Ädelost creme
(bild kommer snart)
Ädelost creme är en av mina favvoriter, snabbt, enkelt och gott.
2 dl Creme fraiche
150 g ädelost (gräddädel har en mild smak om man inte vill ha den så stark)
1-2 msk grädde
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser luftigt, (görs enklast i mixer), önskas fastare creme minska på grädden. Önskas luftigare/ tunnare öka mängden grädde. (Vid ökning av grädde, mildras ädelost smaken, så var försiktig ifall ni använder gräddädel, det ska trotts allt smaka av ädelosten).
Låt stå kallt 60 min innan servering, gärna längre. Använd som grönsaksdipp eller som creme till alla sorters kött (jo det funkar till fisk och kyckling, lika bra som entrecote, fläskkarre eller en bit nötkött).
Smaklig måltid.
Ädelost creme är en av mina favvoriter, snabbt, enkelt och gott.
2 dl Creme fraiche
150 g ädelost (gräddädel har en mild smak om man inte vill ha den så stark)
1-2 msk grädde
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser luftigt, (görs enklast i mixer), önskas fastare creme minska på grädden. Önskas luftigare/ tunnare öka mängden grädde. (Vid ökning av grädde, mildras ädelost smaken, så var försiktig ifall ni använder gräddädel, det ska trotts allt smaka av ädelosten).
Låt stå kallt 60 min innan servering, gärna längre. Använd som grönsaksdipp eller som creme till alla sorters kött (jo det funkar till fisk och kyckling, lika bra som entrecote, fläskkarre eller en bit nötkött).
Smaklig måltid.

Kommentarer
Trackback