Arbetsnarkoman

Jo det är jag. Måste bara säga det. När jag väl får ett arbete är det nästan som jag jobbar ihjäl mig. I helgen har jag försök få ordning här hemma och göra hemtentamen (som sket sig rent utsagt, efter att deletat fyra gånger så gav jag upp).

I dag kommer de och frågar kan du jobba lite till i dag till 21 i kväll?

Jaja mensan klart jag kan, Så jag har alltså jobbat från kl 8 på morgonen till kl 21 på kvällen.

Ett som är säkert det lär dröja två månader efter min första lön innan jag får hjälp från soc igen. (jo det är så, de räknar ut hur länge jag ska leva p lönen och sen blir det så).

Jag har dessutom fått förlängt åtminstone 14 dagar, efter det får vi se hur det blir. Men har jag tur får jag stanna kvar och jobba ännu mera efter de är färdiga.

Men än så länge är det fram till den 14 april.

Det kommer mer uppdateringar efter i morgon, alltså bättre och varje dag igen, för då jobbar jag mellan 8-17 som ett normalt arbete. =)

Men jag lovar att jag ska skärpa till mig. Nu är jag dock tvungen att stupa i sängen så trött är jag faktiskt. har hållit igång sedan kl 5:37 i morse och det tar lite på kroppen.

Men ett som är säkert jag älskar att arbeta och då spelar det egentligen ingen roll vad dt är jag gör. jag blir helt lyrisk av att få jobba och jobbar allt jag bara kan.

Är det fel på mig ?

Värsta helgen

I helgen är jag ledig och har en hel del att sätta tänderna i.

1 Hemtentamen i Marknadsföring
2 Städa med stort S
3 Läsa ut en bok, av en ung författare (grymt spännande)
4 Läsa ut Mia Thörnbloms bok
5 Blogga däremellan.
6 bara slappna av och njuta av livet tillsammans med hunden.

Så jag har en del att göra, listan skriven sen ska man bara beta av den i någon ordning.

Läsa ut den unga författarens bok, ska jag göra i kväll. =)

Så som ni ser jag har lite att göra i helgen. Just det ska beställa lite böcker och sådant nu i kväll faktist. (en julklapp och lite annat).

Kommer tillbaka i morgon med lite uppdateringar. Har en del i huvet som ska skrivas in här, samt lite ändringar och bilder som ska uppdateras.

Aschberg och Fylkings vandring för Prostata cancern.

Robert Aschberg och Gert Fylking har startat en vandring från Ystad till Haparanda till förmån för kampen mot Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer. Varje söndag kl. 19.00 sänder TV8 från olika orter efter vägen.

Det är väl ingen som har missat detta, eller hur.

Fylking berättar om vandringen i radio via Rix Morronzoo på mornarna mellan 6-10. Aschberg bloggar utefter vägen

Den 18 April kommer de till Gävle för att spela in sitt program som sänds på söndagen den 19 april kl 19:00.

Jag har fått erbjudande att arbeta den dagen under inspelningen i Gävle, självklart tackade jag Ja, det blir ju mitt bidrag till prostata cancern.

Man fick väla att vara VIP gäst eller Crew. och helt ärligt jobba bakom kuliserna tycker jag verkar roligare. Så nu ska jag få göra det den 18 april när de kommer till Gävle.

Här är några platser som de ska komma till, och dagarna de är beräknade att vara på plats.

 • Västervik 28 mars,
 • Norrköping 4 april,
 • Enköping 11 april.
 • Gävle 18 april,
 • Hudiksvall 25 april,
 • Härnösand 2 maj,
 • Örnsköldsvik 9 maj,
 • Umeå 17 maj,
 • Skellefteå 23 maj.
 • Luleå 30 maj,
 • Haparanda 5 juni,
Så har ni möjlighet besök då inspelningsplatsen och visa erat stöd för Prostata cansern. (nej jag vet iten exakta platser, men det lär stå både i aschbergs blogg samt att fylking säger det i radion, sen har ni ju Tv8 på söndagar. Samt att tidningarna skriver om det när det närmar sig).

Gör något bra ni också, för att stödja kampen mot Prostata cancern men även andra sjukdomar.Så kan du stödja: Sms:a ordet YH till numret 72 900, så skänker du 50 kronor. Sms-avgift tillkommer.

Pg: 90 1986-0 Bg: 901-9514 Cancerfonden.se/bidrag . Märk gåvan med YH. OBS! I samband med pg- eller bgdonation måste koden YH anges

 

Personligen tycker jag att denna cancerform inte har fått samma uppmärksamht som tex bröstcancer där det är galor och liknande. Men detta kanske är starten på insamlingen för prostata cancer.

Kan ni inte ge ett bidrag, prata med eran omgivning, berätta om programmet, men framförallt hjälp till att skapa en medvetenhet kring prostatacancer.

 


oj oj oj ...=)

Fick reda på igår at tjag får förlängt med 14 dagar, så nu håller vi tummarna för att det blir mer efteråt. Jag har stora chanser till det. och det vore helt kanon om jag fick ytterligare arbete där. Skulle vilja prova på utgående samtal. =)

Så jag har faktiskt inte hunnit skriva så mycket, men däremot håller jag på att läsa ut boken så jag snart kan göra en liten recention på den =)

Nu ska jag skriva ett inlägg till (måste hitta en bild), sen ska jag göra en lista som ska mailas, försöka få tag i akassan och lite sådant. Det vanliga med andra ord.

Våren är här.

Det är därför det inte blivit så mycket skrivet, de senaste dagarna.

Det har blivit en hel del promenader, och en massa arbeten. Jag har dessutom lagt in en ansökan om att få fortsätta jobba med företaget när min nuvarande period är slut. Så får väl se om jag får förlängning fast med utgående trafik.

Det är jätte fint väder, så energin har kommit tillbaka, och jag har börjat utöka mina promenader igen.

Jag har med andra ord börjat få vårkänslor igen och med dem kommer träningslusten (eftersom jag huvudsakligen promenerar som motion).

Ska börja kolla på ett par bra walking skor, någon som har något tips på vad jag ska titta efter? (behöver något som stödjer hålfoten).

Ska snart åka iväg till jobbet, men först har jag lite ärenden att göra på stan.

Våga unna er.

Kan bara inte göra annat än att hålla med en av mina läsare:

Marie 
om kolhydratsfri (sockerfri) Choklad.:
Vill bara avråda er alla att avstå från maltitolet som är en riiiiiktig sockerbomb! Som diabetiker har jag svårt att hitta god och vettig choklad och när jag och gubben testade maltitol (han har också diabetes) fick vi chockartat högt blodsocker båda två. Så ni som tål vanligt socker, unna er en lyxig fin choklad någon enstaka gång istället!Det är det bästa jag hört på länge. Att man om man ändå äter choklad elelr något med socker i, när man väl unnnar sig kan man lika gärna ta något med riktigt socker i.

