träning

Snart kan jag förhoppningsvis komma igång med även simning. älskar att simma, och just nu bor jag ju nära simhallen tar runt 20 min att gå dit. Jag har bara inte haft råd att köpa ett simkort, så förhoppningen är att jag kan få ett nu när jag har sökt bidrag/stipendium, för lite saker. Däribland ett kort till simhallen, och lite nya kläder.

Jag ser egentligen inte att jag itne har pengar som en ursäkt för att itne träna. Runt om i sverige finns det så mycket stipendium, bidrag och annat man kan söka, för att få lite extra hjälp. Jag ser inget fel i att göra det heller, snarare tvärt om. Det är jätte bra att man kan göra det. Jag jobbar ju idag med telemarketing (jo telefonförsäljning), och ja det ger ju inte bästa lönen men så pass att det går runt i alla fall. Dock har man inte råd med saker som gymkort eller simkort, så då passade jag på att söka pengar för det i stället. Då kan jag om det blir godkänt, börja med min simning igen.

I annat fall blir det mest hemma träning med crosstrainern, men det kan vara skönt att variera också. Blir jätte långa promenader under helgerna, siming, och crosstrainern. Har dessutom en ny almanacka till nästa år där det finns plats för träningen. (gjorde en egen på personligalmanacka).

Så får jag komma igång med siminingen också tror jag nog att det kommer gå undan med sista biten. Sen blir det till att lära sig själv att äta rätt, så det inte går tillbaka. Jag kommer använda mig av lchf kosten, jag kommer göra en plan som FAA har uppskriven (så man inte överäter). (FAA- anonyma matmissbrukare).

Den 11 november får jag reda på om jag får hjälp till ett simkort eller inte. Jag hoppas på det skulle hjälpa mig så mycket för att gå ner sista biten i vikt. Så vill jag minska risken för skinn som hänger och då är det faktiskt träning som gäller. (har man kraftig övervikt kan man få skinnhäng i alla fall, då man tränar speciellt om man går ner mycket i vikt på en kort tid).

Jobbar med min kostplan

Sitter just nu och jobbar med min kostplan. Det blir att efter min kur med modifast, (jag gör den för att få bort de dåliga vanorna jag har skaffat mig, med att småäta och liknande), Så kommer jag börja återinföra kosten igen. Då blir det främst LCHF. Detta då jag vet att för en matmissbrukare är det viktigt att utesluta socker, vitt mjöl och raffinerade kolhydrater (kommer skriva mer om detta under kostplaner (detta gäller också sockerberoende).

Så jag kommer planera min lchf utefter FAA´s matplan. Jag ska dessutom verkligen göra en veckoplan varje söndag på vad jag ska äta udner veckan, och inte lämna något utrymme för annat. Då minskar jag även turerna till affären och det minskar risken för att jag kommer köpa saker jag inte borde.

Måste säga att detta känns bra, att jag äntligen är på rätt väg igen.

Jag kommer även skriva mer om FAA och även OA. De jobbar på mer eller mindre samma sätt och hos båda organistationerna kan man få kostnadsfri hjälp. Tyvärr är möterna i närheten av mig på tider som jag inte kan gå, och det är synd annars hade jag åkt på dem. Men när man slutar kl 17 och mötet är 18 några mil bort så blir det lite tajt med tid. Ska dock maila dem och kolla om det är planer på att starta möten någon annan dag, eller om man kan få annan hjälp. Finns alltid telefonen att använda men det känns inte rätt.

Men det kommer mer om det så småningom. Ska skiva om dem nu i helgen och posta inläggen med länkar etc, så ni hittar till dem.

Måste säga att det var nog någon månad sedan jag kännde mig så här nljd. Allt känns så himla mycket bättre just nu. Ska även bli spänande att ställa sig på vågen igen. Gör det dock inte förrens jag ska börja med min modifast kur, sen när de första fyra veckorna är över, så kommer jag ställa mig igen. Sen blir det att återinföra maten och då blir det att hålla ett litet extra koll på vågen. Så jag kan korrigera mängderna jag äter rätt.

Men nu ska jag återgå till allt skrivande, skriver även på texterna om LCHF och Gi och operationer och massa annat. Ska även skriva om tabletterna och sådant. så nu är det sprutt i bloggen igen =)

Tabletter.

Som en sista utväg kan man idag får hjälp av läkare med mediciner. Dessa kan vara väldigt obehagliga för kroppen men hjälper många. Dock ska ni veta att även om ni tar en tablett är valet av kost här väldigt viktig, dels för resultat men mest för att minska biverkningarna tabletterna ger.

  • Alli (receptfritt)
  • Xenical
  • Reductil

Kostersättning

Här kommer jag skriva om övriga sätt man kan få hjälp med kosten för viktminskning.

Främst olika kostersättningar. De kanske inte accepteras av alla, men det kan vara en lösning för dem som har det svårt. Ska ni använda er av någon form av kostersättning gör det hellst i samråd med dietist, speciellt om ni har någon form av sjukdom eller andra överviktsrelaterade sjukdomar.

  • Modifast
  • Nutrillett
  • Naturdiet
  • Noka
  • Cambridge
  • Allevo

Nu får det vara nog....

Japp nu är det dags att ta tag i det här igen, med vikten. På söndag väger jag mig igen, sen ska jag göra mig ett litet diagram så jag kan följa mig själv.

Men nu får det vara nog med småätandet och en massa onyttigt som kommer ner.  Ska gå ner de sista kilona det har jag bestämt mig för. Är mellan 20 -30 kg kvar till min målvikt på 60 kg. (idealvikten skulle visst vara på 57,6). Jag ska börja skriva ner ordentligt vad jag äter. jag skriver i min dagbok så jag får ner mina tankar och inte bär en massa inom mig. Så där har jag kommit igång och det känns bra. Ska bara försöka finna en stund varje dag till att skriva också.

