Inget internet

Mitt internet blev borttaget en dag för tidigt, och det var jag inte riktigt beredd på. Men jag ska skriva ett antal inlägg så att jag kan börja posta dem i morgon de tider jag kommer åt internet.

Så ska jag kolla hur min bror går i skolan så jag i värsta fall kan gå över till honom och låna nätet ibland.

Men nu vt ni om det skulle bli lite torka emellanåt på bloggen. Jag får nämligen inte tillbaka internet hemma förrens tidigast den sista september. Men jag ska nog överleva. I värsta fall provar jag på ett sådant där kotantkorts internet, och ser hur det fungerar.

Hoppas ni inte försvinner från mig, nu när jag inte har internet.

Ska iväg på min utbildning nu, så återkommer jag till er i morgon, med lite inlägg om olika saker.

På gång

Ok nu är jag på topp igen. Håller på att skriva min kostplan, samt att jag har en hel lista med livsmedel att lägga till som ingår i min kosthållning (lite exempel).

Så skriver jag även på min presentation av LCHF och GI samt om matmissbruk och sockerberoende. Ja vad ska jag säga det skrivs mycket här nu när jag äntligen fått ordning på mitt office program (vill ju stava rätt för er skull).

Men så nu är det äntligen på gång med en massa texte som ska publiceras. I morgon är min sista dag med internet hemma. Efter det kommer jag skriva alla inlägg och sedan publicera dem när jag är hos mamma eller någon av mina bröder.

Men då får jag också mer tid till att skriva. Så det blir enklare att skapa ett schema för hur jag ska skriva och få mer flyt på det.

Så nu är det på gång. Första texten hoppas jag på att kunna publicera redan i kväll. Så vänta lite till sen kommer det börja trilla in. Ska även egna större del av tiden åt att leta bilder att ha i inläggen så det inte blir så jobbigt att läsa.

Men jag har inte glömt, bara blivit en liten perfektionist.

förlåt kära läsare

Tanken var att jag skulle postat min kostmodell och berättat lite om hur jag äter redan igår. >Men jag fastnade med städningen av min gamla bärbar dator och ja ska vi säga den är inte den snabbaste i världen (ska spara den som minne).

Men nu är jag färdig med det, och kommer skriva ner kostmodellen jag använder mig av, så ni kan få se hur jag äter. Från och med tisdag kommer jag även påbörja programmet igen, och ni kommer i slutet av månaden få reda på min nya vikt. så får vi se hur det har gått. På måndag kommer jag väga mig för att ha en liten ledstjärna.

Så det blir en spännande månad. Nytt jobb som börjar om 14 dagar, och så utbildning nästa vecka. Dessutom börjar jag om med kosten och min KBT terapi. Ja det är helt enkelt mycket som händer.

Men nu ska jag skriva färdigt min kostplan och sen dela med mig den till er.

Börja på ny kula.

Från och med tisdag kommer jag återigen ha nolltolerans när det kommer till min kost. Blir inga undantag eller liknande. Känner att det är dags att få ordning på kosten igen och då börjar vi om igen.

Egentligen kan man väl säga att jag börjar idag, men jag ska faktiskt trappa ner på kolhydraterna igen, så jag slipper biverkningarna jag kommer få. Som huvuvärken och liknande.

Men eftersom jag ska börja om på ny kula tänkte jag skriva ner min kostplan. Alltså det jag äter. Så ni får se vad jag äter och hur jag äter.

Så lite senare i kväll kommer jag posta det här. ska bara skriva färdigt texten med listor och förklaringar. Samt det som man kan tänka på och lathunden.

Jag äter nog väldigt mycket mer LCHF (kanske inte så mycket fett som vissa andra), och så ibland kan det hända att det smyger in lite gi kost i planen. Dock ska jag köra några veckor nu framöver då jag har nolltolerans. Alltså inge fullkorn, inge pasta, inte så mycket mejeriprodukter och liknande. Ja ni förstår. Första veckan kommer jag mer eller mindre banlysa kolhydrater. Det blir inte sallad heller första veckan. inte mjölk eller liknande. Men det är ett bra sätt för min kropp att kickstarta. Dock blir det max 7 dagar, sen kommer jag införa lite mejeriprodukter i form av mjölk i teet, men det viktigaste jag kommer införa grönsaker igen. =) Jag älskar grönsaker.

