Personlig utveckling.

Just nu känner jag att jag måste börja jobba med mig själv på en annan nivå. Jag måste liksom lära mig att acceptera och efter det älska mig själv. Jag har kommit på god väg, och accepterat hur mitt utseende är. Däremot har jag inte lärt mig att acceptera min vikt.

Men samtidigt tycker jag inte att jag ska acceptera min vikt, utan åtminstone gå ner till ett normalt BMI (visst det är missvisande). Om jag börjar träna och kommer igång med det ordentligt, tror jag och hoppas jag på att jag kommer gå ner i vikt och att jag kommer älska mig själv stegvis.

Sen att jag är osäker och blyg när det gäller mycket, det är en helt annan sak. Det ändras stegvis det också.

Men jag känner att nu är läget inne, nu är det rätt tid att få rätsida på det hela. Jag har jobbat tre dagar denna vecka och det känns som jag fått mig en ordentlig workout, så nu blri det till att komma igång igen.

Ska använda min motionscykel 45-60 min tre dagar i veckan, fram till sjag flyttat. Sen köper jag en crosstrainer (det kan hända tidigare, beror på hur det ser ut med jobb nu i höst).

Så jag har börjat arbeta med min personliga utveckling och har bestämt mig för att skapa en ny kategori där jag ger lite tips som jag själv läser och provar för at utvecklas till en bättre person. Mycket kommer vara av typen KBT, Men jag hoppas även få förslag när jag själv funderar över något, där jag kanske behöver tips på hur jag ska ändra på mig eller ändra på något i min omgivning.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Hej tjejen! Du är inne lite på samma spår som jag - personlig utveckling är viktig och rolig. Jag läser olika böcker och nu är det mer på en företagarnivå: "Må bra medan du lyckas" heter den. Jag kan rekommendera övningar för självkänslan att helt enkelt ge dig själv cred för bra saker som du gör. Om du inte visste det så är du trevlig, det kan du ha på din braiga lista! :)Vad det gäller acceptansen över din vikt så vill jag bara skriva att om du sätter prestationer i fokus istället för själva viktnedgången, så kan det vara så att du får en utmaning för dig själv (ex: mitt mål är att klara första veckan med att cykla 45 minuter och sedan öka motståndet). Ha inte bara viktmål utan kanske prestationsmål, förstår du hur jag menar?Kram

Emilia

2009-07-16 @ 16:39:27
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: nadia karlsson

Det var et bra tips och något jag tänker använda mig av nu. Att i stället för att ha viktmål ska jag skapa mig prestations mål. Ska fundera på lite sådana så kommer jag tillbaka i bloggen med dem =)Tack för tipset.Kram

2009-07-16 @ 18:01:27
URL: http://mnl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)