Ska även ta tagi det här till bloggen och få färdigt mina texter. Har en hel del som ska skrivas färdigt nu i helgen. Så jag har lyckats göra en lista på texter som jag ska se till att får färdigt. Sen tar vi nästa i raden. Måste se till att sätta lite press på mig själv.

Ska också plocka iordning i lägenheten i helgen så jag itne kan skylla på röran för att jag inte kommer igång med träningen på crosstrainern igen. Så nu har jag lite att göra. Men det är ett steg för att få bort alla ursäkter som har dykt upp igen.

Sist jag listade dem så var det väldigt enkelt att ta tag i dem så snart de dök upp. Just nu känns det dock som jag tar en ursäkt i taget och inte försöker tvinga fram olika alternativ som kan dyka upp. Tar helt enkelt sakerna allt eftersom de kommer.

Nu ska jag se till att spara ner lite material till texterna i worddokument så jag kan hantera dem lite lättare. (behöver nog packa upp skrivaren igen tror jag, skulle vara skönt att ha allt utskrivet. Är ju en sådan som gärna skriver ner från papper till papper och sedan in på datorn. Lite extra arbete, men det är så jag gillar att skriva.

Men på söndag börjar vi om igen, då är det start ett. Sen beställa modifast och se till att jag får bort vanan med att äta jämnt, och bara äta fem gånger per dag. Så när vanan är borta blir det till att införa mat igen, men då rätt mat och i rätta mängderna. (om inget annat händer så jag gör på något anant sätt).

våga väga

Måste packa upp vågen och väga mig igen. För att se hur stor skadan har blivit utan vågen.

Dags att börja om igen från början, så då blir det till att väga sig och se hur illa det har blivit. Men det måste göras för att jag ska kunna börja om från början och faktiskt skärpa till mig.

känner mig fortfarande tveksam till att prova modifast, och köra det rent. Men tror att jag sk göra det verkar vara en av de få saker som kanske boostar viktnedgången. har pratat med lite person som antingen har eller känner någon nära sig som har lyckats med modifast.

Men samtidigt ska man veta att resultatet som de får kanske inte är det resultatet jag får. Allt beror på din egen biokemi. Om någon rasar 16 kg på 4 veckor kanske en annan rasar bara 4 kg. Någon kanske går upp igen direkt efter, och andra kanske inte gör det.

Så just nu väger jag för och nackdelar med modifast, Bara så jag inte ska bli besviken personligen. Men samtidigt är det samma sak oavsett vilken kost du äter.

Mitt läkarbesök gjorde inte saken bättre heller. Så jag måste hindra den onda cirkeln jag har landat i innan den blir värre. På nått sätt ska jag lyckas ta tillbaka kontrollen över mitt missbruk igen. Jag har kunnat förr och jag vet att jag kan nu också.

Men jag vet inte om jag vill veta hur mycket jag egentligen väger igen.

dator krångel

har haft lite krångel med datorn här hemma. Men tror nog att den kommer må bättre om ett tag.

Har märkt att jag är väldigt hänig efter att klockan ställdes om , men jag vänjer mig väl lagom till helgen Ska även se till att hinna skriva en massa nu i helgen (hoppas jag). Det beror lite på om jag måste lämna in min älskade dator på reparation. Skulle det vara så får jag helt enkelt hoppas att min gamla dator håller ihop lite till.

Ska hoppa i säng och däcka nu, upp tidigt i morgon till jobbet. sen hem och försöka ordna upp det lite här hemma.

Fler inlägg kommer snart som är mer relevanta än sådana som dessa, det tar bara lite tid för dem att bli färdiga.

när maten enbart ger ångest.

Efter läkarbesöket är det inget kul längre. Jag känner det som om jag bara gått ner mig, att det inte finns någon lösning. Mina 30 kg som jag redan gått ner det finns ingen glädje över dem längre. Jag känner mig vilsen och vet inte var jag ska ta vägen.

Jag hoppas jag kommer fixa att må bättre. Att jag ska finna hjälp någon gång. Mitt största problem i dagsläget är att jag inte har råd att få hjälp. Landstinget hjälper mig inte, då måste jag gå privatvägen och det  har jag inte råd med. Jag får i stället försöka klara det själv. Jag har klarat det själv och jag kanske kommer klara det igen.

Men den här gången känns det tyngre eftersom jag fick dörren i ansiktet igen, efter läkarbesöket. Jag hade varit nöjd om jag bara fått någon att prata med. Men det fick jag inte.

Nu är det så att oavsett vad jag än äter så får jag ångest. Jag kan inte njuta av maten. Jag känner bara ångest. Mina tankar cikulerar kring maten och vad jag ska äta hela tiden. Jag behöver få ett stopp, sluta äta och sedan återinföra maten igen. Och då rätt mat. Därför kommer jag inom ett par veckor starta en kur med modifast. Jag kommer börja med att ta bort mat helt. efter ett par veckor kommer jag börja införa maten igen, då genom att byta ut ett mål mat om dagen. Då kommer jag börja med lchf/ GI igen. Men i mindre mängder för att hålla nere intaget av kalorier men framförallt intaget av kolhydrater. Sen kommer jag lägga till fler och felr måltider. På detta sätt kommer jag lära mig äta mängden igen. Jag har problem idag med mängderna, och jag äter gärna mycket och mer. Jag överäter även fett i maten och kan äta bara för att få äta fettet (skulle jag inte lägga band på mig själv, skulle jag kunna trycka i mig 500 g rent smör per dag).