Allt sådant här tänker jag försöka förklara så det blir lite mer sammanhängande. Och i kväll hoppas jag på att ha det färdigt, eller rättare i kväll kommer jag vara färdig med det för att publicera den texten, så ska jag fixa lite fler sidor också.

Matmissbruk och dålig ekonomi...

Här är en kombination som de flesta matmissbrukarna lever i. De har dålig ekonomi, inte nödvändigtsvis till följd av  matmissbruket, men det kan vara en triggare.

Äter du mycket halvfabrikat och färdigmat, är risken stor att du utvecklar ett missbruk. (Jag har gjort det). Nu när jag tex har haft ont om pengar så har jag köpt 2:a sortering från sommarjobbet vilket resulterat i hög andel kolhydrater i form av främst vetemjöl.

Annars brukar jag köpa mycekt halvfabrikat som tex köttbullar (de billigaste). De brukar också innehålla mycket kolhydrater då de fylls ut med vetemjöl eller liknande för att kosta mindre att tillverka.

Så många som hamnar i matmissbruk gör det till följd av tex dålig ekonomi.

Dessutom gör den dåliga ekonomin att man har det svårare att ta sig ur missbruket, då varor som tex pasta är billiga basvaror eller pulvermos och liknande. Många har inte råd med annat än en smörgås på  kvällen som fika  och barnen äter skolmaten på dagen.  Detta är vardagen för många.

Men sen kan det vara tvärt om också, har ni mycket pengar blir det lätt överkonsumtion av allt möjligt. Det dyra exklusiva, och det ska spenderas och konsumeras mycekt av det då man kanske inte har pengarna kvar för evigt. Då passar man på och sen när man får en minskning i ekonomin kanske amn fortsätter konsumera på detta sätt. Det blir liksom en ond cirkel.

Att pengar och ekonomi är en av våra största stress framkallande saker hjälper inte heller. När vi blir stressade så är det många som släpper på trycket genom att äta eller svälta. Matmissbruk hänger ihop med mycket i alla fall för mig.

Så här är det för mig i mitt missbruk. Jag vet att många har det som mig.

Just nu har jag inte den bästa kosthållningen. Jag kämpar mot detta som blivit min onda cirkel, och jag tar mig uppåt sakta men säkert. Viljan finns men den inre styrkan är inte lika stark som för ett par veckor sedan. Dock vänder jag på det nu sakta men säkert. Jag vet vad som triggar mig och vad som triggade igång detta beteende, nu ska jag bara vända på det. Lättare sagt en gjort. Men med tålamod kommer jag över det snabbare än snabbast och om en vecka räknar jag med att vara på rätt bana med kosten igen. Jag tar ett steg i taget. För mig är det största problemet, vitt mjöl och socker.

Att kämpa mot ett missbruk är svårt men med tålamod och viljan vet jag att jag kommer besegra det. Jag har mina upp och ner nu som då, och det är en del av processen. Troligaste är att jag kommer vara så här resten av mitt liv. Hur stora toppar och dalar jag skapar handlar nog mest om att jag måste skapa en balans, där det inte händer så ofta eller så kraftigt.  Jag måste finna min balans, och det krävs viljestyrka och tålamod.

Kosttillskott

Här nedan kommer jag länka till olika inlägg om kosttillskott och varöfr man bör äta dem. (Dessa kosttillskott är de övriga som inte innebär vitaminer och mineraler, som skrivs separat).

Vill ni att jag skrier om något speciellt eller bara vill hjälpa mig göra listan längre, kommentera gärna eller maila mig via kontakt till vänster.

 • Aloe Vera
 • Omega -3
 • Omega B-6
 • Psyliumfrö

Funderingar Varför vågar vi inte äta okänd mat ?

Satt och funderade lite. Är väl ingen hemlighet att min andra hälft inte är speciellt nöjd över hur jag äter. Eller jo de gånger han inte berör så mycket (eller ser när jag lagar mat).

Men hur kommer det sig att när de är medvetna om vad man gör och inte gör, så är det äckligt. I dag gällde det dinkelmjöl fullkorn i vit bechamelsås. (vi gjorde lasange). Han fick dock riktiga pasta plattor, även om jag inte var hel nöjd, så då fick han dinkelmjöl. Men ja de är riktigt tjuriga ibland.

Har suttit och fudnerat på detta, för det gäller samma sak med mina bröder.

Är det något nytt eller något som kan tänkas vara nyttigt, är de jätte tjuriga på att prova. Eller så har de redan bestämt att det är super äckligt.