Sockerfria produkter innehåller ofta konstgjorda sötningsmedel, och det har visat sig att vissa av dessa inte är så hälsosamma. Som tex Aspartam, Malitol som i chokladfallet, är dessutom laxerande vid för hög konsumtion, och är något som finns i bland halstabletter.

Köp hellre ett sötningsmedel som är naturligt, tex Stevia som är en ört. Men annars ta någon gång lite riktigt socker i. Det är bättre än alla dessa kemiska. Men väljer ni socker finns det raffinerat, och oraffinerat. Jag skulle välja det oraffinerade, som inte har blivit lika hårt behandlat.

Så i stället för att välja alla dessa konstgjorda sötningsmedel skulle ni i stället välja riktigt eller ett naturligt.

Har ni däremot sockerberoende, i dag skulle jag inte rekomendera er att använda något av dessa sötningar, utan att första haft kontakt med någon proffitionell, som kan ge er de rätta kostråden för någon med sockerberoende.

Ordspråk

 Hur kan vi begära att någon annan skall kunna bevara vår hemlighet när vi inte själva kunde det ?

En av mina arbetskamrater fann denna idag. Visst får man sig en tankeställare. Sitt ner och fundera på detta, och kom ihåg det nästa gång du ska berätta något.

Sandviken inför 18-års gräns för energidrycker.


                                                                     foto: aftonbladet

Gör ett TOTALFÖRBUD i stället för ÅLDERSGRÄNS, så får alla oavsett ålder samma behandling

Har fått förfrågan om jag inte kan kommentera det hela. Eftersom jag bor i området där ica förbjöd, och där skolan ligger.
(aftonbladets artikel)

Helt ärligt tänker jag inte säga så mycket. Det jag kan säga om det hela är:

1 spelar ingen roll, såg flertalet föräldrar som köpte ut energi drycker till sina barn innan skolan så tidigt som i morse.

Vad gör förbudet då för hjälp?

2 de skrev att de blir speedade och bråkiga i skolan.
 
Det finns ett antal små grupper som är sånna oavsett om de får i sig dryckerna eller inte. De kommer inte sluta vara bråkiga för det.
Det som de här ungarna skulle behöva är en ordentlig socker avvänjing och lite information om det beroende de har. De har ett beroende och det som är tecknet för det är just att de är bråkiga. (man är nämligen det som missbrukare av socker).
Men ge dem informationen om sockerberoende och det faktum att man kan få det, så kanske de börjar lära sighantera energidryckerna. Men föräldrarna måste vara med och hjälpa sina barn.
Ett till tecken på att fler ungar i landet har det här beroendet kommer tydligt fram nä rman läser kommentarerna i aftonbladets artiklar.
Många kommenterarare skriver att de kan dricka hur många som helst utan att känna effekten. Tja vad kan det bero på ? Jo deras tolerans nivå har stigit.

Men många vuxna har också problem med dryckerna. Så varför påverkas inte de av reglerna?
Hur kan ICA med gott samvete ha den här åldersgränsen, nä rinte föräldrar hedrar den? Om föräldrarna ändå köper ut så gör det ju ingen nytta.

Jag tror att de snarare har skapat en tickande bomb som kommer explodera. Enda sättet för att ALLA oavsett ålder ska få rätt hjälp. Gör som norge. Förbjud rubb och stubb. Då är det inte barn eller vuxna som inte kan köpa det. Det kommer inte finnas tillgång på det och man kan på så sätt hjälpa många med sina beroende. Barnen behöve rinte känna sig isidosatta och bortglömda.

Så jag är för ett FÖRBUD mot all ENERGIDRYCK för ALLA oavsett ålder. Eller ingen åldersgräns alls. (bara för att vissa grupper missköter sig tycker jag inte att det ska behöva drabba alla. Då kan man lika gärna följa andra länder och totalfröbjuda dryckerna.

Helt underbart.

Nu vet jag inte om mormor och morfar läser detta. Men för ett tag sedan fick jag en jätte snygg jacka av mormor, som hon inte använder längre. Då saknades det åtminstone 4-5 cm för att jag skulle kunna knäppa Jackan över häcken. I dag provade jag den igen. Gissa vad ?

Jag kan äntligen knäppa den. (visst den sitter lite tajt, men den kan knäppas utan att jag tvingar igen den). Så nästa vecka kommer det en ny bild eller flera, (om jag inte jobbar för mycket). I så fall kommer de veckan efter. Kanske säkrast och säga att det blir fler bilder vecka 14 när jag är tillbaka till MiRoi. Fick reda på idag att detta arbete avslutas till dess. Lite tråkigt, men inte så mycket att göra åt det hela. Det blir till att fortsätta jobba med bloggen helt enkelt .

Men nu har ni fått en liten uppdatering så här på kvälls kvisten. Mer kommer i morgon, ska krypa till kojs och sova. I morgon jobbar jag kväll igen. Så då blir det lite uppdateringar på förmiddan. Ska ordna lite fler länkar och sidor i menyerna. Då får ni även reda på mer som kommer hända här på bloggen.

Men i alla fall.

god natt med er.

Anorexi/ Bulimi Triggare, vänding, vägen tillbaka (kort resumé)

Jag är en av dem som inte var så långt ner att vården tyckte att jag behövde hjälp. I alla fall är det de har sagt till mig.

Under gymnasiet och första perioden av min tid på universitet hade jag Bulimi,, före, däremellan och under längre tid hade jag anorexi. (det här kommer bli lite trassligt, eftersom jag växlade detta med min hetsätning men hur det funkade berättar jag mer om senare, alltså perioderna).

Bulimin är den jag har haft minst av under mitt liv, och detär enbart därför att jag egentligen inte gillar att kräkas. Men jag började med det under en gympalektion på gymnasiet när jag hörde några äldre tjejer prata om hur effektivt det var. Att man kan äta vad man vill utan att bli tjock. De berättade också hur de gjorde. Jag var redan tjock och ville inte bli värre, utan snarare tvärt om. Jag ville bli smal. Så jag provade, och det funkade.

På detta sätt kunde jag äta det jag ville. Och jag åt allt. Jag åt godis, kakor, pizza, annan mat, feta såser med mjöl i Massor av potatis, och nybakt bröd. Sprang och spydde. MEN inte blev jag smalare för det. Dessutom gillade jag inte att spy. Stegvis slutade jag med det, och fick återfall med hetsätningarna. Jag åt och åt men glömde att spy.