Så som ni ser så har jag lite problem med även denna kost då jag älskar att äta fett. Men jag kommer nog klara det den här gången det är sista biten kvar. Jag måste bara glömma bort hur saker smakar så jag slipper veta. Jag måste intala mig att saker är äckliga och att jag inte tycker om dem. Annars kommer det sluta med att jag börjar äta ihjäl mig igen.

Jag bad om hjälp, men fick inte det. Jag var inte värd det och vågar inte be om hjälp igen. Jag har inte råd att få den hjälp jag vet skulle kunna hjälpa mig. Jag får helt enkelt klara mig själv just nu.

Bara maten slutar ge ångest. Jag vill finna inre lycka och välmående. Då skulle jag få så mycket mer ut av livet.

Nu kan jag ta tag i det här

Japp ska skriva ner allt som jag ska skriva om (förutom det jag skriver om lite sponatant), Sen är det bara att börja köra igång. Ska äntligen komma igång med skrivandet av alla texter till bloggen, så det blir lite orning här och så att texterna kommer dit de ska.

Får även hem ett provpaket modifast i veckan, och har läst in mig på metoden (fick rådet att prova det, av en dietist jag pratade med). Så jag tänkte jag kanske ska prova det. (Vill inte prova nutrillette, efter min reaktion jag hade på det när jag var yngre, tror jag är överkänslig mot sojaproteinet).

Men nu äntligen kan jag komma igång med mitt skrivande, och se till så det händer lite saker här i bloggen igen.

Ska även se över mina gamla inlägg och se om det är något som ska bort (ja men sådana där onödiga inlägg med att det blivit uppdaterat). Ska bara vara få av dem kvar och bara till sådant som kan anses vara lite mer förändligt.

Så det blir lite höststädning här i bloggen, och så blir det lite nya inlägg.

funderar på internet

som det verkar skaffar jag nog fiber i alla fall, blir ju telia lite dyrare än det jag hade sist,men får väl vara då.

Så i kväll försöker jag fixa igång internet igen, sen blir det bättre med inlägg.

Tack för tipsen på mobila bredband, hade blivit telenor jag valt då det i dagsläget är enda operatören utan begränsningar.

men nu blir det fiber, så får jag helt enkelt försöka hosta upp pengarna varje månad, även om det blir lite tyngre än med det mobila.

Mår bättre idag

tur att jag har mitt nätverk. Pratade med en vän som är kostrådgivare och frågade om hon hade några tips på hur jag kan göra. Och visst jag kan fortsätta med det jag gör idag och köra mer eller mindre lchf.

Men även köra ner vikten en bit och sedan lära mig att äta rätt. Liksom börja om från början. Så nu funderar vi på hur vi ska göra detta, på bästa sätt för mig.

Mitt matmissbruks tillfrisknande sitter delvis i vikten. Jag mår ju dåligt både psykiskt och fysiskt av min övervikt. Men börjar jag få bukt med den kommer jag lättare ta till mig allt annat.

Jag ska även leta vidare efter hjälp mot mitt beroende, och förhoppningsvis får jag hjälp någon dag. Men fram till dess har jag mitt kontaktnät och rådgivare och stöd. Det hjälper mig att orka vidare.

Jag ska läsa på mer om allt detta och börja lära mig att äta rätt och bättre.

I morgon ska jag även ringa till min fiber leverantör och kolla vad det kostar för mig att koppla på mitt fiber i lägenheten.  Då blir det lite fler och oftare nya inlägg. Inläggen om matmissbruk och sockerberoende (alltså faktaartiklarna) är snart färdiga och då kommer jag publicera dem. Jag kommer även skriva om mitt sätt att äta , eftersom jag nu kommer fortsätta äta på mitt sätt.

Jag ska även prova och se hur det är att äta sk pulverdieter (även om det alltid är bäst med riktig mat). Men jag kommer skriva om det här på sidan då detta för många är en lösning som passar dem. Jag har vänner som gått ner väldigt många kilon genom tex cambridge. Jag ska be en av dem att kanske berätta lite om sin resa och varför hon tog just den vägen. Så har ni några bra frågor om det får ni gärna ställa dem, så ska jag kolla om inte hon kan föra dem vidare.

vad förväntade jag mig ?

tja mötet med läkaren gick som vanligt. Ett samtal på 30 min om alla dessa olika saker man kan göra. Om att att man ska träna och räkna kalorier gärna bli med i någon sida som viktklubb.se eller liknande.

Sammanfattat: Ät mindre, gärna inget alls.

Så ja det blev som vanligt helt enkelt, man får ingen hjälp. Det possitiva sa han att när jag är 50 kanske jag har nått mitt mål och gått ner i vikt också, annars kanske jag har accepterat det.

ska ta hunden och gå hem. Orkar inte jobba idag, så jag har sjukanmält mig. Men i morgon ska jag till jobbet.

men nu vet jag det att det är som när jag var yngre man får ingen hjälp.

tänkte bara tala om....

att jag fortfarande lever, men har inte hunnit skriva då mina nerver ligger utåt, och jag jobbat mest hela tiden för att inte låta nervositen inför i morgon ta över mig.

I morgon kväll när jag kommer hem ska jag berätta hur det gick hos läkaren och vad det är för behandling jag kommer att få. Så förhoppningsvis kommer det här gå vägen och jag kommer på fötter igen snart.

Men ha tålamod med mig, i morgon är nerverna på plats igen, då mitt första besök är över.

(dessutom är jag ledig i helgen, jag tänker inte jobba denna också, utan bara vara hemma och njuta och mysa i nya lägenheten).

Står inför ett vägskäl.

Känner mig lite filosofisk idag.

