det lugnt. Allt idag ska gå så snabbt, och maten ska gärna vara färdig på en blixt sekun så man kan slänga i sig den snabbt.

Jag är defenetivt inte perfekt med min frukost, Jag är ganska värdelös på vad jag ska äta. Men idag har jag lovat mig själv att jag ska bättra mig med frukostarna. Att jag ska äta gröt på morgonen, ta med mig mellanmål till jobbet, så man orkar med hela dagen.

Har ni tips att ge mig på bra och nyttiga frukostar, något ni brukar äta. Något som gör att ni håller er mätta i några timmar innan det är dags för nästa mål med mat. Gärna om ni har mellanmålstips också. Skulle vara jätte kul om ni ville dela med er till mig.Matmissbrukare med dålig självkänsla

Det hör oftast ihop.

Jag är som ni som bekant vet en matmissbrukare, även om jag inte överäter längre. Har jag fortfarande poblem med socker och troligen fett också. Detta är något som jag nu har börjat arbeta med. Men jag måste skynda långsamt och har därför fått tag i Anne Kathrine bok Matmissbruk ett självhjälpsprogram vid tvångsmässigt ätande, samt att jag skaffat ProAim (börjar med dem på söndag, vid invägningen).

Men jag har konstaterat att även självkänslan är fruktansvärt dålig, så jag har något mer att jobba med. Självkänslan stärks lite i taget alltefter som kilona försvinner, så därför lägger jag idag inte krutet vid det. Utan vid mitt sätt att äta.

Men första uppgiften i boken som ska göras var svårare än jag trodde. Jag ska skriva ner hur jag vill ha det i framtiden, vad jag vill ha i mitt liv, när det gäller boende, vänner arbete etc.

Det var mycket svårare än jag trodde. Jag har suttit och funderat och vet itne riktigt hur jag vill ha det. Så jag tog en paus och börjar med den om 5 min ungefär, då ska jag skriva ner det första som kommer upp i huvet samtidigt som jag läser alla frågor.

Som missbrukare av en sak finner man många andra saker som man har, fast inte velat acceptera. Så min lista av missbruk jag lider av är lång, och jag känner mgi nog rätt trasig. Det som gör att jag gör framsteg är min öppenhet. Jag talar idag öppet om det, för jag har accepterat att det är så. (Detta är ett bra steg i ett slut av det hela). Men jag kan ändå få svårt att prata om vissa saker i mitt liv, och känslor som bara dyker upp när jag tex ser på en film och blir påminnd).

Sen jag accepterade detta och insåg mitt problem till 100 % och verklgien var villig att ta tag i det och verklgien jobba med det. Så har jag blivit mycket mer känslosam. Jag kan börja stortjuta när jag ser på tv. Jag kan börja tjuta av saker jag läser i tidningen, jag kan skratta och gråta av lycka samtidigt som jag lika gärna kan göra det av sorg. Jag har mycekt kännslor som är på väg ut.

Samtidigt vill jag mer för mig själv till framtiden. Jag har bara svårt att formulera mig och skriva ner dem. För i samma veva som jag tycker att jag förtjänar det, så tycker jag inte det. Det är två monster som slåss mot varandra.  Men det kommer att bli ordning på allt med tiden.

Det viktigaste jag lärt mig med boken är att ta det lugnt, att försöka vara tålmodig.. Att ta en sak i taget. Först sockret, sen kolhydraterna (dessa kommer för min del samtidigt). Efter det ta hand om fettet. (jo jag är beroende av det också, det är en av mina triggare). Det här med fettet innebär inte att man ska sluta med det. Fettet är livsviktigt. Däremot ska jag lära mig att äta rätt mängder (3 msk/ dag). Jag måste lära mig att äta rätt mängder.

Så jag har lite att a tag i. Jag har ju ett shopping problem också, men det blir bättre när jag tjänar pengar. (blir så snål då). Men har jag ingen fast inkomst då blir jag som besatt. Då måste jag ha allt. Men det är stopp på det nu. Först ska jag köpa det som behövs. Sen köper jag det som kan vara kul. Det som behövs är riktiga möbler. (det tas pö om pö när jag har pengar till det). Så ska skulder betalas av. Dessutom ska jag spara pengar till en ny dator, eftersom de jag har inte riktigt klarar trycket efter 5-7 års användande. Men det får vänta tills jag är säker på att jag har ett jobb i framtiden. Men saker som ett nintendo Wii får vänta tills det andra har fixat sig först. Filmer köps inte heller hem det kan hända att jag köper en bok nu och då som ni vet. Men jag har börjat se över ekonomin och på sakerna som ska betalas, hur de ska betalas och se till att det blir betalat i tid. Nöjen får jag ta när jag har ett fast jobb att gå till.

Dock ska sägas att jag fortfarande vill bli beroende terapeut, men jag ska se till att jag har sparade pengar till den utbildningen. Så jag har pengar om det skulle hända något och till litteraturen. (utbildningen är bara 1 år, men jag vill vara väl förberedd). 

Så trotts att mina dagar ibland ser och verkar fruktansvärda ur min syn, så har jag ändå planer för framtiden. Men jag är rädd för att ta det klivet ut dit. Jag har svårt att fullfölja, då jag inte tycker att jag duger och kan. Det hindrar mig.

Ni som har läst hit kan kanske tycka att jag verkar vara en väldigt trasig person. Men så är det inte. Jag var trasig, men allt det här är insikter som jag vet kommer bli bättre. Det är saker som bara kommer göra mig starkare. Vist jag kommer gnälla och tycka det är tungt, men när jag har tagit mig förbi backarna kommer mitt liv bli helt underbart. Jag ser inte bakåt längre jag ser bara frammåt. Det gäller bara att skynda långsamt. Varje dag upptäcker jag något nytt med mig själv, något som jag ska påminna mig själv om att inte göra, något att vara stolt över, något som jag kanske borde bättra på för min inre hälsas kull, elelr för min yttre.

Men jag ser inte mig själv som trasig eller jo, men jag vet vad som behöver repareras, och det är det jag jobbar med nu. Det kommer ta ett tag, men gör man det bara dag för dag kommer man klara det.

Känner ni igen er i något av allt det här, kom ihåg att skynda långsamt. Även om ni som jag vill att det ska ske hellst i förrgår, kommer det inte göra det. Även om det känns tungt vet vi om att det blir bättre, vi måste vara tålmodiga det här fixas inte över en natt,det tar tid att läka alla sår. Vi måste lära oss att ta en dag i taget, då kommer vi lyckas.