När jag efter gymnasiet fick ett arbete på en båt började jag i stället svälta mig själv. Jag bodde ensam under de dagar jag jobbade, Jag kunde äta lite kex på kvällen och dricka vatten. Detta då jag ville spara alla mina pengar.  Under arbetspassen så åt jag, men även nu började bulimin komma tillbaka och det hände att jag kräktes efter maten.

Men främst var min svält, När jag kom hem under mina lediga veckor, kunde jag leva på kaffe och inte mycekt mer. Jag ville inte. Dessutom tittade jag på ett av Oprah´s tv shower och där tog de upp det här med viktminskning. Hennes expert sa det att ju mer magen knorrar dessto mer äter kroppen av sig själv (detta är INTE sant).

Jag åt inget och drack nästan inget, för jag ville ha knorret i min mage, för då visste jag att jag tog bort en massa saker som kroppen itne ville ha och jag blev malare. Det stämmer jag blev smalare.

Men så kom tristessen tillbaka och jobbet var slut. Jag blev arbetslös och tyckte synd om mig själv. Vilket resulterade i att jag började äta igen. Ibland kräktes jag om jag fick dåligt samvete för att jag hade ätit något. Ibland ville jag straffa mig själv med att inte tillåta mig att spy.  Eller så spydde jag för att straffa kroppen. För att visa att jag bestämde vad den skulle få i sig.  Vad en skulle få behålla. Så här gjorde jag fram till oktober 2004.

Då träffade jag F. Han accepterade mig för den jag var. Men han gjorde också klart för mig at han inte tolererade att jag spydde. Jag fick mer dåligt samvete för att jag spydde och att det nu påverkade någon jag brydde mig om. Jag var itn längre ensam. Varje gång jag hängde huvudet över toan kom hans ansikte fram. Tillslut klarade jag itne av det. Jag kunde inte spy eftersom jag visste hur ont det gjorde i honom också.

Däremot visste han inte om min självsvält, som jag hade kvar. på 4 måndaer gick jag ner från 95 kg till 75-80 kg. Han jobbade skift och när han inte var  hemma åt jag inte. När han var hemma åt jag ytterst lite. På så sättlyckades jag fortsätta svälta mig själv.  Jag fick ju inget dåligt samvete, eftersom han inte visste, och då inte kunde skadas av mitt destruktiva beteende.

Själv intalade jag mig att jag sparade pengar genom att inte äta. Genom att svälta mig själv. (detta tänk kan ibland komma tillbaka även idag och då måste jag kämpa för att itne svälta mig själv).

Våren 2005 började vändingen. Jag svimmade efter en lektion 3 gånger på 15 min och blev förd till sjukhuset, där jag fick stanna över natten. Minnst 24 h.  jag fick prata med psykolog och göra en massa undersökningar. De tyckte att min anorexi berodde på stress. Så de tyckte inte att jag var tillräckligt sjuk efter att de gjort sin "utredning".  Hade de gjort en ordentlig tror jag de hade märkt av mitt beteende. Skulle jag svimma igen inom 6 månader skulle jag återkomma.

För när jag kom hem så fortsatte det i samma veva. Åt när någon såg, dock yterst lite och när ingen var i närheten åt jag inget.  Detta gjorde jag hela sommaren. Däremot ledde det inte till viktminkning, utan bara at tjag hade dåligt humör och en massa svängar, i det. Jag ljög och jag smög. Jag kastade maten jag inte ville ha.

Efter sommaren hände det igen. Men denna gång åkte jag aldrig till sjukhuset. Jag var livrädd för att något skulle hända att jag skulle bli inlagd. F va inte hemma. Men oj så arg och orolig han var när ahn kom hem. Nu fikc jag min tankeställare. Han visste och det gjorde ont i honom: Hade jag rätt att göra så mot honom? Men framförallt hade jag rätten att göra så här mot mig själv.

Det var itne det lättaste att dras med skuldkänslorna och oviljan mot att äta. Jag sparade ju pengar och jag gick ju ner lite i vikt. Kanske kunde jag gå ner mer om jag åt mindre. Till slut blev det för mycket och jag gick in i väggen. Jag brottades med mina känslor och beslutsångest. Jag fick antidepressiv medicin, som tog bort svält tendenserna. Jag började i stället äta. O vad ajg åt hela tiden. De kilon jag gått ner de åt jag upp. och mer därtill. Jag kunde nu inte sluta äta i stället för som tidigare. Dock kom dagar då jag inte åt igen. Men de var få och de blev bara färre. Tillslut var det bara de dagar jag betalade räkningar som det hände.

Men hetsätningarna blev värre. Till slut gömde jag mig för omvärlden. Jag gömde mitt godis och jag glömde bort de gånger jag handlade. Vilket gjorde att jag kunde handla flera gånger per dag.

Med andra ord Jag har klarat mig ut ur anorexin och bulimin. De har dock alltid varit mindre än mina hetsätningar, de har varit en del i dem. Men aldrig tagit överhand. Mycekt av det tackar jag faktiskt F för. Eftersom samvetet gjorde att jag inte fortsatte. Han var viktigare än att kräkas och att svälta sig själv. Jag fick någon som jag gjorde illa, mer illa än mig själv. Det blev vändingen. Han har dessutom stått brevid mig udner många år och hjälpt mig ur det hela.

Även om vi skulle gå skilda vägar vet jag att han kommer finnas kvar som en nära vän. Detta då vi fått en starkare vänskap efter dessa år tillsammans. Han har tagit och han har stått ut. Han har varit ett otroligt stöd för mig.

Om jag hade kunnat göra om något och inte kämpat själv. Hade det varait att söka proffisionell hjälp. Kanske inte så mycekt för min skull, men därför att jag vet att de hade kunnat stötta och hjälpa de anhöriga. Så min rekomendation till alla som drabbas avnågot sådant här. oavsett om ni ligger djupt i problemet eller ej är att söka hjälp. Man kan få mycket hjälp, om man inte vill ha den själv, är det bra om era anhöriga får den hjälp de behöver för att kunna hantera sittuationen.

Anorexi och bulimi kontakt har den hjälp som alla behöver. Man ska INTE försöka själv. Det tar både längre tid och det är jobbigare.  Man behöver det stöd man kan få och de har de riktiga verktygen för att kunna ge ett långsiktigt stöd och hjälp mot sjukdomarna.

Blir så less..

Min dator strular, så jag blir tvungen att skjuta upp inlägget till i morgon förmiddag. Måste logga ut ur systemet, och starta om allt. Förhoppningen är att det jag skrivit inte går förlorat.

Men tyvärr blir jag tvungen att göra er lite besvikna genom att inte publicera det förrens i morgon.