Och faktiskt står jag vid ett vägskäl.
Tänk er att du kommer fram till en korsning svänger du vänster kommer du på en rak asfalterad väg. Den är väl utbyggd och du vet vart den går, du vet vilka som gått på vägen före dig. Det är en trygg väg som många tycker att du ska välja, eftersom så många innan dig har gått där.

Rakt fram ligger en skogsväg. Den är använd genom åren men är lite krokig och du ser inte lika klart framför dig hur den slutar, utan slutet ligger lite i dunklet. Du kan fortfarande snubbla på rötter och göra nya saker. Inte lika många har gått på denna stig så det finns hinder, och slutet är inte klart.

Till höger har du en stig som är liten den är snårig och inte upptrampad. Du ser inte slutet på vägen, du vet inte var den bar av, eller hur vägen är att ta sig fram på. Den kan vara krokig, det kan gå uppåt och neråt. Ingen har gått på denna väg ännu. Tar du klivet ut på denna väg bär den av någonstans där du inte vet hur livet tar sig. Men du kan forma stigen själv och du kan göra avstickare från den. Men du kommer nå fram till ett slut, du vet bara inte hur det slutet ser ut.

Hur ska man göra vilken väg ska man ta. Just nu står jag inför ett liknande vägval och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare om jag ska följa tryggheten eller vara lite Wild and crazy och ge mig av på någon av stigarna. Jag är dock lite nyfiken på den sista igenvuxna stigen där jag kan få forma mitt egna slut. Jag måste bara välja en stig och följa den resten av vägen. Just nu står det nog för den igenvuxna mer osäkra stigen, där det inte finns någon riktlinje för hur jag ska ta mig vidare. Fylld med äventyr och utmaningar.

Jag ska följa den och sen får jag se var den slutar och var jag kommer hamna.

så skönt

att få komma hem i normal tid igen. Men jag är väldigt trött eftersom jag inte vänt dygnet ännu.

satt också och skrev på kosten på mitt sätt men kom på att jag inte vet hur den är. Eftersom jag inte vet vad det är för hjälp jag får av läkaren på tisdag. Så jag kan inte skriva färdigt den texten alls.

Så därför har jag nu lagt fokus på att få färdigt texterna om GI och LCHF i stället. och det är snart gjort.

Men i kväll ska jag försöka vända klart mitt dygn så det kommer inte så mycket nya inlägg idag.
hoppas ni kan ha förståelse för att det inte kommer hända så mycket förrens jag varit hos läkaren och fått lite besked därifrån om vad som kommer hända och ske.

ekonomi dag idag

I dag är det en sådan där dag då man sitter och kollar upp sina totala skulder, och ja vad ska jag säga.

Det dröjer ett tag innan jag köper något på kredit eller lånar pengar. Ska först se till att jag blir av med lite skulder. (hrmm många)

Men men nu vet jag hur min ekonomi ser ut framöver, så får vi se. Något som är skönt är att jag får sätta mig på dagtid nu framöver, och jobbar då från 9-17 så då blir det i alla fall timmar och grundlön så jag verkligen klarar mig. När jag blir bättre på att sälja kan jag gå ner i timmar, så länge jag klarar mig.

Men nu börjar det det ordna sig i alla fall.

Ska äta lite snabbt och sen bege mig till jobbet, ska ha utvecklingssamtal och få lite tips, på hur jag kan bli bättre. (blev så sur i måndags så jag krävde ett =) . Återkommer senare.

Allt ordnar sig.

Det är något jag inte lyckats inse ännu. men fasiken det stämmer.

Allt ordnar sig.

Detta ska bli mitt nya motto att leva efter. Varöfr oroa sig för saker som inte har hänt ännu, men som kanske händer?

Vad var det den här gången då?

Jo jobbet, jag fick ju gå ner på så få timmar. Men så i dag pratade jag med en gamal chef om det när han undrade hur det gick och sa att jag jobbar så lite nu, så då frågade han om jaginte kan jobba vikariat hos dem när jag ändå jobbar kväll. Så visst det funkar för mig.

Så kom jag till jobbet, och då berättade chefen för mig att de försöker fixa så jag kan få jobba dagtid hos dem i stället, och på så sätt få mina timmar. (då kan jag juförsig inte vikariera, men jag får mina timmar ändå och kan fokusera på att bli bättre i mitt yrke).

Så livet känns mycket lättare, och jag är inte längre nervös och orolig för läkarbesöket, jag får ju hjälp. Och snabbt gick det också, i vanliga fall kanske man får vänta 3 månader på att komma till läkare med sådana här problem, men jag har första utvärderingen och mötet nästa vecka. Så jag kommer verkligen få hjälp med kosten och lära mig äta rätt. Samt samtal om mitt matmissbruk så jag kan bryta mitt beroende och beteende. Det kommer bli några tuffa veckor efter besöket, men jag kommer klara det. Det vet jag. Nu får jag ännu mera stöd och hjälp och det känns så grymt skönt.

Tidigare när jag bett om hjälp har dörren slängts igen lika snabbt som den öppnats, men nu tror jag nog att det är annorlunda. Nu kommer jag få den hjälp jag behöver för att bli frisk. =)

Allt ordnar sig.

läkarhjälp för mitt missbruk.

Nu harjag pratat med vårdcentralen, och på tisdag den 20 oktober, kl 10:45 har jag läkartid.

Sköterskan jag pratade med konstaterade att jag nog behövde ha en läkarrådgivare med eftersom jag har kunskapen med att gå ner i vikt (har ju gått ner från över 115 kg). Men att det nu av någon anledning börjat vända och gå uppåt igen.

Ska leta fram mina provresultat om jag inte hittar dem så får de hämta ut dem då när jag är där. Så nu får vi se vad de finner ut av att göra för att få lite resultat.