Slarver och virrpanna

Vet inte om det beror på stress eller vad det är. Men just nu är jag en riktig slarver och virrpanna. Har lyckats slarva bort kabeln så jag kan inte lägga in bilderna på balkongen i datorn.

Dessutom har jag halva dagen letat efter en låda med té. (den har återfunnits). Så hittade jag en gigantisk konserv med tonfisk i vatten. (hade totalt glömt bort att den fanns där). Så i helgen ska jag göra lite tonfisk röra, och annan mat. Så ska jag dessutom göra färdigt mina matlådor, så de bara är att ta med till jobbet samma sak med någon form av mellanmål.

Så ska jag handla lite och kolla i morgon om jag kan gå och förtidsrösta så har jag det gjort.  Ska även handla lite i morgon, ska fixa lite grönsaker och liknande som är goda att ha till mat. (wookgrönsaker och lite frysta grönsaker, kanske någon konserv med tillbehör).

Nu ska jag fortsätta med bloggandet och leta efter den där sladden.

Migrän

Har haft fruktansvärd migrän hela dagen. Så jag har varken ätit ordentligt, eller gjort något som jag planerat att göra idag. Men nu känns det som det har lättat. Så det är dags för att göra min middag, och sedan fota "under" bilden  på balkongen. Det är små pyssel kvar innan det är helt färdigt =)

(Sitter och kollar inspirationsbilder på nätet för att se hur jag ska göra. Få lite tips och idéer).

Så lite senare kommer det bilder. Och så ska jag försöka börja med alla uppdateringar jag har att göra. Lite nya länksidor etc.

Så helgen kommer gå till att göra mina uppdateringar på bloggen. (så ska jag göra lite uppgifter som finns i matmissbruksboken, så jag kan läsa vidare i den).

Vi ses senare, då kommer lite bilder på balkongen.

Värk i handen...

Jo det blev så när jag skruvade ihop mina utemöbler. (fick inte plats med två stolar, så den som inte fick plats ställs som extra stol i väntan på lägenhet med uteplats).

Men än så länge är jag nöjd. Har dessutom lagt ut en matta och fixat lite annat smått. Så nu är det småprylar som ska till. (en ljuslykta eller liknande, klätterväxt till spaljen jag satte upp, och någon blomlåda med nått snyggt i, men det fixas när F är nere då jag inte är så grym på sådant.). Så ska det ut dynor så snart jag har köpt dem som jag vill ha. Då kommer mysfaktorn stiga ännu mer.

Tyvärr blev det mörkt, så jag fotar och visar er bilder i morgon, då får ni före och under bilder. Så när jag är helt färdig kommer ni få efterbilderna (alltså när dynor och kuddar kommit till).

Nu kan jag spenadera tid på min balkong och bara ta det lugnt.

Men nu är jag så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. (I morgon börjar jag med mina ProAim så får vi se hur det funkar. (hoppas mest på att det tar bort sötsuget, så jag får hjälp med att sluta med sockret en gång för alla). Så de tär spännande. Ska väga mig i morgon och sen kommer jag inte väga mig igen förrens om några veckor (måste minska stressen för att gå ner i vikt).

Mer uppdateringar kommer i morgon.

Balkong inredning

Har suttit i kväll och kollat på de möbler jag köper på fredag. på dynor och kuddar.

Så har jag även mätt hela balkongen på kors och tvärs, uppåt och på bredden ja i alla vinklar man kan tänka sig.

Jag har även för hand skissat på hur den kommer se ut (alltså gjort en planlösning). Nu känner jag mig riktigt nöjd med hur det kommer bli.

Det blir rött och grönt, och mysigt. (Ställer ut mitt plastträd). Så blir det lite grönt också. När jag är färdig om ett par månader kommer det bli en jätte mysigt uterum. (säger ett par månader, då har jag tid på mig att fixa med ljus och lyktor). (vill ha lyktor i födelsedagspresent).

Då det verkar som att det inte blir något ledigt i sommar, kommer jag behöva en liten oas på balkongen, och det här känns riktigt bra.

Ska sopa balkongen innan jag börjar, ni ska även få se före och efter bilder och självklart udner bilder =)

Så i dag har det inte blivit mycket skrivande, eftersom jag suttit och ritat hela dagen. Ska bli så skönt att få göra något konstruktivt i helgen. (ska handla på fredag, om det inte blir i morgon, beror på vädret).

blir min plats för återhämtning och laddning av batteriet.

I dag är ingen bra bloggdag.

Sov på tok för lite i natt, så i kväll blir det riktigt tidigt för mig.

På jobbet blev det inte så mycket gjort, vi gjorde cheesecake (de är faktiskt riktigt goda). Gjorda på amerikanskt vis. (synd bara att det är socker i dem).

Själv har jag fixat disken, så vi har allt vi behöver till i morgon när vi gör matpajer. Så i morgon blir det en spännande dag.

Men just nu är jag så fruktansvärt trött att jag inte vet var jag ska ta vägen, så därför komemr jag ägna resten av dagen åt att läsa och bara ta det lugnt, går o lägger mig vid 8:a eftersom jag går upp 4.20 (för att hinna göra min gröt).

Hoppas ni har uthållighet med mig, efter mina taniga inlägg, men det blir bättre. (Så snart bloggtorkan har gått över)

Just det fyller år om 3 veckor.

Snabb önskelista:
Begagnad toppmatad tvättmaskin (blocket funkar)
Elgrill (ej begagnad)
Vattenkokare (brons eller rödfärgad)

Sen önskade jag mig inte så mycket mer, får jag inte ovanstående vill jag gärna ha pengar så jag kan köpa sakerna. Så ville jag ha något annat men det är helt onödigt att be om, då jag redan vet att jag inte kan få det i år heller.


Badkläderna räddade (hur de sys in)

Tror jag.

Ska förhppningsvis börja simma snart. Så då måste jag ju ha en baddräkt att ta på mig. Så jag får låna en av mamma. Dock behöver den sys in lite här och där, (mest axelband som är för långa och lite tajtare över brösten).

Så det blir till att lägga sig i badet med den på sig, låta den bli tillräckligt blöt. (detta för att kolla så den inte böjar växa). Sen efter det ska den nålas med knappnålar.

Då nålas axelband och sidor som behöver sys in. Efter att den sen fått torka är det lätt att sy in den, så den sitter perfekt.

