Ren mat eller konstgjord mat.. ?

Aftonbladet har skrivit en artikel om det här med ren mat, alltså mat utan tillsatsämnen som E202 etc. De gör detta med anledning av den nya boken "Äkta Vara" av Mats- Eric Nilsson som kommit ut (vill ha båda i julklapp hint hint;-) )

 Många bloggare säger att det är den nya hysterin ungefär som fett hysterin som var på 90 talet (och fortfarande är). Men alla ser bara det att det är nyttigt att äta så rent som möjligt och att de kemiska ämnen kanske inte är så farliga.

Men det är just därför som det är sådan hysteri. Det är ingen som gjort en riktig undersökning på hur farliga tillsatserna är som vi har i maten.Ingen kan svara på frågan vad de gör med kroppen i det långa loppet. Då kanske det är bättre att försöka äta så rent som möjligt och göra skaer och ting från grunden. Kanske är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Santa Maria jobbar med att ta bort saker som glutamat i sina krydoor för att ta fram de naturliga smakerna igen.

Ekologiska produkter blir bättre för där har du den äkta varan, det som era förfäder åt. Den rena maten utan ev gifter i. Man måste se på det långa loppet man har framför sig. Man måste fundera lite. OM det inte finns belägg för att det är farligt eller nyttigt med konstgjorda. Om det inte finns någon som vill ta reda på det. kanske är det bättre att strunt i det. Instinkten som finns i människan säger att hon inte ska äta det hon inte vet vad det är för nått. Varför äter vi saker som är konstgjort. Vi vet ju inte till 100 % vad det är. Se på Kalla fakta på söndag 19.20 och lyssna på de forskarna och läkarna som ställer upp. DÅ får ni veta sanningen bakom viss forskning och livsmeledsindustrin.

Jag tar hellre bort så mycekt som möjligt än att risker a bli sjuk på kuppen Varför äta något med mindre kött i och mer av allt annat. ish tänk vad äckligt, du tror det är korv men egentlgien är det bröd vatten och en massa emugleringsmedel som ska hålla ihop det hela. Nä det var bättre förr när det faktiskt var korv i korven och kött i köttbullarna: Kanske skull eman gå till baka till slakteri butikerna tid, när man fick den riktiga varan i stället för massindustrins produkter.Helt enkelt:

"Det var bättre Förr"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)