Jag måste vända cirkeln nu innan det går åt hällskotta igen.

Så på tisdag får vi se hur det ser ut, vad han än säger är det bara att göra det. Nu får jag stödet av sjukvården också och jag tror nog att det kommer gå så mycket bättre då.

Dags att be om hjälp

Jag har insett nu att jag måste få hjälp om jag ska klara mig ur den här omgången med matmissbruk.

Så nu i veckan är det dags att ringa sjukvården och boka tid med läkare för rådgivning och hjälp med en plan för mig.

Visst de kanske går efter kostråd jag inte följer i vanliga fall. Men jag måste få någon form av hjälp och då får jag helt enkelt vända mig till sjukvården. Jag är tvungen ifall jag inte vill gå upp mera.

Jag har ett missbruk och det sitter djupare än jag i dagsläget kan ta mig ur på egen hand, och mitt stöd som jag har annars har också konstaterat att nu är det nog dags i alla fall.

Kanske det funkar bättre om jag får fasta ramar att följa och någon att rådfråga. Men framförallt jag får förhoppningsvis chansen att lära mig äta normalt igen.  Även får jag hjälp med mitt beroende också (om jag har tur).

Varför först nu, för jag känner att jag inte klarar den här omgången själv, då jag har så mycket runt om som strular.

Varför det dröjt till nu? För att jag tidigare i mitt möte med sjukvården angående detta inte fått någon hjälp, så jag gör detta egentligen av rädsla, men rädslan för min egen ohälsa är större. Jag känner själv att kroppen inte mår bra av min övervikt och det sliter på mig. Trotts detta lyckas jag inte gå ner i vikt, så då får jag helt enkelt be om hjälp i stället.

Så jag måste helt enkelt be om hjälp, jag har insett mina brister och utan "medicinsk" hjälp kommer detta stjälpa. jag måste helt enkelt vända mig till vården och få min sjukdom behandlad.

Ett pluss för er är att jag kommer fortsätta skriva i alla fall. Men ni får följa mig och min tid i vården också, så får vi se om gävleborg har något att erbjuda mig som gör mig frisk.

Jag kommer även skriva mer om allt jag skriver nu. Och texterna om matmissbruk och sockerberoende är snart färdiga.

Så de länkar som inte fungerar till vänster i menyn kommer snart upp och fungerar igen.

vilken röra.

Hrmm ja så blev det, har skrivit ner delar till inlägg på flera olika håll i en bok, så det är just nu en salig röra. =)

Men men inte så mycekt att göra åt. I dag tar jag det bara lugnt jobbar bara 3,75 timmar i kväll. Så jag känner mig inte speciellt stressad. Men så måste jag försöka skaffa internet hemma, så att jag kan sitta ner i lugn och ro och skriva mina inlägg. Men men det får komma när det kommer.

Har nästan skrivit färdigt alla avsnitt om min kost som jag äter efter igen.  Jo jag har börjat igen, tar det lite långsamt. Och utesluter en sak i taget. Det första på listan är socker i form av godis, och där har jag lyckats skära ner bra. Nu måste jag bara sluta handla det, och för att kunna göra det ska jag börja handla substitut istället för godis. Men har bara inte kommit på vad. Kanske ska börja köpa smaksatt vatten i stället. Det troligaste är ju att jag äter godis för att jag är törstig och för att jag känner mig sugen.

Så te hemma och smaksatt vatten när jag är borta. Blir jag bjuden på middag behöver jag ju inte äta dessert, inte heller kakor. Då kan jag ta en frukt i stället.

Men jag har lärt mig det nu att jag ska ta en sak i taget och inte allt på en gång.

hmmm ska nog göra lite the nu när jag ändå kom på det. Har en massa bloggar att gå igenom, som ska upp på en massa länksidor här. Så jag ska kolla om de är aktiva eller om det är så att de bara har tagit en paus.

Arbete igen då.

Var ledig igår, men idag är det jobb som gäller, måste kolla hur jag ska jobba nästa vecka. tror bara att jag får jobba från 17.15 - 21. Är det så gäller det att börja söka något annat jobb, måste ju kunna leva på min lön och det kan jag inte med de få timmarna.

Men jag vet inte riktigt vad jag ska söka för jobb, blir väl spontanansökningar till de flesta företag. Så får vi se om det blir nått napp.

Kommer flera inlägg i morgon då är jag förhoppningsvis färdig och så har jag ju tillgång till internet hela dagen.

Nu ska jag kila iväg, så jag kommer till jobbet i tid.

vilken operatör att välja till MB.

Känner ett sugande begär efter att skaffa internet. Men vet inte riktigt vad jag ska införskaffa. Kanske ett mobilt bredband, men fasiken. Det känns så dyrt och så är det vanligen 18 månader bindning.

Sen funderade jag på fiber, men då verkar min lina vara låst till Telia, så då vart det dyrare än det jag hade sist. Kasnke adsl men då blir det comhem, och ja då blir det bindning igen.

Så just nu håller jag på att bestämma mig för vilket internet, jag ska skaffa mig så att jag kan blogga lite oftare.

Kruxet med telia är bara det att ska jag skaffa ett mobilt bredband, och lite längre fram en mac dator så blir det lite mer avanserat att installera modemen på datorn. Det vet jag eftersom jag sitter och säljer telia mobilt bredband på dagarna.

Så har jag haft funderingarna på något paket där jag kan få ip telefonin och bredbandet tillsammans. Men samtidigt behöver jag ha en hemtelefon när jag har mobilen?

Ja som ni förstår är det sådant här som tar upp mina tankar idag. ska försöka skriva ihop lite inlägg i kväll, så jag har lite mer till er. (i värsta fall är jag ledig på lördag och kan ägna hela dagen till sådant.)