Det här är et enkelt sätt att spara på sina favvorit kläder längre.
Har börjat läsa lite nya böcker. Ni ska få se vilka i morgon.

I morgon börjar förmiddagspasset igen, så jag måste gå o lägga mig nu, eftersom jag ska upp tidigt i morgon. Ni får ha en riktigt bra dag, så hörs vi i morgon eftermiddag när jag kommer hem.

ProAim Mini

Jag kännde att det varit dags nu för att prova dessa ProAim Mini. Jag har funderat på det i flera år men backat eftersom de kostar en del. Nu har jag köpt ett kortare abonemang på dem så jag fick ner priset på 30 kapslar till 199 kr. (29 kr i frakt) Bättre pris än 222-245 kr som på alla andra ställen).proAim är ett svenskt vrumärke som rekomenderas utav både forskare och kostrådgivare. Jag vet att GI viktkoll (sajten) rekomenderar ProAim i samband med deras GI kost. Många andra gör det också.

ProAim, ska minska både hungerskänslor och framförallt sockersuget. För mig känns det som ett bra alternativ (om det fungerar vill säga). Men för att veta om det hjälper mig måste jag våga prova. Jag skulle bli glad om jag gick ner åtminstone 10 kg under sommaren, men vi får se hur det blir.

Jag har köpt hem mina ProAim så jag får dem under veckan som kommer. Då ska jag ta en i samband med frukost och lunch. Samt att jag ska äta nyttigt och motionera. (de sakerna klarar jag av just nu).

ProAim stoppar eller minskar bildandet av glukos i kroppen och på så sätt minskar kalori upptaget (mitt problem ligger i överätande av kalorier).

Så nästa vecka får jag se om det funkar för mig. Då gäller bara viljan och motivationen. Den har kommit tillbaka nu och jag känner mig mer taggad än någonsin att finna en lösning. ProAim ska jag äta tills jag nått önskat mål (om jag efter första aboneangsperioden märker någon skillnad), efter det kan jag äta 1 per dag för att bibehålla önskad effekt (dock inget som behövs under förutsättning att man har anammat och gjort de nya portions storlekarna till en vana).

När jag börjar ta dem,ska jag väga mig den dagen, sen kommer jag inte ställa mig på vågen igen förrens den första abonemangs perioden tagit slut. Det kan alltså dröja tre veckor eller mer innan jag väger mig igen. (då kanske stressen över viktminskningen försvinner också).

Är det någon av er som har erfarenheter av ProAim ? Dela i så fall gärna med er. (det jag läst på nätet i privata bloggar och forum har bara varit possitivt, så jag hoppas det blir det för mig också).

Så där ja

Då var man på banan igen. För första gången på 1,5 år ca har jag haft mens. (alltså jag har gåt ner så mina p-pille rhar givit tillbaka mig den, tidigare har den varit utebliven på grund av övervikten).

Så denna vecka har varit svår med sockret. Har smakat på pajerna och ja nu är det gjort. Mår fysiskt illa över det, men känner att nu behöver jag inte göra det. Nu är jag redo mentalt för att ta tag i mitt sockerberoende och matmissbruk igen. Däremot ska jag ta små steg och göra små förändringar tills jag är nere på topp.

Därför kommer det dröja lite innan jag är av med tex endel vetemjöl i maten. Det byts succesivt ut till dinkelmjöl, vid hemmalagning.

Jag håller koll på kalorierna (ja denna vecka som varit har itne gått bra). Men från idag är det en dag i taget som gäller. Jag ska ta det lugnt och låta det rinna ur systemet. Tar jag det en dag i taget kommer det gå bra.

Fick dessutom mail från chefen att de just nu håller på att förhandla med simhallen i hofors om träningskort till oss anställda. Så förhoppningen är att vi får tillgång till deras anläggning fullt ut, både gym och simhall. (då blir det igång med simningen igen, ska bli riktigt skönt).  Får vi kort hos dem ska jag även se om jag kan få tag i en personlig tränare, som kanske kan hjälpa mig med att komma igång med träningen på gymmet ordentligt.

Jag har även fått tag i den andra boken jag efterlyste, så nu är den hemma.

Ska ta bild på de senaste inköpen så ni får se böckerna jag har just nu, samt boken sockerbomben som jag väntar på att få köpa. (hoppas att jag får göra det, då jag inte vet när jag kommer börja plugga, men när jag gör det kommer jag vara förberedd, och inget tvivel kommer finnas. även om jag nu ifrågasätter varför jag inte gör det till hösten. Just nu är det mycket som förvirrar mig utom en sak, som jag är bombsäker på. Vad det är får jag se om jag talar om för er om några månader.

Nu ska jag sova, i morgon kommer fler inlägg, och nästa vecka är kort. Dessutom börjar jag komma in i arbetet, så det kommer bli bättre med uppdateringar igen mot vad det har varit.

Nu är det dags för min sömn, hoppas ni fortfarande håller ut och läser mina få och ibland meningslösa inlägg.

Jag ska även fixa mer menyer, så ni lättare hittar och ser vad som kommer komma med tiden.

Kvällspass på jobb.

Tack för alla tips på vad man kan äta när man jobbar kväll och äter så pass sent.

Vanligast är lättre måltider som sallader av olika slag. (kyckling är helt klart min favvorit). Stora smörgåsar med fullkornsbröd och matigare pålägg som tonfisk, räkor och keso eller liknande. (givetvis med sallad på).

I kväll tar jag mig ann kyckling wraps med lite sallad, salsa sås, och smältost på. Snabbt enkelt mättande och man klarar sig hela kvällen.

Så jag vill verklgien passa på att tacka för alla smarta tips. Ni ska få lite fler av mig allteftersom de kommer och går.

En liten parentes: Det är mycket ättare att jobba morgon förmiddag passet, då tiden går snabbare och man hinner göra saker efter att man har slutat. När man jobbar kväll hinner man knappt vakna innan man ska vara på arbetet.

Jag har dessutom bett om gymkort eller kort till simhall, så jag kan träna lite nu när jag har ett tyngre jobb som ska göras. Det känns lite på leder att det skulle behövas. Så får jag det börjar jag med simning igen, och även styrketräning. Men mest kommer det bli simning till att börja med.

Så nu väntar jag bara svar på om jag får kortet eller om det bara gällde de som är odrinarie anställda.


Inget uppdaterat.

I dag blev det itne skrivet det jag tänkt skriva. Ska gå o lägga mig nu, men tänkte förklara varför jag inte skrivit till er.