Nu ska jag strula runt lite med datorn, så den funkar till i morgon förmiddag och kväll.

Inlägget om Anorexi

Jag lovade i går att jag skulle skriva och berätta lite om mina triggare som ledde till att jag fick anorexi,

Men eftersom jag hade Bulimin innan bestämde jag mig för att försöka berätta om de båda. efter varandra.

Det kan verka osammanhängande men det kommer inte vara så svårt att förstå hoppas jag. Jag kommer dock inte skriva så mycket ännu. Utan det blir mer specifikkt mina triggare och vad som gjorde at tjag började och när. (mer detaljer och kanske mer vardagliga saker kring anorexin och bulimin kommer ni få läsa så snart jag börjar bli färdig med min sk livshistoria. Eller mitt levnadsöde.

Men nu ska jag sätta mig och skriva in det jag har skrivit om anorexin och bulimin, så kommer det publiceras i kväll. (det kan jag lova eftersom jag har sovmorgon och jobbar kväll i morgon). Älskar de passen.

Så keep up i kväll. det kommer mer då. Samt att jag ska skriva lite nya sidor där det ska publiceras länkar så småningom. 

Minne som en guldfisk...

Jag har ju berättat att jag under ett par år skrev dagbok. Och att jag har lagt undan den någonstans i lägenheten. Nu är det som så.

Jag har tokletat efter den jävla dagboken hela dagen. Rivit runt i lådor, lyft på högar. Men ajg kan inte finna den. Så ser dessutom lägenheten ut som det värsta bombnedslaget ever. Så nu är det bara att börja om. Leta fast åt andra hållet.

Nu ska jag packa om lådor som jag har rört till. Packa om tidningsinsamlingarna som jag har letat igenom. (jag hoppas av hela mitt hjärta att jaginte har slängt boken).

Men det ser svart ut.

Det verkar som ajg faktiskt har slängt dagboken. Då blir jag jätte ledsen, för det hade jag velat ha kvar. Mest för att kunna gå tillbaka och se hur jag verkligen var under den tiden av mitt liv. Men det verkar mörkt.

Hade jag inte slängt den hade jag nog kommit ihåg var den var någonstans. Så det blir till att städa igen. Rensa ur och kasta allt eftersom. Dyker den upp blir jag jätte glad. Annars verkar det som jag har haft ett hjärnsläpp och slängt den. =(

Ahhh blir så less på mig själv, och mitt minne som just i dag har varit som hos en guldfisk. Det har kommit och gått med 30 sekunders intervaller.

Får fortsätta leta ett tag till innan jag plockar i ordning till i morogn, då jag ska tvätta uppe hos mamma. Men blir inte allt jag tvättar, utan bara det nödvändigaste, så måste plocka i ordning det i kväll. Jobbar ju i morgon, så det blir till att tvätta efter att ajg kommit tillbaka från Hofors.

Nu ska jag lägga mig i ett Bad så kanske jag kommer på var jag kan ha lagt dagboken.

Hörs senare.

Tack för Mailen

Nu har jag lite att gå efter. Men har ni fler saker ni funderar på eller tycker jag ska ta upp när jag skriver så är det bara att fortsätta maila mig.

Många mailen handlar främst om min Anorexi som jag hade under en av mina ätstörnings perioder. Så därför kommer jag börja med att berätta lite mer om min anorexi. Alltså mina triggare och hur jag betedde mig samt vad som blev min vändning.

Jag sitter och skriver det just nu. När jag är klar kommer jag publicera det här. Det blir en inblick i min sjukdom.

Men jag har hela dagen på mig så det kommer lite senare i kväll. Det tar sin tid att skriva och försöka komma ihåg allt som skrivas ska.

Men i alla fall. I kväll skriver jag in den biten. Då kommer även en ny kategori, där jag samlar allt om anorexi, så blir det en för bulimi, en för  hetsätning / Matberoende. (ja ni förstår hur jag tänker).

Så till si kväll får ni hålla ut.

Ny recept sida.

Eller ja den har funnits ett tag, bara jag som inte fått arslet ur och visat den förrens nu ;-)

Den samlar recept och en massa matnyttiga artiklar. Den samlar bloggar och annan information. En sida för inspiration och experiment (nu menar jag att ta fram recept)

Helt klart en sida värd att besöka. Har plöjt igenom hela sidan i kväll, och jag är mycket imponerad över det arbete som lagts ner på hemsidan.

Besök den det är bara ett måste.

LCHF Recept

Ägg sången

Måste bara länka till detta. Så fruktansvärt gulligt.

Till alla er ägg älskare där ute =)

EGGS

(så fruktansvärt sött. )

Trött i huvet, allt är bara ludd

Brukar ju inte äta så mycket kolhydrater, men helt ärligt denna vecka har det varit en hel del. Och det verkar inte vara bra.

Jag har svårt att koncentrera mig och jag blir jätte trött i huvet. Allt bara snurrar och är ett ludd. Jag är vimsig och glömsk. Det hände inte när jag skärpte till mig med kolhydraterna och höll dem nere.

Så veckan som kommer blir en sådan där strikt vecka igen. Då ska jag minska ner en gång till så jag kommer ner ännu mer och inte får i mig lika mycket kolhydrater. Så kanske jag får ordning på mitt huve igen.

Så en sak som är säker när det gälle rmig. Jag blir trött och orkeslös med kolhydrater, jag blir vimsig och väldigt förvirrad. När jag minskar på kolisarna så upplever jag det inte på samma sätt. Så nått måste ju ligga i det hela. Eller vad tror ni?

(under veckan kommer nästa läsarberättelse, jag medelar dagen innan jag publicerar den).

Behöver hjälp av er läsare.

Jo det är som så att jag tänkte skriva lite om det som triggade igång mitt hetsätande, min anorexi och min bulimi. Men jag skulle behöva ha lite mer hjälp. Några har redan mailat mig frågor om detta.

Så jag tänkte se om fler undrar över något eller har tips på saker som jag ska berätta om. Ibland är det lättare att beskriva något då man har lite vägledande frågor.  Så ha ni några, bhöver itne vara specifika till mig utan kan vara mera allmänna så ställ dem, antingen via en kommentar eller via mail:

mnl.blogg@gmail.com

Det skulle hjälpa lite på vägen.

Jag ska försöka berätta om vad som triggade igång mina missbruk, men även vad som blev vändningen för mig. Så har ni lite frågor får ni gärna ställa dem. Så blir det lättare för mig att skriva.

Rätt låt vann

Jupp det tycker jag. Rätt låt vann. Sitter och väntar på att äggen ska kokas, ska göra ett glas treo och sen kör F mig till jobbet efter åtta.