Men det är vanligt att det är så i vårat samhälle idag. Är det något man är osäker på tycker man helt enkelt inte om det. Så är det bara. Det vi inte känner till vill vi inte prova på.

Vad äter egentligen folk som åker utomlands? Äter de bara det som de känner till eller vågar de prova de lokala delikatesserna ? Hur gör ni ?

Jag har aldrig åkt utomlands men jag vill göra det för att prova lite olika rätter. Och ja jag räds inget. Lite skeptisk till att äta hund och katt är jag eftersom det är husdjur, och det känns konstigt i tanken. Samtidigt gillar jag att äta kanin, något som jag också har haft som husdjur. Men jag har liksom inga problem med det. (jag vet det låter jätte elakt, men det är så det är)

Vad jag vet kan man äta mer eller mindre allt möjligt. Jag har alltid velat åka till australien och prova de där vita larven som ska vara en delikatess när den är tillagad.

Så haggis här är eldprovet, har lite problem med tanken på inälvor. Även om det verkligen är något helt normalt.

Om man ser till mina matvanor kan amn lugnt säga att skulle jag slakata en gris skulle jag slänga 70 % av det man kan äta på grisen. Varför gör vi så egentligen? Hade det inte varit bättre att lära sig ta tillvara och tillaga allt man akn äta på djuren? Varför är vi så kinkiga och slänger flera ton mat varje år, bara för att det inte faller i smaklökarna. Tänk på all mat som hade kunnat gå till bättre behövande. Så många man hade kunnat hjälpa och som sluppit gå hungriga. För att inte tala om miljön. Jag tror nog att om man tog tillvara på allt som är ätbart på djuret så kan man spara mycket både pengar och miljö. Eller vad tror ni ?

Varöfr är vi så kinkiga och bara slänger när vi faktiskt kan äta och ta tillvara så mycket mera mat.

Facebook gjorde att jag fick nytt jobb

I torsdags postade jag på facebook att jag slutade mitt andra jobb i fredags. En gamal chef till mig kontaktade mig och sa åt mig att ta kontakt med dem igen om jag var intresserad. Visst tusan var jag det. så jag gjorde det.

I går ringde deras rekryterare och berättade att min chef skrivit en lapp om att jag skulle kontaktas för att jag ville tillbaka dit igen. Så nu är det fixat.

Nästa måndag tisdag och onsdag har jag utbildning, så börjar jag jobba dagtid v 38. Vad jag ska göra, sälja. Vad talar jag inte om förrens jag börjat ;-)

Men tänk vad skönt det var att en gamal arbetsplats ville ha tillbaka mig och ringde upp och tog kontakt efter att jag skrivit att jag var utan arbete. Så nu får jag åka tillbaka och det känns inte alls lika nervöst längre som det gjorde första dagen jag var dit. Nu är det bara spännande och roligt att komma tillbaka till en arbetsplats som jag trivdes på =) En arbetsplats där jag känner människorna som jobbar. Där jag vet att jag har grymt bra chefer som kommer ge mig det stödet jag behöver.

Ska bli så skönt att börja jobba där om ett par veckor. =)

Tidsoptimism, att inte planera leder till stress

Jag har mycket som jag vill publicera i bloggen men som jag inte har fått färdigt ännu. Jag har en mind map med allt som ska ner och det tar längre tid än jag trodde att det skulle ta. Men med lite planering kommer det fungera hoppas jag.


Men nu har allt lagt sig och jag har stressat ner. Jag ska ta en sak i taget vad gäller detta arbete i bloggen. Har lite trixande kvar med vissa länkar (så har licensen för mitt wordprogram gått ut, och jag glömde mammas office hemma hos henne, så allt är inte färdig skrivet ännu).

Men jag kommer avsätta ett par timmar per dag till att skriva här så det kommer snart vara färdigt. jag har kommit på lite fler saker som jag kan tänka mig att ha med i bloggen, som ska läggas till listan. Så ja vad ska jag säga. Planerar jag inte blir jag stressad och då händer inget i stället.

Så för mig gäller det att planera annars stressar jag upp mig för mycket och inget händer.

Så vill jag inte heller stressa då stressen frigör ett hormon som gör att kroppen lagrar fett. Av någon outgrundlig anledning som jag inte för står varför den existerar. ska skriva lite mer om det här med stress och övervikt.

Sista finliret.