Jag har fått någon allergisk reaktion på nåot, vad vet jag inte. Det sitter små röda utslag på underarmarna som kommit helt oförklarigt och blivit värre under helgen. Det resulterade i att jag och mamma for iväg till enda apoteket som var öppet för att köpa hem en massa salva och tabbletter till mig. Går det inte ner inom 3-4 dagar ska jag kontakta läkare (enligt instruktioner på salvan).

Så jag har inte orkat skriva, har mest koncentrerat mig på att inte riva mig själv blodig. (hoppas det inte fortsätter under natten, då jag river mig när jag sover).

Men i morgon hoppas jag på att jag är mer fit for fight och orkar skriva. Ska till jobbet och denna vecka är det kvällspasset som gäller för mig. (Sotaren kommer under dagen, så det kanske blir tajt med tid att skriva, men jag ska försöka).

Nu är det dags för mig att försöka sova. I morgon bitti har jag lite städning att göra. (Lillebror var här och hjälpte mig med sekretären så den står på sin plats. Nu ska den bara fixas till.

Just det, jag har även bestämt mig för att flytta. Ska ha tag i en två rummare (trea är rätt stort faktiskt). Så ska den ligga på bottenvåningen så jag får en uteplats. (någonstans inom sandviken). Så nu vet ni det, att det kanske blir flytt under sommaren.


Protein gröt

Hittade receptet i bittens bok sockerbomben, Men gjorde om det så det passar mig bättre.

Gröt: 1 port

1 dl fiberberikade havregryn
1 msk linfrön (hela)
1 msk psyliumfrön
2 msk solroskärnor.

1 krm salt.
1 äggula
2,1/4 dl vatten

Gör så här:
Blanda ala torra ingredienser i en kastrull. Tilsätt vattnet (jag kokar på spisen då jag tycker det blir godare).

Låt koka upp och börja bli fastare tar ca 3 min. Rör sedan i äggulan, och låt koka färdigt till önskad konsistens.

(kokar ni gröten i mikron ska det bara vara 2 dl vatten. Kör på maxeffekt i 1 min, blada sedan i äggulan och kör färdigt gröten i två min ca).

Servera gröten med hemmagjord sockerfri äppelmos. och mjölk om ni använder det. (jag har laktosfri mellanmjölk).


Äppelmos (sockerfri)

Eftersom jag ska äta så lite socker som möjligt, måste jag göra eget äppelmos. (Då slipper jag även konserveringsmedel).

Det ni ska tänka på om ni gör sockerfri äppelmos är att hållbarheten är kortare än den med socker i (då socker funkar som konserveringsmedel).Jag gjorde två portioner.

Äppelmos
2 äpplen , valfri sort, ta gärna er favvorit.
Vatten.

Gör så här:
Skala och dela äpplena. (röda äpplen är oftast sötare än gröna). Häll i ett par matskedar vatten och börja koka.

Ni bör hålla uppsikt över det hela tiden och tömma i mer vatten när det kokat bort. Rör runt ofta i grytan, så det inte fastnar i botten på grytan.

Koka upp på medelvärme. Det tar ca 45 min för äpplena tt mjukna och bli till mos. (Jg smaksätter gärna med liten aning kanel, för att lyfta även smaken av äpple.

När moset är färdigt, hälls det i glasburkar, eller låter det svalna och sedan frysas in i portions storlekar. SOm enkelt tas fram kvällen innan användning.

Jag ska se efter om jag inte kna få tag i lite keramik krukor som jag kan använda mig av. Roligare när man har något fint att lägga upp det i.

Bra start på dagen.

Började med promenad med hunden, sen in och började diska lite.

Så kom ajg på om jag ska äta gröt vill jag har något till, så varför inte koka äppelmos. Sagt och gjort. (ni får recept på en stund).

Så i morse blev det proteingröt och äppelmos, med laktosfri mjölk. (mår mycket bättre nu nä rjag äter laktosfri mjölk.

Ska gå ner till ica och handla lite också. måste köpa hem mer mjölk, och sallad. Så det blir väl till att åka ner på Ica och fixa det. Om jag inte tar bilen på måndag och fixar det innan jobbet. (blir lite billigare att fixa det på willys eller maxi.

Så hittade jag lite bilder på kameran som jag tänkte dela med mig av. (dels receptbilderna men även på blommor jag tagit).Var tvungen att prova fota lite droppar på ett glas och se hur det blev.Har börjat leka mer med kamran. Men det är en del kvar att prova att fota. Ska ut en sväng här i veckan tror jag och ta lite natur bilder.

Nu ska jag skriva in lite recept, så ni får lite enkla mat tips och ideer.

Tack för hjälpen

Nu känns det bättre. Fick ett mail med en påminnelse.

För mig är det nödvändigt att kolla kalorierna, inte för att gå ner (nu blir det det också juförsig). Men Jag är en före detta överätare. Vi kan inte äta med ögonmåtten då vi inte kan uppskatta med bara ögonmåttet hur stora portioner vi ska äta.

Så därför fick jag tips av en tjej som mailade mig. Hon sa att börja med en låg mängd kalorier, aldrig under 1400 kcal.

Så ökar jag allteftersom. När jag står stilla vet jag hur mycket jag kan äta för att stå still,och då minskar man ca 600 för att gå ner. i vikt.

Eller som hon skrev, tar man ett steg i taget. Äter så jag går ner (rekomendationen från företagshälsan är mellan 1400 och 1890 kcal).

Så ta en sak i taget liksom. Jag börjar med att försöka nå min målvikt och under tiden som jag minskar ska jag också räkna ut hur mycket kcal jag ska äta för att stå stilla. Ev tar man det i efterhand.  Men att jag allid ska ha koll på hur mycket jag äter. Genom att registrera och väga maten. Efter ett tag kanske jag lär mig hur stora mängder jag kan äta. Men jag kommer troligen inte kunna sluta väga och äta maten förrens om flera år. Jag har trotts allt varit fri i över tre år. Men tendenserna till att det kommer tillbaka finns hela tiden. Därför är det för mig nödvändigt att göra detta.

Det känns lite tråkigt och jobbigt men det är inte mycket man kan göra åt det. Jag kanske aldrig kan sluta, och då får det vara så. Men jag vet att jag kan nå mitt mål med hjälp av dem som mailar mig och med era läsares stöd.