Sen är det igång igen med vardagen och arbete, det är i alla fall två vekors jobb kvar med början nästa vecka. Sen får vi se hur det går. I värsta fall får jag söka kundtjänst arbete någon annan stans. Kan tala om att detta var bland det roligaste jag sysslat med. Visst klagar några men det händer oftare att jag lyckas vända det hela till något positivt. Det är en av utmaningarna med att jobba med kundtjänst. Visst sen finns det dem som inte blir nöjda hur man än gör. Men de är så få så de försvinner så lätt i glömskan. =)

Ska maila lite och äta ett par ägg innan det är dags att bege sig. Ska försöka luska rätt på en tvättid. I värsta fall får jag kolla om mamma kan ordna någon åt mig på onsdag  kväll eller nått. Men det löser sig då. Ska se om jag kan få en tid i morgon bitti. Börjar inte förrens vid tre då. så det är gott om tid till att tvätta då.

Nu mina vänner ska jag återgå till mitt så kommer jag i kväll med flera uppdateringar.

Ha en kanon söndag. (hoppas ni inte fick en allt för skön sovmorgon).

Orolig ....

i morgon bitti kör F mig till jobbet (börjar tidigare för att få några extra timmar). Sen sticker han tillbaka till Lycksele. Hans praktik är slut och det är dags att återvända uppåt. Förhoppningen är att det inte går så lång tid innan vi kan ses igen. Antingen åker jag upp eller han kommer ner. Men det skapar alltid en viss oro.

Det är anledningen till att jag inte bloggat så mycket i helgen. Vill få ut så mycket av tiden som möjligt. Så jag skriver detta lilla inlägg, så återkommer jag i morgon.

(utemöblerna jag vill ha kommer förresten ifrån ett företag i Bollnäs, så då kanske man kan åka dit och kolla på dem och se om det är något som skulle passa mig.) Hittade mycket olika stilar jag kunde tänka mig så jag ska kolla runt lite till, och så kommer ett inlägg så snart jag rett ut alla bilderna och var de kommer ifrån.  (Jag hoppas att jag kan köpa utemöbler den här säsongen)

Så nu ska jag bänka mig framför melodifestivalen och bara ta det lugnt.

Jag återkommer med inlägg i morgon. (då kommer även ett par utemöbler som jag vill ha).

Snart är sommaren här.

Det jobbigaste jag någonsin gjort

Som ni vet så skriver jag om min tid med anorexi, bulimi och överätning.

Texten jag skriver ska bli så detaljerad som möjligt har jag tänkt mig, och det rör upp många känslor. Även känslor som jag väljer att inte skriva om av respekt för min familj. Men det tar på psyket att skriva ner allt. Att försöka minnas allt och återleva det hela.

Det är därför som det inte har börjat publiceras ännu. Jag skriver fortfarande. Men funderar på om ni kanske ska få ta del av det första utkastet snart. Det är mycekt jag redan har skrivit och lägger till. Men just nu skriver jag för hand, och sen blir det till att skriva in det på datorn. Då blir det ytterligare saker som man skriver in.

Det här är nog bland det jobbigaste jag gjort. Det tar tid och det är mycekt. Men det gör också nytta att återuppleva det hela, eftersom jag då tar bitvis och bearbetar det. Dock inte så mycket som jag önskar. Men en dag ska jag ta tag i de bitar som jag utelämnar för bloggen. För min familjs skull gör jag det, då det itne bara är mig det rör sig om. Så kanske kommer det längre fram. Men för nu får det vara som det är.

Jag hoppas på att bli färdig med texten så snart som möjligt. I alla fall det första utkastet. Kanske den kan bli något större om det blir bra. ;-)

Nu ska jag ta en treo och läggamig, har suttit och skrivit hela kvällen och det tog mer än att jobba. (jo jag skriver lite varje dag, just nu skriver jag rent en första kladd och lägger till saker jag missat. Sen blir det till att läsa och skriva dit ytterligare osv osv. Den vanliga processen för ett författarskap. Jag är bara på 12 handskrivna kollegieblocks sidor än så länge och det blir inte mycket i datorn =)

Men vi hörs igen i mogon (då jobbar jag bara 4 timmar och kommer hem tidigt.) Så vi får höras då igen.

Tills dess fortsätt maila, jag uppskattar verkligen dem =)

äntligen

Nu har det börjat dra igång ordentligt på jobbet. Och vi får faktiskt prata lite i telefonen. Ibland blir det hektiskt och lite fel. Men mesta gångerna blir det rätt.

Sammanlagt har jag tagit emot över 80 samtal i dag på mina 7 timmar. Det är rätt ok med tanke på att jag under de sista fyra timmarna fick 80 % av samtalen.

Så man är lite slut i huvet när man kommer hem. Men i morgon slutar jag tidigt, så då blir det lite lugnare i alla fall.
Men det är jätte kul att sitta i kundtjänsten, jag har haft turen att få tre otrevliga kunder, och övriga bra. Så det väger ju över med hästlängder. =)

Däremot blir det endel lowcarb pizza. Denna vecka med köttfärs och bacon på som jag kryddade med hemmagjord taco krydda. (ni ska få receptet, jag fick det av en jobbarkompis som hämtat det på kolhydrater i forum).

Men nu ska jag kolla en dator hos siba och sen ska jag läsa aftonbladet, och ta en burk makrill till kvällen, innan det är dags att packa ihop sig och sova.

Jag kanske kan klämma in ett inlägg till innan jag somnar. (i helgen ska jag försöka finna rätt på mina dagboksinlägg som ligger någonstans här hemma).

funderingar som inte rör mat.

Köpte hem en tidning idag för att få lite inspiration till balkongen. Så ja gkan inreda den till sommaren (jag har aldrig under mitt vuxna liv inrett balkongen). Och fann i tidningen skit snygga utemöbler som jag funerar på.

Men jag kommer inte ihåg var man kan köpa dem, så jag blir tvungen att visa er bilden i morgon.

Tidningen jag köpte var en bilaga eller en extra tidning från drömhem och trädgård.

Men i morgon ska ni på et eller annat sätt få en bild på utemöblerna som jag blev sugen på.

Ska kolla igenom Google och se om det finns någon bild ute. Men ville bara berätta att jag faktiskt inte alltid tänker på mat och beroenden =)

Ska beställa en bok om medberoende och läsa så får ni en recention av den så småningom. Just nu läser jag Mia Thörnbloms bok Så Dumt !

Kan säga redan nu att fy fan vad BRA den boken är. Jag som dessutom har haft hetsätning/överätning känner igen mig i mycket utan det man gör och känner med drogmissbruk. Det är så farsinerande att vitt skillda beroenden kan vara så grymt lika varanadra.