Nu har jag nästan skrivit färdigt alla texter utom den om sockerberoende och matmissbruk (dessa är viktigast och jag vill göra dem ytterligare bättre).

Men nu är snart allt finlir klart, så jag kan publicera dem. De kommer puibliceras redan i morgon. (kasnke inte alla, men många av dem).

Jag hoppas även höra om ett jobb i morgon igen. Så jag kanske bara är ledig denna vecka innan arbetet jag sökt börjar. Jag hoppas på att jag kan få det, eller något annat hos en gamal arbetsgivare. Om inte, får jag väl gå till arbetsförmedlingen och se glad ut =) Allt ordnar sig så småningom.

Mitt största problem just nu är att jag inte har någon mättnadskänsla alls. Känns som jag kan äta mängder och inte känna mig nöjd eller mätt. Det är aldrig bra men så snart jag får lön igen kan ajg köpa hem riktig mat och då behöver det itne vara så här. Hemskt när man inte har tillräckligt med pengar för att äta riktig mat. Men tyvärr är det ett faktum i många familjer i dag. Ekonomin är dålig och då blir även kvaliten på maten nedsatt. Så det har varit mycekt halvfabrikat denna vecka och det känns direkt på kroppen.

Men det ska bli ändring på det.

Acceptera sin övervikt

Jag har tidigare sagt det att för att åg ner i vikt måste man först acceptera den övervikt man har. Man måste helt enkelt inse att den finns där för att kunna göra något åt den.

Men att acceptera sin övervikt behöver inte betyda att man accepterar hur man ser ut. Gör man det kommer man troligen inte göra något åt det (även om det är det man vill innersi inne). 

På samma sätt kan man lära sig att älska sig själv. Man behöver inte älska sitt utseende bara för att man älskar sin personlighet.

För att kunna åtgärda något man själv ser som ett problem är det viktigt att man verkligen accepterar att det finns där. DU kan ju inte ändra på något som inte är där.

Att acceptera att saker är på ett sätt är nog så svårt, det svåraste kommer efteråt och det är att faktiskt göra något åt det. Vill man ändra på något bör man ta tag i det på en gång inte i morgon inte nästa vecka utan på en gång. Känner du dig inte helt redo på att ta dig an det du vill ändra på, vänta ett tag tills du är redo. Då vet du att du kommer klara det. men saknar du motivation eller vilja att ändra på det kommer du bara göra det en liten stund sedan troligen misslyckas och allt rinner bara ut i sanden. Eller så går man tillbaka till gamla vanor.

Jag har bestämt mig för att ändra på min övervikt. Jag har dessutom börjat med det, främst genom att få rutin på min träning och träna minst 40 min per dag med crosstrainern. Jag har dessutom byggt upp en hög med motiveringar i form av byxor i olika storlekar som jag vill kunna använda. Jag har byxor ända fram till slutmålet, och när jag når dit kommer jag dessutom köpa hem en korsett som jag sett och gillar. Så jag har mina mål och vet vad jag vill. DÅ blir träningen lättare eftersom jag vet att jag kommer nå dit med hjälp av ändrign i kosten (som jag kommer börja om med om ett par veckor).

Men jag börjar med att få in rutin på träningen först, och samtidigt trappar jag ner på kolhydraterna igen. (Jag har slarvat för mycket under sommaren och mår inte bra av för många kolhydrater). Hur jag kommer äta sedan håller jag på att skriva ner så ni får en liten uppfattning om vad det är jag äter och vilka kosttillskott jag börjar använda.

Men kom ihåg, bara för att ni accepterar er övervikt, så behöver det inte betyda att ni accepterar hur ni ser ut.

Anledningen till torka

Fick i måndags reda på att jag ev jobbar min sista vecka denna vecka, det bekräftades i går efter en dags väntan. Så jag har bara inte haft motivation att skriva då jag börjat fundera på nästa yrke och vad jag ska prova på att jobba med härnest. nu har jag ju sett verkligheten bakom en del av livsmedelsindustrin.  Så nu är det kanske dags för någon annan del eller något helt annat yrke. Ska fundera lite till. I morgon återupptar jag mina skriverier på bloggen och fixande. har ett par texter som nästan är färdiga för publicering.

I morogn ska vi ha kickoff för mig och mina kollegor från bemanningsföretaget. Så efter det kommer jag nog åka hem på en gång. ska ta phonehopuse på lördag tror jag för att kolla om jag behöver kvitto för att lämna in den på garantin. min skjutlucka har nått glapp tror jag för den funkar verkligen inte. Så måste jag skicka in papper till elbolaget, och till akassan så jag får akassa under tiden som jag letar nytt jobb. (om jag får den).