Som en "nykter" överätare, får man lov att göra uppoffringar, och detta är en av dem.   Som tur är har jag MåBras hemsia och där kan jag kolla mitt dagliga kalori intag. Och från måndag kommer jag börja registrera allt jag äter igen.

(detta innebär inte att jag kommer äta en massa lightprodukter. Jag kommer fortfarande välja så naturlig mat som möjligt, med skillnaden att jag ska tillåta mig att äta lite majs ibland, och så mycekt grönsaker som möjligt. Jag kommer även börja med min gröt på mornarna, och sedan äta vanlig mat resten av dagen, minst 3 ggr per dag gärna med 2 mellanmål.)

Så återigen tack, du poängterade något för mig som jag inte hade en tanke på. Ja Jag har kommit långt i mitt överätande. Men för att kunna komma vidare är det dags att jag har koll på hur mycket jag stoppar i mig för att inte börja gå åt fel håll. Så ska jag se till att jag dricker ordentligt med vatten.

Tungt psykiskt.

Just nu sitter jag verkligen fast. Jag sitter som berget och har gjort det i jag vet inte hur många månader.

Jag börjar på att bli mer eller mindre despirat för att gå ner i vikt. Varför?

Min kropp orkar inte med övervikten (har bara 23,4 kg) Men i alla fall. Jag mår dessutom inte bra psykiskt av detta. Jag behöver alltså för hälsans skull gå ner i vikt.

Jag har dessutom ett midjemått på 89 cm (en kvinna bör ha under 80 cm).

Jag har nu börjat fundera på om jag kanske skulle köra Lättviktarna (typ viktkoll.se) och köra ner mig til åtminstone 70 kg. Så därefter köra igång med GI när jag är närmre min målvikt. Men det tar emot då jag troligen går upp i vikt igen av att göra på detta sätt.

Jag fick av företagshälsan rådet att äta under 1890 kcal per dag för att gå ner i vikt. Så får väl prova någon vecka och registrra min mat och motion i lättviktarna på Måbra och se hur det ligger till när jag äter. (jag har slutat räkna kolhydrater, utan äter bara det jag känner mig säker på).

Jag äter och dricker laktosfria produkter.

Har ni några konkreta tips att ge mig nu när jag i snart 6 månader har stått stilla och gjort allt för att lossna. Ni som äter lchf snälla säg inte att det lossnar snart, för det har ni sagt så länge. Det verkar tyvärr inte göra det för mig, och jag behöver gå ner för att min kropp inte klarar så mycket övervikt. (jag vägrar operera mig).  Visst jag har gått ner 35 kg och kroppen mår bättre än den gjorde då. Men den vikten har redan gjort en del skada och min kropp behöver den sista viktminskningen för att kunna börja hela sig själv.

Så nu frågar jag er som läser kanske har ni några tips. Eller vet hur många gram en portion av kött och liknande bör väga (det står så olika på nätet).

Jag kör kalori koll fram tills det kommer något bättre. (jag kommer fortfarande inte äta potatis, pasta, ris. (potatis hör midsommar till och dit är det långt kvar).

Nu ska jag sura ett tag till och sen ut med hunden. Kanske ta e kopp te på maten.

(blev hemmagjord kebabsallad idag. (Ni får recept och bild i morgon då gör jag den igen).

Nytt försök.

Jo det är enda som funkar, att minska ner med protions storlekarna.

Jag kommer alltså få lov att börja väga och mäta allt jag äter igen. Jag känner att jag måste ner, och då finns inget annat val. jag går mer över till GI mat bort från lchf och enda anledningen till detta är att jag går upp i vikt av för mycket kalorier. Jag kan inte gå ner på den kosten om möjlligt kan jag stå stilla på den.

Så då anamar jag vissa saker frånkosten och äter mer mot GI (så jag åtminstone får de långsamma kolhydraterna). Det blir bönor och bulgur först och främst. Potatis någon gång i bland. (dock som en del av salladen/grönsakerna). Men annars blir det till att väga och mäta allt som jag stoppar i mig. Ska dra ner rejeält på mina storlekar och vad jag äter. Det blir lite mer planering och matlagning. Men det tänkte jag fixa i helgen. Då ska jag försöka laga till matlådor så de finns färdiga för hela veckan, samt även lunch (jobbar kvällar, så då blir kvällsmaten på jobbet). Då kan jag väga och mäta under tiden som jag lagar till maten.  Den kan även portioneras upp så finns den färdig.

I kväll blir det bara en smörgås, då jag ätit en fryst pizza från jobbet.

Var också på företagshälsovården och konstaterade att mitt kolesterol har gått ner kraftigt sen jag kollade det senast. Mitt blodsocker var också bra. Men jag ska vara försiktig med det med tanke på mitt sockerberoende. Så rekomendationen från dem var att ätalångsamma kolhydrater men i första hand välja grönsaker.

Ska även göra äppelmos, så jag har det färdigt till grötfrukostarna. Gilla rmin gröt, men ska bara blanda ner ägulan i stället för hela ägget (tyckte det blev godare). Så använder jag oavkortat laktosfri mjölk (finns dock bara mellanmjölk, men det gör mmig inget).

Ni ska få bilder och recept på detta i helgen. (i morgon slutar jag tidigt, så då åker jag hem och sover middag en stund. Måste ju vända på dygnet lite eftersom jag jobbar kväll nästa vecka).

Nu blir det te och en smörgås som kvällsfika (rallarhalvor är bra gott)

Nu kör jag mitt egna rejs, så får vi se var det bär av. Ni som stannar, kommer se lite olika skillnader framöver. om inte annat på min viktpendel till höger.

många beslut har fattats..

Jo det har det sen igår.

Först hittade jag mina utemöbler som ajg kommer köpa i slutet på månaden (då ska ni få se bilder).

Jag ska börja om med min sockeravgiftning (har ätit både godis och äppelpaj, dock inte på jobbet).

I går fick jag meddelande av Forsa folkhögskola att jag får komma på intervju. Om jag inte kan komma går min plats till någon annan, så då har jag goda chanser att komma in i år, här kommer dock ett stort MEN.

I samma ögonblick som jag öppnade brevet och läste det, dök frågan upp i mitt huvud. "Är jag reda ännu?". Jag har sovit på saken och frågan gnager ännu.

Jag känner mig inte helt 100 % redo att ta det steget, så jag tänker faktiskt tacka nej denna gång och ge den platsen till någon som är redo. Jag kan söka igen nästa år, eller året efter. Men jag vil vara 100 % redo när jag öppnar brevet. Jag vill vara nervös för att jag inte kommit in när jag öppnar brevet. Nu var jag inte det. Jag kände på mig att det var till mötet för intervju. Men jag är INTE redo för detta ännu. Jag känner det nu.