Men mer om det kommer senare. Nu ska jag varva ner och en gå o lägga mig, jobbar mellan 10 och 17 i morgon, samt att jag har sovmorgon på fredag, så då blir det mer skrivet =)

Så tills vi ses igen.

Ha rni önskemål om saker ni vill veta, lämna en kommentar, eller send mig ett mail. så svarar jag antingen på bloggen eller i mailet. (jag kommer aldrig skriva saker om dem som söker stöd och vägledning för sina missbruk, så länge det itne finns någon risk för skada på sig själv eller annan människa, låter jag det stanna hos mig, och kommer inte ut till någon annan. Jag byter dessutom kod på mailen med jämna mellanrum, för att kunna säkra inneållet).

Räkna Kalorier

Jag har fått en förfrågan om det här med varför jag slutade med att räkna kalorier.

Det är ganska enkelt faktiskt. För mig som har haft anorexi har jag jätte lätt för att börja skära ner på kalorierna så mycket att jag knappt äter. När jag började fokusera för mycket på maten, märkte jag och min familj av tendenserna och innan det var för sent kände jag att det var bättre att sluta. Jag vill inte rikser att jag börjar skära ner på kalorier för mycket då jag vet hur dålig jag blir. Hur lätt det är att "trilla" dit igen och börja svälta.

Därför valde jag att efter två veckor med att räkna kalorier så slutade jag. Jag började helt enkelt fokusera på maten för mycket.

Hur gör jag i stället då?

Jo jag äter och äter långsamt. Lägger ifrån mig besticken mellan tuggorna. Dricker ett glas vatten mellan tuggorna och känner efter. Är jag fortsatt hungrig eller inte. ?

Blir jag sugen på något lite senare kan jag ta det utan att det gör något. För jag äter för att tillfredställa mitt fysiska behov. Detta är något som jag dessutom berättar för mig själv så ofta jag kan, så det sätter sig djupt i mitt undermedvetna. Det är en lång prosess, men något som jag har kontroll över. Något som gör att jag kan slappna av och fokusera på annat.

Att jag nu för tiden (efter min viktminskning), känner mig snygg och har bättre självkänsla gör det hela mycket lättare. För mig har jag i stället för som när jag var normalviktigt, haft en övervikt. Och kan nu glädjas åt min viktminskning. Dessutom har jag insett att jag ska gå efter mitt BMI. Jag har tagit bort alla förebilder som varit för smala. Jag har bytt dem mot snygga normalviktiga förebilder, men även överviktiga. På så sätt har jag kommit viare i mitt arbete med mig själv.

Sedan kan jag tala om att ni som läser min blogg. Även om ni inte skriver en kommentar vet jag att ni läser och det hjälper jätte mycket. Då har jag även om jag inte vet det något som stöttar och följer mig. Någon som litar på att jag klarar det här och det ger mig ännu mera viljestyrka. Det ska ni ha ett Jätte stort TACK för.

Jag hoppas dessutom på att i höst få börja beroende terapeut utbildningen i Forsa. Jag vill verkligen jobba med detta på ett eller annat sätt, för att stödja både anhöriga och de med missbruken. (jag säger missbruk även om anorexi och bulimi). Det är också et mål som gör att jag klarar av den balansgång som jag fortfarande går på. Men jag har snart klarat 3 år som frisk, och det är enormt bra gjort för min del . Det kan inte bli svårare har jag intalat mig. Det kan bara bli lättare. Jag arbetar med mig själv så ofta jag bara kan. Nu har jag även börjat lära mig att säga Nej när ja gbörjar ta på mig för mycket.

Jag har helt enkelt tagit kontrollen över mitt ätande, och har nu börjat ta kontrollen över andra delar av mitt liv.

Förlåt för dåliga uppdateringar.

Jag har ju dels börjat jobba som ni vet. Men nu har jag kommit in i arbetet och det tar inte lika mycket psykiskt på mig. Utan man kan slappna och ta vara på sig själv igen.

Så åkte jag på värsta dunder förkylningen i söndags (jo jag jobbade i alla fall).
Så jag har arbetat varit snorig och haft feber. Men det har funkat i alla fall.  Jag har liksom snorat mellan samtalen ;-)

Så har jag en massa saker som jag ska publicera här på bloggen till er. En massa som jag kommit på att det skulle jag kunna dela med mig av. 

Så det blir en del uppdateringar framöver. Med början i kväll när jag kommer hem, eftersom jag har sovmorgon i morgon.

Så nu vet ni. Jag finns här och har svarat på lite kommenatrer och nu kommer nya inlägg spruta fram på bloggen ;-)

Hörs snart igen.

Mår så jäkla bra.

Att få det här jobbet hos Vendator i Hofors och jobba kundtjänst åt Telia har verkligen lyft mitt humör. Mina arbetskamrater är nog världens bästa, och alla är så lätta att prata med. Vi sitte roch snackar om allt mellan himel och jord, och det funkar skitbra. Det har gjort att jag denna vecka inte enns tänkt på hur jag äter, så jag vet faktiskt inte om jag har gått upp eller ner, men det kvittar. Jag mår så bra psykiskt så det är skamligt åt det. Bättre blev det i dag när jag fick erbjudande om att arbeta på tisdag för ett annat företag, som jag försöker få en anställning på 50 % hos. Kanske är detta början på den anställningen som jag vill ha hos dem. =)

Men hos telia vad gör jag där. Jag jobbar faktiskt med information och en special kampanj de har udner mars månad, där de vill belöna trogna kunder som har både telia Bas (fast tele) och bredband. Eller de som bara har bredband och vil ha tele, eller tvärt om.

De har gjort att man på de bredband över 0,25 Mbit tjänar 5 kr i månaden, genom att täckna det här avtalet.  Dessutom kan man välja till TV på bredbandet kostnadsfritt (ja elle rman betalar 249 kr / halvår, för nätavgiften, eller som det heter hos andra för kortavgift). Box får man låna av dem så det köper man inte till. Det blir dyrare om man väljer till fler kanaler, detta pris gäller bara start TV:n.

Men visst är det kanon att man kan spara 5 kr per månad om man samlar hos dem då både bredband och hemtele. Och att man dessutom kan välja till startpaketet på tv.

Det jag informerar om är Skanova som vi hyr in oss på kopparnätet (det som gör att vi har så bra täckning), har höjt sina priser, vilket gjort att telia varit tvungna att höja priset på den fasta avgiften. Men då ska man också tänka på att de inite höjt fast avgift eller andra avgifter på 8 år, utan bara sänkt minut taxan hela tiden.

