Irland varnar för giftigt kött...

Var in och kollade aftonbladet och Expressen. Båda berättar om samma nyhet.

Irland har dragit återkallat allt GRIS kött från den 1 september. Och det är inte bara det köttet det är allt fläsk kött sedan dess som återkallas. Gissa jag fick lite ångest. Undrar om jag har något sådant i frysen. Eller om det är tillverkat någon annan stans. Ska ner och kolla i soporna för att se vad det står. Men om amn nu har något vad gör man då ? Eftersom det inte blivit återkallat i sverige är det bara att vänta på ett utlåtande från livsmedelsverket.

Det är cancerframkallande dioxiner som grisarna tros ha fått i sig genom sitt foder. Är det så ligger problemet i grundprodukten amn har gett grisarna eftersom det är ALLT Gris kött man återkallar. Troligen kommer ämnet från någon olja som tillsätts djurfodret.

Det som känns tryggast är nog att veta, det faktum att vårat kära livsmedelsverk INTE har blivit kontaktat av Irland ännu. Så de vet inte omfattnignen av spridningen omd et bara är inhemska marknaden, elelr exporterade. Hur stor mängd gift det är och vad som egentligen har hänt.

Men så här avslutar Aftonbladet sin artikel:

"Dioxiner lagras i fettet och kan också orsaka svåra hudskador, mutationer, störningar i reproduktionssystemet samt nedsatt immunförsvar." aftonbladet.

 

(Kan tala om att expressen och aftonbladet har exakt samma artikel, men för er som bara läser expressen av princip sak: expressen, varsågoda där har ni deras artikel)

 

Ska se vad som står i morgon om man får reda på nått nytt. med tanke på att jag lever på fläsk och nötkött och fisk. Vore det skönt att veta vad som hänt. (största skräcken är att få diagnosen cancer).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)