Så jag ber er stå ut lite till, för just nu jobbar jag gärnet sista dagarna, men kommer vara tillbaka på banan i morgon efter en tupplur.

Jetlagad...

Jag har varit helt jetlagad hela helgen efter jobbet förra veckan. Därav att jag inte gjort färdigt sidorna och länkarna till vänster. Men jag har bestämt mig för att inte stressa. Jag har däremot funnit lite fakta och information som jag ska använda i mitt skrivande av alla texter. Så samlar jag även på en massa länkar och har funnit lite nytt kul som jag tror ni kan gilla. Om inte annat är det en del sidor för recept blandat av allt möjligt som det är idag.

Men jag ska se till så  jag jobbar med bloggen udner veckan mellan packandet, arbetandet och tränandet. Jag får helt enkelt ta en sak i taget, annars blir det så mycket och inget blir gjort. (Mitt liv i ett nötskal). Eller så görs allt i sista stund.

I dag har jag ägnat mig åt min huvudvärk som jag har haft under hela helgen. Samt att jag har diskat lite och gått prommenader med hunden för att se om den friska luften skulle hjälpa mig mot huvudet. Men det gjorde det självklart inte. När jag får sådan här huvudvärk sitter jag inte mycket vid datorn då det inte hjälper mot värken utan snarare drar det mot migrän i stället. Något ja ginte vill ha när jag inte vet om det blir min sista vecka på jobbet nästa vecka eller om jag har turen att få jobba en vecka till eller två. (det är nog det här som stressar mig mest och tar upp mest av min tid just nu).

Dessvärre kan jag inte styra över om jag får jobba mer eller inte. Jag kan bara ge gärnet 200 % just nu under tiden som jag har jobb och hoppas på att det ger mig mer arbete. Jag måste försöka hålla fokus på alla mina projekt just nu är det arbetet som ger mig pengar så jag kan leva. (jag har just nu ingen reklam på bloggen, då jag inte anser mig ta den tid det krävs för att ge mig rätten att ha reklma här).

Så just nu står fokus hos arbetet, när jag får jobb under en längre preiod kan jag slappan av lite och börja lägga krutet på andra saker också.

Sen vill jag att innehållet i min blogg ska bli så bra som möjligt, så jag vill inte slänga ur mig inlägg om de viktigare bitarna som jag känner är lite för dåligt skrivna. Så därför dröjer de lite. Jag har blivit lite av en perfektionist. Eller rättare jag har inte bestämt mig för hur jag ska lägga upp mina skriverier. Men jag har en ide om hur jag ska göra.

Ska snart ut med hunden igen. Ska lägga mig vid 20:30 eftersom jag ska upp 4:30 i morogn bitti. Jobbar förmiddag nästa vecka och det ska bli så grymt skönt. Älskar det skiftet jag har nu och i morogn kommer de hem från semestern, så då blir det ännu bättre.

Nu ska jag ta en migräntablett för att dämpa huvudvärken ordentligt till i morogn. (I morogn eftermiddag ska jag tvätta hos mamma men skriver igen när jag kommer hem).

gmail server problem

Jag vill be om ursäkt till er som mailat mig. jag kan just nu inte logga ut från min ena gmail och byta till den jag har till bloggen. Jag försöker få tag i gmail och be om hjälp med det, så att jag kommer åt bloggens mail.

Så snart jag kommer in i den igen ska jag svara på alla era mail.

Nya bilder på gång

Tänkte ta lite nya bilder nu i helgen som jag kan ha som före bild. Har ju kommit igång med tärningnen lite (även om jag inte har någon rutin och kanske tränat en gång senaste veckan).

Men jag kände att det liksom kunde vara lite kul för mig själv att ha det. Så jag ska göra lite nya bilder i morgon. Blir dock bara figuren som kommer fotas. Så ska jag göra det allt eftersom cm försvinner =) (jag vet inte om jag kommer använda vågen igen förrens jag byter storlek på kläderna. Men känner jag mig själv kommer jag göra det ganska ofta). När jag kör mitt 8 veckors program så kommer jag inte väga mig. jag kommer väga mig före och efter samt ta mina mått för att se om jag får någon bra skillbad på siffrorna.

när jag publicerar bilderna vet jag inte. Det beror på när jag lagt in dem i datorn. Men de är på väg i alla fall.