Så är skanova det bolag som de flesta operatörer har hyrt in sig hos, så telia var först med höjningen och ärliga. De andra kommer troligen få höja för att gå runt de också, på ett eller annat sätt. Så länge de är öppna och ärliga om det tycker jag det är helt ok, men smyghöjningar gillar jag inte.

Höjningen gäller från den 14 april, så det är ett tag kvar. 

De som har ett bundet avtal kommer inte drabbas av höjningen förrens det LÄNGSTA avtalet har gått ut. Men det kan vara smart att fixa kampanjerbjudandet i alla fall, innan så går det igång på en gång när bindningen är slut och då slipper man höjningen helt och hållet, och får 5 kr mindre i månaden i stället.  (Den nya kampanjen innebär ny bindningstid som läggs på efter den nuvarande, så det blir den som är kvar + den nya, men samtidigt är bindningen till för att skydda kunden mot höjningar, så det är smart att använda sig av bindning).

Jag har dock bundit mig till ett annat bredbandsbolag, så jag får bara hoppas på att detta finns kvar när jag ska börja tänka på att byta bolag igen.

Men jag tycker det är ett bra erbjudande, som gynnar telias trogna kunder. Som desutom sänker priset för dem, som samlar allt hos en leverantör.

vill ni läsa mera om detta kan ni göra det här : Telia.se

Eller så ringer ni kundtjänst så får ni prata med någon som jobbar där med detta och de kan berätta ännu mera. (kanske hamnar ni hos oss i Hofors).

Men jag kan säga helt ärligt att jag kan tänka mig att jobba med liknande för telia ett bra tag framöver, för det är produkter jag kan relatera till och som jag står för. Jag vet att de är bra och jag tycker om deras produkter, så därför är jag stolt över att nu få chansen att arbeta för dem, och för att ha deras produkter =)

(nä detta är inget reklam inlägg, bara helt spontant jag som berättar om mitt nya jobb, och det är samma info som finns på hemsidan).

Bild på mig 115 KG

Mamma laddade upp denna förebild på mig på facebook. Snacka jag fick en chock över att se mig själv. Den är tagen den 25 augusti 2007, på resan ner till Sandviken, då jag flyttade dit. Här ser ni verkligen att jag var inte bara stor utan ENORM.oj denna bild kommer sparas länge, tänk att jag gått ner nästan 35 kg efter denna bild blev tagen. Motivationen att börja träna steg verkligen till 1000. Ska städa ordentligt så ja ginte har ursäkter, sen blir det motions cykeln, 45 min varannan dag. Här ska jobbas för ett snyggt efter foto
(tjock tröjan har jag kvar, byxorna har slängts)

Uppdaterar i morgon om jobbet

Som ni vet jobbar jag nu från och med i dag med telia kundtjänst. Men jag skriver inte så mycket,f ör jag bhöver nog förklara lite om det specifika jag jobbar med.

Däremot har jag under 8 timmar i dag pratat med 3 personer, så som ni förstår börjar det inte hända grejer förrens nästa vecka. Nu är det mest att kolla så alla system funkar för trycket, och så att vi hittar i programen som vi arbetar med.

Så det är mest sådant. I morgon jobbar jag från 10 - 18 så då hinner jag uppdatera lite mer på kvällen, när jag kommer hem.

På lördag är jag inte heller hemma. Men då ska jag ta med mig kameran och åka till min moster och hennes man eftersom han fyller jämnt (vill vara lite artig och inte stoltsera helt med den aktningsvärda ålderna). DÅ blir det matbilder och lite ådant plock. Får se om hon ha rgjort nått nytt häftigt som ni kan få recept på. (med bild givetvis)

Nu ska jag gå o lägga mig och sova stenhårt. Är trött efter dagen, då nerverna har varit utanför kroppen.

Så nu tänker jag krypa till sängs.

Sov gott mer om telia jobbet kommer i morgon, någon vet redan avd det handlar om.

man sparar 5 kr per månad om man har minst tele och bredband hos dem. (så kan man välja till tv från 500 kr / år (ca priser).

Men ja ja nu måste jag sova.

Åh så spännande.

Har varit på utbildning hela dagen, och lärt mig en massa spännande saker om mitt nya jobb. Ska ju börja med kundtjänst i morgon för telia. Dock vet jag inte vad jag ska jobba med ännu. Det får jag reda på i morgon efter kl 9 när våra kundtjänst växlar drar igång. Kl 10.45 börjar jag mina sista utbildningstimmar. Kl 13 är jag färdig och börjar i växeln på en gång och kör på fram till kl 21. Så det blir en lång dag i morgon, Men det ska bli så spännande. Har börjat bli riktigt nervös nu faktiskt.

I dag kom jag hem vid 18 och har hunnit med att både bada, kela med hudnen och göra en ordentlig laddning mat, så jag kan ta med mig en ordentlig lunch i morgon och på fredag. (ska jobba då också).

Men det har varit en tung dag i dag, har druckit en massa kaffe, och ätit min kycklingsallad, Den stod jag mig på fram till jag kom hem, så jag blev inte ens frestad till att trycka i mig kakor som de andra gjorde. (att se dem trycka så många som möjligt, fick mig att minnas hur jag själv var för några år sedan, då jag också gjorde sådant).

Men jag har lite upplägg för saker jag ska skriva ner här i bloggen. det blir dock lite mindre inlägg till på fredag kväll när jag kommer hem. Eftersom jobbet är så pass nytt och det krävs en del av mig för att lära mig alla system som ska användas.

I morgon kväll ska jag däremot tala om vad det är jag jobbar med. Då får ni veta vad det är för ntt jag gör för telia. =) Jag ser faktiskt fram emot att arbeta för dem, de verkar vara toppen och de flesta av deras andra produkter kan jag eftersom jag själv är kund hos dem. Men det som kommer i morgon är tydligen helt nytt, och det är verkligen tätt det där locket.

Så jag hoppas redan nu att det går så pass bra att telia och vendator i famtiden kommer samarbeta med detta. Annars blir det något annan form av kundtjänst jobb, eller sekreterare, reception. just nu känns det här super bra.

Så ska jag kolla runt lite på det här med juicer och räkna på det, funderade på om jag ska ta en jouice detox och rensa kroppen. Skulle nog behöva det känner jag. Rensa ur kroppen. Så ska jag in på hälsokosten och kolla sådana där faste detox grejer som man kan köpa, se vad det kostar och hur man gör.

Men jag ska leta vidare ett tag till först.

Har ni tips på var jag kan finna material om detox, eller om ni provat själva får ni gärna tala om det för mig. Så jag kan lära mig lite mer.