Men har ni några råd att ge mig när det gäller bredband mobilt fast, eller ja. Lite tips och råd och gärna kommentarer om hur ni upplever att de mobila bredbanden fungerar och vilken operatör man ska välja.

Flytten nästan färdig.

Nu är jag nästan färdig med flytten. Men det känns verkligen inte som ett hem.

Jag har en massa loppis möbler och inget matchar alls. Så det är bara rörigt just nu. Men men inte så mycekt att göra, när jag blir rik ska jag köpa möbler och göra mig ett hem tills dess får det se ut som en loppis lokal i mitt vardagsrum. Ska prova att söka bidrag till möbler nu när jag ber om hjälp med lite räkningar och matpengar till nästa månad. (då söker jag inte från soc). Man kan nämligen på vissa orter få hjälp av diakonissan i svenska kyrkan, och ja trotts att jag har ett jobb, så får jag knappt pengar så det räcker efter lön. Denna månad tex hade jag efter räkningarna blev betalade bara lite pengar då jag måste spara för nästa månad får jag ut 6000 efter skatt, och då är hyran på 4000. Men samtidigt har jag ett jobb och jag ska vara nörjd me det: Men det känns inte bra att ha ett jobb där jag inte får pengar så jag klarar mina räkningar. Dessutom får jag se om jag kan jobba nästa månad det beror på hur mycekt jag får ut i lön den här. (Måste nog kolla hur det ser ut, ifall jag ska lämna in ett schema till nästa månad). tur är att jag inte har någon tv så tv licensen går bort, och inget internet har jag heller. Så det blir lite pengar över, men oavsett så känns det lite tungt.

Men flytten är nästan färdig i alla fall. Har några lådor hemma hos mamma som ska flyttas upp sen är det klart. Måste försöka fixa det nu innan snön kommer. Har idag fått hem två svarta bokhyllor så jag kan packa upp mina böcker, så snart är min uppackning också färdig.

Men ja vad ska jag säga, ni ska få se bilder på hur en loppis lägenhet kan se ut. =) Så ska det bli någon efterbild om några år när jag har fått ett riktigt hem.

att finna evig lycka

Kan man göra det?

Finna evig lycka och välmående. Har suttit och läst i min bok och fick reda på att man kanske itne ska göra något av fel orsaker. Tex jobbet, vad har du för mening med det? Vad är det du vill vara egentligen.

Jag började fundera på vad jag egentligen vill bli när jag blir stor, och jag vill jobba med matmissbruk och överviktsproblematik. Mycket eftersom jag vet vilket helvete det är vi lever i, hur svårt det är att få hjälp men framförallt ta hjälpen som finns. Om skammen som följer oss och som gör att vi döljer och manipulerar.

Jobbet jag har idag, vad ger det mig egentligen att jobba som säljare. Jag vetinte riktigt, visst kan det alltid vara bra att läsa sig att sälja, men det är nog mer behovsanalysen jag lär mig här. Kommer jag jobba som säljare länge. Kanske men jag hoppas på att det kasnke kan dyka upp arbete i någon butik istället.

Jag saknar det här med att stå öga mot öga med kunderna. Men detta är bara steget till evig lycka. Jag hoppas att jag ska kunna dra ner på andra arbeten så mycket som möjligt och kunna ta min kostrådgivarutbildning, och sedan steget till beroende terapeut, och så vidare. Men samtidigt om fem år kanske det är på annat sätt. Jo det stämmer om fem år har jag planer på att ta min beroendeterapeut examen, och kunna jobba på ett annat sätt med det hela. Men fram dit behöver jag finna det som gör mig lite lyckligare, ger mig en balans i livet.

Robin sharma som författaren heter, talar om att man ska finna det som gör en lycklig och sen ska man sattsa på det helhjärtat. Jag vill hjälpa andra människor, ha ett arbete där jag kan hjälpa andra att må bra.

Men som svar på kan man finna evig lycka? Jo jag tror det. Sharma säger att man bara behöver finna det man blir lycklig av och sedan sattsa helhjärtat på det. Och varför inte. Man måste våga sattsa på det som gör en lycklig och det som gör dig glad.

För mig är steg ett nog att finna ett jobb som ger mig de timmar och den lön jag behöver för att kunna betala mina räkningar. Som det är nu ligger jag på håret.

Vad ger er evig lycka tror ni ?

att läka själen

Jag har insett en sak. För att jag ska kunna läka mig själv och verkligen bli frisk från mitt matmissbruk måste jag även läka själen, eller anden som de brukar refferera till inom missbrukarvården. Om jag inte kan älska mig själv kommer jag inte sluta straffa mig själv och hur ska då någon annan kunna älska mig egentligen?

Så jag har börjat läsa lite böcker nu som handlar med om den personliga utvecklingen som jag måste genomgå för att bli frisk.

Jag måste finna min psykiska balans och inre frid. Då menar jag inte att man ska bli troende, utan att man ska ta tid för sig själv. man måste läka sig själv och finna det man mår bra om. Men framförallt våga tro på sig själv.

Jag har idag svårt för det, tron på mig själv ligger långt ner, och jag har svårt att tro att jag klarar något som andra vet att jag klarar. Jag måste bara inse att jag faktiskt kan och att jag är bra på det. Då kommer jag också bli bra på det.

Men det kan vara och är jobbigt, att jobba med det här. Just nu läser jag en bok som handlar om sivas mystiker, där de berättar om andlig träning. Alltså att jobba med det psykiska för att finna välmående.