Helgen ska gå till jobb med bloggen.

Jag ska spendera hela helgen framför datorn (förutom när jag packar ner lite saker och fyller en sopsäck).

men annars kommer helgen ägnas åt skrivande. Jag har nämligen hittat lite fler saker som jag vill skriva om och då framförallt något jag ska prova själv för att se om det kickstartar min ämnesomsättning.

Så jag tänkte skriva lite om det, och göra färdigt texterna som ska komma upp till vänster. Så ska jag även börja skriva på småtexter som jag har förberätt för länkning.

jag har lite att göra, men jag vill få det färdigt så jag sen kan ägna all tid åt att skriva inlägg och leta efter fler saker att skriva och berätta om. Men under veckan har jag jobbat kväll så då har det inte blivit mycket annat gjort än att jag sovit och jobbat. Men får jag bara färdigt länkarna och liknande kommer det bli lättare för mig att skriva texter till bloggen.

Just nu funkar inte kosten så bra för mig, utan jag äter mer eller mindre vad jag känner för. Men om några veckor, alternativit någon månad ska jag prova kosttillskott och lägga om kosten till 100 % under 8 veckor och se om jag får resultat.

Så i helgen kommer det mer texter och framförallt nytt.

Egentid

Bestämde mig för att ta en hel dag för mig själv. Innan har jag haft två timmar i veckan då jag bara brytt mig om mig själv och gjort det jag kännde för. Men i dag började jag med att ha en sådan dag hela dagen. Så varje söndag ska jag bara ta hand om mig själv och göra det jag vill. Se till att jag återhämtar mig ordentligt efter arbetet och inte tränar. Utan bara kan sitta ner dricka te och läsa. Eller ligga i sängen hela dagen.  Bara för att ge några exempel.

För att jag ska kunna skriva mer i bloggen ska jag dessutom börja avsätta tid för bloggandet varje dag. Så att jag har två timmar när jag sitter och skriver. Då kommer jag skriva om allt möjligt, allt kommer kanske inte att publiceras samtidigt, men allt eftersom jag skriver kommer det göra det.

I dag har jag ägnat hela dagen åt att vila och läsa. Men framförallt har jag läst lite mer om Anna Skipper och hennes kostprogram. Det jag har märkt är att det verkar jätte bra för en som är sockerberoende (obs om du är sockerberoende bör du uppsöka proffisionell hjälp).

Jag blev lite sugen på att prova hennes kostprogram under 8 veckor (så som de gör i tv, ) för att se hur jag mår av det (dock kommer jag nog utesluta fullkorns pastan och liknande då jag inte mår bra av det). Men det är fråga om pengar för min del, då det är rätt dyrt  (om man ska prova med pulverkuren också). Men jag tänkte vänta lite tills efter flytten, så jag får lite mer ordning på ekonomin. Så kanske hennes sida för skipperlife har öppnat då så jag får mer hjälp av deras kostprogram och mera råd som finns att tillgå.

Är det någon som har provat hennes kur och kasnke kan dela med sig lite av erfarenheterna ni hade av dem. Kanske berätta hur ni gjorde.

(Jag ska sätta mig och plöja igenom alla avsnitten på webben tänkte jag, men det lär ta en liten stund känner jag.) Samtidigt har jag ju egentid i dag och kan göra precis som jag själv vill.

Helgen är här

Så i kväll ska jag göra färdigt de sista länksidorna, efter det börjar jag återigen skriva igen.

Jag tänker faktiskt då börja skriva på sockerberoende och matmissbruks informationen (de kommer handla om övergripande fakta och saker att tänka på. Sen kommer  jag ha kategorier där jag skriver om mina egna upplevelser, och lite mer information om matmissbruken. Saker att tänka på som blir länkade då.

jag tänkte även berätta liteom hur jag äter och min anpassade kostplan (som jag ibland fuskar med osm alla andra). Men så ni får en inblick i hur jag äter. Dock ändras det mer eller mindre hela tiden, då jag inte har hittat min livsstil till 100 %.


Ni ska även få bild på min motivation ;-) Fick byxor som jag verkligen ska komma ner i, om jag så ska träna livet ur mig. Nä inte riktigt så hårt behöver jag träna.

Men nu vet ni hur dagen kommer vara i morogon hoppas jag på att jag har lite nytt material som ni får ta del av.


