Hamburgare/Biffar/Köttbullar.

600g Nötfärs (eller blanda nöt och fläskfärs)
2 msk smaksättning (fond, grillolja eller liknande, kan även bytas mot salt och peppar)
3 msk grädde
Grillkrydda (eft smak, kryddas vid stekning)
Salt (kryddas med vid stekning)
1 Lök (finhackad ta efter smak)
3 st M-ägg (vill ni ha mindre ägg, använd äggulan bara)
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser.
Stek i gjutjärnspanna eller teflon på medelvärme.
Stek ca 4 min på varje sida. Var noga med att de är färdiga. (Kan behöva längre tid beroendes på tjocklek)
Gör du köttbullar eller biffar gäller samma sak vid stekningen. medelvärme och ca 4 min, men du vänder på dem oftare än med hamburgarna.

Hamburger tips.
Ät med en sallad, tomat gurka, hamburgerdessing (ta en som har max 5g/100g i näringsvärdet), samt smältost, eller hårdostksivor. (det finns hamburgerost, som har lågt kolhydratsinnehåll.).
Vill ni göra det riktigt matigt och ännu mera lchf, stek bacon och lägg ett par skivor på osten, stek även lök och ha det ovanpå. Skippa en av dessa om ni känner för det. Men om ni har bacon och/eller lök på hamburgarna lägg gurkan och tomaten brevid (det rasar annars)
Ät alltid hamburgarna med kniv och gaffel, även om ni har bröd till rekomenderar jag kniv och gaffel då de kan bli lite grisigt med alla tillbehören till. ;-)

Kommentarer
Trackback