börjar få rätsida nu..

Så nu är jag redo till att börja ta tag i den här bloggen igen. Den värsta tiden är över och jag har börjat öppna upp mig för både vänner arbetskamrater och chefer. Ett steg i min personliga utveckling och att få ordning på min hetsätning är att börja öppna mig och berätta för andra sådant jag har dolt inom mig. Att vara öppen och ärlig.
Har nu under ett par månader gått hos terapeut för att behandla ångesten och skammen och det som gör att jag äter för mycket och för fel orsaker. För att stärka mig själv i min person. Jag kan inte få något normalt förhållningssätt utan att ta hand om det psykiska, och det är något jag har lärt mig under mina timmar hos henne. 

Den 3:e maj har jag även tid hos vårdcentralen så jag kan få hjälp med att bygga ihop ett kost program och motions program, för att ta hand om övervikten men framför allt lära mig att äta på rätt sätt. Efter många år av bantning och olika kost modeller, behöver jag ha hjälp med att få ordning och se till så jag lär mig äta rätt igen.
Håller dessutom på att byta jobb, alt bli arbetslös, men det är inget som känns lika jobbigt som det skulle ha gjort för några månader sedan, då jag skulle ha trott att hela livet skulle rasa samman. Jag har börjat lära mig att inte grubbla på saker jag inte kan styra över, och börjat lätta på mitt kontrollbehov.
Men det viktigaste för mig, jag har börjat fokusera på framtiden och vad jag vill göra i mitt liv. Skaffa hus, familj, ett jobb där jag kan jobba med hälsa, plugga till hälsopedagog. Ja jag har nått att kämpa på för framtiden och det känns bra, det gör att jag anstränger mig ännu mera med att skärpa till mig. Att hitta lösningar till saker jag tidigare sett som stora problem. Allt ordnar sig.  Så nu kan jag ta tag i det här med bloggandet igen, och ja som jag sagt tidigare, jobbar jag med en ny blogg och hoppas att den kommer bli färdig inom några veckor, med överflytt av material etc. =)

Kommentarer
Postat av: Lasse

Heja Nadja friskt humör........

Jag håller på dig vännen.

Allt går om man bara vill o jag vet att du kan

Kram Lasse

2010-04-28 @ 17:19:12
Postat av: nadia

klart jag kan =) Mår så himlans mycket bättre nu för tiden, ska bara hitta nått intressant att hålla på med. =)

2010-04-30 @ 18:03:47
URL: http://mnl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)