Så i stället kommer jag försöka jobba ett år till. (eller vara arbetslös). Men jag vill verkligen vara redo för det ansvar jag tar på mig genom att bli beroende terapeut. Så fram till dess kommer jag fortsätta arbeta med att skriva om de sakerna på bloggen och jobba med min självkänsla. Då kanske jag är redo nästa gång jag söker. Men jag vill fortfarande gå skolan och bli beroendetearapeut för att hjälpa andra.  (kanske har jag jobbat ett tag också så jag har lite sparkapital med mig till skolan dessutom).  kanske gör jag fel val nu, vem vet....

Jag kommer även om en vecka börja med tolvstegsprogrammet till 100 %. Jag känner attjag vill ha det stödet, nu när jag kommit så långt. Jag ser mig själv som frisk från min överätning och hetsätning. Men tendenserna finns kvar, och de behöver jag ha stödet med att få bort. Så även med sockerberoendet som är väldigt pockande. klarar jag mig under sommaren är jag riktigt nöjd. Nu börjar allvaret.

Så nu vet ni att jag kommer inte bli beroende terapeut ännu. Om inget otroligt händer innan sommaren är slut. Jag kommer fortfarande kunna bli det när jag har blivit 26. (då har jag haft ett helt år extra på mig att känna efter om det är det jag verkligen ska göra.

I och med dessa planer kommer jag även fortsätta att utveckla min affärsplan och affäridée så den blir starkare. Då kanske jag dessutom kan göra det jag vill göra med min utbildning.

Fram till dess hoppas jag på att jag får fortsättning hos Procordia foods och deras fabrik i Hofors.
Från denna vecka finns de produkter vi säljer i eran mataffär. (äppelpajen kan jag säga är riktigt god, och jag åt andra handssorteringen som vi får köpa hem från jobbet).

Första dagen avklarad.

Japp då har jag jobbat, fick förmiddagspasset till mitt förfogande och det känns kanon än så länge. =)

Har lite träningsvärk i musklerna på ovansidan av låren, efter att jag gjort en massa knä böj ner på huk och sen upp. (Jo jag har lärt mig at tinte belasta ryggen för mycket efter en inflammation i en muskel när jag gick på gymnasiet).

Alla som jobba rpå fabriken är grymt trevliga och jag kan framöver äta pajer från dessa företag med gott samvete (ur hygienisk syn, för damn det är som ett fort. Det känns jätte skönt att ha den vetskapen hur noggrant och hårt det egentligen är i fabriken som tillverkar livsmedel. I alla fall på den i hofors. Nu undrar ni vad vi tillverkar. Jo dessert pajer, och förhoppningen är at det ska fortsätta med att vara på det viset framöver. (då kanske jag får förlängt).

Har dessutom hunnit med att månadshandla. En hel del faktiskt. Korv (upptäckte när jag kom hem att det var druvsocker i dem, så det får gå för den här gången). Kebab kött, En massa bacon. Gigantisk burk med tonfisk i vatten (ska delas upp i portioner). Ja en massa saker fick jag handlat hem. Så nu borde det räcka månaden ut, annars är det något fel . (grönsaker och laktosfri mjölk (som jag bara har på gröten), är färskvaror som jag köper nytt varje vecka eller rättare när det tar slut.

Jag har köpt hem äpplen och ska göra sylt i morgon. till gröten givetvis.  Köpt banan som jag kan ha i morgon på jobebt när vi fikar. (en av tjejerna som går andra passet är riktigt ordentlgit allergisk mot nötter, så jag tar inte med mig sådana till jobbet alls).

Så köpte jag lite bröd som kan vara gott att ha, rallarhalvor, som är osötade.

Jag har helt enkelt lagt om kosten utefter mitt sockerberoende. (första veckan på nya jobbet kommer dock vara svårast att klara av. Men jag ska klara det.

Just det stegen då ?

Det blev 8613 steg på räknaren. I fabriken får vi inte ha sådana på oss, så därav kan jag inte räkna stegen där inne. Bara uppskatta hur många steg det blev och det kanske blev just över eller under 10 000 steg.

Men räknaren säger i alla fall 8613 steg. I morgon försöker vi med 10 000. + dem i fabriken.

Nu är det dags för mig att sova, så jag orkar upp i morgon 4.30 för att göra mig i ordning och ev äta min gröt. Funderar på om jag ska göra den på jobbet i stället på förmiddagsfikat. Men får se hur det går att äta den i morgon bitti i stället. Funkar det inte, tar jag en frukt eller något på morgonen och gröten närmre lunchen, så nått lätt till lunch och ja ni ser ju mönstret. Det är lite annorlunda för mig att jobba skift. Hur gör ni som jobbar elelr har jobbat skift? Åt ni så tidigt på morgonen eller tog ni det senare och kanske inte gröt?

Ge mig gärna förslag på frukost och sådant nu när jag jobbar skift. (kanske kan jag åka in så jag är där tidigare och kan äta frukost innan kl 6 i alla fall). =) Nog löser jag det på ett eller annat sätt.

nu ska jag däcka i sängen, i morgon blir mitt första långa pass. Nästa vecka är det kvällspasset som gäller.

inköpslista

Jupp jag ska ju börja bli duktig och veckohandla hade jag tänkt mig. Men det verkar som det inte blir så. Det blir en form av månadshandel i morgon. Mest blir det köttprodukter och frysvaror som inhandlas. Konserver etc.

Däremot kommer jag varje vecka handla färskvaror som mjölk (laktosfri), äpplen, grönsaker och andra färskvaror. De får helt enkelt bli veckohandling med kompelment till månadshandeln.

Men lite som jag komemr köpa hem, är kycklingfileer, kebabkött (stor kartong hos Willys), köttfärs, falukorv ja det mesta man kan komma på. Så blir det lite havregryn, ska nämligen börja äta gröt på mornarna, så jag står mig längre. Börjar med det i morgon, även om jag inte har så mycket tillbehör.

När jag har handlat och jag vet hur jag jobbar i morgon ska ni få reda på vad det blev, och hur jag tänkt mig. Ska även göra en matsedel till varje vecka, så jag har en matplan.

I morgon kommer det bli
grötfrukost,
mellanmål blir morrötter.
Lunch kommer jag köpa en kycklingsallad.
Middag kommer jag äta lite chilikoncarne, med rivna morrötter.