Inget svar ännu...

har inte fått nått svar ännu om lägenheten så jag får vänta förhoppningen är att de svarar i morgon, eller under veckan åtminstone. Jag har lämnat tele nr till arbetet så de ska inte ha några problem med att nå mig.

Så det blir bara ännu mera väntan nu. Men men inte så mycket att göra åt.

Jobbar morgon nu så det har varit lite jobbigt att aclimatisera sig till arbetstiderna. men i morgon borde jag vara på banan igen och kunna återuppta mina inläggs skrivanden.

Ska ta ut hunden en sväng och skriva i min dagbok så jag inte glömmer bort det. I morgon blir det ännu en spännande dag. Hoppas det går bra och undan framförallt så det inte blir en massa död tid.

Ska sova lite längre och äta lite frukost på jobbet. Blir nog blåbärssoppa. Det var rätt gott och ja, det ger den där lilla extra kicken just nu.

Hoppas ni står ut med mig trotts att det inte kommit så mycket inlägg den senaste tiden, just nu är det bara en massa som händer och jag har inte så mycket kontroll på det.

Ny Lägenhet

Har hittat en jätte mysig lägenhet på bottenvånignen i det bostadsområde jag vill bo i. Men det är några fler innan mig osm har kollat på den, ett par stycken. Så efter jag såg den i fredags slängde jag iväg ett mail till bostadsbolaget och talade om att jag var intresserad av den. Så i morgon förmiddag ska jag ringa ohc bekräfta det, dessutom får jag förhoppningsvis reda på redan i morgon om jag får den eller inte.

Får jag den inte, finns det en två i hörnet på ovanvåningen som jag i så fall vill titta på och ha i stället för den (den har grymt stor balkong(längs hela lägenheten). Så det får duga i så fall, även om jag helst vill ha den där med uteplats. Men jag får bara vänta till i morgon och se vad de säger. Jag hoppas min tur har vänt ohc att den tillfaller mig. Så kommer jag bli världens lyckligaste.

I morgon är semestern slut och jag börjar jobba igen, och det är väl tur, för nästa månadslön kommer bli mindre än när jag gick på soc, så jag ligger väldigt dåligt till med pengar just nu. (tycker jag har så kass ekonomi trotts att jag jobbar, kan kanske bero på att jag får betla full avgift till väldigt många instanser).

Men men förhoppningen är att jag får lägenheten då kan jag fokusera på flytten och träningen, så kommer allt att ordna sig.

Ska upp 4:15 i morgon bitti så det blir inget blogg inlägg mer idag, ska fortsätta skriva i morgon och fixa med bloggen, hoppas ni haft en bra helg och håll tummarna för mig i morgon.

Uppdatering

Nu har jag äntligen gjort i ordning länksidorna till faktarutan, om ni går in där nu kan ni se under de olika delarna vad jag kommer skriva om.

Har ni önskemål kan ni givetvis alltid kommentera och tala om vad det är ni vill att jag tar med i mina listor, saknar ni något så givetvis 'r det samma sak som gäller: Vill ni vara anonyma kan ni använda kontaktformuläret för att kontakta mig.

Övrigt (Faktarutan)

Här nere kommer sådana saker jag tycker är värt att ta upp och berätta om men som jag inte riktigt vet var jag ska placera. Så de fick en övrigt lista. Har ni något som ni tycker passar in här berätta det gärna för mig.

 • Aromer (tillsatser)
 • Azo - färger
 • Energiprocent E-%
 • E-nummer
 • Imunförsvaret
 • Jästextrakt
 • Natriumglutamat
 • Orac - värden (färger)
 • Protein
 • Resveratrol (antioxidant)
 • Sötningsmedel

Operationer

För endel kanske det till slut blir dags att börja tänka på operationer på vad som är rätt för dem. De kanske har provat allt och har ignet annat att göra än att ta till kirurgisk hjälp för att bli av med sina kilon. Det är inget jag rekomenderar, men det är ett faktum att för endel är det de enda som faktiskt fungerar.

För att ni ska få lite information om vad det handlar om och hur man går tillväga för att få till en operation tänkte jag skriva om de två som görs. Dock skriver jag bara en kortfattad information om dem. Den som ska opereras får alltid en mer djupgående och utförlig beskrivning av tillvägagångssätt och livet efter operationen. (Jag har aldrig genomgått någon operation och har därför inga personliga erfarenheter).