Jag ska försöka skriva mer om personlig utvekling och arbetet med att försöka läka sig själv inte bara på utsidan utan även på insidan. jag ser detta som ett viktigt steg för mig själv i mitt missbruk och mitt läkande.

Har ni funderat över detta själva, kan det vara så att  vi fokuserar för mycket på kosten och inte själva anledningen till att vi äter. Vårat matmissbruk är lika mycket kopplat till beroendecentrat i hjärnan som i kännslocentrat i hjärnan.

värsta grymma inlägget.

Det kom jag på igår kväll och satt o fundera på i bussen på väg hem. Men så när jag kom hem tog en tablett för huvudvärken så försvann det. I stället kom magsjukan och hälsade på en snabbis och ja vad ska jag säga. Hoppas bara att jag är bättre i morgon, så jag kan åka till jobbet.

Ska försöka komma på vad det var för bra inlägg jag började skriva på i huvudet. se om det kommer tillbaka.

Ska från och med nu alltid ha med mig en bok att skriva i så att jag kan skriva ner dem så snart de kommer. Fast ännu bättre hade kanske varit en liten dator att ta fram enkelt och skriva ner allt i. Men det dröjer ett par år till innan jag köper en mindre dator. Ska satsa på en MacBook Air. och ja de är ju inte billiga inte. Så jag får spara och betala av allt annat först sen kan jag köpe hem en sådan.

Något lite gladare kanske. jag har nu hittat fram böckerna om sockerberoende och matmissbruk. Så i kväll ska jag försöka skriva färdigt dels om Matmissbruk och sockerberoende, men framförallt kostrekomendationerna.

Nu har jag absolut förbud på godis och det har fungerat ok under en dag, (började igår). Första dagen är alltid värst..

Kan vara så att mitt huvud och min magsjuka är på grund av avgiftningen och abstinensen. Det jag får köpa vid godissug är smaksatt vatten, som loka eller ramlösa.

Just det, måste kolla i kväll när jag diskar, om det kan vara så att jag har en läcka. För det rann en massa vatten på loftgången efter min diskning i morse. Så vi får helt enkelt prova igen när det är så att det har torkat upp lite. Hoppas bara att det inte är så att jag har en läcka för då sitter det i väggen, och jag vet hur köket brukar se ut efter en sådan reparation. Men skönt ändå om det åtgärdas så snart som möjligt om det skulle råka vara så att det är något rör som läcker i väggen.

Ska dricka en kopp te och försöka få magen att lugna sig så  jag kan handla hem mat.

Kosten på mitt sätt,....

Jag har börjat skriva på kosten som jag äter efter. Eller rättare som jag har börjat gå in på allt mer, hoppas jag.

Eftersom jag är matmissbrukare och sockerberoende, vet jag nu vad det är mitt beroende går igång på.

först och främst är det godis, och sötsaker. spelar egentligen ingen roll vad för form det har, men det finns där hela tiden.

Så är det kolhydrater främst i form av pasta, pizza, hamburgare (då mest brödet), Bröd i alla dess former.

Så har jag lite men inte lika mycket som de ovan nämnda, men fett i form av smör, såser och liknande.

när du är beroende av kolhydrater och godis är det bara att börja utesluta de sakerna ur kosten, du börjar äta mindre kolhydrater och byter ut dem mot det som du faktiskt klarar av att äta. Samma sak med godis byt ut och finn alternativ till det du älskar, och ät inte så ofta.

När det kommer till fettet, måste jag lära mig att äta rätt mängder, eftersom lightprodukter är absolut förbjudna för en med sockerberoende, då de oftast är smakförstärkta med socker i olika former, för att kompensera för den låga fetthalten. Så det blir inga lightprodukter.

var står jag då idag.

Godis och liknande har jag mer än halverat i mängden, från nu är det tillåtet en gång i veckan och då för max 25 kr. (Kanske detta kan lägga band på mig innan jag utesluter det helt/delvis i kosten).Så småningom kanske jag äter godis någon gång varannan månad, men då sådant jag vet att jag kan hantera.

Kolhydraterna då? Där går det sämre just nu eftersom jag har lite ont om åengar och försöker spara, så äter jag kanske lite för mycket speciellt av bröd. Däremot har jag börjat ta bort pastan och tar fullkornsris eller rå ris, de gånger jag inte kommer undan. (det har lägre GI än pasta har)

Fettet då, där är det bara mängderna som jag jobbar med, jag har äntligen klarat av att ta bort lightprodukterna ur min kost, så nu jobbar jag på mängderna och än så länge går det bra med detta, helt klart bäst om man jämför med ovan nämnda.

Lite så här äter jag (ska skriva en mer formell text) Det här är en blandning av sockerberoende rekomendationen, GI, LCHF, och stenålderskosten.

Men som sagt jag ska skriva upp min kostplan lite mer överskådligt och punktat för att det ska bli enklare att läsa. När ni gör en sådan omläggning som denna är det viktigt att tänka på att man tar en sak i taget, dels för att kroppen mår bäst då och dels för att du inte lessnar på att göra förändringen lika snabbt.

Men jag känner att min förändring måste komma nu, för min kropp mår inte bra, jag har gått upp lite under sommaren och väger idag runt 86-87 kg och det känns. Jag har ont i fötterna och knäna. Så får jag ont i ryggen ibland när jag ligger ner (sover) för länge och stilla.
Jag mår psykiskt dåligt av denna vikt och mitt humör svänger.
Jag är ständigt trött och får ofta huvudvärk, något ja ginte fått tidigare. Magen spökar också. Jag dricker litervis med vatten och kan inte sluta, är lite rädd för att jag har begynnande diabetes, eller är på väg att utveckla det.

