kolhydratsfri (sockerfri) Choklad.

Jag berättade för några veckor sedan att jag hade beställt sockerfri choklad. Choklad som hade max 1,8 g kolhydrater / förpackning. de kolhydrater som finns i påverkar inte blodsockret säger de, och de är sötade med Maltitol så de är inte som ren choklad i smaken).

Tja i dag provade jag den och snacka jag ångrar det köpte. Besvikelsen är storslagen. (eller så hoppades jag att den skulle smaka som chokladen jag annars köper i butiken).
 Helt ärligt så måste jag säga att jag hellre lägger ner pengar på en riktigt god dyr choklad som jag inte äter så ofta av, än en choklad utan kolhydrater som ajg kan äta ofta av men som inte uppfyler MINA krav på hur choklad ska smaka.
Ska ni tvunget köpa någon av dessa sorter, rekomenderar jag mjölkchokladen. Den går ann, lite dåligt med smaken, smakar som tunn oboj, men det funkar.

Så jag tänkte ge er min bedöming av de två chokladsorterna. Mörk choklad och Mjölk choklad.

Mörk choklad


(bild carbzone)

Mörka chokladen hade inga kolhydrater. (alltså kolhydrater som påverkar blodsockret).
När man lät chokladen smälta på tungen upplevde ajg den som grynig, eller mjölig om man vill använda det ordet. Detta beror troligen på att inte chokladen blivit blandad ordentligt, och kan varit ett enkelt produktionsfel eller ett sätt att göra produktionen billigare. Det har alltså inget med smaken eller "fräshheten" att göra, utan är något som händer under produktion ibland.

I betyg ger jag den 4 av 10 detta för att jag tyckte den var lite fattig i smaken (jag är juförsig van vid choklad med 60-70 % kakao). Men den hade inte riktigt den här mörka choklad smaken. Tyckte mer att den påminnde om de där knapparna i choklad som man köper hem till hunden ifrån djuraffären, sk hundchoklad.(men ajg tycker att hundchokladen är godare änn denna).

Mjölkchoklad

 (foto carbzone)

Den här tycker jag var bättre, Den smälte bra på tungan och blev inte alls så där mjölig som den mörka chokladen blev. Den här betedde sig som choklad ska och smälte bra.
Däremot har även denna lite svag chokladsmak, inte som annan mjölkchoklad där det verklgien smakar av chokladen. Men den var god och påminde om ljus blockchoklad.  (skulle de ändra något i denna choklad är det just det, att öka på chokladsmaken lite).

Jag ger denna choklad 6 av 10 poäng eftersom den går att äta, men som sagt kunde ha smakat lite mer choklad i mitt tycke.

Är ni nyfikna på dessa två kan ni klicka på någon av länkarna under bilderna så kommer ni till carbzones sida.
Dock tycker jag ni kan kosta på er att köpa dyr choklad någon gång ibland i stället för den här.

En sak till sötningsmedlet som de använder är samma som finns i halstabletter, vilka kan ha laxerande verkan vid överkonsumtion. Så ät med försiktighet.

Fast prova om ni känner för det ni kanske inte alls tycker som jag gör. =)

Kommentarer
Postat av: Desiré

Har också kikat på de där, men vad jag läst hos bl.a. Kostdoktorn så ger visst sockeralkoholer påverkning av blodsockret.

2009-03-02 @ 14:26:48
URL: http://www.dessi.se
Postat av: nadia karlsson

För mig har det påverkat blodsockret. Det har gått upp och ner sedan jag åt chokladen. För att inte tala om suget efter socker.



Nu är det seriös avgiftning som gäller, för att bli kvitt det igen.

2009-03-02 @ 18:57:28
URL: http://mnl.blogg.se/
Postat av: Tezzan, Wellness Coach

Hej Nadia!

Kul att läsa lite i din blogg :) Du kan ju använda "omvandlaren" om du nu är av med din stegräknare! Måste också tipsa om läcker choklad (riktigt läcker) som är nyttigare än vanlig choklad. Innehåller mindre fett än vanlig choklad, plus vitaminer och smakar jättegott! Du hittar dom på www.wellnesscenteronline.biz

Och säg till chefen att hon/han får sluta bjuda på kakor!! ;)

2009-03-02 @ 20:38:35
URL: http://herbatezzan.se
Postat av: nadia karlsson

Ska säga till chefen =) Eller bara säga nej tack själv, så kanske det går bättre, nu behöver jag inte smaka längre, för nu kommer jag ihåg att det inte var så gott som jag trodde.



Hmm skeptisk till nästan fettfri choklad, låter som det är väl mycket konserveringsmedel och andra tillsatser i dem. Köper nog hellre en riktigt dyr och fin chokladbit eller en dyr chokladbit som jag inte provat ännu, och njuter av. Inget slår riktig choklad och någon gång kan man faktiskt få unna sig den lyxen =) Men tack i alla fall för tipset.

2009-03-02 @ 22:14:52
URL: http://mnl.blogg.se/
Postat av: Marie

Vill bara avråda er alla att avstå från maltitolet som är en riiiiiktig sockerbomb! Som diabetiker har jag svårt att hitta god och vettig choklad och när jag och gubben testade maltitol (han har också diabetes) fick vi chockartat högt blodsocker båda två. Så ni som tål vanligt socker, unna er en lyxig fin choklad någon enstaka gång istället!







2009-03-23 @ 22:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hetsätning
Sockerberoende
Överätning
Anorexi
Bulimi

Matmissbrukare
Sockerberoende
LCHF
GI
Låg Kalori dieter
Tallriksmodellen
Övriga

Recept (mina favoriter)
Kokböcker
Bloggar
Hemsidor

Kost
Häsla
Träning
Missbruk
Anhörig/Medberoende

Livsmedel
Kryddor & Örter
Kosttillskott
Vitaminer
Mineraler
Livsmedelsintolerans
Övrigt

Kostersättning
Tabletter
Operationer (en sista utväg)