Angående Välgörenhet svar på kommentar + sopa framför din egen dörr sverige

Det är ingen hemlighet att vi ger mer till välgörenhet nunär det är jul och andra högtider. Vi ger pengar till dem som behöver det.

Men ger vi tillräckligt, och nårhjälpen fram till ALLA som behöver det. Jag fick en bra kommentar av Kalle till mitt förra inlägg angående aktier och välgörenhet:

Postat av: Kalle

Afrika är fattigare idag än för 25 är sen, trots all välgörenhet och allt bistånd. Redan på 60-talet engagerade vi oss som små barn i Biafra katastrofen. 40+ år senare så är det lika
illa. Så är tex välgörenhet lösningen?

2008-12-23 @ 00:54:05

Är det kanske dags att försöka nå ut utanför ramen och göra nått drastist. Visst det är finannskris och det drabbar hela världen. Men samtidigt ger vi också mer än någonsin till välgörenhet i alla fall i sverige. Men är det tillräckligt. Vad kan man göra ? Det som ges, ges till välgörenhet UTANFÖR sverige, men den svenska fattigdomen?

Samtidigt me detta kom jag att tänka på hur ser det ut i sverige?

Vi har fattiga som blir fattgiare nu under finanskrisen. Matpriserna går upp men riksnormen hös inte utefer detta. Det är även dyrare idag att köpa kläder jeans som tidigare kostade 179 :- och var lågpris, kostar idag 299 :- och räknas till lågpriserna.

Vad görs i sverige för att hjälpa den allt ökande klyftan i samhället, Det finns många som går på socialbidrag och som inte har råd att fira jul, som inte har råd med att köpa mat till familjen, eller julklappar till de små.

I dag gör svenska kyrkan inom sverige ett enormt arbete för att ge tilld e allra fattigaste i sverige. Samma sak med majblomme fonden. Men finns det flera. Händer det nått på lokal front.

Varför uppmärksammas inte fattigdomen inom vårat land på samma sätt som den utanför. Visst vi har inte krig, men att tvinga sig själv till svält för att vi inte har råd att köpa mat, det är inte rätt.

Regeringen drar dessutom åt svångremmen på dem som får bidrag för att överleva. De gör det svårare, allt fler får mindre pengar, och svaret vid frågan vad görs för sverige blir att skaffa dig ett jobb. Jo men det är inte lättt att få jobb, konkurransen är stenhård ocharbetsmarknaden minskar speciellt nu i kristider.

Har du inga pengar och har efter alla lån och betalningar är gjorda bara 200 kr att leva på, så har amn itne råd att äta, man får då ingen energi att söka jobb med. Man känner sig sviken av samhället och sig själv. Tvivlena börjar komma att varför dög inte jag och mitt cv som jag skickade iväg.

Enligt riksnormen har en ensamstående 3561 kr varje månad. det ska gå till telefon, tv-licens, kläder, skor och mat. Samt dina egna lån. så som CSN. Är det kosntigt att det inte blir mycket pengar över. Av dessa pengar får inget sparas, du får dessutom om pengarna tryter INTE LÅNA AV FAMILJEN, det räknas som inkomst och dras nästa gång du söker pengar (länsrätten arbetar med överklagan om detta).

Tänk då att maten har blivit dyrare, kläder och skor hygienprodukter har blivit dyrare. Är det konstigt att skulder ökar hos kronofogden, att allt fler får mindre att äta, Alla samhällen har inte ett soppkök dit de som inte har råd kan gå och äta.

Finns det nått man kan göra för dem inom landets gränser, de som i tysthet svälter. De barn som får gå med smutsiga kläder och hungriga till skolan. Varför uppmärksammas inte fattigdomen inom sverige så som den görs utanför.

Nu kommer någon kläcka ur sig att det är värre utanför sveriges gränser. Men är det verklgien det.? Låter vi klassklyftan fortsätta och allt fler dras ner i fattigdom kommer vi snart ha som alla andra länder där fattigdom och krig råder. Fler kommer göra allt för att överleva, detta kommer sluta i katastrof.

Varför inte försöka hindra det hela innan det går så långt.? Varför inte lyfta fram välgörenheten inom sveriges gränser?

Det börjar bli dags för något att hända. Vi måste agera innan det är försent, vi MÅSTE hjälpa dem i sverige som behöver oss, samhällets stöd. Vi är inte längre ett välfärds samhälle, (det ni ser i tv och tidningar är bara en ridå för att dölja det fattiga sverige.


Varför inte ta och sopa framför landets egna dörr först och se till att alla har råd att äta varje månad ? Någonstans att bo, rena kläder och tillgång till tak över huvudet och varmt vatten att rengöra sig i.

Hjälp till att rädda de svenska fattiga.

Hjälp till att Sopa framför svenska dörren,öppna ögonen och våga inse, Det fins 1000 tals som behöver hjälp.

Glöm inte Sveriges Fattiga.



Kommentarer
Postat av: Kalle

Jag tänkte också på USA som har mest välgörenhet av alla länder, vad jag vet. 40 miljoner människor står utanför sjukförsäkringen. Har det ett samband som gör att man inte får arslet ur vagnen och ser till att alla omfattas? Nu skall tillträdande presidenten ordna detta för att barn men det har sagts många gånger. Vi får se. England är ett annat land med mycket välgörenhet också. Men vad gäller Sverige så hjälper bra samhällets insatser på djuper och där måste "vi" skapa opinion så att inte välgörenhet ökar mer. Vår nuvarande regering är mycket öppen för det tyvärr.

2008-12-23 @ 14:29:14
Postat av: nadia karlsson

re Kalle:



Helt klart måste vi göra mer på samhällsbasis. Men frågan är var pengarna för att det ska öka. Någonstans måste det börja och helt klart är det att det är "vi" som måste skapar opinion, få media och speciellt regeringen att se till de problem som finns.

Vi riskerar tyvärr att som USA en dag stå med en sk sjukhusförsäkring som du bara kan få om du har jobb. Då kanske klyftan ses mer. Då är det dessutom försent att göra nått.

Många ser bara välfärds samhället och vill inte se det som finns bakom det. (Som kommunalnämnden i malmö som ville gömma uteliggare och tiggare när de får fint statsbesök, därför att fattigdom inte finns i Sverige)

Ett som är säkert är att det är dags att sluta blunda och öppna ögonen för det som händer inom landets gränser, jobba för att försöka minska klyftan mellan klasserna. Trotts finanskris är det möjligt att börja arbetet, men finanskrisen har blivit en bra ursäkt i många munnar.

2008-12-23 @ 18:26:36
URL: http://mnl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)