Så nu för min egna hälsa är det dags. Jag måste göra förändringarna, för min egen skull.

mitt matmissbruk och mitt shoppingberoende

under den här tiden som jag varit utan internet har jag som tidigare sagt, haft ett återfall i mitt beroende. Det är inte helt återställt ännu, men på god väg vill jag tro. (det är svårt att veta exakt, då jag lever med både mitt beroende och mig själv).

Det här återfallet började med att jag blev ordentligt förkyld (inte svininfluensan), men jag var snorig och hostig och hänig. Min läkare undrade om jag åt något godis eller liknande, då min kropp behövde sockret enligt dem. (för att kunna bli frisk). SÅ här i efterhand låter det helt vanisinigt. Men jag var ju på  på en gång. Rena drömursäkten blev det, så jag började äta godis igen, nu var det helt plötsligt ok att äta godis. (inte sa jag åt dem att jag är både sockerberoende och matmissbrukare). I och med det här kom jag samtidigt (så här i efterhand) på mig själv och mitt shoppingberoende.

För en matmissbrukare är inte shoppingberoendet shopping av saker som tex kläder, skor och väskor. Nä. Vi shoppar mat och sådant vi kan stoppa i oss även om vi inte behöver det. handlar vi mat kommer det alltid med flera godissorter och gärna en massa läsk. Vi står där i kassan och låtsas att vi pratar i mobilen med någon och kollar av en sista gång så vi fått med oss allt vi behöver till "familjen" där hemma. Trotts att vi ska ha allt själva. Så kan vi glida in i nästa butik som ligger brevid (efter att vi först lagt in sakerna i bilen givetvis). Där inne köper vi ännu mer med godis eller liknande.

Jag har konstaterat att jag under den senaste månaden har haft just detta beteendet. Jag har låtit mitt shoppande skeena iväg på saker som jag idag inte har en aning om vad det är för nått. Allt är dessutom slut.

Tankeställaren fick jag när jag var och pantade flaskor inför flytten. Det blev 52 kr i små 50 cl flaskor. Alltså 500 kr på lite mer än 1 månad, och det var bara i läsk och vatten. Detta gav mig en tankeställare och inför denna måand ska jag göra en budget för hur jag ska leva. Dessutom är det totalt förbud för mig att köpa läsk och vatten. Vatten har gått bra än så länge, men cola har jag börjat med något som jag nu jobbar på att sluta med igen. Sen blir det vanligt kranvatten för min del.

Men det märks att mitt missbruk även skapar ett enormt shoppingberoende som gör att min ekonomi skenar iväg. Nu har jag gjort en budget och ska inte storhandla igen förrens all min mat hemma är slut. Fram till dess kommer jag äta upp det jag har och sen börja handla varje vecka. Då handlar jag efter en veckoplan och då har jag en veckomeny.

Jag tror att jag kommer få kontroll över det här. Jag har lite stöd och hjälp och ska se till så jag får ännu bättre kontroll på min ekonomi. Tyglar jag mig bara när det gäller detta kommer resten gå vägen. Men man får ta ett steg i taget.

Nu har jag även börjat lägga om kosten igen utefter rekomendationerna för sockerberoende. Jag tar ett steg i taget. Kosten liknar lchf, dock har jag ett matmissbruk där jag överäter fett,vilket gör att jag kommer vara tvungen att minska på det också.

Just nu skriver jag på kostsätten och lite andra texter så inom kort kommer det mer information om rekomendationerna och hur det gör uttryck i personen. jag ska även försöka skriva mer om mig själv och mitt misssbruk, så ni får se hur det kan vara, och varför kanske någon i din närhet beter sig på just det sättet.

Nu börjar vi igen

I dag blir det lite torftigt med inlägg, men jag vill bara förvaran om att jag sätter igång med bloggandet igen. I dag fixar vi in mina saker i min nya lägenhet och då får jag närmare till internet (har det ju bara hos mamma). Måste spara pengar lite eftersom det inte har gått så bra på jobbet som jag hade hoppats på. Men det vänder nog.

Har även lite material halvfärdigt som vanligt, men som snabbt fixas till och blir klart, så från i morgon kommer jag skriva fler inlägg och så kommer jag även fylla på listorna med olika saker. Jag har även lite fler dieter som ska skrivas om. Jag kommer dock inte göra någon form av marknadsföring av dem, utan bara berätta lite kort att de finns eftersom de hjälper några, dock inte alla.

Kom ihåg det när ni läser om speciellt dyra dieter som utlovar resultat, det är inte säkert att det funkar för er, bara för att det funkar för någon.

Så har jag en massa nya recept som jag ska prova på och göra om lite så det passar mig bättre, som jag tänkte dela med mig av.

Jag har dessutom under den här tiden som jag varit borta haft en svacka med mitt matmissbruk. Så jag har fått rådet, (jag kännde att jag inte klarade det själv just nu, men är på väg uppåt igen), att strunta i olika kostsätt, utan börja om och lära mig mängden mat jag ska äta för att bli mätt. Även lära mig att äta ett max antal måltider per dag och när jag är hungrig. Men så att jag får bort ätandet jämnt och ständigt.

Så nu börjar jag om igen med mitt eget läkande och denna gång har jag fler som stöttar mig för att jag ska bli bättre. En vän till familjen har också varit på behandling på beroende centret i hudriksvall för sockerberoende, och helt ärligt kommer jag inte upp igen, ska jag be om remiss dit och ta två veckor då jag är där. Nu är jag mer villig än någonsin att bli frisk.

Jag hoppas att ni som läser kommer hålla ut, då det kommer bli ännu mer om matmissbruk i bloggen. Dessutom kommer bloggen byta namn lite, från Mitt Nya Liv till Matmissbrukaren.

Nu vet ni att jag lever och är på väg tillbaka.

RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)