Uppdatering

Har uppdaterat informationen om mig författare (klicka på länken nadia karlsson under bilden)

Jag har skrivit lite nytt och hoppas att det ska ge en bild av mig samt av det jag vill och hoppas förmedla med bloggen.

Dock kommer det att uppdateras lite mer innan jag är färdig med presentationen av mig själv. =)

Kvälls fika

Jo i kväll ska jag göra ett enkelt kvällsfika.

Jordgubbar med grädde, det ska bli riktigt gott faktiskt. Det är något som jag verkligen njuter av när jag äter.

Någon kväll nu i helgen ska jag prova något som dessi gör ibland, turkisk yoghurt, med flytande honung och valnötter (eller jag kommer nog köra på andra nötter som är godare).

Lunchen i morgon är färdig redan. Ska bara lägga ihop kycklingsalladen, och sen är det klart. Ska blir riktigt gott att äta kyckling sallad i morgon. =) Enkelt och bra att ta med sig.

Så har jag äntligen fått öve rmin idée torka tror jag i alla fall. Jag ska gå igenom lite gamla dagboksinlägg som jag skrev under tiden när jag var som djupast i mitt beroende. Men det tar lite tid att gå igenom. Samt att jag har lite som jag inte riktigt vet var jag har lagt det någon stans. Men lite utdrag så ni får höra hur det är att vara en missbrukare. Vad man liksom tänker.

Så jag har lite att tänka på framöver och läsa. Men det blir en del mer skrivet. Så har jag även planer på andra saker som ska skrivas, så nu har jag så mycket att skriva in i bloggen, att jag funderar på hur jag ska hinna med =)

Har ni önskemål får ni gärna maila mig dem:
mnl.blogg@gmail.com

Allt är välkommet.

Nervös....

Nu har jagbörjat bli nervös. Inför vad?
Nya jobbet så klart.

På torsdag direkt efter sista utbildningen, då sätter jag igång och jobbar. Nu är det bestämt och då kom nerverna. Shit vad nervös jag är över detta. Men det är skönt att jag inte kommer vara ensam. Vi är ju många som är helt nya på det här. Som aldrig har jobbat i  telefonen. Vi är många som alltså är totala rookies på det här. Så vi är nog många som är riktigt nervösa.

I morgon är det den tyngsta dagen, med mycket plugg hela dagen. Så i morgon kommer jag hem sent. Men det ska bli spännande också. Att få prova på något helt nytt. Förhoppningsvis är detta något jag kommer trivas med. Skulle vara skönt att se om man har någon fallenhet för det. Då har jag kanske nått att göra i sommar om inte annat.

Jag väntar också på svaren från skolan, det definitiva svaret får jag i juni. Men det skulle vara skönt med en hint i alla fall om jag kommer in eller inte. Gör jag det och jag inte har något jobb som väntar till hösten, så kommer jag utan tvekan acceptera. Men just nu är jag lite osäker mest eftersom jag tvivlar på att de kommer låta mig gå. Det verkar vara hårda krav på de som kommer in. Och jag är väl lite rädd att jag inte mäter upp till dem.

Men det är bara att vänta och se vad som händer. Inget att jaga upp sig över nu.

Vattenflaskan luktar dåligt.

Jag köper vatten på flaska ett par gånger per år, för att få just vattenflaskan. Men nu behöver jag diska min flaska jag har, för den är fräsh ett tag till. Men den luktar mjölk. ????

Det har bara varit vatten i den. Men går inte lukten bort efter diskningen, så är det nog kris, och den hamnar i pantpåsen och en ny flaska inhandlas.

Visst finns det sportflaskor att köpa. Men dels är de fula. Sen kostar de mycket, och så har de alltid fel form och mått för att rymmas bra i handväskan. Något som vattenflaskorna från ica inte har problemet med. (dock brukar jag inte hinna dricka upp vattnet i dem innan det är dags att byta).

Så det är nog dags igen, för en ny vattenflask shopping. Tycker det är ok att köpa vatten på flaska om man gör det för att få flaskan som sedan kan omvändas och har en sådan där bra pip som man kan dricka ur. Kommer bli mycket vatten när man får ett prata i telefon jobb, så man inte blir så torr i halsen. Kanske det blir lättare att dricka sina 1,5 liter vatten / dag då.

Nu är det i alla fall dags för mig att krypa till sängs. I morgon har jag mycekt att göra trotts att jag egentligen är ledig. Men så länge det löser sig i morgon är jag njöd.

Mitt nya jobb

I dag började jag första utbildningen till mitt nya jobb. Och jag är mycket förväntansfull, ska bli grymt kul faktiskt.

Vad ska jag då göra.? Jag vet inte. Jag får reda på det på onsdag morgon efter att jag skrivit på ett papper om secretes. På torsdag kväll när jag kommer hem har Telia släppt pressrealisen och jag kan tala om vad det är jag jobbar med under mars månad. (ska kolla sen om det går att få förlänging, eller få ett av sälj jobben).

Men visst är det lite spännande att inte veta vad man ska jobba med. Inte enns mina chefer och coacher på Vendator vet vad det är vi ska göra  för något, annat än att det är ett jobb åt Telia. Ka vara kundservice, kan var försäljning. Vi har ingen aning.

Men på onsdag har jag en lång dag från kl 9 -17 på kvällen. Med utbildning och en massa annat.

Mina arbetskamrater är grymt bra, och jag kommer nog stortrivas med dem. Redan nu har jag lärt känna många och det kommer nog gå riktigt bra. Har redan lunch dejt till på onsdag. Då vi är några som tar med egen lunch. SÅ jag ska ta med mig kyckling sallad.

Nu ska jag läsa ikapp på en massa saker så jag får lite släpp på min idée torka.  Kommer fler inlägg i kväll eller i morgon (då är jag ledig från jobbet).

Återigen håll tummarna hela denna månad att de tgår bra, så får jag förhoppningsvis mer jobb resten av tiden också. Kanske inte med det jag gör nu, utan med sälj.

Total öken och sockersug nå jävluskt.

Dels har jag en fruktansvärd idée torka, och skrivtorka just nu. Det är rena öknen i huvet på mig. Dock läser jag en bok just nu som jag tänkte jag ska försöka ge en recention av senare. Men annars är det torka just nu.

Men jag måste berätta detta angående mitt inlägg om chokladen:

Jag har fått ett sådant fruktansvärt socker sug efter att jag åt den. Så i morgon börjar jag med en ny avgiftning bara för att vara på den säkra sidan, att jag inte trillar ner i sockerberoendet igen. Men shit vad det har triggat igång mig.

Så jag vill verkligen ge en varning til er som tänker köpa hem chokladen. Ska ni trigga igång suget kan ni lika gärna göra det med vanligt godis.


RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)