Så kommer morgonen se ut (har lite chiliconcarne kvar några portioner, samt lite kålgott, och lite ugnstekt falukorv, så jag har några portioner över av det, till mat och lunch i framtiden).

Jag ska även börja äta lite majs igen, då jag tycker det är gott i sallad. (blir fryst majs med paprika och ärtor för det är gott i sallad. )Blir dock inte några mängder, utan en liten del i salladerna jag kommer äta.

Basen för varje måltid hos mig kommer vara halva tallriken grönsaker, helst både varma och kalla. (bulgur komer alltid vara ett tillbehör till salladen). Sedan blir det lite kött och ev dressing till.

Så på det sättet ser min framtida middagar ut. =) Och vet ni vad det känns fräscht att äta så här.

Tror jag har funnit min kost, eller är på god väg. När det känns bra i magen och i själen att äta något då ska man köra på det. Lita på magkänslan, och gör det som känns rätt för dig. Det är så jag tänker köra på. Med det jag mår bra av både fysiskt och psykiskt. Nu börjar jag känna mig på rätt väg.

Just det en avstickare. I dag gjorde jag något dumt, Jag åt choklad med nötter i. Var nog nerverna och kanske en önskan att börja om med tanke på att jag ska börja  med min loggbok och då känns det sent eftersom jag varit sockerfri en månad redan. Men godiset gjorde inte det hela bättre. Däremot blev jag grymt illamående och spy färdig av det. Så nog har avhållsamheten haft effekt. Men det känns inte så bra i samvetet. Så onödigt och att slänga pengarna i sjön. I morgon blir det nytt börja om från början helt enkelt med 100% avhållsamhet. Nu vet jag vad jag vill och varför, Nu tänker jag följa det hela spåret igenom.  (hoppas inte att abstinensen går igång igen).

Nu ska jag slappa lite och ta det lugnt (har gått över 10 000 steg i dag). Nästa vecka börjar stegutmaningen.
Första målet: minst 10 000 steg per dag under alla 7 dagar, under veckan. Så ökar jag med 1000 steg per gång, i stället för 250.

Så i morgon börjar en ny avhållsamhet, och min egna stegutmaning.

Favvoritbloggen.

Jag följer många bloggar, oftast av olika anledningar. De kanske är fotografer som bloggar, kockar som lagar mat, psykologer som skriver om psykologi, träningsinstruktörer som skriver om träning, Inredare som skriver om inredning. För att ta något expemel. De bästa av dessa bloggar skrivs av privatpersoner.

Men den blogg jag älskar att läsa mest av alla är Hälsofreaks blogg. Hon blandar snygga fotografier, med lagom inredning och annat. Hon skriver om lite träning och om kost. Hon äter INTE LCHF utan det hon tycker ser och smakar fräscht.

Kan det bli bättre än att gå efter en kost på hur den ser ut, att den ser och smakar fräsch ut. Hennes mträtter är färgglada, och mycket är vegetariskt (man kan ju byta det vegitariska mot annat om man vill det). Men hon är en riktig inspiration som blandar och leker med färgerna i sin kost. Hon bantar inte utan har valt att leva av mat som gör dig glad.

Denna blogg når nog ut till er med GI mest, men även ni som äter LCHF kan få inspiration av hennes recept. Hennes mat påminner lite om det som jag äter, dock med undantag frän Matvetet och fullkornsprodukter. =)

Men jag vill gärna rekomendera hennes blogg till er. (just nu är hon inte aktiv då hon har mycket i skolan, men läs det hon skrivit tidigare, ni blir inte besvikna).

för att komma till bloggen klicka på bannern.Veckoplanering

Förra vecakn gick det verkligen inte bra med veckoplaneringen. Jag har dock en massa rester som jag kan använda till denna vecka. Men även om det är så kommer dessa rester främst användas till lunch på jobbet. (på måndag blir det nog köplunch eftersom jag inte vet hur jag jobbar, då blir det Parmas kycklingsallad).

Men nästa vecka ska jag göra en veckoplanering. Jag ska verkligen planera vad jag ska äta och hur ofta.

jag tänker tex börja med Protein gröt på morgonen  (gröt på bovete, eller fiberberikade havregryn med ägg i, ni får recept med sidan där jag hittade det)

Jag ska även göra eget osockrat äppelmos (älskar det på gröt).

Jag ska se till att jag gör en matsedel för hela veckan, och har kommit fram till att jag ska äta ca 120 g kött/fisk/fågel per måltid som jag äter (då den innehåller kött vill säga).

Jag ska lära mig att dricka te utan mjölk i. (detta blir en utmaning, nu har jag laktosfri).

Jag kommer äta mycket isbergssallad, tomat, gurka och paprika, samt andra ovanjord grönsaker, och varma grönsaker (sånna som finns i frysdisken).

Med andra ord jag ska göra lite ändringar men det känns bättre. Måste sluta med så mycket knäckebröd. På det här sättet kan jag äta en skiva till mellis någon gång ibland. eller som extra till gröten på morgonen.

Nu kör jag in på en blandning av kosterna för LCHF/ GI / Sockerberoende. Så ska jag även lära mig att äta mindre portioner så jag inte hamnar i överätande igen.

Lite att ändra och fixa, men det känns bättre och inte så svårt längre. Nu kanske jag kommer igång om ett tag.

Loggbok

Jag har skrivit ett utdrag ur min "loggbok" dock inte den som jag ska skriva för att underlätta mitt tillfrisknande. Men ett inlägg ur hur det kan se ut. (Det var ett dagboksinlägg jag skrev den dagen).

I dag börjar jag med mitt skrivande i Loggboken. Jag har inte ätit godis sen den 5 april Men kommer inte börja räkna förrens nu idag den 2 maj. Första månaden har jag avsatt till att vara helt säker på hur jag skulle göra. Jag har lagt om kosten till "sockerberoende kost" en blandning av LCHF och GI.

Men idag käner jag att det är dags at börja föra loggbok över mitt tillfrisknande. Det kommer vara som en dagbok, där jag skriver mina tankar och känslor. Jag kommer skriva om mitt förhållande till tillfrisknandet. Saker jag komemr på och lär om mig själv i mitt liv tillsammans med maten.

