matmissbruk.se

Nu börjar jag blogga på ny domän, jag har fortfarande lite saker att flytta över som alla recepten, så det kommer vara lite rörigt där som det är nu, men ni är välkomna att besöka min nya sida.

matmissbruk.se
ses där i fortsättningen.
// Nadia

ny domän, bytter blogg plattform

Ska bytaq blogg plattform i helgen och kommer då jobba med att manuellt flytta över allt och ändra på alla länkar, så det kommer ta lite tid. Ska se till så jag är färdig till 80 % på söndag, och sen när hela flytten blir klar så är det till att publicera alla nya artiklar jag skriver på och alla nya inlägg jag har i huvet...
Dags att få ordning på det här, nya sid adressen kommer på söndag kväll.

Du kan om du vill....

Är det något jag den senaste tiden har lärt mig är att jag kan om jag vill, och det jag inte kan vill jag inte.
Så jag måste bara vilja så kommer jag lyckas, något min terapeut är noggrann med att berätta för mig. Visst kan viljan vackla men den kommer tillbaka lika snabbt igen.
Jag vill få hjälp och vägledning och se till att jag får ordning på kosten, mina hetsätningar, min övervikt etc.

Men för att jag ska kunna få ordning på det måste jag vilja det själv. Det har inget med disciplin att göra utan handlar om viljan och viljestyrkan.
Sen har jag även insett att det är bara jag som kan göra förändringen. Även om jag har min terapeut och läkarhjälp är det fortfarande bara mig det hänger på. Det är bara jag som kan göra ändringen om jag inte för den själv kommer det inte hända. Det är bara jag som kan göra förändringen, jag kanske behöver ha lite vägledning, och en extra pusch i ryggen.
Jag har slutat se mig själv som ett offer, det är därför som jag börjar söka hjälp eller rättare. Det är därför jag ser till att få vägledning med maten (då jag bantat mycket genom tiderna), på så sätt får jag en hälsosam relation till mat. Jag får någon att prata med för att ta hand om allt jag har gömt inom mig. Jag har bett läkare om hjälp för att få ordning på min hälsa, genom hälsoundersökning, ev remiss till motionssim, dietist etc. 

Men även om jag får all "hjälp" jag ber om är det ändå mig och min vilja det kommer ner till. Det är jag som måste vilja och det är jag som måste göra. Det är bara jag som kan göra förändringen. Så länge jag vill så kan jag, och då kommer jag också lyckas.

börjar få rätsida nu..

Så nu är jag redo till att börja ta tag i den här bloggen igen. Den värsta tiden är över och jag har börjat öppna upp mig för både vänner arbetskamrater och chefer. Ett steg i min personliga utveckling och att få ordning på min hetsätning är att börja öppna mig och berätta för andra sådant jag har dolt inom mig. Att vara öppen och ärlig.
Har nu under ett par månader gått hos terapeut för att behandla ångesten och skammen och det som gör att jag äter för mycket och för fel orsaker. För att stärka mig själv i min person. Jag kan inte få något normalt förhållningssätt utan att ta hand om det psykiska, och det är något jag har lärt mig under mina timmar hos henne. 

Den 3:e maj har jag även tid hos vårdcentralen så jag kan få hjälp med att bygga ihop ett kost program och motions program, för att ta hand om övervikten men framför allt lära mig att äta på rätt sätt. Efter många år av bantning och olika kost modeller, behöver jag ha hjälp med att få ordning och se till så jag lär mig äta rätt igen.
Håller dessutom på att byta jobb, alt bli arbetslös, men det är inget som känns lika jobbigt som det skulle ha gjort för några månader sedan, då jag skulle ha trott att hela livet skulle rasa samman. Jag har börjat lära mig att inte grubbla på saker jag inte kan styra över, och börjat lätta på mitt kontrollbehov.
Men det viktigaste för mig, jag har börjat fokusera på framtiden och vad jag vill göra i mitt liv. Skaffa hus, familj, ett jobb där jag kan jobba med hälsa, plugga till hälsopedagog. Ja jag har nått att kämpa på för framtiden och det känns bra, det gör att jag anstränger mig ännu mera med att skärpa till mig. Att hitta lösningar till saker jag tidigare sett som stora problem. Allt ordnar sig.  Så nu kan jag ta tag i det här med bloggandet igen, och ja som jag sagt tidigare, jobbar jag med en ny blogg och hoppas att den kommer bli färdig inom några veckor, med överflytt av material etc. =)

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)