Totalt chockad

Planen för kvällen var att äta Pasta och köttfärssås. Mend et blev inte så, blev i stället råris och köttfärssås.

Visste ni att Barillas Spaghetti 100 g innehåller 340 kcal. ????

För mig är det fruktansvärt, med den mängden kommer jag inte kunna hålla min kostplan. Så den kokta spagettin åkte raka vägen i sopporna.

tidigare åt jag minst 300 g pasta varje gång jag åt, Kan ni tänka er hur mycekt kcal jag fick i mig. 340 x 3 = 1020 kcal. Då ska jag äta max 2000 kcal per dag. Kan ni tänka er detta tillsammans med en massa kakor och bullar, samt gräddiga såser.

(gräddig sås kan jag äta ibland nu, dock måste jag tänka på tillbehöret i så fall).

Om man kollar till pastan ovan och då lägger till en massa kakor och godis. Så borde jag gå ner lite i vikt den här första veckan, tycker jag och nästa också.

Annars funkar det bra, har ätit en del yoghurt under dagen då det varit varmt och jag velat svalka mig (ville inte köpa glass, det får vänta till nästa sommar). Kommer nog göra det någon gång under sommaren i alla fall =)

Jag har även börjat träna armarna lite för att tona dem. Även har jag börjat promenera lite mer. (Ska leta fram stegräknaren). Men jag är väldigt sugen på att byta ut min motionscykel till en crostrainer. Mend et får nog vänta ett tag till känner jag. Ska börja använda den igen så jag får in rutinen på träningen hemma.

I morgon bitti blir det gröt igen. Så måste jag iväg o handla lite känner jag. köpa saker som tex äpple (ska göra äppelmos).

Men nu ska jag bara smälta maten och ta det lugnt. Få undan chocken, från min pasta upplevelse.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Hej Nadia, jo men visst, vit vanlig pasta ar lurig. Har i Polen t ex, ater man nastan aldrig pasta. Daremot mycket potatis. Trots att potatis har hogt GI sa ater jag den anda, for dels tycker jag det ar gott och dels innehaller det sa mycket annat bra, t ex c-vitamin etc. Man far vaga fordelar mot nackdelar. Men raris ar ocksa gott, lite beroende pa vilken sort man valjer. Jag tycker om den klibbiga varianten.



Du skrev om varfor du har ditt matmissbruk. Det ar klart att det ar svart att hitta en enda konkret orsak, det kan ju vara flera saker. Men framfor allt tycker jag att du tangerade en aspekt som sakert manga faller for: tristessen gor att man vill sysselsatta sig med nagot och da ar intag av mat ett latt satt.



Jag tror det handlar om att byta ett beteende mot ett annat. Har du mycket tid over sa maste man hitta nagot annat att gora istallet for att ata. Mitt problem ar inte matmissbruk utan att jag blir hungrig ganska snabbt efter att ha atit en maltid. Darfor siktar jag pa mat som inte hojer blodsockret sa mycket och ger lang mattnad. Jag hatar att vara hungrig, for det gor mig pa daligt humor!



Oj, langt inlagg, jag hoppas allt ar bra med dig! Tack for ditt inlagg!



Kram

Emilia

2009-07-02 @ 14:00:45
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: nadia karlsson

Det är så sant som det är sagt att det finns många orsaker och speciellt beteenden som ligger bakom ätandet. För mig handlar det om att byta vanan till något annat. Men framförallt att ta en sak i taget, så det inte blir kaos i huvudet.



Potatis äter jag också, tycker det är bra mat som man kan göra mycket av. Visst har det relativt högt GI men samtidigt är det mycekt bättre än Pastan och det vita mjölet.



Det gör inget om inläggen blir långa. Bara skönt att läsa lite andra vinklar och få bolla tankar och ideer me någon =)



kram

Nadia

2009-07-02 @ 14:28:45
URL: http://mnl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)