Jag kommer även skriva ner övningarna som Bitten Jonsson och Pia Nordström har i sin bok sockerbomben. Det är saker att tänka på och fundera över som man sedan skriver ner i Loggboken. (ni som går på tolvstegsmöten, kanske redan har en sådan, eller har en mentor som hjälper er md liknande uppgifter). När jag vet mina arbetstider ska jag börja gå på möten själv. Jag känner att jag kommer behöva det extra stödet för att lyckas. (Detta har jag kommit på nu när jag har haft min första tunga månad, som verkligen varit svår stundtals).

Jag har en fin bok som jag tänker använda till Loggbok. Jag vill må bra nä rjag skriver i den och vill veta att det är min bästa vän. Någon som lyssnar oavsett vad jag har att säga. (för mig funkar det bättre att skriva mina känslor än att prata om dem).

Det första jag kommer skriva i min loggbok, som jag sitter och funderar på i skrivandet stund är: att formulera med egna ord beslutet att förändra mitt förhållande till maten. Jag ska beskriva VARFÖR jag vill förändra det.
Sen kommer jag skriva under. Detta ska jag skriva ner senare i kväll, efter att jag skrivit lite. Det är min första sida en sida som ska påminna mig varje gång det känns tung. Varje gång som jag har svårt eller behöver påminnas om varför jag vill bli frisk. Därför är det viktigt att det verkligen står allt jag kan komma på. Det är också därför som det står längst fram i boken.

Jag kommer även skriva mer om sockerberoende här på bloggen. Ni kommer få reda på mer om loggboken och att göra en matplan och matdagbok.  Har  ni frågor tveka inte att fråga. Jag svarar er alltid. (skulle ett svar dröja mer än två dagar ta kontakt igen, mail kan hamna i skräpfiltret och då behöver jag bara godkänna er mail så kommer de fram).

Tålamod

Tror det är här det brister för mig. De första 30 kg gick så lätt och jag märkte inte när de försvann. Men sen började jag bry mig och lägga om kosten, Då har jag lärt mig at mitt tålamod inte är det bästa. Helst gärna hadejag varit klar med min viktnedgång redan i förrgår. Men så är det inte.

När man äter tex LCHF, gäller det att testa fram hur mycket du som person kan äta för att tex gå ner i vikt. Samma sak med GI och andra former av mat. Visst hade en sida som Giviktkoll och MåBras lättviktarna varit kanon för LCHF. Om inte annat hade det gjort det hela så mycket lättare. Men eftersom det itne finns någon sådan sida, så får man helt enkelt prova sig fram.

För mig känns det som det går lite dåligt just nu, därav att jag pendlar mellan 81 och 84 kg. Men det lossnar förhoppningsvis snart.

Men tänk på det att även om ni räknar poäng eller kör på känn, måsteni prova er fram och lyssna på kroppen. Vad säger den. Hur mycket kan ni äta för att stå stilla och hur mycket kan ni äta för att gå ner ? På vilket sätt ska ni äta för att gå ner?.

Jag ska tex börja med mina bacon frukostar igen, (ska handla på måndag, när jag har bil). Då gör jag en blandad sallad och äter stekt bacon till. Behövs bara några skivor. Ibland har jag ost till också, eller ett par stekta ägg. Hur bra som helst. (har man köt från dagen innan kvar kan man slänga ner det också.

(jag äter inte äggrör, på grund av att jag har förätit mig på det och inte gillar smaken, och omellett är jag värdelös på att trolla fram).

Men det gäller att prova sig fram. Du kan mäta och se hur mycket du åt under en middag, samt ta tiden på hur länge det tog för dig att äta. Det ska ta mellan 12 och 20 min att äta ett mål mat. Äter man för fort överäter man till 100 %. Tar man mer ta hellre mer av köttet och lite sallad, än av pasta och potatis. (Äter ni potatis till maten ska det ses som en del av grönsakerna).

Som ni ser har även jag lite att ta tag i när det kommer till mitt ätande.

Motionen, har ni som jag lagt av under vintern (av någon outgrundlig anledning), börja långsamt. Jag kör en långpromenad på kvällen när det är lite svalare. (eller på morgonen). Jag ska även börja med min cykel och lite styrke övningar hemma. Men ta ett steg i taget. Skaffa en stegräknare och försök hålla dig på minst 10 000 steg per dag (jag har just funnit min och börjar kolla stegen idag igen). Stegräknare är en jätte bra trigger för att komma igång. Sätt upp små mål för varje vecka. Eller som jag.

Mitt första mål är att gå minst 10 000 steg VARJE dag under en hel vecka. Efter det komer jag öka på med 250 steg per dag tills jag når runt 20 000 steg, eller cyklar kontinuerligt varje vecka.

Men jag kommer inte ändra något speciellt på kosten jag håller idag. Utan kommer köra på som vanligt, bara försöka minska och ändra på det jag gör helt enkelt, tills jag finner det som funkar för mig.

Obalans i kroppen

Just nu ser jag över min kost igen. Varför ? Jo för jag har en obalans, Först trodde jag att det var en platå, men det verkar inte vara det, eller jag vet egentligen inte. Men jag pendlar mellan 81 och 84 kg.

Det har börjat ta på mitt psyke att jag står stila hela tiden och väger mellan dessa. Jag äter jätte lite fett = jag pendlar. Jag äter mycekt = jag pendlar, jag äter GI = jag pendlar.

Så nu måste jag försöka finna någon form av balans.

Godis och så lite socker som möjligt klarar jag redan. Men nu ska jag minska ner portionerna jag äter och se till att inte äta för mycket (det är nog därför det inte händer något för mig).

Så jag ska dra ner på mina portioner helt enkelt. På något sätt borde kroppen vänja sig och sluta pendla så småningom. Eftersom jag är sockerberoende är det uteslutet för mig att äta lightprodukter, eftersom de oftast innehåller socker som smakförstärkare i stället för fettet. Så av den enkla anledningen är itne lightprodukter något för mig.

Men jag måste komma på en lösning som verkligen funkar för mig. Och tja det är bara att minska på portionerna, och försöka sprida dem mer över dagarna. Så att jag inte får i mig så mycket kalorier.

Har någon nått bra tips på hur jag ska gå till väga några mängder man kan ha som ledmått eller nått får ni gärna dela med er. (inga poäng att räkna, utan mängder, gram på saker man kan äta).

Kanske någon vet en sida på nätet där man kan få fram rekomendationer.

Nu ska jag ta mig en kopp av favvorit tet, och läsa lite på bloggar. Känns så konstigt att vara ledig, I morgon ska jag se till att få saker fixade här hemma.


RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)