Gastrick By - pass (GBP)

Vertikal bandad gastroplastik  (VBG)

Gastric Banding (GB)

Biliopanceratic Diversion (BPD)


För att göra en operation krävs ett BMI på minst 35 och läkarkonsultation antingen privat eller via landstinget (observera att kriterierna för operation kan skilja sig från landsting till landsting)

Livsmedelsintollerans

Många idag utvecklar någon form av allergi. Men vad innebär de olika livsmedelsallergierna? Här nedan listar jag våra livsmedelsalleriger och förösker förklara vad de innebär för personen som drabbas av dem.

 • Gluten intollerans
 • Laktosintollerans
 • Mjölkallergi (ej samma som laktosintollerans)
 • Soja
 • Ägg

Hjälp mig gärna fylla på ännu mer till listan. Gör detta genom att skriva en kommentar eller genom att använda er av kontaktformuläret.

Mineraler

Genom kosttillskott får vi i oss de viktigaste vitaminerna och mineralerna, men många vet itne vad de gör för kroppen och väljer därför att inte ta dem. Med den här sidan hoppas jag kunna förklara vad de olika mineralerna är för något så ni ser fördelarna med att ta kosttillskott eller äta vissa livsmedel.

 • Selen (Se)
 • Zink (Zn)
 • Kalium (K)
 • Kalcium (Ca)
 • Mangan (Mn)
 • Fosfor (P)
 • Koppar (Cu)
 • Jod (I)
 • Järn (Fe)
 • Krom (Cr)
 • Molybden (Mo)
 • Magnesium (Mg)
hjälp gärna till att göra denna lista längre. Skriv gärna en kommentar eller använd er av kontaktformuläret.

Vitaminer

Många av oss har hört hur viktigt det är att få i sig sina vitaminer. Men vad gör de egentligen för nått i kroppen. Här ska jag försöka förklara de olika vitaminernas funktion för er i kroppen.

 • A - Vitamin (Retinol)
 • B - Vitamin
 • B1-Vitamin (Tiamin)
 • B2-Vitamin (Riboflavin)
 • B3-Vitamin (Niacin)
 • B5-Vitamin (Pantotensyra)
 • B6-Vitamin (Pyridoxin)
 • B8-Vitamin (Biotin)
 • B9-Vitamin (Folsyra)
 • B12-Vitamin (Cobalamin)
 • C-Vitamin (Askorbinsyra)
 • D-Vitamin (Kalciferol)
 • E-Vitamin (Alfa-Tokoferol)
 • K-Vitamin
Hjälp gärna till att fylla på listan, genom att ge en kommentar eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret till mig.

Kryddor & Örter

I alla kök finns det kryddor och örter, antingen färska eller i pulverform. Många vågar inte byta och prova något nytt då de itne känner till kryddan eller örten: Denna sida kommer förhoppningsvis att hjälpa er med information om våra kryddor och örter.

Kryddor & Örter
 • Basilika
 • Chili
 • Citronmeliss
 • Curry
 • cayennepeppar
 • Dansk körvel
 • Dill
 • Dragon
 • Gurkmeja
 • Gräslök
 • Ingefära
 • Kanel
 • Mejram
 • Mynta
 • Oregano
 • Persilja
 • Rosmarin
 • Salvia
 • Stevia
 • Timjan
 • Vanilj
 • VitlökSkanar ni något hjälp gärna till med att fylla på listan genom att skriva en kommentar här nedan eller skicka ett meddelande till mig.

Livsmedel

Här nedan följer en lista med livsmedel som är vanliga i våra svenska kök. För att veta mer om en speciell produkt klicka bara på länken. Hjälp gärna till med att fylla på listan, genom att kommentera eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret.

 • Ajvar
 • Aprikoser
 • Blåbär
 • Bulgur
 • Cocosfett / olja
 • Fibrer
 • Fetter
 • Honung
 • Jordgubbar
 • Kaffe
 • Katrinplommon
 • Mjölk
 • Russin
 • Te
 • Tofu
 • Tranbär
 • Vatten
 • Havregryn
 • Quorn
 • Äpple
Allt eftersom det skrivs om produkterna på listan kommer de soreteras in i Kategorier:

Dryck

Frukt

Bär

Gryn

Vegetariskt


Ser ni att någon produkt hamnat fel hjälp mig gärna att rätta till det genom att tala om det för mig. Detta för att sidan ska bli så bra som möjligt.

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)